Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 130 131 132 133 134 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

mateimatei
post 5 Jul 2014, 21:07
Post #3931

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Eu ma trezesc sa va spun ca motorina luata de la bulgari ajunge la 5,6-5,8 lei/litru. Am alimentat la Ruse si Kulata cu card Visa.

--------------------
Renault Megane Estate dCi-1.5-80 CP/2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dandobre
post 6 Jul 2014, 08:04
Post #3932

Membru autentic

From: Ilfov

Plec saptamana viitoare in Thasos si intentionam sa merg prin noul punct de frontiera, insa am inteles ca, din cauza unor alunecari de teren, circulatia este deviata prin pasul Shipka. Din cauza faptului ca sotia si copilul au rau de masina si nu prea as vrea sa o iau pe serpentine, am cautat trasee alternative, si cel mai promitator pare cel prin Shumen.
Din cate vad pe harta traseul este mai lung cu aprox. 100km insa mult mai drept. A mai mers cineva pe acest traseu sau imi puteti recomanda altul?
Multumesc anticipat.

--------------------
Ford, Suzuki Focus 3 combi, SxCross 2016, 2018
+
Kr3atorU
post 6 Jul 2014, 16:06
Post #3933

Membru autentic

From: Alba Iulia, via Alexandria

Pentru traversarea Bulgariei a folosit careva ruta Ruse - Makaza?
Pe harta vad ca este trecut, dar starea drumurilor cum este?

--------------------
Renault Symbol phase 4 2007 Expression 1.4 8V | GPL
►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
+
Dan73
post 6 Jul 2014, 17:50
Post #3934

Membru autentic

ai grija ce ora alegi pt a trece, mai bine dimineata..zic io
http://beta.evz.ro/noul-punct-de-trecere-s...-cu-romani.html

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
b34uen
post 7 Jul 2014, 10:01
Post #3935

Membru autentic

QUOTE(Kr3atorU @ 6 Jul 2014, 17:06)
Pentru traversarea Bulgariei a folosit careva ruta Ruse - Makaza?
Pe harta vad ca este trecut, dar starea drumurilor cum este?
*

In ultima parte drum ingust de munte, nu foarte rau.
Oricum dupa mine e exemplificarea faptului ca nu tot timpul pe drumul cel mai scurt ajungi cel mai repede. Mai bine e pe la Svilengrad, sau chiar mai repede ajungi pe la s
Sofia

This post has been edited by b34uen: 7 Jul 2014, 10:16

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
nasty
post 7 Jul 2014, 15:06
Post #3936

Membru autentic

se poate evita pasul Sipka, mergand pe la Gurkovo-Maglij-Stara Zagora,
dar pe traseul ăsta a apărut o zonă cu roșu, ( pasul Republika?) poate că pe aici au fost alunecările de teren!
Îmi mențin părerea ca traseul direct, prin Makaza, este mai scurt și ca timp, nu numai ca distanță, dar si mult mai agreabil la condus. L-aș prefera chiar dacă ar fi gata centura Sofiei, ca autostradă și autostrada Sofia-granița cu Grecia ( alții dimpotrivă-gusturile nu se discută)

This post has been edited by nasty: 8 Jul 2014, 08:51

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
Kr3atorU
post 7 Jul 2014, 17:11
Post #3937

Membru autentic

Multumesc pentru raspunsuri.
Eu vreau ca "șederea" pe teritoriul Bulgariei sa fie cat mai scurta ca timp si spatiu. Daca ruta mai sus mentionata intruneste doar conditia cu spatiul, dar timpul e mult mai mare, inseamna ca nu renteaza.
Pana acum am folosit ruta clasica Ruse-Sofia-Kulata si Vidin-Sofia-Kulata.

--------------------
►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
+
hepea
post 8 Jul 2014, 07:12
Post #3938

Membru autentic

Aveti idee cand se va debloca pasul Republika(DN-ul lor 55, varianta mai buna si mai dreapta a pasului Shipka) sau unde pot gasi aceste informati.

This post has been edited by hepea: 8 Jul 2014, 07:14

--------------------
ex Dacia Spring 2021 - .
+
Kr3atorU
post 8 Jul 2014, 11:15
Post #3939

Membru autentic

Acum am gasit si eu ca pasul Republika este inchis sad.gif
Poate va este de folos: starea drumuri BG

--------------------
+
hepea
post 8 Jul 2014, 11:34
Post #3940

Membru autentic

Pe Softpedia ziceau ca se va deschide pe la sfarsitul lunii.

Uitandu-ma pe linkul tau doar o mica portiune e rosie intre Veliko Tarnovo si Gurkovo atata ca nu-mi dau seama daca aia e portiunea inchisa sau doar cu asfalt prost. Portiuni rosii sunt destul de multe in Bulgaria

--------------------
ex Dacia Spring 2021 - .
+
nasty
post 8 Jul 2014, 11:34
Post #3941

Membru autentic

pe 23.06 ziceau că lucrările vor dura 15 zile:
http://news.ibox.bg/news/id_1009418195

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
michirec
post 9 Jul 2014, 12:32
Post #3942

Membru autentic

In luna mai am stat ~ 1 ora in vama la Makaza....

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
mar
post 11 Jul 2014, 20:09
Post #3943

Membru incepator

Pe 21.06.2014 am ajuns la Makaza in jurul orei 12.00 si am stat, la o coada imensa, circa doua ore. Ne-am intors pe data de 29 tot prin Makaza si am stat la coada circa 30 minute.

This post has been edited by mar: 11 Jul 2014, 20:09

--------------------
Skoda Estela - AG07WMW
+
nasty
post 11 Jul 2014, 21:05
Post #3944

Membru autentic

QUOTE(nasty @ 8 Jul 2014, 11:34)
pe 23.06 ziceau că lucrările vor dura 15 zile:
http://news.ibox.bg/news/id_1009418195
*

traducere google:

"Trafic prin Pass Republicii este de așteptat să fie restabilită în termen de 15 zile. Acest lucru a fost anunțat de către Guvernatorul Districtului de Veliko Tarnovo Georgi Rachev, citat de Darik. În această dimineață, guvernatorul a făcut lumina pasajului, care a suferit inundații grave în joi. amintesc, proprietarii de spații în pasajul "Hainboaz" indignat și a întrebat de ce ar trebui să fie închis pentru transportul rutier internațional de atâta timp. De-a lungul pasajului există zeci de magazine, restaurante , locuri de parcare, hoteluri si benzinarii care angajează sute de oameni. Acum, ele sunt susceptibile de a pierde locuri de muncă și angajatorii lor sortiti eșecului. Comercianții sunt speriați de informații contradictorii care apare în legătură cu deschiderea de trecere. În prezent, lucrările de restaurare de "Hainboaz" rulează în vigoare. Veliko Guvernatorul a informat că constructorii sunt plin de speranță și cred că vor fi în măsură să reducă la jumătate anunțat anterior de către agenția de drum o luna pentru reparații. Drumului pe trecere este ambalat și deja eliminate de arbori și de stânci. Zona distrus a fost vizitat sâmbătă de către președintele Consiliului de administrație al Agenției "infrastructurii rutiere" Stefan Chaikov. El a anunțat că repararea de trecere va fi alocat 1 milion de leva. albiei contaminate Belitza și a exploatării forestiere ilegale care au dus la dezastru este de părere domnul Rachev. Este clar că acesta nu poate fi tăiat și nu a fost curățată de sucursale și părăsirea locului și apoi incarca fluxuri și râuri. continuă munca grea a comisiilor descrise prin rezumarea a inspectat loc. Primarul Veliko Daniel Panov a ordonat oglindă și începe evaluarea pagubelor și celelalte așezări din municipiu. lansat de lucru al Comisiei, pe care o descrie pagubele la proprietate privată, infrastructură și poduri în Bukovetz rural, Voynezha Voneshta apă Vaglevtsi, Gabrovo , Kapinovo, Mindya, Yalova, coaja Tserova, Raykovtsi, placa, Natsovtsi. licențiat și a început să evalueze pagubele, după un inventar la zi. continuă de curățare, de transport și de spălare a străzilor și a locurilor și reutilizarea de tratare a apei. După spălare mâine începe un tratament de decontaminare și dezinfectare în domeniu. "

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
drrond
post 18 Jul 2014, 06:49
Post #3945

Membru autentic

From: Ramnicu Valcea

--------------------
BMW X2, 2018 (fost proprietar de Dacia Logan, 2005, Ambition)
NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM!
+
gibonu
post 1 Sep 2014, 15:00
Post #3946

Membru autentic

Daca ajuta pe cineva.

31.08.2014
Balcic - Dobrici - Silistra - Turtucaia - Ruse.

Drum OK, atat in ceea ce priveste calitatea asfaltului, cat si semnalizarea rutiera.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
DudiSmith
post 1 Sep 2014, 16:33
Post #3947

Membru cotizant ... la pompa si service

From: Timisoara

Timisoara - Halkidiki si inapoi prin Serbia si Macedonia.
Majoritatea km in Serbia, multe portiuni deviate, in constructie, o multime de popice peste tot. Militieni pe pasarele cu radar pe trepied, trafic deviat prin parcari ca sa vada clar numarul si sa te opreasca.
Autostrada Serbia si Macedonia (ruta Smederevo - pe langa Skoplje - Salonic) cu asfalt rau, valurit, crapat, cu unele denivelari la care simti ca-ti iei zborul !
Grecia: soselele secundare intre statiuni fara marcaje, n-am vazut picior de radar sau politist
Am plecat, atat la dus cat si la intors, Sambata dimineata, traficul a fost lejer (pana la Salonic unde era nebuine dar fara cozi si blocaje), am stat ~45 minute la granita Serbia - Macedonia.
Ultima portiune din Macedonia catre Grecia prin munti, peisaje foarte frumoase, tuneluri. limita de viteza 80 cu 60 pe portiuni. Dus 13 ore, intors 12 ore.

This post has been edited by DudiSmith: 1 Sep 2014, 16:35

--------------------
Renault Megane III Sport Tourer 2011 1.5dCi
+
gibonu
post 2 Sep 2014, 17:35
Post #3948

Membru autentic

@DudiSmith

Interesante informatiile oferite de tine, insa cred ca trebuia sa le postezi aici:
http://www.daciaclub.ro/Spre-Grecia-prin-S...80976-s930.html

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
radian
post 3 Sep 2014, 07:39
Post #3949

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

A fost careva de curand in insula Thassos, Prinos, Skala Prinou?

M-am gandit la traseul Petrosani - Bucuresti - Giurgiu - Makava - Keramoti - ferryboat - Thassos - Skala Prinou. Zice ruterul ca ar fi de rulat cca. 914 km intru-un interval de timp estimat la cca. 14 ore.

Ar fi un pic mai scurt pentru mine sa aleg Craiova - Bechet, dar nu am gasit prea multe detalii legate de Vama Bechet si traseul include Sofia. Nu am mai fost Grecia, am inteles ca e de preferat sa evit Sofia pe motiv de inghesuiala si pierdere de timp.

Mi-ar fi utile cateva sfaturi legate de traseu.

Cum e plaja Prinos? Care-i tariful pentru sezlong, umbreluta? Pot sa merg cu sezlongul personal?

Taverne recomandate, preturi? Sa-mi umplu portbagajul cu doze de bere de acasa sau sa-mi asigur "kitul de supravietuire" la fata locului?

Ce altceva se mai poate face in zona in afara de baie. Nu sunt amator de senzatii tari si nici de sporturi extreme, dar m-ar interesa ce recomandati pentru vizitare.

This post has been edited by radian: 3 Sep 2014, 07:41

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
corbex
post 3 Sep 2014, 07:46
Post #3950

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Poti incepe cu casele citorva grecoaice. Sa le vizitezi, adica. Desi cam ai fatza de grec, ele prefera suedezii.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
radian
post 3 Sep 2014, 07:53
Post #3951

Exlus, UDMRul e cu ochii pe mine.

--------------------
+
corbex
post 3 Sep 2014, 08:05
Post #3952

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ai ajuns mai rau ca Argon.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
gibonu
post 3 Sep 2014, 09:07
Post #3953

Membru autentic

QUOTE(radian @ 3 Sep 2014, 09:39)

M-am gandit la traseul Petrosani - Bucuresti - Giurgiu - Makava - Keramoti - ferryboat - Thassos - Skala Prinou. Zice ruterul ca ar fi de rulat cca. 914 km intru-un interval de timp estimat la cca. 14 ore.

Ar fi un pic mai scurt pentru mine sa aleg Craiova - Bechet, dar nu am gasit prea multe detalii legate de Vama Bechet si traseul include Sofia. Nu am mai fost Grecia, am inteles ca e de preferat sa evit Sofia pe motiv de inghesuiala si pierdere de timp.

*

Vrei neaparat sa te complici cu ocolul pe la Bucuresti?
Ca sugestie as opta pentru traseul:
Petrosani - Craiova - Calafat - Vidin - Monntana - centura Sofiei - Kulata - Seres - Kavala.

Argumente:
- este un drum mai direct;
- nu mai stai sa pierzi timpul la bac:
Nu stiu cum merge cel de la Bechet, insa daca functioneaza asa cum functiona odata Calafat - Vidin, adica fara orar, pleca doar cand erau pline ambele bacuri, mai bine lipseste-te.
- pe centura Sofiei mergi foarte putin, cativa km, de la intersectia cu DN 81 (care vine de la Montana) pana la intersectia cu autostrada A6.

Iar cei 6 Euro cat este taxa de pod la Calafat, chiar nu cred ca este o problema.
Mai ales daca o compari cu taxa de bac de la Bechet sau cu cei 2 euro de la Giurgiu - Ruse.

Bafta.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Brainie
post 3 Sep 2014, 09:59
Post #3954

Membru autentic

QUOTE(radian @ 3 Sep 2014, 08:39)
Ce altceva se mai poate face in zona in afara de baie. Nu sunt amator de senzatii tari si nici de sporturi extreme, dar m-ar interesa ce recomandati pentru vizitare.
*

Greu de spus în câteva cuvinte; fără o ordine a preferințelor (denumirile le spun din memorie, sunt câțiva ani de atunci):
-turul insulei cu mașina, și în funcție de ce vezi pe margine, te oprești și detaliezi; eu (noi) am ochit o plajă neamenajată, într-un golf (Sf. Ioan cred), și am coborât pe drum de pământ până la mare; 2-3 ore, cât am stat, am fost maximum 15 persoane în zona aia
-făbricuța de ulei de măsline (n-am fost)
-piscina naturală
-biserica Sf. ... (o oprire de 10 min, nu mai mult), pe circumferențială
-plaja Mettalia
-un amfiteatru în Thassos Town
-satul Theologos, eventual cu continuarea drumului spre munte; ar exista un lăculeț, o cascadă
-croazieră parțială în jurul insulei
-plaja de marmură, deși la momentul ăsta cred că e ticsită de umbrele și șezlonguri

De regulă există loc în afară de șezlongurile preinstalate, unde stai cum dorești.

Sunt sute de pagini pe moalepedia despre Thassos; găsești multe informații, dar îți trebuie timp mult să citești.

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
Dan73
post 3 Sep 2014, 12:40
Post #3955

Membru autentic

QUOTE(radian @ 3 Sep 2014, 08:39)

Cum e plaja Prinos? Care-i tariful pentru sezlong, umbreluta? Pot sa merg cu sezlongul personal?

Taverne recomandate, preturi? Sa-mi umplu portbagajul cu doze de bere de acasa sau sa-mi asigur "kitul de supravietuire" la fata locului?

*

Am fost eu, tot la Skala, dar Rachoni. blush.gif..si tot acolo ajung si acum, ca mi-a placut. La Skala Prinou a fost sor-mea. Zice ca inconvenientul era apropierea de port dar tu poate ai ales mai bine. Eu nu am ajuns acolo decat pt inchiriat un Jimny.
Prin Bechet ai avea cam 850 km dar nu recomand trecerea la Bechet. Pierzi mult timp si e scump. In plus, te jecmanesc cu o taxa de port. In total cred ca te costa trecerea peste 100 de lei + timpul. Drumul de la Craiova la Calafat s-ar putea sa fie inca in lucru si in plus te lungesti nitel intorcandu-te spre Calafat (nu tin sa il contrazic pe Gibonu, e doar o constatare) Mai scurt ar fi varianta prin Turnu Severin dar nu stiu cum e drumul prin Motru. De la Severin spre Calafat, e foarte bun, destul de bun de la Vidin spre Montana-Sofia, dar nitel mai circulat ...si de trafic greu.
Eu cred ca e de luat in calcul si varianta Bucuresti - Ruse. Ai parte parte de un drum destul de lejer in Bulgaria, cel putin pana unde cunosc eu, adica Haskovo. Mai departe, spre Makaza, nu stiu, acum o sa merg si eu prima oara pe acolo.

Daca vrei ceva fain, inchiriaza un Jimny si urca pana la Ipsario. In cel mai inalt punct al insulei ajungi pe drum...si ce vezi pe drum ca peisaj, face toti banii. Iaca! Dar trebuie sa ai o harta buna a insulei pt ca indicatoarele cam lipsesc, sau, mai rau, sunt puse pe dos de ciobanii care nu prea agreaza turistii (asa mi-a zis carciumarul din Castro care se chinuia sa atraga mai multi turisti in satul ala parasit).

Taverne gasesti peste tot. Mananci foarte bine la Panaghia daca vrei sa ajungi, La taverna lui Costas in Skala Rachoni, in Theologos, de asemenea..mai ales oaie la protap. Cel mai bine gateste gazda mea, insa numai pt proprii turisti..asta e icon_mrgreen.gif
La Marble beach nu se plateste sezlongu si nici la Aliki..dar o regula de bun simt ar fi sa iei ceva de consumatie..un suc, o bere. Pe partea opusa a plajei Aliki e o alta, destul de aproape si la fel de frumoasa unde nu prea e nimeni. Doar ca e mai buna dimineata..spre seara nu mai are soare. Daca tot am zis de Aliki, trebuie sa vizitezi in zona cariera antica.
La Trypiti e loc pentru toata lumea..si in general e loc pt toata lumea. La Potamia si Limenaria nu am fost, dar sunt tot plaje mari.
De vizitat ar fi satele din interior... Kalirachi, Kazaviti, Castro (asta numai cu masina offroad) Theologos, Maries. Sunt destul de pitoresti, linistite si mananci bine. Daca te-ai saturat de liniste te duci in Limenas.

Ai in drum supermarchet, In Skala Rachoni. Destul de mare pt insula si cu parcare la umbra rolleyes.gif

This post has been edited by Dan73: 3 Sep 2014, 12:58

--------------------
+
radian
post 3 Sep 2014, 13:26
Post #3956

Multumesc pentru informatii, imi sunt utile. Probabil o sa aleg varianta prin Vidin (pana luni seara mai am timp sa ma hotaresc) dar prin Drobeta Turnu Severin, nu prin Cariova. Pentru mine e mai scurt cu vreo 50 km (pe la Motru drumul nu-i rau).

Cum se inchiriaza masinilie? Cu ziua, cu ora? Cat costa?

--------------------
+
Dan73
post 3 Sep 2014, 13:56
Post #3957

Membru autentic

Cred ca am dat vreo 70 de euro, dar era in iulie, la inceput, cu preturi mai mari. Acum cred ca te costa sub 50 euro pentru o singura zi (vorbesc de jimny..celelalte sunt mai ieftine). Deci se inchiriaza cu ziua. In Skala Prinos ai si Hertz si cred ca si Potos.

This post has been edited by Dan73: 3 Sep 2014, 13:59

--------------------
+
gibonu
post 3 Sep 2014, 14:40
Post #3958

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 3 Sep 2014, 14:40)
... nu recomand trecerea la Bechet. Pierzi mult timp si e scump. In plus, te jecmanesc cu o taxa de port. In total cred ca te costa trecerea peste 100 de lei + timpul.
*

Off-topic.
Asadar am banuit bine referitor la bac-ul de la Bechet.
Imi aduc aminte cum plangeau cei de la Calafat ca li s-a luat painea de la gura dupa ce s-a deschis podul.
Insa au uitat ca ani de zile cat si-au batut joc de cei care treceau pe acolo si mergeaua (atat romanii cat si bulgarii) doar cu bac-urile incarcate la maxim, ca sa nu aiba nicio pierdere.
Scuze pentru off-topic.

QUOTE(radian @ 3 Sep 2014, 15:26)
Probabil o sa aleg varianta prin Vidin
*

Ca parere personala, fara pretentia ca am dreptate, venind din Petrosani varianta pe la Vidin mi se pare cea mai buna alegere.

Daca vrei neaparat sa treci pe la Makaza, din centura Sofiei o poti lua pe autostrada A1 si sa mergi pe ea pana undeva intre Plovdiv si Stara Zagora sau chiar la Stara Zagora.
Tot banii aia ii dai, pentru ca in BG autostrada este inclusa in pretul vignetei.

Bafta.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Dan73
post 3 Sep 2014, 14:42
Post #3959

Membru autentic

Ce spui tu ma face sa ma gandesc ca poate deschiderea podului i-a obligat si pe astia de la Bechet sa scada pretul. Eu am trecut in 2009 cu bacul pe acolo, cand nu era deschis podul, evident.
LE ..doar un picut laugh.gif
http://www.spet.ro/ferryboat-taxes/

This post has been edited by Dan73: 3 Sep 2014, 14:45

--------------------
+
radian
post 7 Sep 2014, 11:54
Post #3960

Pentru cei care trec granita pe la Giurgiu / Ruse am vazut ca se recomanda cumpararea vignetei in BG de la prima benzinarie si nu chiar din vama.

In cazul care trec pe la Calafat / Vidin, se aplica aceeasi regula? De unde ar fi mai bine sa cumpar vigneta?

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 130 131 132 133 134 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 08:14
Dacia