Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cablu de ambreiaj, se rupe sistematic !

Aleks
post 23 May 2007, 08:46
Post #1

membru corespondent

Group: Members
From: Iasi

N-am găsit un topic asemănător la secțiunea "noastră", așa că vă rog să-mi răspundeți la o întrebare simplă:

Schimbați și voi la doi ani cablul de ambreiaj ?! mad.gif

Pe mine mă disperă, frate ... E al treilea cablu pe care-l schimb de trei ani încoace ... Primul s-a dus imediat după ce-am luat-o; am zis că-i o întîmplare. Al doilea EXACT acum doi ani. Ieri - al treilea. Noroc că umblam de un an cu cablu de "rezervă" în portbagaj (?!). blink.gif

Ați pățit așa ceva ? Cablul e modelul ăla cu contragreutăți și autoreglaj. Pedala are o "creastă" zimțată de plastic pe care se "trage" cablul, se agață în capăt și gata.

Ei, ideea e ca nu cumva tocmai "creasta" zimțată de plastic - pe care culisează cablul cînd e tras de pedală - să-mi rupă cablul. Pentru că se rupe de la pedală: de la "țumburucul" metalic din capăt și pînă la ruptură sînt 10-12 cm.

Ce-i de făcut, oameni buni ? Să încep să "intru-n ea", să-i pun pedală de ambreiaj de Nova și alte shituri de genu' ăsta ? Parcă nu-mi vine ... Să "badijonez" pedala cu isolierband, pentru ca "dinții" ăia idioți de plastic să nu mai "muște" din cămașa cablului ?

Help me, please ...

This post has been edited by Aleks: 23 May 2007, 08:46

--------------------
Renault 11 - 126.000 km 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
Am întrebat, n-am dat cu parul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai1677
post 25 May 2007, 10:28
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Dintii aia nu ajung pe cablu, ci cablu sta intre cele doua randuri de dinti, exista si o gaurica prin care se trage cablu.

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
Aleks
post 25 May 2007, 10:44
Post #3

membru corespondent

Mai întîi, mersi Mihai pentru răspuns.

De-al doilea (n-aș mai ști !), știu care-i treaba cu dinții și găurica, pen' c-am stat pe burtă (la propriu) juma' de oră pînă m-am "documentat" (și asta în mijlocul unui trafic infernal ...).

De-al treilea, dacă tot nu calcă cablul pe dinți, de ce mama dracilor mai există DINȚII ăia ? Ca să mîngîie cablul prin laterale ? Asta nu pricep eu: de ce-i "dințată" creasta de plastic a pedalei ...

Poate că în momentul apăsării, capătul crestei de plastic (pentru că se termină și el la un moment dat, ca orice alt lucru de pe lume) "taie" cîte un micron din cămașă, la fiecare apăsare. Și tot așa, îl taie pîn-la urmă ... Pentru că-l trage în sus, la un unghi de vreo 60 de grade cred față de orizontală.

Măcar dacă era un sistem care să tragă cablul cît mai aproape de orizontală. Știți cum - dus-întors ... Da' pedala asta a dracului îl trage ÎN SUS cum ar veni. Intră cablul în habitaclu și pedala în trage ÎN SUS. Ei, și undeva acolo, în capătul semicercului crestei, se retează.

Ce-i de făcut ?! That is the question, people ...

--------------------
+
mihai1677
post 25 May 2007, 11:33
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Dintii sunt pt autoreglaj joc cablu ambreiaj, teoretic trebuie sa traga cablu astfel incat rulmentul de presiune sa fie in contact cu placa, intr-adevar si la mine cablu se strica, si anume mantaua de plastic a cablului interior se uzeaza destul de repede, teoria ar fi ca la intrare in habitaclu cablu face o curbura de 120 grade daca nu ma insel, acolo freaca el, plus ca se ruleaza mereu pe acel semicerc. Probabil calitatea proasta, data viitoare o sa vad cum este cel de logan, am vazut ca la cutie are reglaj manual, nu stiu cum este la pedala, zic asta pt ca la mine a fost nevoie de a monta o busca intermediara pe cablu la cutie, pt a intinde mai mult cablul.

This post has been edited by mihai1677: 25 May 2007, 11:34

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
RoBass
post 20 Mar 2008, 00:19
Post #5

Membru incepator

Salutare. Tocmai azi mi s-a rupt si mie cablul de ambreiaj. Sunt nou in domeniu si am masina de putin timp, si n-am mai avut nici probleme cu ea. As dori sa stiu si eu de unde pot cumpara unul nou, si dc montarea lui este dificila.
Merci anticipat.

--------------------
Renault 9 GTL 1984
+
Aleks
post 20 Mar 2008, 10:29
Post #6

membru corespondent

Vezi și tu la Meteor, de exemplu - dacă ai vreunul prin preajmă (nu știu/m de unde ești smile.gif ).

Cît despre cît e de dificil - nu-i mare lucru, dar depinde de "aplecarea" fiecăruia spre ocupații de-astea "tehnice". Dacă ești afon-afon, e simplu: găsești un "băiat" de pe la vreun service, vine pîn-la unde ți-a rămas mașina și ți-l schimbă-n zece minute. Da' dacă vrei să simți că ai mașină smile.gif atunci n-ai decît să studiezi atent traseul cablului, de la cutie la pedală, îl dai jos memorînd exact ce și cum a fost și-l pui pe cel nou în aceeași ... "fostă" poziție.

Oricum, e mai simplu decît în explicația mea. smile.gif

Baftă, man.

--------------------
+
RoBass
post 20 Mar 2008, 10:43
Post #7

Membru incepator

Merci mult de tot. Eu sunt din Buzau de fel, insa m-a prins in Bucuresti toata chestia asta. M-am dus si am stat "pe burta" cum ai spus si tu, si am studiat traseul, si pare chiar usor de schimbat. Acum zilele astea ma voi orienta sa gasesc unul nou.

--------------------
Renault 9 GTL 1984
+
RoBass
post 1 Apr 2008, 11:25
Post #8

Membru incepator

Salutari din nou. Mi-am cumparat un cablu. Eh...acum mai vine o intrebare: Am reusit sa-l scot pe cel vechi din toate punctele de prindere din cavitatea motorului, dar din punctul in care el trece spre interior, spre pedale...inca nu... Intrebarea e cum se scoate? are vreun sistem anume sau pur si simplu tragi de el, de parca n-ar fi al tau? smile.gif

--------------------
Renault 9 GTL 1984
+
nnelu2002
post 24 May 2008, 23:42
Post #9

Membru incepator

sall,se potriveste cablu de ambreiaj de la dacia nova la renault 11?

--------------------
renault 11 coupe - 3csgwo 1985
+
silvers
post 26 May 2008, 09:49
Post #10

Membru autentic

From: Timisoara

nu se potriveste, e putin mai lung

--------------------
R11 TXE 1985 CLIO 1 1995 LAGUNA 2 2005
+
MariusTT
post 20 Jun 2008, 23:16
Post #11

Membru incepator

salutare si io am aceeiasi pb. cu ruperea cablului de ambreaj ,este al doilea in mai putin de o luna
ce sa-i mai fac?
prina data am zis ca este o intamplare, am schimbat pedala si am pus cablu de la sh dar bun (nu era cipit) sa rupt si al doilea ,acum am schimbat si bucsele de la pedala de ambreaj ca cele vechi aveau un grad mare de uzura(opritoarele acelea din interior erau varza)si am pus cablu de NOVA dar am mai taiat din imbracamintea metalica care infasoara cablu cam 4 degete si acum merge brici plus ca are si un reglaj la pe cablu dar nu stiu pana cand . Daca stie cineva dc. se rupe mereu cablu chiar la 10- 12cm. de tambacul ala care vine la peda sa ma anunte si pe mine. Sper ca am fost de ajutor cuiva.

--------------------
Renault 11 GTL Renault 11 GTL - B.28.MTT 1984
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 16:14
Dacia