Cat ulei intra in cutia de megane 2 , 1.5 DCI, Cat ulei intra in cutia de megane 2 , 1.5 DCI
![]() ![]() ![]() |
Cat ulei intra in cutia de megane 2 , 1.5 DCI, Cat ulei intra in cutia de megane 2 , 1.5 DCI
viezure |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 13 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Intra cam 2.5-2.8 in cutia JR5!Poti sa il schimbi si tu dar e un pic dificil de bagat in cutie(trebuie un fel de pompa ca o siringa).Curaj si Vointa!
Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
viezure |
![]()
|
Merci de ajutor - ma gandeam eu ca ar trebui sa pot
![]() Numai bine, |
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|
andrei_feno |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 28 December 09 ![]() |
JR5 si JH3 sunt pe megane JH3 comanda cu bara pentru benzina si JR5 comanda cu cabluri diesel si aveti aici si cat ulei intra in fiecare.(este si TL4 asta e cu 6 viteze si mai sunt si automate in caz ca e cineva care stie mai multe ..... sa nu creada ca nu stiu) JHQ- BVM cu diferential sferic inchis .
Attached thumbnail(s) Ulei_bvm.jpg ( Size: 78.02k ) Number of downloads: 2646 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 2.1 Confort Expression 1.5 dci
|
|
viezure |
![]()
|
Multumesc pentru ajutor,
Fiind DCI banuiesc ca are JR5 - si acum ca stiu cat ulei intra imi va fi chiar mai usor. Numai bine, |
--------------------
renault megane
renault megane
2003
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
care este intervalul de timp sau kilometri la care se schimba uleiul in cutie? eu am cautat in carnetul de sevice si nu am gasit nimic scris de acest schimb.
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@ric26ct=Intervalul RECOMANDAT (nu obligatoriu)este de 5 ani sau 70000 km!
Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
djems304 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 15 October 07 ![]() |
Pentru masina din semnatura MEgane 2 1.5 dci 5+1 trepte care ar fi cantitatea de ulei pentru cutia de viteze? Mentionez ca am bagat aproximativ 2,7 litri cu masina ridicata pe cric, si nu imi pot da seama daca e suficient sau mai trebuie completat cu ulei.
|
--------------------
renault
megane
2007, 1,5 dci, expression
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Cand bagi ulei in cutie se scoate si busonul de prea-plin situat in partea spre motor. Cand uleiul ajunge la nivelul maxim acesta se scurge prin prea-plin si asa stii ca ai pus cat trebuie.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
djems304 |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 29 Mar 2011, 10:22) Cand bagi ulei in cutie se scoate si busonul de prea-plin situat in partea spre motor. Cand uleiul ajunge la nivelul maxim acesta se scurge prin prea-plin si asa stii ca ai pus cat trebuie. Busonul asta de prea plin cam unde e situat? Deasupra cutiei nu este decat un furtunas scurt cu un plastic in capat pe post de dop, acesta la ce foloseste nu stiu.. |
--------------------
renault
megane
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Pe acolo se baga uleiul in cutie.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
djems304 |
![]()
|
|
--------------------
renault
megane
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.331 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Se baga pe sus ... pana incepe sa curga pe la busonul lateral ....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Are cineva idee ce model este cutia de megane 2 de pe 1.5 105CP? Cea in 6 trepte? Si cat ulei intra in ea sigur nu pe ghicite sau din auzite?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
espacern |
![]()
|
Cutia care se monteaza pe M2 cu motorul de 105CP este de typ TL4.
Cantitatea de ulei=2 litri de calitate Elf NFJ. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Multumesc frumos de info.
![]() Asa putin intra? doar 2 litri? ![]() |
--------------------
Renault
|
espacern |
![]()
|
@skorpio_bog=Daca este sa ne luam dupa datele din manualul de reparatie...DOAR 2 Litri.
Si in PK6(cutie tot cu 6 trepte) intra doar 2.2-2.4 Litri. Si ATENTIE nu se face nivel prin debordare,se baga cantitatea exacta. Numai bine! This post has been edited by espacern: 29 Mar 2011, 15:09 |
--------------------
.
.
.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.331 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Espacern ... in PK6 intra vreo 4,5 litrii .... daca baga "mecanicul" fara sa citeasca documentatia ... producatorul spune sa nu se puna mai mult de 2,2 - 2,4 litrii .... (asta nu o scriu pt. tine ca sunt convins ca stiai, dar din formularea ta se intelege ca nu intra mai mult de 2,2-2,4 litrii)
L.E. - vad ca ai modificat si tu intre timp ![]() This post has been edited by cj98czh: 29 Mar 2011, 15:12 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Intreb pentru ca m-am uitat in manual si nu scrie nimic de uleiul la cutie, iar gigeii din service spun ca nu se schimba uleiul la cutiile astea, ca sunt garantate pe viata etc, insa stim cu totii care e realitatea.
Deci practic golesc uleiul vechi din cutie si bag 2 litri de ulei nou. Banuiesc ca procedura de umplere e aceeasi ca la celelalte cutii, adica are furtunasul ala cu dop de plastic pe partea superioara a cutiei pe unde se umple si busonul de preaplin pe lateral. |
--------------------
Renault
|
cj98czh |
![]()
|
Daca la tine este ca si la PK ... nu o sa curga la preaplin ... se scoate uleiul vechi si se baga cantitatea indicata ... atat ..
This post has been edited by cj98czh: 29 Mar 2011, 15:27 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu stiu cum este. Merg pe mana voastra, sper sa nu stric cutia
![]() |
--------------------
Renault
|
cj98czh |
![]()
|
Pai si mai simplu .... vezi ce cantitate de ulei scoti .... ca banuiesc ca pierderi nu au fost, la cutie nu s-a umblat ... daca scoti 2 litrii ... 2 litrii bagi ...
This post has been edited by cj98czh: 29 Mar 2011, 15:28 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 29 Mar 2011, 15:18) Intreb pentru ca m-am uitat in manual si nu scrie nimic de uleiul la cutie, iar gigeii din service spun ca nu se schimba uleiul la cutiile astea, ca sunt garantate pe viata etc, insa stim cu totii care e realitatea. Deci practic golesc uleiul vechi din cutie si bag 2 litri de ulei nou. Banuiesc ca procedura de umplere e aceeasi ca la celelalte cutii, adica are furtunasul ala cu dop de plastic pe partea superioara a cutiei pe unde se umple si busonul de preaplin pe lateral. Procedura de schimb ulei in cutie: Masina pe o suprafata perfect plana. Demontezi busonul de golire(cheie cu cap patrat ca la buson de ulei)sub cutie. Scurgi tot uleiul complet. Strangi busonul la cuplul prescris. Uleiul se introduce prin lateral(busonul de preaplin) cu ajutorul unei pompe/siringa/furtun. Furtunasul cu dop de plastic are rol de aerisitor(nu se recomanda demonatarea lui). Daca se constata valoare diferita la cantitatea de ulei scurs:ATENTIE la pierderi!! Numai bine! This post has been edited by espacern: 29 Mar 2011, 16:25 |
--------------------
.
.
.
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
exact asa e pozitionat si la mine busonul la baie si la cutie. Deci pe acolo il golesc si in lateral am alt buson de plastic negru pe unde se umple. Sper ca am inteles bine.
|
--------------------
Renault
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Mie mi-a intrat cam 2,4 L-1.5 dci 63KW
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
espacern |
![]()
|
@skorpio_bog=Ai inteles bine!
Pe la busonul marcat"boite"se scoate si se baga pe la cel din lateral(ca un surub-fluture din plastic). @99AIM=Tu ai alt typ de cutie(in 5 viteze)diferit de al lui skorpio. Cantitatea de ulei este diferita in functie de typ-ul cutiei de viteza.Este o diferenta intre cat intra si cat TREBUIE sa se bage.Trebuie sa bagi cat recomanda fabricantul(la anumite cutii de viteza se baga pana debordeaza/da pe afara) fix o cantitate anume. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Asa si cat ar fi tb sa pun?la mine mecanicul a pus pana a inceput sa curga pe busonul lateral.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
espacern |
![]()
|
@99AIM=La cutia ta(JR5 cred)cantitatea preconizata este de 2.5 L.
Daca spui ca s-au introdus 2.4 L pana la debordare este OK(mai ramane tot timpul ceva ulei in cutie cand scoti tot). Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
La motorul meu imi poti da spune ce cutie de viteze este,si ce cantitate de ulei intra?Este ok Elf 75w80?Parca asta era cel recomandat,dar parca nu se mai gasea,fusese inlocuit cu altul,asa se auzise!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Are cineva idee ce diametru are gaura de umplere cu ulei a cutiei? Ca sa stiu ce furtun imi trebuie.
This post has been edited by skorpio_bog: 1 Apr 2011, 13:45 |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:03 |