Cabana Curmatura [Piatra Craiului], Cateva vorbe si mai multe poze
![]() ![]() ![]() |
Cabana Curmatura [Piatra Craiului], Cateva vorbe si mai multe poze
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.180 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Maple cica defineste o gama intreaga de copaci in latina numiti Acer (ca laptopul) unde intra si Acer pseudoplatanus adica paltinul de munte si artarul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@einstein1984
Mersi. ================================ 15.03.2025 - Partea a II-a Ajungem la cabana. Poarta cu inchidere automata, "automatizarea" fiind asigurata de gantera din coltul din dreapta jos al pozei. 01.jpg ( Size: 698.81k ) Number of downloads: 25 02a.jpg ( Size: 353.73k ) Number of downloads: 28 03.jpg ( Size: 305.05k ) Number of downloads: 23 Instalatie pentru curatat noroiul de pe bocanci. 04.jpg ( Size: 877.19k ) Number of downloads: 25 05.jpg ( Size: 397.84k ) Number of downloads: 27 Diverse interdictii. 06.jpg ( Size: 299.78k ) Number of downloads: 30 07.jpg ( Size: 256.42k ) Number of downloads: 24 Si una foarte tare. 08.jpg ( Size: 204.87k ) Number of downloads: 32 Lista de preturi. 09.jpg ( Size: 271.27k ) Number of downloads: 30 Baietii si-au luat cate o bere, eu un ceai, totul cu bon fiscal. 10.jpg ( Size: 255.85k ) Number of downloads: 29 Organizarea pare foarte serioasa la cabana, desi cam matinala ora pentru gustul meu. 11.jpg ( Size: 29.93k ) Number of downloads: 28 Pauza de masa. Super tare combinatia galbenus cu mustar, pacat ca nu m-a dus capu' sa iau si niste piper. 12.jpg ( Size: 243.27k ) Number of downloads: 28 Din pacate nu pot manca albusul, asa ca trebuie sa existe cineva cu care sa impart oul, ca sa nu imi bat joc de mancare. Aprovizionarea se face cu CanAm-ul, pe drumul forestier care coboara in Prapastiile Zarnestiului 13.jpg ( Size: 747.99k ) Number of downloads: 36 sau cu snow mobilul atunci cand este zapada. 14.jpg ( Size: 474.85k ) Number of downloads: 33 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
Ai idee, se poate caza?
Iulie 2021, erau mare val de covid, si cod portocaliu de precipitatii in toata tara. Doar ca eu aveam CO si ma plictiseam. Asa ca am plecat si am ajuns la fantana lui Botorog pe o ploaie mocaneasca. Asa am urcat pana la cabana. Pe la cabana putini oameni, in tranzit doar. Era dupa amiaza si am decis sa ma cazez, urmand ca a doua zi sa plec spre creasta. Am mancat bine, m-am relaxat singur, in locul unde prin 2019 dormisem cu 10-15 oameni. Din astia 2 au batut la tobe toata noaptea. In fine, cum stateam eu asa singur in pat, s-a facut 9-10 seara si ma pregateam de culcare, moment in care doua munțomane ude au intrat peste mine si s-au suit deasupra mea. ![]() Noapte buna! Attached thumbnail(s) IMG_7072.jpeg ( Size: 234.34k ) Number of downloads: 49 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(medelin @ 26 Mar 2025, 02:30) ... moment in care doua munțomane ude au intrat peste mine si s-au suit deasupra mea. Am inteles ca a plouat toata ziua, insa postarea de mai sus poate avea o alta conotatie, o alta intelegre. Da, exista posibilitate de cazare la cabana, 63 Lei / noapte. Cel putin asa scria sub lista de preturi, se vede in poza postata mai sus. Scara din poza postata de tine unde ducea? ===================================== Sambata, 15.03.2025 - Partea a III-a Spre Prapastiile Zarnestiului pe trasul marcat cu punct galben. 01.jpg ( Size: 596.38k ) Number of downloads: 32 Lipsa totala a zapezii a fost compensata cu prezenta unor ghiocei 02.jpg ( Size: 574.38k ) Number of downloads: 20 si a unor branduse. 03.jpg ( Size: 498.11k ) Number of downloads: 20 04.jpg ( Size: 488.73k ) Number of downloads: 12 In rest, traseul spre Prapastiile Zarnestiului este ok, doar prin padure, cam la fel cu cel pe care l-am folosit la urcare. Prapastiile Zarnestiului. 05.jpg ( Size: 348.17k ) Number of downloads: 16 06.jpg ( Size: 632.54k ) Number of downloads: 16 07.jpg ( Size: 691.05k ) Number of downloads: 17 08.jpg ( Size: 693.9k ) Number of downloads: 17 In tura asta am observat ca mi s-a rupt talpa la bocani. 09.jpg ( Size: 380.85k ) Number of downloads: 28 Talpa originala Vibram s-a dus demult, un cismar meserias si cu chef de munca mi-a pus alta talpa insa omu' a pus ce a gasit, adica o talpa de bocanci de strada, fara nicio elasticitate specifica talpilor bocanicilor pentru mers pe munte. Sti cineva daca exista posibilitatea de a cumpara o pereche de talpi Vibram? Cam asta a fost. Daca are cineva vreo intrebare, cu cea mai mare placere. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sunt curios cât de mult ar costa o astfel de operațiune. Tind sa cred că nu se justifică dpdv financiar, daca este bine realizată.
O pereche de Lowa pentru sezoane cu talpa Vibram m-a costat 400 lei de la Himalaya, erau niște reduceri prin decembrie și asta, chipurile era redusă 50%. Sezonul precedent am avut niste jafuri de la Sportissimo parca, i-am purtat până s-au făcut zob. Am urcat cu ei toate vârfurile de peste 2500m din Ro, plus Musaca in Bg și folosiți în multe alte ture. Ce plănuiesc să fac cu ei, sa ii bag într-un bloc de epoxy, sa îi țin amintire. Mai bine iei alții. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Musala bre nu musaca, dar exista si bocanci de 1200 de lei sau mai mult, poate la aia merita.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.214 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@gibonu: una de pe vremea cand eram mai june si haladuiam pe munte:
"La cabana Curmatura (bis, ca era refren de cantec) fetele se dau de-a dura noaptea pe la trei..." ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 27 Mar 2025, 00:42) Am inteles ca a plouat toata ziua, insa postarea de mai sus poate avea o alta conotatie, o alta intelegre. Da, exista posibilitate de cazare la cabana, 63 Lei / noapte. Cel putin asa scria sub lista de preturi, se vede in poza postata mai sus. Scara din poza postata de tine unde ducea? Super, poate dau vara asta pe acolo, dupa pandemie au fost ceva ani in care n-au cazat din lipsa de personal din ce am inteles. Alta poza cu scara nu am, sus acolo e loc de dormit 2-3 persoane. Acolo s-au urcat si muntomanele astea doua. Au stat la cort, in ploaie, si cand n-au mai putut au renuntat si au venit la caldura. Nu pareau bine cand au intrat. Attached thumbnail(s) IMG_7079.jpeg ( Size: 161.63k ) Number of downloads: 43 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Mar 2025, 09:10) Ești geniu și nu te prinzi când corectează telefoanele astea tâmpite. Aia de 1200 lei nu se topesc imediat. Și cred că cine tocește o pereche de 1200 lei e suficient de pasionat cât să ia alții. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
ma gandesc ca e un motiv pentru care nu e la fiecare colt de strada un cizmar care sa faca asta. Eu am bocanci ieftini, nu renteaza la mine, poate altora le trebuie
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 26 Mar 2025, 23:42) Talpa originala Vibram s-a dus demult, un cismar meserias si cu chef de munca mi-a pus alta talpa insa omu' a pus ce a gasit, adica o talpa de bocanci de strada, fara nicio elasticitate specifica talpilor bocanicilor pentru mers pe munte. Sti cineva daca exista posibilitatea de a cumpara o pereche de talpi Vibram? Combini C4H10 cu C8H8 și obții amestecul de reparat talpa. Atenție! când gazolina intră în contact cu polistiren expandat, polistirenul se dizolvă aproape complet, eliberând o cantitate semnificativă de energie și provocând reacții exotermice, cu riscuri de incendiu și explozii. Aceste amestecuri sunt extrem de periculoase ! |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 27 Mar 2025, 10:43) Foarte tare si foarte multumesc. Saptamna trecuta sunat la cismaria din Cluj. Nu a raspuns nimeni, insa la vreo 2 minute dupa apel am primit un sms cu textul "cu ce va putem ajuta?". Le-am spus prin sms depsre ce este vorba, oamenii m-au rugat sa le trimit niste poze cu bocancii, le-am trimis pozele pe WUP. Raspunsul lor a fost ca ma pot ajuta, pret 300 Lei. Azi am trimis bocancii la ei, cica dureaza 21 de zile. Plata se face la final, prin ramburs, cand imi vor trimite ei bocanii cu talpa schimbata. Vedem ce iese. Cel putin pana acum, oamenii par foarte bine organizati. Asa ca, multumesc inca odata pentru sugestie. 1 Apr 2025, 01:07: @maho Mersi. Foarte tare. @medelin Sugestia mea este sa suni inainte pentru rezervare, cabana fiind foarte frecventata. Vad ca exista pe Intenet niste numere de telefon, nu stiu cat de reale sunt. 1 Apr 2025, 01:11: QUOTE(Merced @ 27 Mar 2025, 10:56) Mai bine iei alții. Vedem ce treaba fac oamenii de la Cluj. Pentru 300 Lei este ideal in cazul meu repararea. Astia sunt bocanci grei de iarna, pe care ii folosesc de 2-3 ori pe an. Am incercat sa merg de 4 ori iarna la munte, insa nu mi-a iesit. In plus, zilele trecute am aflat ca Vasque [marca bocancilor] a incetat sa mai existe anul trecut in octombrie. Si erau pe piata din anul 1964. 1 Apr 2025, 01:12: @nasty Mersi, dar mai bine ii las pe cei de la Cluj sa-si faca treaba. This post has been edited by gibonu: 31 Mar 2025, 23:12 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
ai coborat cumva pe drumul ala forestier?
Eu am fost acolo iarna pe o zapada foarte pufoasa si am coborat pe poteca, luat si o tranta care a indoit iremediabil un bat de trekking de la decathlon (nici macar nu era al meu), daca stiam de drum forestier il preferam pe ala |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@einstein1984
Nu, am coborat pe traseul marcat cu punct galben, pentru ca nu mai era nicio urma de zapda. Traseul asta are niste potiuni care cred ca pun ceva probleme pe zapada [si posibil gheata], asa ca drumul forestier, desi mai lung, ramane optiunea corecta daca este zapada. Nu stiu cum este traseul marcat cu banda albastra, dar nu cred ca difera prea mult de cel marcat cu punct galben. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
Noi am urcat pe banda galbena de la fantana si coborat pe banda albastra spre prapastii. Daca aveam gherute pe atunci nu cadeam, sau daca faceam in sens invers.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
Poate ajuta pe cineva.
Asa arata talpa de la bocanci dupa ce am fost la Curmatura. 01.jpg ( Size: 475.29k ) Number of downloads: 23 Si asa arata dupa ce au trecut pe la baietii de la Clinica de Incaltaminte din Cluj. 02.jpg ( Size: 339.64k ) Number of downloads: 27 03.jpg ( Size: 431.1k ) Number of downloads: 35 04.jpg ( Size: 532.58k ) Number of downloads: 27 Adica bocancii au revenit la talpa Vibram [pe care au avut-o in varianta originala] plus ca acum sunt si “galosati” ceea ce n-au avut pana acum. Pretul manoperei si al noii talpi a fost 300 Lei. Din punctul meu de vedere este super bine, avand in vedere faptul ca bocancii astia grei de iarna ii port doar de cateva ori pe an, astfel incat nu merita achizitia, mult mai scumpa, a unor bocanci de iarna noi. Cei de la Clinica de Incaltaminte sunt niste oameni foarte seriosi si foarte bine organizati. Conform conditiilor de pe site-ul lor, reparatia dureaza 21 de zile. In realitate, cel putin in cazul meu a durat fix o saptamana. Am vorbit cu ei doar prin sms si wup. Bocancii i-a trimis la ei prin curier, plata am facut-o ramburs la curier cand mi-au trimis ei bocancii cu tapla schimbata. Astept cu inters prima iesire la munte iarna viitoare. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
wow, au si galosare facuta, au lucrat frumos! Cred insa ca pielea are nevoie de ceva hidratare.
Cu pretul nu stiu ce sa zic, e 200 de lei o pereche de SH100 la Decathlon, ii am de vreo 4 ani la cat de des ii folosesc si fac treaba, impermeabili, respira ca sunt textil.. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
De multe ori se coace talpa si incepe sa se dezintegreze, mai ales alde Vibram. E bine ca ai gasit pe cineva sa-i repare calumea mai ales daca te si impaci bine cu ei, sunt comozi si nu te chinuie la drumuri mai lungi.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 15 Apr 2025, 09:12) wow, au si galosare facuta, au lucrat frumos! Asta zic si eu. Multumesc frumos inca odata pentru recomandare. QUOTE(einstein1984 @ 15 Apr 2025, 09:12) Cred insa ca pielea are nevoie de ceva hidratare. Te rog, poti sa detaliezi putin. La inceputul iernii le-am aplicat bocancilor un tratament cu lanolina, care din cate stiu, este ideala pentru intretinerea pielii. Starea initiala. 12.jpg ( Size: 218.95k ) Number of downloads: 11 Dupa aplicarea, generoasa si direct cu degetul, a lanolinei. 13.jpg ( Size: 213.57k ) Number of downloads: 9 Dupa 24 de ore, timp in care lanolina a fost "trasa" de piele. 14.jpg ( Size: 200.69k ) Number of downloads: 8 QUOTE(einstein1984 @ 15 Apr 2025, 09:12) Cu pretul nu stiu ce sa zic, e 200 de lei o pereche de SH100 la Decathlon, ii am de vreo 4 ani la cat de des ii folosesc si fac treaba, impermeabili, respira ca sunt textil. Adica ai mers o zi intreaga prin zapada cu bocancii astia din material textil si n-au luat "apa la galosi"? 16 Apr 2025, 01:16: QUOTE(buzasparta @ 15 Apr 2025, 09:14) De multe ori se coace talpa si incepe sa se dezintegreze, mai ales alde Vibram. Fix asta s-a intamplat cu talpa originala Vibram. Mai exact intre talpa Vibram si talpa bocancului este aplicat un stat de burete care cu timpul se cocleste. QUOTE(buzasparta @ 15 Apr 2025, 09:14) mai ales daca te si impaci bine cu ei, sunt comozi si nu te chinuie la drumuri mai lungi. Ma jeneaza putin deasupra gleznei, insa problema s-a rezolvat rapid cu niste mansete de tenis [alea pe care jucatorii de tenis le au la incheietura mainii si cu care se sterg de transpiratie] puse deasupra gleznei. Am luat d-alea putin mai scumpe si mai lungi, marca Adidas, de la Dechatlon. Si ar mai fi ceva: firma Vasque s-a inchis in octombrie 2024, dupa o activitate inceputa in 1964. 16 Apr 2025, 01:18: QUOTE(nasty @ 15 Apr 2025, 10:15) Poți să ieși și acum, că iarna nu a trecut! Astept iarna viitoare. Am fost foarte dezamagit pentru ca pe 15.03 n-am mai prins nicio urma de zapada. Plus ca a fost excesiv de cald, la jumatate drumului spre Curmatura mi-a dat jos izmenele de lana merino. This post has been edited by gibonu: 15 Apr 2025, 23:18 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
da, prin zapada de 30 de cm pe alocuri si am avut picioarele uscate, si transpiratia s-a dus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
@einstein1984
Foarte tare. La 200 Lei cred ca ai uitat Dechtlon ca inca ii are la vanzare. In alta ordine de idei, ai vreo sugestie referitor la ingrijirea pielii bocancilor? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 21:55 |