Calibrare termometru pentru temp exterioara, (cel din oglinda din dreapta - Megane 1)
![]() ![]() ![]() |
Calibrare termometru pentru temp exterioara, (cel din oglinda din dreapta - Megane 1)
cosminidis |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 3 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
2000 Renault Megane Classic @ 1.6 16V ~ 63k km
Make OGG, not MP3 |
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu se poate calibra.Oricum diferenta nu e atat de mare.Ma gandeam ca a luat-o razna.Panourile alea publicitare cu termometru pe ele,radioul care spune o temparatura,alta decat afiseaza masina alea ce faci cu ele?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Nu are posibilitate de calibrare. Se poate masura traductorul (scos din circuit) care trebuie sa aibe urmatoarele valori (dupa cum se vede, se verifica doar temperaturile pozitive)
0<t<5 => 5.4< R< 6.2 6<t<10 => 4.4< R< 5.4 11<t<15 => 3.7< R< 4.4 16<t<20 => 3.0< R< 4.4 21<t<25 => 2.5< R< 3.0 26<t<30 => 2.1< R< 2.5 31<t<35 => 1.7< R< 2.1 36<t<40 => 1.45< R< 1.7 "<" trebuie citit ca "mai mic sau egal" t = temperatura in °C R = rezistenta in k-ohmi |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca te ajuta cu ceva mie azi dimineata imi arata, in Bucuresti intre Piata Victoriei si Bd. Barbu Vacarescu, intre -6 si -5 grade. (ora 8-8:20). Te ajuta doar daca erai si tu tot in Bucuresti.
Si ca sa va bag un pic in ceata, aseara am asteptat la semafor in dreptul unui Clio al carui termometru arata -0 grade si al meu arata -2. Si am stat in aceeasi zona aproximativ 3-4 minute. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
cosminidis |
![]()
|
Ok, inteleg -3 C, dar -15?!!!! Si oricum, ala vechi imi arata destul de corect, adica se potrivea cu altele (de ex de la passat).
@cipman: nu pare foarte liniara variatia t cu R, deci banuiesc ca nu pot sa pun o rezistenta in paralel ca sa scad rez totala, sau gresesc? Stii cumva si care sunt pinii pe care trebuie sa citesc rezistenta? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Classic
Make OGG, not MP3 |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Nu stiu daca se poate pune. Trebuie masurat senzorul in mai multe puncte, scoasa diagrama reala de variatie si comparata cu cea teoretica. Abia dupa aia se poate da un raspuns.
Pinii sunt cei ai mufei senzorului. Scoti senzorul de pe masina, mergi la caldurica si te pui pe masurat. Mai iesi pe-afara, pe hol, in casa, pe calorifer etc. Te descurci tu. Daca ai noroc si nu e parametri poti merge la service sa-ti puna altul. Vezi sa nu le spui ca l-ai masurat tu, adica ca ai umblat acolo. Gaseste altceva. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
cosminidis |
![]()
|
Hello all,
A desfacut cineva pana acum o oglinda laterala de M1? Mi-e cam frica si am talent la rupt plastice, asa ca orice schema / experienta este bine-venita. Ideea e ca daca pot sa o desfac iau senzorul de pe aia veche si il pun pe asta noua si se rezolva (cred...) Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Classic
Make OGG, not MP3 |
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Ca sa scoti doar geamul de oglinda este banal de simplu. Doar tragi cu ceva ascutit de o margine a oblinzii, cu grija, si ea iese din prinderea pe care o are pe mijloc. Mai departe nu am desfacut.
|
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(Solon @ Jan 13 2006, 03:18 PM) Nu se poate calibra.Oricum diferenta nu e atat de mare.Ma gandeam ca a luat-o razna.Panourile alea publicitare cu termometru pe ele,radioul care spune o temparatura,alta decat afiseaza masina alea ce faci cu ele? Panourile publicitare indica temperatura lor, nu temperatura aerului, iar cand bate soarele toata ziua pe ele negre, diferenta de temperatura este destul de considerabila. Cei de la radio anunta temperaturile in urma cu 1-2 ore, deci nu trebuie sa fie neaparat identica cu cea inicata la bord. Eu am comparat temperatura indicata de termomtrul meu cu cea indicata de termometrele de pe A1 (Austria) si variatiile au fost de +/1°. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(RaduMan @ Jan 18 2006, 05:29 PM) Ca sa scoti doar geamul de oglinda este banal de simplu. Doar tragi cu ceva ascutit de o margine a oblinzii, cu grija, si ea iese din prinderea pe care o are pe mijloc. Mai departe nu am desfacut. Asa este, eu am gasit masina in fata blocului intr-o zi cu oglind dreapta atarnand langa masina. Adica geamul si motorasul de reglare se mai tineau de masina prin ceva sarme. Carcasa de pe usa era ok. Se para ca niste copii care jucau fotbal in curtea scolii din apropiere au prins un sut mai exact ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 13:04 |