Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Calibrare termometru pentru temp exterioara, (cel din oglinda din dreapta - Megane 1)

cosminidis
post 13 Jan 2006, 14:14
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Hello all,

Am avut masina in service pentru o busitura in usa, si in timp ce statea in curte a alunecat cineva si s-a proptit in oglinda din drepata. Rezultatul == oglinda rupta. Ma rog, se mai intampla. Acum, cei din service au cumparat o alta oglinda (mie mi se pare ca e altfel decat cea originala, adica e mai mica sticla cumva), au refacut leg electrice, etc. Motorasele merg, cred ca si incalzirea (desi nu am testat-o), insa termometrul a luta-o razna. Asear imi indica -15 C, azi dimineata -12... Cum se calibreaza senzorul ala? As vrea sa nu mai trec in we pe la service, poate pot sa mi-l fac singur. A mai schimbat cineva oglinda din drepata? E normal sa fie senzorul ala off the hook si necesita doar calibrare, sau e defecta oglinda?

Multumesc anticipat

--------------------
Renault Megane Classic 2000
Renault Megane Classic @ 1.6 16V ~ 63k km
Make OGG, not MP3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 13 Jan 2006, 15:18
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu se poate calibra.Oricum diferenta nu e atat de mare.Ma gandeam ca a luat-o razna.Panourile alea publicitare cu termometru pe ele,radioul care spune o temparatura,alta decat afiseaza masina alea ce faci cu ele?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
cipman
post 13 Jan 2006, 15:43
Post #3

Membru autentic

Group: Moderatori

Nu are posibilitate de calibrare. Se poate masura traductorul (scos din circuit) care trebuie sa aibe urmatoarele valori (dupa cum se vede, se verifica doar temperaturile pozitive)

0<t<5 => 5.4< R< 6.2
6<t<10 => 4.4< R< 5.4
11<t<15 => 3.7< R< 4.4
16<t<20 => 3.0< R< 4.4
21<t<25 => 2.5< R< 3.0
26<t<30 => 2.1< R< 2.5
31<t<35 => 1.7< R< 2.1
36<t<40 => 1.45< R< 1.7

"<" trebuie citit ca "mai mic sau egal"
t = temperatura in °C
R = rezistenta in k-ohmi

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
padre
post 13 Jan 2006, 16:04
Post #4

Il padrino

From: Bucuresti

Daca te ajuta cu ceva mie azi dimineata imi arata, in Bucuresti intre Piata Victoriei si Bd. Barbu Vacarescu, intre -6 si -5 grade. (ora 8-8:20). Te ajuta doar daca erai si tu tot in Bucuresti.
Si ca sa va bag un pic in ceata, aseara am asteptat la semafor in dreptul unui Clio al carui termometru arata -0 grade si al meu arata -2. Si am stat in aceeasi zona aproximativ 3-4 minute.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
cosminidis
post 13 Jan 2006, 16:48
Post #5

Membru incepator

Ok, inteleg -3 C, dar -15?!!!! Si oricum, ala vechi imi arata destul de corect, adica se potrivea cu altele (de ex de la passat).
@cipman: nu pare foarte liniara variatia t cu R, deci banuiesc ca nu pot sa pun o rezistenta in paralel ca sa scad rez totala, sau gresesc? Stii cumva si care sunt pinii pe care trebuie sa citesc rezistenta?

Multumesc

--------------------
Make OGG, not MP3
+
cipman
post 13 Jan 2006, 17:28
Post #6

Membru autentic

Group: Moderatori

Nu stiu daca se poate pune. Trebuie masurat senzorul in mai multe puncte, scoasa diagrama reala de variatie si comparata cu cea teoretica. Abia dupa aia se poate da un raspuns.
Pinii sunt cei ai mufei senzorului. Scoti senzorul de pe masina, mergi la caldurica si te pui pe masurat. Mai iesi pe-afara, pe hol, in casa, pe calorifer etc. Te descurci tu. Daca ai noroc si nu e parametri poti merge la service sa-ti puna altul. Vezi sa nu le spui ca l-ai masurat tu, adica ca ai umblat acolo. Gaseste altceva.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
cosminidis
post 18 Jan 2006, 15:33
Post #7

Membru incepator

Hello all,

A desfacut cineva pana acum o oglinda laterala de M1? Mi-e cam frica si am talent la rupt plastice, asa ca orice schema / experienta este bine-venita. Ideea e ca daca pot sa o desfac iau senzorul de pe aia veche si il pun pe asta noua si se rezolva (cred...)

Multumesc

--------------------
Make OGG, not MP3
+
RaduMan
post 18 Jan 2006, 16:29
Post #8

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Ca sa scoti doar geamul de oglinda este banal de simplu. Doar tragi cu ceva ascutit de o margine a oblinzii, cu grija, si ea iese din prinderea pe care o are pe mijloc. Mai departe nu am desfacut.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
sandman_
post 18 Jan 2006, 18:54
Post #9

software engineer

From: Viena, Austria

QUOTE(Solon @ Jan 13 2006, 03:18 PM)
Nu se poate calibra.Oricum diferenta nu e atat de mare.Ma gandeam ca a luat-o razna.Panourile alea publicitare cu termometru pe ele,radioul care spune o temparatura,alta decat afiseaza masina alea ce faci cu ele?
*

Panourile publicitare indica temperatura lor, nu temperatura aerului, iar cand bate soarele toata ziua pe ele negre, diferenta de temperatura este destul de considerabila.
Cei de la radio anunta temperaturile in urma cu 1-2 ore, deci nu trebuie sa fie neaparat identica cu cea inicata la bord.
Eu am comparat temperatura indicata de termomtrul meu cu cea indicata de termometrele de pe A1 (Austria) si variatiile au fost de +/1°.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
cri123
post 21 Jan 2006, 10:31
Post #10

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(RaduMan @ Jan 18 2006, 05:29 PM)
Ca sa scoti doar geamul de oglinda este banal de simplu. Doar tragi cu ceva ascutit de o margine a oblinzii, cu grija, si ea iese din prinderea pe care o are pe mijloc. Mai departe nu am desfacut.
*

Asa este, eu am gasit masina in fata blocului intr-o zi cu oglind dreapta atarnand langa masina. Adica geamul si motorasul de reglare se mai tineau de masina prin ceva sarme. Carcasa de pe usa era ok. Se para ca niste copii care jucau fotbal in curtea scolii din apropiere au prins un sut mai exact smile.gif Oricum, oglinda sta in carcasa prinsa de motoras pin 3 urechi de plastic, si se poate scoate usor conform celor explicate mai sus.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 13:04
Dacia