Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
![]() ![]() ![]() |
Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
kum |
![]()
|
||
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
2006 Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Deci sa continuam aici.
Eu accept un lucru pe care te rog sa il studiezi si tu: nu avem toti aceeasi profunzime in ceea ce priveste activitatile si interesele posibile si asta e OK. Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Balanta ta e diferita de balanta mea si e diferita de balanta altora cand vine vorba de jucarii si accesorii. Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred. P.S.: Un smartwatch este la fel de ceas cum un smartphone este telefon. Adica face multe, printre care si functia respectiva. Este suficient pentru mine, ca un tip pragmatic. Intre 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile) prefer 60g de siliciu care face mult mai multe. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
O intrebare doar: la ce mai foloseste un ceas de mana daca avem la indemana telefonul mobil/tableta etc?
PS: Desi nu port ceas, in cazul extrem in care as face-o, de acord cu Liviu. Smartwatch-ul este cel practic in ziua de azi (din toate punctele de vedere) comparativ cu un ceas 'clasic'. |
--------------------
-
-
-
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pentru ca pentru unii nu conteaza sa stie ora indicata de ceasul atomic, cat conteaza sa aiba un ceas frumos, pe cat de precis mecanic posibil.
P.S. De ce ai avea nevoie de o bicicleta sport, cand poti lua un scuter? |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Liviu @ 16 Feb 2016, 17:11) Deci sa continuam aici. Eu accept un lucru pe care te rog sa il studiezi si tu: nu avem toti aceeasi profunzime in ceea ce priveste activitatile si interesele posibile si asta e OK. Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Balanta ta e diferita de balanta mea si e diferita de balanta altora cand vine vorba de jucarii si accesorii. Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred. P.S.: Un smartwatch este la fel de ceas cum un smartphone este telefon. Adica face multe, printre care si functia respectiva. Este suficient pentru mine, ca un tip pragmatic. Intre 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile) prefer 60g de siliciu care face mult mai multe. OK... si bazandu-te pe parerea de mai sus (care iti apartine in totalitate) ai emis ipoteza ca eu nu am dreptate cand afirm ceva legat de un subiect la care recunosti cu cuvintele tale ca nu ai aceeasi profunzime pentru ca nu te pasioneaza. Numai eu vad absurdul acestei situatii? ![]() Extrapoland putin: la ce dracu ai nevoie de un NAS cand poti foarte bine sa tii chestiile personale pe un HDD si sa faci un sharing in retea pentru oricine are nevoie sa acceseze content de pe acel HDD? Gen: mie nu-mi trebuie deci e kk... Repet, poate sunt prea subtil: Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred. Vad ca asta nu te-mpiedica sa emiti pareri cu privire la faptul ca eu am dreptate sau nu in acesta chestiune. Cum spuneam: parerea ta in materie de ceasuri este egala cu a unui personaj in materie de literatura (hint: tolstoievsky). |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(kum @ 16 Feb 2016, 16:22) Cum spuneam: parerea ta in materie de ceasuri este egala cu a unui personaj in materie de literatura (hint: tolstoievsky). Pai eu imi pot da cu parerea despre smartwatch-uri, care sunt si ele ceasuri. Deci in priviinta definitiei unui "ceas", nu ai dreptate. Smartwatch-ul meu este la fel de ceas ca tigaia aia a ta cu minutarul asimetric si la fel de ceas cu orice Festina&co. Aaa .. ca nu ma intereseaza amanuntele in ceea ce priveste ceasurile mecanice automate sau nu ... asa e, nu ma intereseaza si nu imi dau cu parerea. M-ai vazut balacarind numarul si tipul de rubine si materiale? O tinichea pentru mine arata a tinichea chiar daca are smaralde inauntru. E o tinichea metalica care nu are nici o valoare practica. O fi avand valoare sentimentala sau pentru colectionari, bravo lor. |
--------------------
.
.
|
|
kum |
![]()
|
Ca sa sintetizam... avem asa: io am o parere, bazata pe ce-mi place mie. Tu ai o parere, bazata pe ce-ti place tie. Pana aici suntem de acord?
Sa zicem ca da... Nici unul dintre noi nu are dreptate, daca e s-o luam absolut. Daca eu afirm acum ca un megabyte este acelasi lucru cu un megabit, pai nu am dreptate. Daca vine unu' si-mi zice: ba n-auzi, MB si Mb sunt 2 chestiuni diferite si-mi arata si in ce consta diferenta, se cheama ca nu am dreptate la modul absolut. Caz in care recunosc ca m-am inselat. Dar cand io spun: verde e cea mai frumoasa culoare si vine altu' si-mi zice: ba nu, albastru e cea mai frumoasa culoare, atunci nu poti tu sa vii sa-mi spui ca ala are dreptate si ca eu m-am inselat. N-ai cum sa faci asta! [continut subtil] Acu' sa nu crezi ca-s asa de batut in cap incat sa observ care e adevarata problema. Dar ma fac ca n-o vad (in continuare) pentru ca oricum nu jucam de pe pozitii egale. ![]() [/continut subtil] |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
scrie normal ca ma doare ochiu.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
kum |
![]()
|
Inclina nitel capu' cand citesti randurile alea si s-a rezolvat!
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Mă doare gatu
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
QUOTE(MuciX @ 16 Feb 2016, 17:29) Pentru ca pentru unii nu conteaza sa stie ora indicata de ceasul atomic, cat conteaza sa aiba un ceas frumos, pe cat de precis mecanic posibil. P.S. De ce ai avea nevoie de o bicicleta sport, cand poti lua un scuter? Deci este vorba doar despre pasiune/placere. In acest caz, raspuns primit, subiect inchis. Pasiunea/placerea nu se comenteaza. P.S.: Cu bicicleta faci miscare, e buna pentru sanatate. Scuterul .... nu. (In schimb, motocicleta sport ... da. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
The best of both worlds, ca sa nu va mai certati
![]() Attached thumbnail(s) 2016_02_16_20.37.17.jpg ( Size: 461.01k ) Number of downloads: 379 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
De ce nu:
Bremont Supermarine 2000 Bremont-Supermarine-2000-best-dive-watch-gear-patrol.jpg Nu-i elvetian dar mi-ar place unul ![]() This post has been edited by Lex Luthor: 16 Feb 2016, 20:56 |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
@Liviu
![]() ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Asta era topic pentru ceasuri, nu topic pentru wannabe watch...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
kum |
![]()
|
Lasa-i dom'le sa se simte si ei bine... Hai, mai puneti niste de-astea, ca-s frumoase
![]() PLM, deci sa le spuna cineva si celor 316118 membri ai celui mai mare forum de ciasuri ca a zis Liviu Suedezu' ca sunt niste fraieri ca se uita la 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile). Si despre spagatu' ala logic prin care cauti sa iesi desupra... nu cred ca mai e ceva de spus. Da' intr-un fel e explicabil... ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
http://www.seiko.co.uk/collections/men/ast...j1#.VsTCquZ5Ld0
Asta e ceas sau e doar o tinichea care arata ora? PS nu-s cunoscator, doar intreb ca sa nu ma fac de ras |
--------------------
.
.
.
|
|
kum |
![]()
|
Ei na... au strambat ei din nas si la asta
Grand-Seiko-Spring-Drive-Chronograph-GMT-SBGC013-1.jpg Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT SBGC013 Limited Edition Watch Ceas cu MSRP $10,500. Din punctul unora de vedere e o imitatie, o chinezarie. Din punctul altora de vedere e doar 200 grame de fer care arata ora si data. This post has been edited by kum: 17 Feb 2016, 21:04 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Eu apreciez cesurile mecanice ca si vinul, imi place teoria si mecanica din spatele lor dar nu-mi place gustul. Am apple watch la fel cum am avut si google glasses din cauza meseriei, asta cu smartwatchurile o sa cuprinda toata piata, iar producatorii de ceasuri mecanice vor avea de suferit. Prevad si companiile de lux gen Rolex ca vor cumpara cate o firma de software sa mai faca ceva pe piata. Intotdeauna vor exista chestiile mecanice exclusiviste, dar in curand va veni vremea cand accesoriile vestimentare "ceasuri" vor fi preponderent digitale si vor arata mai bine decat cele mecanice.
This post has been edited by andreist: 17 Feb 2016, 21:07 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
din punctul meu de vedere e o imitatie panarama, nici de fer nu este, este de imitatie de fer, si ora o arata mura-n gura, deci nu e pentru 'teligenti.
Ia de aicia cias: ceas_de_destepti.jpg ( Size: 59.84k ) Number of downloads: 269 This post has been edited by PhilipMorris: 17 Feb 2016, 21:12 |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
kum |
![]()
|
@andreist
Da-mi voie sa ma indoiesc... Vor acapara din piata, e drept. Dar nu le vor inlocui in veci. ![]() Am curaj sa bat pariu ca in 10 ani tot vor exista ceasurile mecanice. This post has been edited by kum: 17 Feb 2016, 21:13 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Aceeasi revolutie s a vrut si la aparitia ceasurilor quart, dar totusi, ceasurile mecanice detin suprematia...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Ceasurile mecanice, și aici nu mă refer la cele de duzină, sunt privite mai degrabă ca niște podoabe sau obiecte de colecție. Utilitatea e pe plan secund. Așa că oricât de revoluționară este tehnologia smartwatch-urilor, are și va avea o piață diferită, paralelă. Ceasurile mecanice nu sunt amenințate.
|
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
sunt amenintate de cocalarism, daca nu ai smartuaci nu egzishti.
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(kum @ 17 Feb 2016, 19:25) PLM, deci sa le spuna cineva si celor 316118 membri ai celui mai mare forum de ciasuri ca a zis Liviu Suedezu' ca sunt niste fraieri ca se uita la 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile). PLM .. cand iti ghidezi actiunile in viata dupa ce cred altii, e firesc sa ai reactii din astea. Pe mine ma doare drept in cot de ce cred altii si dupa ce se ghideaza. Si Liviu Suedezu' le spune ca nu au decat sa defileze cu cate 2 tinichele la fiecare mana ca nu o sa ii schimbe parerea. Am spus ca pot aprecia un ceas mecanic din punctul de vedere al unei bijuterii dar, ca functionalitate sta pe acelasi nivel cu un inel sau o bratara ... cam atat. Cum eu nu port bijuterii si nici nu simt nevoia sa ma etalez cu asa ceva, uite explicatia pentru pozitia mea fata de tinichele. Dar tu continua sa te arati impresionat de niste suruburi, table si cateva sarme puse impreuna sub o sticla (mai ales copii jenante ale unor modele reusite) ... eu am sa ma arat in continuare impresionat de ce poate tehnologia moderna. Ca tot suntem pe un topic cu masini ... mi-as cumpara un Ford T ca sa ma uit la el, da, dar nu i-as spune si nici nu l-as folosi pe post de "masina" conform standardeor de azi ... mai ales daca il punem langa un Tesla S ![]() Deci, da, ramane cum am stabilit ![]() P.S: Stiu, sunt un neandertalian, un barbar ... "ghinion" ( © Klaus ) |
--------------------
.
.
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(kum @ 17 Feb 2016, 23:12) @andreist Da-mi voie sa ma indoiesc... Vor acapara din piata, e drept. Dar nu le vor inlocui in veci. ![]() Am curaj sa bat pariu ca in 10 ani tot vor exista ceasurile mecanice. Exact. Asa se spunea si despre discurile audio vinyl,ca vor disparea,dar nu s-a intimplat asa. Discuri,care la fel ca si ceasurile mecanice,vor fi din ce in ce mai scumpe. Adicatelea,cum s-ar spune,pentru cunoscatori..... ![]() This post has been edited by M.C.: 18 Feb 2016, 08:02 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
QUOTE(Liviu @ 18 Feb 2016, 00:40) PLM .. cand iti ghidezi actiunile in viata dupa ce cred altii, e firesc sa ai reactii din astea. [...] Cum eu nu port bijuterii si nici nu simt nevoia sa ma etalez cu asa ceva, uite explicatia pentru pozitia mea fata de tinichele. Dar tu continua sa te arati impresionat de niste suruburi, table si cateva sarme puse impreuna sub o sticla (mai ales copii jenante ale unor modele reusite) ... eu am sa ma arat in continuare impresionat de ce poate tehnologia moderna. P.S: Stiu, sunt un neandertalian, un barbar ... "ghinion" ( © Klaus ) QUOTE(Liviu @ 3 Feb 2016, 13:53) Aici am sa va rog sa va opriti. Orice alt derapaj bogat/sarac, destept/prost, cult/ignorant, se sanctioneaza cu cate o zi de stat pe tusa. download.jpg ( Size: 5.29k ) Number of downloads: 156 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Liviu |
![]()
|
Pai unde vezi tu caracteristici de genul "bogat/sarac, destept/prost, cult/ignorant"?
A, ca se merge pe parginea prapastiei, clar, ideea e sa nu calci in gol ca te duci ![]() Eu inca astept sa imi arate cineva (din "tabara" lui Kum) de ce asta 7b3a3575968f3b3d1c10157b23db7125fd6212ed.png e mai ceas decat asta stainless-links2.png Pana acum nu m-a convins nimeni, nici macar pe aproape. Unul arata ora si e o bijuterie, altul face de toate (inclusiv arata ora) si arata si bine. De ce ar fi ultimul mai putin ceas? |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 09:19 |