Cablu de ambreiaj, se rupe sistematic !
![]() ![]() ![]() |
Cablu de ambreiaj, se rupe sistematic !
Aleks |
![]()
|
||
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|||
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Dintii aia nu ajung pe cablu, ci cablu sta intre cele doua randuri de dinti, exista si o gaurica prin care se trage cablu.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Mai întîi, mersi Mihai pentru răspuns.
De-al doilea (n-aș mai ști !), știu care-i treaba cu dinții și găurica, pen' c-am stat pe burtă (la propriu) juma' de oră pînă m-am "documentat" (și asta în mijlocul unui trafic infernal ...). De-al treilea, dacă tot nu calcă cablul pe dinți, de ce mama dracilor mai există DINȚII ăia ? Ca să mîngîie cablul prin laterale ? Asta nu pricep eu: de ce-i "dințată" creasta de plastic a pedalei ... Poate că în momentul apăsării, capătul crestei de plastic (pentru că se termină și el la un moment dat, ca orice alt lucru de pe lume) "taie" cîte un micron din cămașă, la fiecare apăsare. Și tot așa, îl taie pîn-la urmă ... Pentru că-l trage în sus, la un unghi de vreo 60 de grade cred față de orizontală. Măcar dacă era un sistem care să tragă cablul cît mai aproape de orizontală. Știți cum - dus-întors ... Da' pedala asta a dracului îl trage ÎN SUS cum ar veni. Intră cablul în habitaclu și pedala în trage ÎN SUS. Ei, și undeva acolo, în capătul semicercului crestei, se retează. Ce-i de făcut ?! That is the question, people ... |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Dintii sunt pt autoreglaj joc cablu ambreiaj, teoretic trebuie sa traga cablu astfel incat rulmentul de presiune sa fie in contact cu placa, intr-adevar si la mine cablu se strica, si anume mantaua de plastic a cablului interior se uzeaza destul de repede, teoria ar fi ca la intrare in habitaclu cablu face o curbura de 120 grade daca nu ma insel, acolo freaca el, plus ca se ruleaza mereu pe acel semicerc. Probabil calitatea proasta, data viitoare o sa vad cum este cel de logan, am vazut ca la cutie are reglaj manual, nu stiu cum este la pedala, zic asta pt ca la mine a fost nevoie de a monta o busca intermediara pe cablu la cutie, pt a intinde mai mult cablul.
This post has been edited by mihai1677: 25 May 2007, 11:34 |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
RoBass |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 March 08 ![]() |
Salutare. Tocmai azi mi s-a rupt si mie cablul de ambreiaj. Sunt nou in domeniu si am masina de putin timp, si n-am mai avut nici probleme cu ea. As dori sa stiu si eu de unde pot cumpara unul nou, si dc montarea lui este dificila.
Merci anticipat. |
--------------------
Renault
9 GTL
1984
|
|
Aleks |
![]()
|
Vezi și tu la Meteor, de exemplu - dacă ai vreunul prin preajmă (nu știu/m de unde ești
![]() Cît despre cît e de dificil - nu-i mare lucru, dar depinde de "aplecarea" fiecăruia spre ocupații de-astea "tehnice". Dacă ești afon-afon, e simplu: găsești un "băiat" de pe la vreun service, vine pîn-la unde ți-a rămas mașina și ți-l schimbă-n zece minute. Da' dacă vrei să simți că ai mașină ![]() Oricum, e mai simplu decît în explicația mea. ![]() Baftă, man. |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
RoBass |
![]()
|
Merci mult de tot. Eu sunt din Buzau de fel, insa m-a prins in Bucuresti toata chestia asta. M-am dus si am stat "pe burta" cum ai spus si tu, si am studiat traseul, si pare chiar usor de schimbat. Acum zilele astea ma voi orienta sa gasesc unul nou.
|
--------------------
Renault
9 GTL
1984
|
|
RoBass |
![]()
|
Salutari din nou. Mi-am cumparat un cablu. Eh...acum mai vine o intrebare: Am reusit sa-l scot pe cel vechi din toate punctele de prindere din cavitatea motorului, dar din punctul in care el trece spre interior, spre pedale...inca nu... Intrebarea e cum se scoate? are vreun sistem anume sau pur si simplu tragi de el, de parca n-ar fi al tau?
![]() |
--------------------
Renault
9 GTL
1984
|
|
nnelu2002 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 24 May 08 ![]() |
sall,se potriveste cablu de ambreiaj de la dacia nova la renault 11?
|
--------------------
renault 11
coupe
- 3csgwo
1985
|
|
silvers |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 14 September 07 From: Timisoara ![]() |
nu se potriveste, e putin mai lung
|
--------------------
R11 TXE 1985
CLIO 1 1995
LAGUNA 2 2005
|
|
MariusTT |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 24 November 07 ![]() |
salutare si io am aceeiasi pb. cu ruperea cablului de ambreaj ,este al doilea in mai putin de o luna
ce sa-i mai fac? prina data am zis ca este o intamplare, am schimbat pedala si am pus cablu de la sh dar bun (nu era cipit) sa rupt si al doilea ,acum am schimbat si bucsele de la pedala de ambreaj ca cele vechi aveau un grad mare de uzura(opritoarele acelea din interior erau varza)si am pus cablu de NOVA dar am mai taiat din imbracamintea metalica care infasoara cablu cam 4 degete si acum merge brici plus ca are si un reglaj la pe cablu dar nu stiu pana cand . Daca stie cineva dc. se rupe mereu cablu chiar la 10- 12cm. de tambacul ala care vine la peda sa ma anunte si pe mine. Sper ca am fost de ajutor cuiva. |
--------------------
Renault 11 GTL
Renault 11 GTL
- B.28.MTT
1984
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 16:14 |