Cap planetara Laguna II, sfaturi demontare
![]() ![]() ![]() |
Cap planetara Laguna II, sfaturi demontare
catalin.b |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
laguna 2,1.9 dci
2001,break
2001 BMW 330i E90
|
|||
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
salut
NU se demonteaza... si eu am avut probl cu planetara si am schimbato toata... spre deosebire de alte masini nu merge sa schimbi numai tripoda din capat. bafta! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
rero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 20 May 07 From: Calarasi ![]() |
Eu cred ca se demonteaza. Daca se sparge burduful schimbi planetara?
Acum o luna am schimbat burduful. Mecanicul zicea ca se schimba planetara cu totul. Pana la urma a demontat-o foarte usor. A scos tripoda, a batut usor cu ciocanul i ea si a iesit. |
--------------------
Renault
Captur II
2022/Intens
|
|
catalin.b |
![]()
|
am incercat sa scot tripoda si nu am reusit (am lipit burduful si l am pus la loc pe cel vechi).Cred ca pt. un burduf ciupit ar trebui sa cumparam o planetara noua
|
--------------------
laguna 2,1.9 dci
2001,break
2001 BMW 330i E90
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
eu am fost cu ea la reconditionat
am duso la un nenea care a rectificat ce a putut rectifica, apoi am bagat vaselina inauntru, si am pus un colier nou care sa stranga burduful. de atunci nu mai am probleme... cand am avut problema asta am cautat (numai) cap de planetara de mi-a venit rau si toti mi-au zis ca nu este separat... |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
catalin.b |
![]()
|
ca sa o rectifice trebuie sa-i scoata capul,inseamna ca merge scos.eu nu am vazut nici o siguranta,am batut usor in el si nimic.o sa mai ma interesez......
|
--------------------
laguna 2,1.9 dci
2001,break
2001 BMW 330i E90
|
|
rero |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 20 May 07 From: Calarasi ![]() |
Siguranta este pe interior, pe axul planetarei.
|
--------------------
Renault
Captur II
2022/Intens
|
|
ipiq |
![]()
|
catalin: nu cred ca trebuie demontata ca sa o rectifice. cred ca e suficient sa traga burduful la o parte.
ideea e ca, chiar daca se poate demonta capul planetarei nu gasesti niciunde de cumparat asa ceva... toti o vand intreaga eu am luat parca cu 150 E de la dezmembrari... asta acum vreo 3 ani... |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
Horia2008 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 25 June 08 From: Timisoara ![]() |
Referitor la burduf, planetara si cap planetara
In octombrie mesterul mi-a schimbat burduful (de langa roata) la ambele planetare (nu cred ca a gasit original, a potrivit ceva pe la 26 de lei,cam asa ceva); o planetara a trebuit scoasa din cutie si a schimbat si uleiul Apoi, acum vreo 2 saptamani, am ramas in drum cu masina, s-a spart un cos cu bile din capul de planetara (dreapta); din nou, nu a gasit doar cap planetara (doar planetara intreaga, vreo 600 lei, sau originala Renault vreo 1300lei) dar pe masurat/pe cote a potrivit un cap de planetara de opel, cu burduf si colier cu tot, 180lei inclusiv manopera Deci se poate! |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
iulyy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 20 May 07 ![]() |
Cine a schimbat capul la planetara ce marca a folosit si cum s-a comportat? Ce parere aveti despre piesele Starline? Sunt printre cele mai ieftine dar am auzit de la cativa mecanici ca sunt ok ca si calitate/pret.
|
--------------------
renault
laguna II
2001 1.9dci
- vl.12.ssp
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 June 12 ![]() |
Stie cineva cum pot demonta capul planetarei STANGA-ROATA de la laguna 2 ?Am burduful spart ,am comandat unul pe SKF,dar NU stiu cum sa-i demontez capul. Mersi
This post has been edited by ssf99bv: 13 Feb 2017, 16:15 |
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sunt 2 metode de demontat....cea brutala cu lovit cu barosul si cea in care trebuie spalata toata unsoarea sa vezi cum se deblocheaza.
Orice metoda alegi este recomandabil sa mergi la un service care a mai facut operatia asta......si cu putin noroc gasesti unul care are "ghiara" de montaj burduf cauciuc fara demontare. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Multumesc de raspuns Espacern,exact cum ai zis tu 2 variante...am vorbit cu domnii de la renault brasov si mi-o zis ...''dai cu ciocanul ca iese''.... am gasit pe youtube dupa ce am postat aici pe forum, schimb de burduf la un logan...sistemul de cap planetara e ca si la Laguna,tipul a lovit usor cu ciocanul si a iesit a naibii cap de planetara afara...il tine o siguranta elastica zici ca e o sarma,care e montata in capul axului de planetara...(siguranta de aia mai am la demaroarele de la tractoarele romanesti).....daca nu ,cumpar o ''ghiara'' de montat burdufe si am terminat toata treaba cum trebuie....Acuma alta ''dilema'' ,burduful pe l-am cumparat eu pe SKF nu arata ca ala ce o fost pe planetara,iar domnul de la piese schimb Renault brasov mi-a zis ca ei pe aftermarket nu au ,ci ma pot ajuta cu unul ''original'' 175 ron..Vreun sfat colegii...
This post has been edited by ssf99bv: 13 Feb 2017, 18:17 |
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sunt burdufe aftermarket din material plastic de calitate indoielnica.....cele mai ok sunt cele din cauciuc asemanatoare cu original.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Sa inteleg ca e mai bine sa il cumpar de la Renault.....vreau calitate nu economie
|
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
espacern |
![]()
|
Cumpara de unde gasesti asemanator cu cel de origine.....material si forma.
Cauta si pe la magazinele de piese auto.....cateodata burduful vine la set cu coliere/unsoare. |
--------------------
.
.
.
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Am schimbat si burduful de planetara stanga-roata....comandasem unul pe SKF.Dar nu era ca si cel original,asa ca am comandat unul de la Renault Brasov,original si a costat 175 ron..Ca o demontare -montare la un burduf planetara stanga roata sa fie mai usoara,eu am dat jos planetara din cutia de viteza .....pasii care i-am urmat....1..demontat cele doua coliere(mic;mare)taiat cu un cater burduful cel vechi...2..batut cu un ciocan in tripoda pana a iesit de pe axul planetarei(am batut cu ciocanul in piesa care intra pe planetara)...3...spalat de vaselina tot capul planetarei cu benzina (eu am folosit un pistol de spalat)....4....montat la loc colierul cel mic,apoi burduful...5...umplut cu vaselina tot capul planetarei......6....montat tot capul planetarei pe planetara(MARE atentie cand se monteaza capul planetarei pe axul planetarei..se impinge cu mana capul planetarei pana se simte ca sa cuplat pe nervurile planetarei,apoi se bate usor cu ciocanul pana tripoda ajunge la siguranta care e montata pe axul planetarei,cu ajutorul unei surubelnite se preseaza pe siguranta din sarma ca sa o strangem(inchidem),dupa care se impinge tot capul planetarei pana in capat....eu am cuplat capul planetarei de ax si am batut voiniceste,apoi am verificat sa vad daca cumva nu sa rupt siguranta din sarma...si era Rupta)....Sper ca nu am plictisit pe nimeni cu mesajul meu,dar poate intr-o buna zi va fi folositor cuiva....
Attached thumbnail(s) IMAG0147.jpg ( Size: 1.03mb ) Number of downloads: 514 IMAG0154.jpg ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 540 IMAG0155.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 534 IMAG0156.jpg ( Size: 1.09mb ) Number of downloads: 538 |
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
Salut , a schimbat cineva burduf planetra in partea cu roata pentru 1.8 benzina ??
Am gasit pentru codul meu de motor F4P 772 doua dimensiuni : interior 25 si 25,44 iar pentru exterior 80 si 83,95 , cu lungime de 115 si 116,45.Sau poate aveti codul pe original pentru 1.8 benzina ??? |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
andru1973 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.271 Joined: 8 December 14 From: nu conteaza ![]() |
intra aici
https://www.catcar.info/renault/?lang=en îți cauți tipul tau de mașina ,ai tot ce îți trebuie |
--------------------
renault
LAGUNA 1 RT 2.0 LAGUNA 3 2.0 DCI 130CP fara DPF
iulie 2008 expresion
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
Multumesc pentru link , dar sunt in continuare in ceata , am doua coduri pe original cu cote diferite pentru exterior : 84,5 si 89 ??
http://www.catcar.info/renault/?lang=en&l=...049PSA9IA%3D%3D |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
andru1973 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.271 Joined: 8 December 14 From: nu conteaza ![]() |
varianta ar fi sa dai jos de la tine si sa masori
|
--------------------
renault
LAGUNA 1 RT 2.0 LAGUNA 3 2.0 DCI 130CP fara DPF
iulie 2008 expresion
|
|
alupsa74 |
![]()
|
Da , nu am unde lasa masina desfacuta doua zile pina vin burdufurile.
Credeam ca cineva mai inspirat a masurat inainte de a schimba , am vazut mai sus ca cele SKF sint mai scurte..... Mai sapam. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Orice magazin serios iti primeste inapoi piesele daca sunt nemontate, asadar comanda ambele modele si dai inapoi ce nu se potriveste.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
alupsa74 |
![]()
|
Salut , vin cu o intrebare prosteasca : capetele de planetara au dimensiuni diferite stinga fata de dreapta si dimensiunea burdufurilor difera si ea ??
Pe catcar.info am gasit pe tipul meu de motor ( BG0M ) doua coduri pe original : 7701209243 si 7701209241 , daca au dimensiuni diferite pe exterior , atunci se explica ( dimensiunea pe interior este aceiasi ) daca nu , nu inteleg de ce se dau doua dimensiuni : 84,5 si 89 |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
alupsa74 |
![]()
|
Am rezolvat dilema , pentru cine mai are nevoie pe viitor burduf planetara , pentru VF1BG0MXXXXXX si tipul F4P C772 se potriveste exact codul OEM 7701209243 , de la SPIDAN 25377 sau LOBRO 305600.
Spor. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:59 |