Capota motor, Stie cineva cum se deschide?
![]() ![]() ![]() |
Capota motor, Stie cineva cum se deschide?
Murillo |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Renault Clio Symbol (dec. 2002) 1.4 8v
Tico SX 1998 |
|||
d3m3ntzial |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 3 December 05 From: Vrancea ![]() |
In spatele clapetei trebuie sa fie un cablu.Incearca sa tragi de el.
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2006 1.4,16v Renault Grand Scenic III (2015) Bose Edition
Clio Bicorp Extreme - Ian' 2006 - 1,4 98 Cp,climatronic,vopsea metalizata : Noir Nacre |
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
pai incearca sa tragi usor de capotan in sus din partea dinspre botul masinii...
nici la mine nu sare, dar o trag usor si atunci sare dupa care actionez parghia aceea ca un "T" pentru a-i decupla siguranta. ca sa sara pune vaselina in gaura unde intra cuiul ala de prindere al capotei si chiar si pe el. bafta |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Si cu prima ocazie in care reusesti sa desfaci capota regleaza cablul de capota. S-ar putea sa se fi slabit.
|
--------------------
.
.
.
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Te duci in service sa iti regleze capota in zona unde e mecanismul de blocare. Am patit si eu faza similara (nu puteam sa deschid decat daca o persoana tragea de clapeta si alta de capota) si mi-am rezolvat pe garantie...
E de la gropi ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Mai bine il regleaza singur avand in vedere ca nu mai e in garantie, s-ar putea sa-i spuna sa schimbe cablul sau broasca.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
Murillo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi dimineata a mers normal, ca prin minune. Totusi am uns cu vaselina cuiul si tot mecanismul de zavorare. Acum merge normal. Oricum, cum se regleaza cablul, sa nu mai am surprize pe viitor? Multumesc de sfaturi
|
Tico SX 1998 |
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
Pai nici mie de exemplu nu mi se deschide capota tot timpul, nu o impinge arcul cred....singura chestie ca dupa ce actionez maneta de deschidere o ridic manual cei 2-3 cm, dupa care....pasii normali
![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
Da Solon, nu te mira, eu am vazut miscarea cu vaselina facuta de nenea mecanicu' de la service si mi-a picat fisa aducandu-mi aminte cum si eu trageam de clapeta in interiorul masinii si capota nu "sarea" ci o ridicam cu mana..
|
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
La mine era dupa cum fluctua vantul pe afara
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
zicuzen |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 3 November 05 ![]() |
murillo:
miscarea 1: tragi de manerul de sub volan. capota sare putin in sus si ramane intredeschisa miscarea 2: iti bagi degetele sub capota, prinzi de manerul in forma de T si il ragi catre tine. apoi ridici capota. nu ai nevoie nici de vazelina nici de mecanici isteti. |
--------------------
renault
clio
fidji
|
|
Murillo |
![]()
|
@zicuzen
Ideea e ca nu sarea deloc cand trageam de maner.nici macar 1 mm. nu e o problema la arcul de la cui, ci la mecanismul de zavorare, care nu este actionat pana la capat. oricum, dupa cum am mai spus, s-a rezolvat de la sine, dar ma astept sa mai apara, cu toata vaselina... |
Tico SX 1998 |
|
maryval |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 March 08 ![]() |
Salutare. Am si eu o problema cu capota de la motor. Cand am vrut sa o deschid sa ii pun lichid de parbriz, manerul era moale si nu actiona in nici un fel. Am desfacut manerul sa scot cablul de acolo si sa trag cu patentul de interior, nimic. A mai patit cineva asa ceva? Ma poate ajuta cineva cum sa dasfac capota? Masina este cea din semnatura. Renault Clio 2001.
|
--------------------
DACIA
Logan 1.0 12V
2017
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
capota e deschisa?
eu am patit sa se deschida si probabil am tras prea tare si a ramas pe deschis si manerul ala fleasca - adica statea capota agatata doar in sistemul de siguranta se blocase pe deschis sistemul ala de sub capota (rugina, praf etc.) daca la tine e moale manerul si capota inchisa, cam nasol - suna a cablu desfacut (ma indoiesc ca se poate rupe) din maner sau din sistemul de deschidere de la capota This post has been edited by crisolro: 22 Sep 2015, 12:36 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
maryval |
![]()
|
Capota este inchisa.
|
--------------------
DACIA
Logan 1.0 12V
2017
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Baga niste dw40 la mecanismul de inchidere a capotei, trebuie sa folosesti tubul cu pai. Astepti 10 minute si incerci sa deschizi capota.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
maryval |
![]()
|
Am rezolvat problema cu capota. Cablul era rupt din fata ( nu am inteles cum s-a putut intampla asta).
|
--------------------
DACIA
Logan 1.0 12V
2017
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
cum au deschis totusi capota?
deranj mare? multumim |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
maryval |
![]()
|
Totul a durat 10 min. Am fortat putin capota in sus atat cat sa bag cheia de 10 si am desfacut cele doua piulite in care este prins sistemul de pe capota.
|
--------------------
DACIA
Logan 1.0 12V
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:12 |