Catedrala, Monumentu' ca monumentu, da catedrala
![]() ![]() ![]() |
Catedrala, Monumentu' ca monumentu, da catedrala
sinaxis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
|
||
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|||
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Sinaxis argumenteaza-mi,te rog, tendinta din ultima vreme de a se construi biserici peste tot si pe unde se nimereste. De cele mai multe ori mi se pare exagerat lucrul asta. A dat strechea-n preoti? Toti vor sa fie ctitori de biserici?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(CataOlar @ 19 Aug 2009, 13:28) Parinte, pe cale de consecinta, daca urmatorii alesi ai neamului vor decide sa sprijine de la buget jihadul, la fel o sa zici? " Ghinion, voi i-ati votat? " Pai alesii neamului sprijina financiar jihadul. Palestinienii primesc ajutoare financiare uriase din partea Uniunii Europene, iar la bugetul Uniunii contribuie si Romania. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
sinaxis |
![]()
|
O comunitate de la sat de 50-100 de familii are intotdeauna o biserica sa-i deserveasca. Isi permit sa o intretina. La mai multe familii au si casa parohiala si pot intretine si un preot permanent. In marile orase la o biserica cu peste o mie de familii, cartiere si distante mari, nevoia de a avea o biserica mai apropiata si un preot pe care sa-l cunosti si sa-l ai la indemana a determinat avantul de constructii din ultima perioada. Plus ca 50 de ani nu s-a mai construit nimic. La noi in oras din 1919 nu s-a mai construit nici o biserica. Eu am peste 1000 de familii. Muti vin la mine ca au nevoie de slujbe: le cer adresa, si-mi raspund, pai stiti parinte unde stam ca ati fost atunci si atunci... Crede-ma nu stiu! Nici nu poti face pastoratie la 1000 de familii. Si 200 sunt multe!
Tocmai de aceea eu nu sunt de acord cu catedralele! Sunt pt bisericute de cartier. |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
@sinaxis: ba e vorba tocmai de mere si mere...intre ceea ce propovaduiesc ei si ceea ce propovaduieste tagma din care faci parte ( fara nici o conotatie peiorativa am spus tagma ) sunt deosebiri doar de forma...fondul problemei e acelasi: impunerea unei credinte. Ei cu parul, voi cu banul. Nu-mi spune ca fiecare e liber sa creada sau sa nu creada. Atunci nu mi-ai agata icoane prin scoli si nici nu ai forta introducerea religiei ca si materie obligatorie in programa scolara. Asta ca sa dau doar doua exemple care sunt la indemana.
@modus: pai daca americanii pompeaza bani pe partea aialalta? ![]() |
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
Confort Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 19 Aug 2009, 15:05) Sinaxis argumenteaza-mi,te rog, tendinta din ultima vreme de a se construi biserici peste tot si pe unde se nimereste. De cele mai multe ori mi se pare exagerat lucrul asta. A dat strechea-n preoti? Toti vor sa fie ctitori de biserici? Sa nu mai vorbim de dotarea bisericilor cu sisteme de sonorizare. Nu mai poti sta in weekend dimineata linistit pe balcon la o cafea fara sa asculti o slujba. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(sinaxis @ 19 Aug 2009, 14:05) Bulan, nu vreau sa starnesc toata rautatea celor care vor sa ne impuste Pai nu mai luati bani de slujbe si o sa vezi ce va iubeste lumea. Ca factura nu dati, iar slujbele gratuite trebuiau sa fie. Sa ma duc intr-o biserica si sa cer o slujba pentru botez, casatorie, etc ..iar preotul sa imi spuna ca nu ma costa nimic, dar daca vreau pot sa donez.This post has been edited by IRONICK: 19 Aug 2009, 16:04 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sinaxis |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 19 Aug 2009, 17:43) Pai nu mai luati bani de slujbe si o sa vezi ce va iubeste lumea. Ca factura nu dati, iar slujbele gratuite trebuiau sa fie. Sa ma duc intr-o biserica si sa cer o slujba pentru botez, casatorie, etc ..iar preotul sa imi spuna ca nu ma costa nimic, dar daca vreau pot sa donez. Daca un preot iti impune ca nu-ti face slujba daca nu-i dai nu stiu ce suma, fa-i reclamatie. Daca refuza sa-ti dea chitanta pentru slujba, fa-i reclamatie. Daca iti cere mai mult decat suma prevazuta si afisata, fa-i reclamatie. Ai ajuta biserica sa se curete de neaveniti! E dreptul tau! Chiar obligatia ta, as putea spune. Contributiile pentru slujbe sunt stabilite de consiliul parohial in functie de bugetul parohial, aprobate de adunarea parohiala si trebuie afisate. Daca vrei sa te implici direct in toata treaba asta poti, ca membru al parohiei de care aparti, sa fi ales in aceste structuri si sa-ti susti punctul de vedere. Odata aprobate contributiile devin obligatorii pentru membri parohiei. In cazuri exceptionale, insa, se poate face rabat. Sa fi sanatos de cate ori am platit contributia din buzunarul meu si nu m-am ales nici macar cu un multumesc. |
--------------------
tohan
stas
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 19 Aug 2009, 14:05) Sinaxis argumenteaza-mi,te rog, tendinta din ultima vreme de a se construi biserici peste tot si pe unde se nimereste. De cele mai multe ori mi se pare exagerat lucrul asta. A dat strechea-n preoti? Toti vor sa fie ctitori de biserici? Ce este trist este ca fiecare ctitor de biserica a amplasat biserica unde a gasit vreun teren disponibil.Mai trist este ca bisericile sunt construite dupa ureche adica cum a vrut constructorul si in functie de cati bani i s-au pus la dispozitie.Nici vorba ca prin sate sa fie in centru vreun centru civic format din primarie scoala biserica o piata publica pentru adunari si eventual vreun bust al cuiva daca nu vreun monument care sa comemoreze ceva. QUOTE(sinaxis @ 19 Aug 2009, 14:17) Bun si eu sunt de acord dar bisericutele astea trebuiesc proiectate conform unor norme arhitectonice sa aibe si ele un stil sa se incadreze cat de cat unde sunt amplasate nu totul sa ramana la aprecierea ctitorului care a dat banu si vrea el ca biserica sa fie pe gustul lui.BOR-ul ce pazeste?Doar numirile in functii ale preotilor? PS:nu mi se pare firesc ca pe biserica sa se puna boxe ca sa se auda slujba in cartier.Parerea mea. |
--------------------
a
b
c
|
|
bulan |
![]()
|
QUOTE(bulan @ 27 Jun 2009, 11:15) Undeva intre Cluj si Dej chiar pe drumul national la vedere in plin camp este un sir de blocuri amarate si coscovite unde locuiesc niste amarati.In fata blocurilor a fost ridicata o mandrete de biserica nou nouta care da o nota strigatoare la cer cu blocurile alea amarate.Cineva din zona poate pune o poza daca are drum pe acolo? QUOTE(blackout @ 27 Jun 2009, 11:36) E uite si pozele cu biserica: IMG_0145.JPG ( Size: 93.13k ) Number of downloads: 231 IMG_0149.JPG ( Size: 97.13k ) Number of downloads: 258 E sau nu e un contrast izbitor intre locuintele oamenilor si casa Domnului? |
--------------------
a
b
c
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Asta ultima nu mi se pare că arată rău deloc. E micuță, mult mai drăguță decît monstruozitățile care apar în ziua de azi prin București, și nu mi se pare deloc luxoasă sau opulentă. Nu-mi displace chiar deloc.
Că oamenii de acolo stau prin cotețe, asta-i problema lor. Nu cred că este rolul Bisericii să le construiască lor case mai bune. Și nu cred nici că bisericile ar trebui făcute să arate ca niște cotețe, doar de dragul de a se "potrivi" cu casele oamenilor. Și eu sînt împotriva opulenței și a prostului gust în construcția de biserici, dar asta de mai sus nu mi se pare un astfel de exemplu. Mi se pare că arată ca o biserică rurală tradițională. This post has been edited by VladSoare: 7 Sep 2009, 11:39 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Offtopic: Si eu as marsa pentru bisericute de cartier, dar cu cateva conditii. In primul rand, sa se incadreze arhitectonic in peisaj. In al doilea rand, sa mentina un nivel al zgomotului scazut, adica sa nu se apuce sa puna boxe afara, sa nu bata clopotul sau toaca sau orice alt zgomot, asta tine de convietuirea la comun. Altfel, cu exceptia Bucurestiului, cred ca in muuulte cazuri, dat fiind ca orasele noastre sunt relativ mici, bisericile pot fi amplasate lejer la marginea orasului unde nu deranjeaza pe nimeni, asa cum sugera Bulan cu exemplul Reghin.
Ontopic: Catedrala mi se pare un proiect grandios, sa nu spun megalomanic, si total inutil in acelasi timp. Habar n-am unde au de gand s-o faca, mie mi se pare cel mai potrivit s-o puna langa Casa Poporului: doua cladiri megalomanice (si inutile) una langa alta! |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Si la mine in Voluntari mai e un pic si se termina structura la o Catedrala.
![]() Si e FIX in capatul strazii unde am casa (din pacate nu locuiesc inca acolo). ![]() http://www.romanialibera.ro/a111646/catedr...-voluntari.html |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
15 milioane de euro...
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
bulan |
![]()
|
![]() ![]() ![]() sau mai bine ![]() ![]() ![]() |
--------------------
a
b
c
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 08:06 |