Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 48 49 50 51 52 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)

kum
post 16 Feb 2016, 15:35
Post #1471

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Liviu @ 16 Feb 2016, 16:10)
Pai daca vrei link pot sa sap dar sa ne oprim doar asupra ideii unde ai spus ca tinicheaua aia (imitatie naspa care nici macar limbile nu le avea facute simetric) e mai ceas decat alte ceasuri "brand" prezentate de alti colegi. Nu mai tin minte detaliile dar, repet, pot sa le caut. Tu nu si nu, ei da si da, si uite ca ati ajuns cu suspend cateva zile. Eu mi-am exprimat parerea, o stii, ai zis ca e zero, deci hai sa mergem mai departe. De schimbat sa stii ca nu mi-am schimbat-o.
*

Hai sa-ti reimprospatez eu memoria: era vorba de ceasuri precum Fossil, Festina sau Sector. Fashion watches cum le zice in limbbajul de specialitate... limbaj in care "tabla" mea are si ea o denumire: micro brand watch.

Si acum sa imi explici si mie cum un brand gen:
Fossil Group, Inc. is an American designer and manufacturer of accessories, primarily atches and jewelry, but also sunglasses, wallets, handbags and belts.

sau gen:
Sector it was founded in 1980 by Filippo Giardiello, in Naples, Italy, then also owner of Philip Watch and later the company was established in Neuchâtel, Switzerland.[1]In 2001, it passed ownership to the BVLGARI's Opera Group and moved headquarters to Lugano, canton of Ticino, Switzerland.[2] Since 2006 it is owned by the Morellato Group, basically manufacturers of jewellery, in Fratte di Santa Giustina in Colle near Padova, Italy, and is no more active in Switzerland.

sau gen:
Festina: Their watches are exclusively assembled on Citizen Watch Company Japanese movements...

sunt mai ceasuri decat un start-up care utilizeaza un mecanism apreciat printre pasionati si un design la fel de apreciat in anumite cercuri. Ia urmareste matale si vei cat sta la vanzare o tabla din asta si cat sta la vanzare un Fossil/Festina/Sector pe forumurile internationale.
Da, sunt de acord ca are acea mica imperfectiune la minutar. Pot supravietui cu ea atat timp cat se observa doar din poze macro.

Ce noroc ca nu sunt multi ca tine pe lumea asta... Altfel am fi purtat toti smartwatchuri, am fi folosit toti NAS-uri, am fi butonat toti MAC-uri... Noroc ca mai sunt si ignoranti ca mine.

This post has been edited by Liviu: 16 Feb 2016, 15:46

--------------------
Laguna 2.0T - GL-15-... 2006
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 16 Feb 2016, 16:11
Post #1472

expat naiv

From: Peste gard

Deci sa continuam aici.

Eu accept un lucru pe care te rog sa il studiezi si tu: nu avem toti aceeasi profunzime in ceea ce priveste activitatile si interesele posibile si asta e OK.
Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Balanta ta e diferita de balanta mea si e diferita de balanta altora cand vine vorba de jucarii si accesorii. Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred.

P.S.: Un smartwatch este la fel de ceas cum un smartphone este telefon. Adica face multe, printre care si functia respectiva. Este suficient pentru mine, ca un tip pragmatic. Intre 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile) prefer 60g de siliciu care face mult mai multe.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
centurion
post 16 Feb 2016, 16:25
Post #1473

Membru autentic

Group: Members

O intrebare doar: la ce mai foloseste un ceas de mana daca avem la indemana telefonul mobil/tableta etc?

PS: Desi nu port ceas, in cazul extrem in care as face-o, de acord cu Liviu. Smartwatch-ul este cel practic in ziua de azi (din toate punctele de vedere) comparativ cu un ceas 'clasic'.

--------------------
- - -
+
MuciX
post 16 Feb 2016, 16:29
Post #1474

sunt un om bun

From: când în când

Pentru ca pentru unii nu conteaza sa stie ora indicata de ceasul atomic, cat conteaza sa aiba un ceas frumos, pe cat de precis mecanic posibil.

P.S. De ce ai avea nevoie de o bicicleta sport, cand poti lua un scuter?

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
kum
post 16 Feb 2016, 17:22
Post #1475

Banat

QUOTE(Liviu @ 16 Feb 2016, 17:11)
Deci sa continuam aici.

Eu accept un lucru pe care te rog sa il studiezi si tu: nu avem toti aceeasi profunzime in ceea ce priveste activitatile si interesele posibile si asta e OK.
Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Balanta ta e diferita de balanta mea si e diferita de balanta altora cand vine vorba de jucarii si accesorii.  Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred.

P.S.: Un smartwatch este la fel de ceas cum un smartphone este telefon. Adica face multe, printre care si functia respectiva. Este suficient pentru mine, ca un tip pragmatic. Intre 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile) prefer 60g de siliciu care face mult mai multe.
*

OK... si bazandu-te pe parerea de mai sus (care iti apartine in totalitate) ai emis ipoteza ca eu nu am dreptate cand afirm ceva legat de un subiect la care recunosti cu cuvintele tale ca nu ai aceeasi profunzime pentru ca nu te pasioneaza.
Numai eu vad absurdul acestei situatii? wacko.gif

Extrapoland putin: la ce dracu ai nevoie de un NAS cand poti foarte bine sa tii chestiile personale pe un HDD si sa faci un sharing in retea pentru oricine are nevoie sa acceseze content de pe acel HDD?
Gen: mie nu-mi trebuie deci e kk...

Repet, poate sunt prea subtil:
Tu apreciezi ceasurile clasice. BRAVO! ... eu apreciez ceasurile smart, in ciuda neajusurilor lor. Ne face asta mai destepti sau mai tampiti? Nu cred.
Vad ca asta nu te-mpiedica sa emiti pareri cu privire la faptul ca eu am dreptate sau nu in acesta chestiune.

Cum spuneam: parerea ta in materie de ceasuri este egala cu a unui personaj in materie de literatura (hint: tolstoievsky).

--------------------
+
Liviu
post 16 Feb 2016, 17:25
Post #1476

expat naiv

QUOTE(kum @ 16 Feb 2016, 16:22)
Cum spuneam: parerea ta in materie de ceasuri este egala cu a unui personaj in materie de literatura (hint: tolstoievsky).
*

Pai eu imi pot da cu parerea despre smartwatch-uri, care sunt si ele ceasuri. Deci in priviinta definitiei unui "ceas", nu ai dreptate. Smartwatch-ul meu este la fel de ceas ca tigaia aia a ta cu minutarul asimetric si la fel de ceas cu orice Festina&co.

Aaa .. ca nu ma intereseaza amanuntele in ceea ce priveste ceasurile mecanice automate sau nu ... asa e, nu ma intereseaza si nu imi dau cu parerea. M-ai vazut balacarind numarul si tipul de rubine si materiale? O tinichea pentru mine arata a tinichea chiar daca are smaralde inauntru. E o tinichea metalica care nu are nici o valoare practica. O fi avand valoare sentimentala sau pentru colectionari, bravo lor.

--------------------
. . .
+
kum
post 16 Feb 2016, 17:48
Post #1477

Banat

Ca sa sintetizam... avem asa: io am o parere, bazata pe ce-mi place mie. Tu ai o parere, bazata pe ce-ti place tie. Pana aici suntem de acord?
Sa zicem ca da...
Nici unul dintre noi nu are dreptate, daca e s-o luam absolut. Daca eu afirm acum ca un megabyte este acelasi lucru cu un megabit, pai nu am dreptate. Daca vine unu' si-mi zice: ba n-auzi, MB si Mb sunt 2 chestiuni diferite si-mi arata si in ce consta diferenta, se cheama ca nu am dreptate la modul absolut. Caz in care recunosc ca m-am inselat.

Dar cand io spun: verde e cea mai frumoasa culoare si vine altu' si-mi zice: ba nu, albastru e cea mai frumoasa culoare, atunci nu poti tu sa vii sa-mi spui ca ala are dreptate si ca eu m-am inselat. N-ai cum sa faci asta!

[continut subtil]
Acu' sa nu crezi ca-s asa de batut in cap incat sa observ care e adevarata problema. Dar ma fac ca n-o vad (in continuare) pentru ca oricum nu jucam de pe pozitii egale. wink.gif
[/continut subtil]

--------------------
+
b76bgaarh
post 16 Feb 2016, 17:53
Post #1478

Membru autentic

From: Bucuresti

scrie normal ca ma doare ochiu.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
kum
post 16 Feb 2016, 18:18
Post #1479

Banat

Inclina nitel capu' cand citesti randurile alea si s-a rezolvat! wink.gif

--------------------
+
b76bgaarh
post 16 Feb 2016, 18:58
Post #1480

Membru autentic

Mă doare gatu

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Liviu
post 16 Feb 2016, 19:35
Post #1481

expat naiv

QUOTE(kum @ 16 Feb 2016, 16:48)
...
*

Deci tu nu ai dreptate si nici eu nu am dreptate ... OK. Deci cand am zis ca "nu ai dreptate" mai devreme, cu alta ocazie, aveam dreptate.

Eu ma retrag din discutii abstracte de genul asta dar continuam sa discutam despre ceasuri, e OK.

--------------------
. . .
+
centurion
post 16 Feb 2016, 19:46
Post #1482

Membru autentic

QUOTE(MuciX @ 16 Feb 2016, 17:29)
Pentru ca pentru unii nu conteaza sa stie ora indicata de ceasul atomic, cat conteaza sa aiba un ceas frumos, pe cat de precis mecanic posibil.

P.S. De ce ai avea nevoie de o bicicleta sport, cand poti lua un scuter?
*

Deci este vorba doar despre pasiune/placere. In acest caz, raspuns primit, subiect inchis. Pasiunea/placerea nu se comenteaza.

P.S.: Cu bicicleta faci miscare, e buna pentru sanatate. Scuterul .... nu.
(In schimb, motocicleta sport ... da. biggrin.gif)

--------------------
- - -
+
R19/16v
post 16 Feb 2016, 20:38
Post #1483

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

The best of both worlds, ca sa nu va mai certati biggrin.gif

Attached thumbnail(s)
2016_02_16_20.37.17.jpg ( Size: 461.01k ) Number of downloads: 379

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Liviu
post 16 Feb 2016, 20:52
Post #1484

expat naiv

Merge si asta:

dot_chrome.png

Doar ca d-l Kum nu e de acord ca asta ar fi ceas.

--------------------
. . .
+
Lex Luthor
post 16 Feb 2016, 20:55
Post #1485

Membru autentic

De ce nu:

Bremont Supermarine 2000
Bremont-Supermarine-2000-best-dive-watch-gear-patrol.jpg

Nu-i elvetian dar mi-ar place unul wub.gif

This post has been edited by Lex Luthor: 16 Feb 2016, 20:56

--------------------
---- ---- ----
---
+
R19/16v
post 16 Feb 2016, 21:26
Post #1486

Oldschool Member

From: Ploiesti

@Liviu aplauze.gif up.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
solidconvert
post 17 Feb 2016, 10:31
Post #1487

Donator

Asta era topic pentru ceasuri, nu topic pentru wannabe watch... radmasa.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
kum
post 17 Feb 2016, 20:25
Post #1488

Banat

Lasa-i dom'le sa se simte si ei bine... Hai, mai puneti niste de-astea, ca-s frumoase smile.gif

PLM, deci sa le spuna cineva si celor 316118 membri ai celui mai mare forum de ciasuri ca a zis Liviu Suedezu' ca sunt niste fraieri ca se uita la 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile).

Si despre spagatu' ala logic prin care cauti sa iesi desupra... nu cred ca mai e ceva de spus. Da' intr-un fel e explicabil... sad.gif

--------------------
+
Relu11
post 17 Feb 2016, 20:58
Post #1489

Membru autentic

http://www.seiko.co.uk/collections/men/ast...j1#.VsTCquZ5Ld0

Asta e ceas sau e doar o tinichea care arata ora?

PS nu-s cunoscator, doar intreb ca sa nu ma fac de ras

--------------------
. . .
+
kum
post 17 Feb 2016, 21:03
Post #1490

Banat

Ei na... au strambat ei din nas si la asta
Grand-Seiko-Spring-Drive-Chronograph-GMT-SBGC013-1.jpg

Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT SBGC013 Limited Edition Watch

Ceas cu MSRP $10,500.
Din punctul unora de vedere e o imitatie, o chinezarie. Din punctul altora de vedere e doar 200 grame de fer care arata ora si data.

This post has been edited by kum: 17 Feb 2016, 21:04

--------------------
+
andreist
post 17 Feb 2016, 21:06
Post #1491

betiv fumator consumator de porc

Eu apreciez cesurile mecanice ca si vinul, imi place teoria si mecanica din spatele lor dar nu-mi place gustul. Am apple watch la fel cum am avut si google glasses din cauza meseriei, asta cu smartwatchurile o sa cuprinda toata piata, iar producatorii de ceasuri mecanice vor avea de suferit. Prevad si companiile de lux gen Rolex ca vor cumpara cate o firma de software sa mai faca ceva pe piata. Intotdeauna vor exista chestiile mecanice exclusiviste, dar in curand va veni vremea cand accesoriile vestimentare "ceasuri" vor fi preponderent digitale si vor arata mai bine decat cele mecanice.

This post has been edited by andreist: 17 Feb 2016, 21:07

--------------------
Renault W209/R129/Symbol M113/K9K 702
+
PhilipMorris
post 17 Feb 2016, 21:12
Post #1492

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

din punctul meu de vedere e o imitatie panarama, nici de fer nu este, este de imitatie de fer, si ora o arata mura-n gura, deci nu e pentru 'teligenti.
Ia de aicia cias:

ceas_de_destepti.jpg ( Size: 59.84k ) Number of downloads: 269

This post has been edited by PhilipMorris: 17 Feb 2016, 21:12

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
kum
post 17 Feb 2016, 21:12
Post #1493

Banat

@andreist
Da-mi voie sa ma indoiesc... Vor acapara din piata, e drept. Dar nu le vor inlocui in veci. wink.gif
Am curaj sa bat pariu ca in 10 ani tot vor exista ceasurile mecanice.

This post has been edited by kum: 17 Feb 2016, 21:13

--------------------
+
solidconvert
post 17 Feb 2016, 21:31
Post #1494

Donator

Aceeasi revolutie s a vrut si la aparitia ceasurilor quart, dar totusi, ceasurile mecanice detin suprematia...

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
GBX
post 17 Feb 2016, 21:47
Post #1495

Membru autentic

From: aproape de Cluj

Ceasurile mecanice, și aici nu mă refer la cele de duzină, sunt privite mai degrabă ca niște podoabe sau obiecte de colecție. Utilitatea e pe plan secund. Așa că oricât de revoluționară este tehnologia smartwatch-urilor, are și va avea o piață diferită, paralelă. Ceasurile mecanice nu sunt amenințate.

--------------------
ex. Dacia/ Renault 1300/ 19 Europa - 5-MS-8258 1972/ 1997
+
PhilipMorris
post 17 Feb 2016, 21:50
Post #1496

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

sunt amenintate de cocalarism, daca nu ai smartuaci nu egzishti.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
Liviu
post 18 Feb 2016, 00:40
Post #1497

expat naiv

QUOTE(kum @ 17 Feb 2016, 19:25)
PLM, deci sa le spuna cineva si celor 316118 membri ai celui mai mare forum de ciasuri ca a zis Liviu Suedezu' ca sunt niste fraieri ca se uita la 200g de fier care nu face decat sa arate cat e ora si eventual ziua curenta (care trebuiesc ajustate din cand in cand oricum caci precizia e ... meh, iar lunile au toate 31 de zile).
*

PLM .. cand iti ghidezi actiunile in viata dupa ce cred altii, e firesc sa ai reactii din astea. Pe mine ma doare drept in cot de ce cred altii si dupa ce se ghideaza. Si Liviu Suedezu' le spune ca nu au decat sa defileze cu cate 2 tinichele la fiecare mana ca nu o sa ii schimbe parerea.
Am spus ca pot aprecia un ceas mecanic din punctul de vedere al unei bijuterii dar, ca functionalitate sta pe acelasi nivel cu un inel sau o bratara ... cam atat. Cum eu nu port bijuterii si nici nu simt nevoia sa ma etalez cu asa ceva, uite explicatia pentru pozitia mea fata de tinichele.
Dar tu continua sa te arati impresionat de niste suruburi, table si cateva sarme puse impreuna sub o sticla (mai ales copii jenante ale unor modele reusite) ... eu am sa ma arat in continuare impresionat de ce poate tehnologia moderna.

Ca tot suntem pe un topic cu masini ... mi-as cumpara un Ford T ca sa ma uit la el, da, dar nu i-as spune si nici nu l-as folosi pe post de "masina" conform standardeor de azi ... mai ales daca il punem langa un Tesla S smile.gif.

Deci, da, ramane cum am stabilit wink.gif

P.S: Stiu, sunt un neandertalian, un barbar ... "ghinion" ( © Klaus )

--------------------
. . .
+
M.C.
post 18 Feb 2016, 07:10
Post #1498

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(kum @ 17 Feb 2016, 23:12)
@andreist
Da-mi voie sa ma indoiesc... Vor acapara din piata, e drept. Dar nu le vor inlocui in veci. wink.gif
Am curaj sa bat pariu ca in 10 ani tot vor exista ceasurile mecanice.
*

Exact.
Asa se spunea si despre discurile audio vinyl,ca vor disparea,dar nu s-a intimplat asa.
Discuri,care la fel ca si ceasurile mecanice,vor fi din ce in ce mai scumpe.
Adicatelea,cum s-ar spune,pentru cunoscatori..... icon_mrgreen.gif

This post has been edited by M.C.: 18 Feb 2016, 08:02

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
mars
post 18 Feb 2016, 10:10
Post #1499

meow or never

QUOTE(Liviu @ 18 Feb 2016, 00:40)
PLM .. cand iti ghidezi actiunile in viata dupa ce cred altii, e firesc sa ai reactii din astea. [...] Cum eu nu port bijuterii si nici nu simt nevoia sa ma etalez cu asa ceva, uite explicatia pentru pozitia mea fata de tinichele. Dar tu continua sa te arati impresionat de niste suruburi, table si cateva sarme puse impreuna sub o sticla (mai ales copii jenante ale unor modele reusite) ... eu am sa ma arat in continuare impresionat de ce poate tehnologia moderna.
P.S: Stiu, sunt un neandertalian, un barbar ... "ghinion" ( © Klaus )
*

QUOTE(Liviu @ 3 Feb 2016, 13:53)
Aici am sa va rog sa va opriti.

Orice alt derapaj bogat/sarac, destept/prost, cult/ignorant, se sanctioneaza cu cate o zi de stat pe tusa.
*

download.jpg ( Size: 5.29k ) Number of downloads: 156

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Liviu
post 18 Feb 2016, 10:32
Post #1500

expat naiv

Pai unde vezi tu caracteristici de genul "bogat/sarac, destept/prost, cult/ignorant"?
A, ca se merge pe parginea prapastiei, clar, ideea e sa nu calci in gol ca te duci smile.gif.

Eu inca astept sa imi arate cineva (din "tabara" lui Kum) de ce asta
7b3a3575968f3b3d1c10157b23db7125fd6212ed.png

e mai ceas decat asta

stainless-links2.png

Pana acum nu m-a convins nimeni, nici macar pe aproape. Unul arata ora si e o bijuterie, altul face de toate (inclusiv arata ora) si arata si bine. De ce ar fi ultimul mai putin ceas?

--------------------
. . .
+
58 Pages « < 48 49 50 51 52 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 09:19
Dacia