Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Casa de lemn, ce parere aveti?

TresPasser
post 2 Feb 2010, 11:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Salut. Ma bate gandul sa-mi construiesc o casa de lemn. De ce de lemn? In primul rand pretul este mai bun decat la cele clasice. Deoarece nu cunosc pe nimeni care sa aiba o asemenea casa, va intreb pe voi: Ce parere aveti, merita? Eventual cunoasteti o firma serioasa care executa astfel de constructii?

--------------------
Renault Clio III 2007 Exception 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 2 Feb 2010, 11:19
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

pai la tine in cluj...mesterii locali sunt mai buni decat orcice firma...daca vorbesti si maghiara chiar te-ai scos...

This post has been edited by claus: 2 Feb 2010, 12:32

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
axx
post 2 Feb 2010, 11:23
Post #3

membru... doar membru

From: Iasi

In primul rand pretul e mult mai bun. In al doilea rand, casa e mult mai "elastica" si rezista mai bine la seisme. Un alt avantaj e ca nu ai timpi morti decat la fundatii, dupa aceea nu mai ai de turnat placi de beton, care sa necesite intarire. Timpul de executie este mai mic. Si in prezent sunt grinzi de lemn si de 6 metri si mai mult, deci deschiderile mari nu sunt probleme. Important e sa fie tratat bine lemnul , si ca "defecte", lemnul trebuie retratat la un anumit interval. Firme care fac case din lemn sunt multe, e greu sa recomanzi una buna, depinde de zona in care esti. Gandeste-te ca in occident si in restul lumii civilizate se construieste de mult prin aceasta metoda.

--------------------
Skoda Superb - IS 24 AXL 2017 Style
+
MDD
post 2 Feb 2010, 11:41
Post #4

Membru autentic

From: Otopeni

Eu locuiesc in ...si construiesc case pe ''structura'' de lemn ; specific asta deoarece e diferenta fata de titlu . Adaug la avantaje si inertia termica vis a vis de o casa pe structura clasica in ''dur" unde betonul , caramida etc acumuleaza rece sau cald si asta se observa la facturile lunare . Oricum bine executata si cu atentie la materiale avantajele sistemului sunt evidente. In contrabalanta ramane conceptia unora mai reticenti sau neinformati ca sa ma exprim elegant ! Cu un proiect bun sigur gasesti in zona firme cu experienta plus din partea voastra o supraveghere atenta. Pentru intrebari nu ezitati...e gratis in prima faza ! biggrin.gif

--------------------
Renault Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva 2012
Aprilia Scarabeo 500
+
TresPasser
post 2 Feb 2010, 12:10
Post #5

Membru incepator

QUOTE(MDD @ 2 Feb 2010, 12:41)
Pentru intrebari nu ezitati...e gratis in prima faza ! biggrin.gif
*

Pai asta incerc sa fac prin topicul asta. Sa adun cat mai multe informatii, fiind un lucru despre care nu stiu mai nimic. Orice informatie (data in cunostinta de cauza) este binevenita.

--------------------
+
hitman1234
post 2 Feb 2010, 13:40
Post #6

Bringing secsi back

Am citit o gramada pe tema asta..si pe mine ma interesa,dar am abandonat..si iti zic de ce, n-ai piata secundara la ele..la cat de nesigura e ziua de maine nu stii daca nu vei fi nevoit s-o vinzi si atunci explica-i tu cumparatorului avantajele unei case de lemn cand el nu stie decat betoane..plus ca iesi mai ieftin doar la rosu, in total cam cu 1/6 fata de o casa de caramida..nush daca merita.. calitatea lemnului din romania si a meseriasilor ne omoara..lemnul trebuie sa fie uscat ca altfel incepe sa se traga, tratat odata la cativa ani am inteles, instalatia electrica trebuie izolata, etajul trebuie bine izolat fata de parter pentru a nu auzi tot ce misca prin casa samd..i.mi-as face casa de lemn in a 2-a jumatate a vietii,mai ai 30 de ani de trait,iti iei teren la munte si te parchezi,dar acum voi opta pentru caramida

citeste si aici
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=122

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
b76bgaarh
post 2 Feb 2010, 14:01
Post #7

Membru autentic

stimati colegi....

felul, in care au fost contruite casele, tine in f mare masura de zona geografica si specificul local. esti la munte case din piatra si lemn. esti la campie case din lut si lemn. esti la oras case din materiale usor transportabile gen caramida, lemn, metal...

acum in vest o mare tampenie eco... in anglia se dau subventii babane daca iti faci casa din chirpici, o izolezi cu baloti de paie, o acoperi cu sindrila, folosesti cat mai mult lemn.... dar grosul caselor se fac si la ei prin metoda traditionala zidarie, beton, lemn, metal.

la noi, cel mai bine prinde: parter din zidarie cu structura de beton armat si mansarda de lemn... iese f bine si ca timp, cost, eficienta termica (daca o izolezi cum trebuie)....

bafta la contructie colega...si foloseste un arhitect.... este mult mai ieftin la sfarsit....

--------------------
+
AlexV
post 2 Feb 2010, 14:18
Post #8

Admin?

Group: Admin

in anglia se fac foarte putine case cu beton, in zonele rurale nici in fundatii nu prea se foloseste. dar nu trebuie neglijat faptul ca Romania este zona seismica, si de aici comparatiile cu multe din tarile europene trebuie sa inceteze.

Pentru initiator, ca pret cea mai ieftina CASA de lemn pe care am vazut-o, a ajuns la 300euro/mp si toata manopera a fost executata de beneficiar, rar si-a mai luat cate un om platit cu ziua. Fundatie de beton armat, toata casa e doar parter si ce pod a iesit sub sarpanta, pereti din bile de lemn cu osb si polistiren la exterior si gips carton la interior, invelitoare de tabla. Am scris casa cu litere mari pentru ca e chiar casa, nu cotet de lemn cum fac alti constructori. Este foarte bine izolata.
Daca vrei mai mult decat parter + etaj/mansarda, o sa ajungi repede la constructie de beton.

QUOTE(MDD)
Adaug la avantaje si inertia termica vis a vis de o casa pe structura clasica in ''dur" unde betonul , caramida etc acumuleaza rece sau cald si asta se observa la facturile lunare .

Vrei sa spui ca aceste case din lemn, nu au inertie termica mare. Acesta este unul din dezavantajele caselor pe lemn, inertie termica mere la pereti este un avantaj. Dar dezavantajul acesta e compensat de o izolatie termica mai buna, fara a ajunge la grosim de perete monstruoase ca la peretii de caramida.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
shteffanivlad
post 2 Feb 2010, 17:49
Post #9

Membru cu ESP/ASR

Eu am la munte casa din barne de lemn. Daca este facuta calumea, bate orice beton/bca/rigips/polistiren etc.

Am studiat cam 2-3 ani inainte de alegerea asta, asa ca am material sa iti pui si in cap. De principiu cauta pe internet "log house" si cu rabdare si tutun afli foarte multe chestii interesante smile.gif

Daca vrei detalii, zi-mi aici sau pe pm si iti dau orice detaliu vrei. smile.gif

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
AlexV
post 2 Feb 2010, 22:26
Post #10

Admin?

da si tu niste detalii te rog.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
clr
post 2 Feb 2010, 23:58
Post #11

Membru autentic

QUOTE(MDD @ 2 Feb 2010, 11:41)
... Oricum bine executata si cu atentie la materiale avantajele sistemului sunt evidente. In contrabalanta ramane conceptia unora mai reticenti sau neinformati ca sa ma exprim elegant ! ...
*

Din experienta mea, atat cata experienta am strans eu pana acum in viata (nu prea mult poate), atunci cand compari 2 lucruri nu vei gasi numai avantaje ale unuia fata de celalalt. In mod sigur exista si avantaje si dezavantaje. Daca tot esti in domeniu, poate n-ar strica sa faci o balanta, cu avantaje/dezavantaje, reale, nu de genul "e lumea sceptica".
Exemplu:
Week-endul asta am fost undeva la munte, intr-o cabana. M-a innebunit "rontaiala" permanenta a cariilor. L-am intrebat pe proprietar daca nu se poate face nimic si mi-a spus ca in principiu trebuia tratat lemnul inainte, dar ca procedeul e destul de toxic si ca nu are garantia ca "toxicitatea" nu se pastreaza in timp. E doar un exemplu si nici nu am pretentia ca e asa, recunosc ca nu ma pricep deloc la acest domeniu. Repet insa, imi vine greu sa cred ca exista numai avantaje.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Dan73
post 3 Feb 2010, 01:19
Post #12

Membru autentic

Pai de obicei e folosit lemnul de molid...eu stiam ca la rasinoase nu prea se dau rontaitoarele astea smile.gif

@b76bgaarh Nu stiu daca sunt chiar prostii constructiile cu baloti de paie de ex, chirpici, lemn sau alte metode...probabil ca sunt si exagerari ce tin de "moda". La fel, nu stiu daca tehnicile bazate pe beton, metal poroterm etc sunt "traditionale". Mai degraba alea bazate pe chirpici, piatra, pamant, lemn. Ma rog..e parerea mea
Intamplator, pt ca e verisorul unui prieten, am discutat uneori cu un tip, arhitect, sef de promotie acum cativa ani aici in Bucuresti. De la el stiu ca paianta de ex e destul de elastica si potrivita deci in conditiile de seismicitate de la noi...evident ca pentru constructii fara etaj. Unde mai pui ca izoleaza si foarte bine. Asa se construia traditional in sudul tarii, in campie....probabil sunt putini cei care mai stiu tehnica. In Baragan exita o alta particularitate a caselor vechi traditionale si anume peretii dubli....excelenta metoda de protectie impotriva crivatului.
Acum, evident ca exista avantaje si dezavantaje. O constructie din paianta presupune un cost minim al materialelor dar un volum foarte mare de munca. Sa dai cu maiul sa asezi pamantul ala amestecat cu pleava si paie nu e chiar de colo biggrin.gif . Meseriasilor de azi le e cel mai la indemana sa lucreze cu materiale moderne ...Probabil in topul preferintelor lor e bca-ul biggrin.gif
Am vazut si eu la cineva care si-a facut casa de curand si a folosit lemn mult. Marea problema e faptul ca la noi rar gasesti lemn bine uscat....deh, costa mult uscarea acestuia. Grinzile s-au tras si contorsionat, dusumeaua la fel samd.
Colegului care a initiat topicul i-as spune sa aiba mare grija cu cine antameaza afacerea. Cel mai bine sa caute firme din zone unde s-a construit traditional in lemn si daca ar putea sa vada la cineva care a cumparat asa ceva cum sta treaba dupa doi-trei ani ar fi ideal.

This post has been edited by Dan73: 3 Feb 2010, 01:26

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
AlexV
post 3 Feb 2010, 10:27
Post #13

Admin?

dan73, ai atins un subiect de care uitasem. Cum ai spus si tu la noi tot lemnul folosit la constructii de lemn este umed/verde (rasinoase). Inca un motiv sa nu comparam ce construim noi cu ce se construieste in Anglia de ex. Acolo lemnul este din stejar si foarte bine uscat in prealabil. Pretul pe masura.

Lemnul pentru constructii ar trebui sa fie cat mai bine uscat si apoi tratat ignifug si anti-insecte. Asta se face sub presiune ca substantele sa intre adanc in fibra si tratamentul tine 2-3 ani, unii spun maxim 5. Dupa aceea trebuie refacut tratamentul, dar nu ai cum ca deja ai casa ridicata. Nici macar cu pensula daca vrei sa il dai nu poti.

Avantaje
-constructie elastica
-construire rapida fata de modul clasic
-izolatie termica mai buna la o grosime a peretilor mai mica decat modul clasic
-pret relativ mai mic
-continut de apa relativ scazut in elementele de constructie

Dezavantaje
-inertie termica mica
-rezistenta la foc foarte mica
-structura lucreaza in timp datorita lemnului umed in special
-rezistenta mica in fata vanturilor puternice (datorita elasticitatii casa se misca si produce ceva zgomote)

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
TresPasser
post 3 Feb 2010, 10:42
Post #14

Membru incepator

Deci sa inteleg ca in Romania e cam riscant sa construiesti in lemn datorita calitatii lemnului in special, chiar daca gasesti meseriasi de treaba. Dar oare nu exista firme care importa lemnul gata uscat si tratat din strainatate? Poate asa s-ar mai rezolva problema calitatii... Pentru mine e o decizie foarte importanta deoarece casa construita va fi casa de familie, nu casa de vancata.

--------------------
+
AlexV
post 3 Feb 2010, 10:52
Post #15

Admin?

cu multe cautari o sa gasesti si lemn uscat atat de import cat si autohton, dar sa nu te astepti sa te coste putin.

Se poate trai foarte bine intr-o casa de lemn asa ca ale noastre, dar trebuie din start sa stii ce si cum.

De ex, noi avem o casa cu parter de beton/caramida si etajul si mansarda sunt din lemn. Casa se afla intr-o zona cu vanturi foarte puternice in anumite perioade. Desi e contravantuita bine, placata si cu osb si lambriu, nu e placut deloc in perioadele alea.

Gradul de etanseitate, cum se numeste rezistenta la infiltratiile de aer ale unei cladiri, este destul de redus.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
shteffanivlad
post 3 Feb 2010, 11:46
Post #16

Membru cu ESP/ASR

Este foarte important in primul rand imbinarea intre barnele de lemn (eu vorbesc de ce am observat eu la mine) si executia sa fie ca la carte. Daca nu este facuta calumea, bate vantul in casa.

Este la fel de important sa fie lemnul uscat. Uscat bine, nu vrajeala, altfel crapa si iarasi nu am rezolvat nimic.

Casa pe care o am eu, este undeva la munte sus-sus, zona in care este foarte frig iarna si multa zapada. Se comporta super, in sensul ca este cald inauntru, si caldura se mentine calumea.

La o adica se poate placa cu ceva, dar este pacat de lemn sa il acoperi. Este nepractic la pusul tabloului pe perete si la instalatia electrica/sanitara/termo care nu se poate acoperi, totul fiind aparent.

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
b76bgaarh
post 3 Feb 2010, 11:51
Post #17

Membru autentic

colegu tres...

poti sa cumperi lemnul de acum...sa il usuci la tine in curte si peste 10 ani sa faci casa....

--------------------
+
Relu11
post 3 Feb 2010, 11:56
Post #18

Membru autentic

TresPasser iti recomand sa iei legatura cu userul X-plane de pe softpedia. (tot pe softpedia poti sa vezi si casele facute de el + lemnul care este importat din SUA)

PS Daca se considera reclama rog a se sterge.

--------------------
. . .
+
AlexV
post 3 Feb 2010, 12:10
Post #19

Admin?

@shteffanivlad, cred ca vorbim de case diferite. Tu ai la munte o casa de barne, iar TresPasser din cate am inteles se refera la o casa pe structura de lemn (cadre de lemn) pe care sa o faca in zona urbana, nu la munte.

Casa din barne:casa_de_lemn_de_barne_rotunde.jpg ( Size: 48.43k ) Number of downloads: 2991

Casa pe structura de lemn:case_pe_structura_din_lemn.jpg ( Size: 86.77k ) Number of downloads: 3110

TresPasser, ar fi bine sa specifici ce anume te-ai gandit tu, deoarece sunt complet diferite.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
TresPasser
post 3 Feb 2010, 12:34
Post #20

Membru incepator

Da intr-adevar ma refer la case pe structura de lemn, nu la cele din barne.

--------------------
+
padre
post 3 Feb 2010, 13:02
Post #21

Il padrino

Noi avem o casa din lemn (structura din lemn, fundatie din beton) care intial a fost construita cu scopul de a fi casa de vacanta, ulterior a devenit resedinta permanenta.
Este mai simplu si mai ieftin de construit si daca este izolata bine este mai buna decat o casa din beton/zidarie. Secretul consta insa in izolarea termica foarte buna si mai ales din toate partile. Cand am construit-o noi, nu se izola termic si podeaua si acum asta se simte un pic, noroc ca e izolata in rest bine.
Lemnul bineinnteles ca trebuie uscat si tratat inainte de a fi folosit, in nici un caz nu se foloseste lemn proaspat taiat/verde biggrin.gif , asta ar fi culmea, lemnul isi modifica proprietatile si forma prin uscare asa ca este obligatoriu sa fie bine uscat altfel sufla vantul prin casa, cum spunea cineva mai sus.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
sorin1967
post 3 Feb 2010, 13:21
Post #22

Membru autentic

From: Bacau

In judetul Suceava cca. 80% din case sunt din lemn si sunt cu etaj , asa ca este o traditie in acest sens , unele avand si 100 de ani.
Ti-as recomanda sa cauti oferte de la firme de acolo , mai ales ca sunt seriosi si buni meseriasi.
Succes.

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
AlexV
post 3 Feb 2010, 13:43
Post #23

Admin?

padre, revin cu intrebarea, de ce e "mai buna" decat zidarie/beton? eu zic ca fiecare are avantaje si dezavantaje, dar de ce clar una e mai buna ca alta?

in ceea ce priveste umidiatea lui si a faptului ca nu era verde, cum a fost uscat lemnul, ce fel de tratament s-a aplicat? cum s-a aplicat? cred ca asta l-ar interesa pe initiator.

eu personal am vazut destul de multe case facute pe structura din lemn si toate erau din rasinoase uscate partial prin depozitare in spatii deschise, iar la unele s-au aplicat tratamente superficiale.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
b76bgaarh
post 3 Feb 2010, 14:08
Post #24

Membru autentic

pai asta este cea mai buna metoda de uscare.... dar este si cea mai lunga...

si mai trebuie tinut cont de ceva...oricat de tratat, lacuit, vopsit... este lemnul... TOT LUCREAZA....

This post has been edited by b76bgaarh: 3 Feb 2010, 14:09

--------------------
+
AlexV
post 5 Feb 2010, 12:24
Post #25

Admin?

asteptam si eu sa imi spuneti de ce constructiile de lemn sunt mult mai bune decat orice casa de zidarie/beton.

In fine, vin eu cu niste cifre care arata un avantaj al constructiilor pe structura (cadre) de lemn.

A. Perete exterior structura de lemn, grosime totala 27,5cm - Rezistenta la transfer termic 5,984 mp*K/W Solutii_eco_calcul_pereti__2_.jpg ( Size: 689.16k ) Number of downloads: 2977

B. Perete exterior din zidarie cu goluri verticale, grosime totala 43,3cm - Rezistenta la transfer termic 4,533 mp*K/W Solutii_eco_calcul_pereti__1_.jpg ( Size: 699.32k ) Number of downloads: 2786

C. Perete exterior realizat doar din lemn, grosime 25 cm - Rezistenta la transfer termic 1,389 mp*K/W Solutii_eco_calcul_pereti__3_.jpg ( Size: 670.04k ) Number of downloads: 2652

La o grosime totala semnificativ mai mica a peretelui A fata de B se obtine o rezistenta la transfer termic mai mare.
La o grosime similara a peretelui A si C, este o diferenta majora de rezistenta la transfer termic.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
aleksanders
post 5 Feb 2010, 12:37
Post #26

.

From: ...

pentru pereti exteriori si compartimentare recomand http://www.sips.org/content/technical/index.cfm?pageId=20 au aparut si la noi pe piata si au o fabricuta prin clinceni -

--------------------
. . - . .
....
+
TresPasser
post 9 Feb 2010, 09:58
Post #27

Membru incepator

Ok, va multumesc tuturor pentru parerile exprimate.

--------------------
+
dan-alexandru
post 20 Feb 2012, 12:05
Post #28

Buna ziua!
Acum un an mi-am facut o casuta pe structura de lemn din panouri modulare la un producator din Romania si doresc sa va spun ca sunt foarte multumit de ea si ma gandesc de ce nu am facut-o mai devreme.
La firma unde am comandat-o se poate lucra cu proiecte predefinite sau cu arhitectul si inginerii lor(asa am facut eu), raportul calitate pret este cel mai bun pe care l-am gasit, iar seriozitatea si asistenta oferita pe tot parcursul lucrarii m-au convins ca acolo trebuia sa imi fac casa.
Cine doreste detalii suplimentare despre aceasta firma sau pur si simplu doreste sa afle mai multe despre casele de lemn construite la noi in tara poate sa imi lase un mesaj sau sa acceseze http://sinaigroup.ro/ unde de asemenea veti vorbi cu un administrator care va va raspunde la orice intrebare.
Spor la construit!

--------------------
Ford Fiesta 2009
+
gotty
post 20 Feb 2012, 12:18
Post #29

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

Serios?

Si cum ai nimerit tu fix aici?

--------------------
Private Spice Member
+
horyc
post 20 Feb 2012, 12:26
Post #30

Membru

From: Gravesend

Si-a luat renault tongue.gif

--------------------
Renault Scenic - TX 6761 XC 1999
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 06:13
Dacia