Caseta directie, Stie cineva daca se poate repara?
![]() ![]() ![]() |
Caseta directie, Stie cineva daca se poate repara?
Dan73 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|||
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
eu sunt curios ce s-a intamplat cu diaconasu si cu ceilalti care erau on-topic cu caseta de directie.
Am aceeasi mica problema si ma pregatesc sa schimb flansele amortizor...va anunt dupa daca se schimba ceva ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
bogdan_trsev1978 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 21 June 07 ![]() |
Va multumesc pentru sfaturi
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2003/expression
- MH11BCD
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pe coloana de directie, pe la picioare, dupa pedale, e o bucsa de cauciuc care intra intr-un burduf, alea nu mai au unsoare si scartaie
This post has been edited by andu911: 24 Nov 2008, 23:53 |
--------------------
-
-
-
|
|
bogdan_trsev1978 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 21 June 07 ![]() |
Salut! Multam pentru ajutor! pot ajunge acolo sa le ung?
|
--------------------
renault
laguna 2
2003/expression
- MH11BCD
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
da, nu e greu.
|
--------------------
-
-
-
|
|
stanyc2003 |
![]() ![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
Salut! Sunt nou pe aici!
Eu nu am zgomote, baraituri sau alte zgmote cand virez stanga sau dreapta (nu conteaza viteza). Problema la mine e alta: daca trec peste ceva denivelat (cu viteza mica sau mai crescuta, nu conteaza), in genul liniei de cale ferata sau dale de beton, in general denivelari de cca 5-8 cm, face destul de aiurea. Un zgomot ca si cum s-a lovi metal pe metal. Am intrebat un mecanic si mi-a spus acelasi lucru (E din caseta frateeee!). Mi-a mai zis ca imi scapa putin ulei pe la un semering. Ce ziceti sa fac? Any ideas? Apropo, am incercat site-ul www.servodirectii.com si.... nu mai merge. Unde se mai pot reconditiona casete de directie???? |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
Dan73 |
![]()
|
Citeste pe aici:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=83883&hl= de la postarea cu nr. 25, a lui andu911. This post has been edited by dan73205: 3 Dec 2008, 13:43 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
Merci!
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
ally827 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 27 February 09 ![]() |
Salut, si eu am o "mica problema", caci sper sa fie doar mica, in momentul in care virez maxim stanga si plec din loc, aud doua cloncanituri la roata stanga, dar in momentul in care revin din cursa volanului 1-2 cm. nu se mai aud. Mentionez ca se aud doar la viteza mica! Aveti ideea despre ce ar fi vorba, caseta de directie a fost schimbata cu una noua acum aproape 1 an.
Va multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Lagiuna II
2003 1.8
- PH-10-...
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
planetara. ..mai exact tripoda. La mine asta s-a dovedit a fi. Aveam aceleasi simptome...cloncanituri la roata in viraj mai strans.
This post has been edited by tibirk: 12 May 2009, 16:12 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
ally827 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 27 February 09 ![]() |
Iti multumesc de raspuns acum daca voi stiti ce pret are tripoda planetara noua? Va multumesc anticipat.
|
--------------------
Renault
Lagiuna II
2003 1.8
- PH-10-...
|
|
adi_saba |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 12 April 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
Aceeasi problema am avut-o si eu la roata stanga,acum 2 zile si era dus capatul de bara. Am vrut sa-l comand de la Renault,insa era 390ron,asa ca l-am luat din alta parte cu 60ron,bineinteles nu original!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
2004/ vector/ 2.0t Nordic 235hp
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
caseta de directie se repara!
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Salutare! Ieri mi-am schimbat bucsele punte spate,am zis daca tot este pe elevator sa-mi verific si directia,miscand de bratul cap bara am simtit un clantanit din caseta de directie si se transmitea din partea stanga in dreapta si invers. Intrebarea mea este se poate strange caseta sau nu daca da pe unde? Sau poate aveti alte idei ce poate fi daca nu este cantanitul din caseta. |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
Dan73 |
![]()
|
Suna aici si vei fi multumit de consiliere:
http://www.trami.eu/page7.html |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Multumesc frumos Dane raman dator. |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
am si eu o problema, la denivelari si la gropi imi bate ceva in partea dreapta fata, am fost ieri la un service sa vada ce are si aia mi-au zis ca de la caseta de directie..... au ridicat masina si au miscat de roata dreapta ( in stanga si in dreapta) sa auzit un zgomot ca de lovitura fier pe fier, ei mi-au zis ca e de la caseta de directie...........
azi am intrat pe pagina care a dat-o dan ( http://www.trami.eu/page7.html ) si am intrebat de o reconditionare caseta directie, ma intrebat simptomele si mi-a zis ca nu crede ca e de la caseta, ca aia nu trebe sa cada asa repede, a zis ca poate e de la bara stabilizatoare.................. intrebarea mea e: stie cieva ce ar putea sa fie? cum se manifesta daca e de la caseta sau de la bara stabilizatoare? ce ma sfatuiti sa fac?.............. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
pentru conzerva:
aproximativ aceleasi simptome si in cazul meu , am fost la reprezentanta la diagnoza si mi-au zis ca am de schimbat 2 bielete bara stabilizatoare si 2 bielete directie. am intrebat de caseta si mi-au spus ca nu se duce asa cu una cu doua si ca se duc bieletele directie dar unii "mesteri" trag de roata si gata, e dusa caseta. apropos, sa verifici si rotulele (pivotii). nu ai o reprezentanta pe aproape? testul asta (diagnoza) costa 38 RON (mi-au dat inclusiv starea amortizoarelor) io zic ca merita. bafta |
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE(corvinarh @ 7 Oct 2007, 11:06) zgomote metalice in axul casetei... a fost diagnosticata si a ema vineri dupa amiaza si astept acum raspunsul RRO... partea nasoala este ca am 49.100 km si sunt la sfarsitul perioadei de garantie(expira la 50.000 km)... si o sa ma cert cu ei si pentru ca am pus roti pe 17, desi sunt agreate de constructor... 225/45/17, care existau si ca optiune daca plateam in plus cand am cumparat masina... ce-ai mai rezolvat? |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
QUOTE(Brabus @ 9 Jun 2009, 10:47) pentru conzerva: aproximativ aceleasi simptome si in cazul meu , am fost la reprezentanta la diagnoza si mi-au zis ca am de schimbat 2 bielete bara stabilizatoare si 2 bielete directie. am intrebat de caseta si mi-au spus ca nu se duce asa cu una cu doua si ca se duc bieletele directie dar unii "mesteri" trag de roata si gata, e dusa caseta. apropos, sa verifici si rotulele (pivotii). nu ai o reprezentanta pe aproape? testul asta (diagnoza) costa 38 RON (mi-au dat inclusiv starea amortizoarelor) io zic ca merita. bafta ai dreptate nu e de la caseta, asa mi sa spus si mie ca aia cade greu............ am schimbat pivotul stanga (desi bataia era pe dreapta), cand e dus pivotul ala scartie (intradevar era dus pivotul), am schimbat capetele de bara si bielete bara stabilizatoare pe ambele parti.................... rezultatu-l... aceeasi bataie ![]() mi sa dat un alt diagnostic ![]() ![]() Luni merg la mecanic sa o schimbe ![]() Doamne ajuta sa fie aia si sa nu mai bata nimic pe ea ![]() |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Pentru bataie la denivelari mai poti avea si bucsele de la bara stabilizatoare, dar si flansele de la amortizor. Eu iti recomand sa verifici si sa schimbi mai intai bucsele de la bara pt ca sunt mai ieftine decat flansa. Daca tot nu scapi de zgomot abia atunci umbla la flansa. Flansele nu pica asa usor cum cred unii, dar la mecanici le e mai usor de schimbat o flansa si iti iau mai multi bani.
This post has been edited by byby: 13 Jun 2009, 12:04 |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
conzerva |
![]()
|
bucsa bara stabilizatoare.......... aia nu e tot una cu bieleta bara stabilizatoare?........... arata ca o bara de vre-o 40 cm si la capete are 2 bucsi orientate in directii diferite (una in dreapta si alta in stanga), un capat se prinde la bara stabilizatoare si celalalt la amortizor...................bine zic?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
nu pentru ca bucsile bara stabilizatoare sunt mai interior si ele prind bara pe has adica mai pe inteles pe masina si sunt doua bucati
|
--------------------
Renault
Talisman Initiale Paris 2021
2 l 190 CP Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp |
|
bluealex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 5 October 08 From: Craiova ![]() |
Astazi ma schimbat si eu bucsile de la bara stabilizatoare(170 Ron una p original) si.. surpriza se simte o imbunatatire la mers dar cloncanitul despre care vorbeste toata lumea nu a disparut. La fel ca si in cazul celorlalti mecanicul care mi-a zis sa schimbat bucsile de la bara stabilizatoare(era sigur ca de la ele sunt toate zgomotele) mi-a zis ca sigur e caseta de directie cu problema dar nu se merita schimbata pentru ca e fff scumpa si merge si asta fara probleme cu cloncanit cu tot. Am sunat un prieten care se ocupa in general cu masini frantuzestei(cumpara/vinde/repara) si el are tot o laguna 2 si mi-a zis ca sunt flansele de la amortizoare pe fata, aceias problema a avut-o si el la laguna lui nou si despre caseta de directie a zis ca nu se strica asa usor si tind sa il cred pentru ca are ceva experienta. Citind posturile voastre imi dau seama ca inainte sa mai schimb ceva ar trebui verificate flansele de la amortizoare, nu stiu cum.. o sa merg la el sa se uite. Numai suport cloncanitu ala ma dispera si noaptea il visez!!! Pe miercuri, joi o sa vin cu un raspuns dupa verificarea amortizoarelor. Numai bine!
This post has been edited by bluealex: 20 Jun 2009, 23:46 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002/Expression 1.8 16V
|
|
andu911 |
![]()
|
E coloana, am facut si un topic pe tema asta. Cu poze, cu tot ce vrei.
Foloseste functia cautare inainte sa arunci cu sute de euro. Ca o sa mai schimbi jumatate de masina si tot nu scapi de cloncanit. Uite... citeste tot de la postul asta mai departe http://www.reno.ro/index.php?showtopic=838...dpost&p=1388513 Sfatul meu pentru toti posesorii de Laguna... nu schimbati caseta decat daca curge sau in cazuri extreme (dinti rupti, cremaliera indoita, etc) This post has been edited by andu911: 21 Jun 2009, 00:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
a dat cineva caseta de directie jos de pe masina?ce pasi trebuiesc urmati?multumesc!
|
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
nu va mai chinuiti sa ma ajutati deoarece am rezolvat-o
![]() |
--------------------
renault
laguna2
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
cum ai rezolvat? ce problema ai avut?
|
--------------------
Renault
Megane
2013 1.6 dci Bose Edition
- HR-10-xxx
|
|
ccv81 |
![]()
|
|
--------------------
renault
laguna2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:30 |