Ce facem cu banii, a trecut criza?
![]() ![]() ![]() |
Ce facem cu banii, a trecut criza?
DFA |
![]()
|
||
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.556 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
||
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
gata, problem solved
Attached thumbnail(s) WhatsApp_Image_2024_10_08_at_21.31.38.jpeg ( Size: 259.39k ) Number of downloads: 404 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
QUOTE(DFA @ 7 Oct 2024, 08:28) de pe pagina INSSE: Adică dacă IPC = 137 rezultă că inflația este 37... Ideea era ce să faci cu banii ca să nu-i ții la saltea, unde se depreciază continuu... Ca sa nu fii afectat de inflatie poti cumpara aur. Daca poti gasi fizic la pretul pietei si ai conditii ok de pastrare poti cumpara monede/lingouri, daca nu...certificate de aur, iar depozitul fizic e in Austria (probabil aur scos din Transilvania). |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Parca erau niste etfuri bazate pe aur fizic la americani sau canadieni.
Daca il cumperi tu fizic la pretul pietei nu stiu exact cine ti-l rascumpara dupa aia, la banci il cumperi dar ramane la ei in seif si platesti chirie, altfel nu ti-l rascumpara. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
ETF-ul e altceva, cu efect de levier, e produs derivat. Eu vorbesc de EBGLD1, certificat de aur, o tona disponibila la Viena si nu e fractionat, un certificat = 1 gram aur.
La banci nu gasesti la pretul pietei, sunt putine locuri de unde poti sa-l iei aproape de pret, dar pentru cantitati ceva mai mari, asadar certificatul mentionat anterior cred ca e cea mai buna varianta, il poti vinde oricand la furnizor (BCR sau mai bine zis Erste), spread ul e de 1,2 RON intre ofertele de cump si vanz la 408 lei cat e aurul acum. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Vremuri de reflectat:
QUOTE(maho @ 22 Jun 2024, 13:49) S-ar putea ca inceputul de 2025 sa fie bun de investit, depinde ce fac comasatii prin toamna-iarna asta. Fac si ei ce stiu mai bine. QUOTE(maho @ 28 May 2024, 10:40) 1. An electoral, deficit bugetar mare, cheltuielile (duble fata de venituri) trebuie sustinute (in prima faza) cu imprumuturi, care genereaza alte cheltuieli, cu dobanzile. Sanse maxime ca prin toamna sa vina intai zvonuri, apoi anunturi cu cresteri de taxe/impozite incepand cel tarziu cu anu' viitor, si cea mai simpla (si care da bine la clasa muncitoare) metoda e cresterea taxelor pe profituri si capital (au demonstrat-o cu bancile). 2. Din cand in cand, vine cate unu' si arunca cate o "bomba" gen oug 114, sau "vor unii sa puna mana pe sif-uri", sau "se desfiinteaza fondurile de pensii pilon 2", etc. si se duce in balarii piata si cresterea. In ultimul timp a fost liniste, dar... 3. Daca ma uit pe graficul simplu pe 5 ani de aici, la oricare din indici, (mai simplu pe Bet-Xt-Tr) e destul de clar si pentru un "Stevie Wonder" ca de la sfarsitul lui 2022 piata s-a tot dus in sus, si nu cred ca mai are putere/potential s-o tina tot asa mult timp. Din toate motivele astea, am zis "profitul se mai si marcheaza", asa ca acum sunt cam 60% titluri de stat, ~ 20% cash si 20% actiuni.** ...dar a venit CCR-ul cu galagia. Acum: ~80% t.s, 6% cash, 14% act. Inca n-a venit programul viitorului guvern. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Dacă tunde careva și P2, ma las de munca plătită.
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
TS RON sau EUR? pe ce scadenta?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu zic ca innfunctie de ce ai, ca să nu pierzi la.cursul de schimb ceva în plus.
|
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ron.
3 ani sumă mai mică, 5 ani mai mare, da' anul viitor fac termenul pentru o sumă totală echivalenta, deci eliberez cashul. Azi, aproape de închidere, am mai încărcat niște TLV, am zis să risc pe situația politică, înainte de viitorul program de guvernare. |
--------------------
Dacia
1310
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.541 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
asta voiam sa zic si eu
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E o runda noua de Fidelis cu dobanda preferentiala pentru donatorii de sange.
https://mfinante.gov.ro/despre-minister/-/a...i-de-s-c3-a2nge This post has been edited by einstein1984: 5 Dec 2024, 08:32 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
rue |
![]()
|
Eu aștept ziua de luni întâi.
|
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
maho |
![]()
|
Frenezie mare (pe bvb) pe zvonul (intai; confirmarea dupa cateva minute) ca ccr a anulat turul 1 al prezidentialelor...
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Si continua azi, probabil pe motiv de discutiile cvadripartite pentru guvernare.
|
--------------------
Dacia
1310
|
maho |
![]()
|
Up.
A trecut o criza, a venit alta... ; ce facem? "Buy the dip"? N-am curaj, ca vine si luna mai, cu o posibila surpriza neplacuta la noi. Nasoale vremuri. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
Dipul are sanse sa fie si mai adanc, functie de ideile ratoului, evolutia razboiului ukraina...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am facut o rezerva de cash, singura mea problema este ca nu sunt decis daca sa pastrez RON sau sa cumpar EUR. In conditiile actuale oricare optiune imi pare la fel de riscanta...
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
jumi juma? sau 30% haur?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
De aia am zis ca n-am curaj, nu stie nimieni care-i fundu' gropii. La noi (pe bvb) ieri a fost "parfum", azi e ... ca la restul lumii.
Eur e subevaluat in raport cu leul de ceva timp (leul e tinut "batos" de Bnr, da' cred ca n-o mai face mult timp, ca oricum rezervele au cam scazut in ultimele 2-3 luni, iar investitorii si/sau speculatorii cam ies de la noi). Aur? Teoretic da. Practic eu n-am tranzactionat vreodata, si nici n-as cumpara cand e la maxime istorice. Dracu' stie, stau si ma uit. Cash am ceva, luni o sa fie mai mult ca lichidez niste titluri de stat. Cred ca va ramane asa un timp. This post has been edited by maho: 4 Apr 2025, 14:22 |
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
la fonduri mutuale alea la care a uit eu stau mai bine pe lei decat pe euro....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
te-ai gandit si la:
https://financialintelligence.ro/ministerul...lori-bucuresti/ Donezi sange- faci si un bine, ai 7.6% pe an la lei, minim 500lei ; cred ca e o optiune buna de luat in seama; La 100.000 RON scoti 7.600 profit peste un an, nu iti ia impozit; This post has been edited by dizzy: 4 Apr 2025, 15:01 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
maho |
![]()
|
Mi se pare ca donatorii tre' sa faca dovada donarii din urma, parca cu 1.10.24.
|
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
Pe tranșă donatorilor pot fi plasate ordine doar de către investitorii care au donat sânge din 1 octombrie 2024 până la finalul perioadei de oferta, respectiv 11 aprilie 2025.
multumesc, dar nu am cont tradeville si mi-e aiurea sa ma duc la BCR doar pentru asta de exemplu . Am donare in noiembrie. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
Poate ai la una dintre
Sindicatul de intermediere este format din BT Capital Partners (Lead Manager), Alpha Bank România, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale și TradeVille (Sindicat de intermediere) și Banca Transilvania, Libra Internet Bank (Grup de distribuție). Adică dobânda e maricica, sunt Titluri de stat. Vrei - bine, nu vrei- iară bine. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
rue |
![]()
|
Am facut ieri asigurarea la apartamentul ce il folosim, urmeaza la casa de la sat.
Ambele au fost luate primavara si desi sunt achitate creditele, am ramas cu cadenta la asigurari. Am constatat ca Allianz nu se dezminte si are cea mai buna oferta, pt mine. Pe langa a creste cashul, e important sa aveti o asigurare pe riscuri: locuinta, masina daca e accepabil de noua si nu in ultimul rand de sanatate. Daca ramaneti someri sau se reduc veniturile, o asigurare de sanatate e utila, pt a avea acces la anumite servicii medicale, daca nu sunt si alea de baza bune. Azi dimineata am facut pasul util si normal: donatul de sange. Ajuta si la Fidelis si ajuta si alt om. E bine sa ai cat mai multe subscrieri, acum poate si lunar, pt ca si 5000 lei daca ii ai pusi lunar, in caz ca ai facut asta cu o anumita cadenta, deja incep sa ai scadentele periodice si in caz ca ai nevoie de un plan de siguranta, e unul foarte bun. Lunar vei incasa un salariu mediu pe economie, nu somajul ala de rahat de la statul nostru. This post has been edited by rue: 4 Apr 2025, 20:22 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
dizzy |
![]()
|
Eu oricum donez sange asa ca de ce sa nu beneficiez?!
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:33 |