Bucse bascule , Le-a schimbat cineva acasa? Probleme, solutii.
![]() ![]() ![]() |
Bucse bascule , Le-a schimbat cineva acasa? Probleme, solutii.
ionutz_vly |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 4 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|||
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
eu am dat cadru jos, dar cred ca se poate si doar slabit, cel mai bine sa ai elevator sau canal
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
ionutz_vly |
![]()
|
alinushy, dar cum ai desfacut piulita aia de dedesupt in care se infileteaza surubul de sub planetara?mie imi da impresia ca este prinsa de caroserie
|
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
am desfacut surubul nu piulita, dar ti-am zis, eu am dat cadrul jos, mi-a fost mai usor de lucrat ca am schimbat si bucsele de la bara antiruliu
LE: piulita nu e prinsa This post has been edited by alinushy: 12 Feb 2013, 13:26 |
--------------------
Audi
A4
|
|
gorman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 27 May 08 ![]() |
Cu alte cuvinte...ceea ce inceri tu sa desfaci (piulita) nu se poate, surubul este deasupra. Piulita e fixa. Totusi daca nu dai calandru jos nu prea ai acces la surub.
Numai bine. |
--------------------
renault
laguna coupe 2.0T
2008
|
|
ionutz_vly |
![]()
|
Deci piulita e prinsa! asa m-am gandit si eu!
Am ajuns la surub dar nu am putut sa-l desfac sub nicio forma ! Asa ca imi mai ramane un singur lucru de facut:sa ma suc la service!!! |
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Am incercat si eu acum vreun an , dar m-am lasat pagubas si tot la service am ajuns
![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Normele de securitate 5 stele au "condus" la varianta asta cu bascula.
Daca desfaci berceaux-ul(jugul) in partea din spate ai loc sa faci lucrarea. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
gAnY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 6 February 10 From: Paris ![]() |
Daca prin bucsile de la basculã, te referi la brate, atunci da.. Confirm si eu ca trebuie coborât cadrul motor.
Eu le-am schimbat neavând de lucru.. vroiam sã schimb bucsile la bara stabilizatoare si am zis sã schimb si bratele cu totul.. Dupa nici 100 km parcursi, una dintre bucsi mi-a sarit, ea fiind presata a iesit, nu-mi dau seama cum/de ce. Din cate imi amintesc erau Lemforder.. Am ajuns acasa, si in nici o ora si jumatate am pus inapoi bratele de origine. Acum masina are în jur de 250.000 km si încep sã dea semne de oboseala.. Ca operatiune, nu e complexa,.. Eu am preferat sa o fac cu inca 2 persoane, merge mult mai repede asa.. This post has been edited by gAnY: 13 Feb 2013, 22:41 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCI 180 GT 4Control
2008 Renault Laguna II 1.9 dCI 120
|
|
alinushy |
![]()
|
nici eu nu am facut operatiunea singur, am avut ajutor de la inca un prieten
|
--------------------
Audi
A4
|
|
ionutz_vly |
![]()
|
o sa mai incerc si eu saptamana viitoare..... dar la un service!!!!!
|
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|
ciuly3ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 25 March 13 From: Moreni Dambovita ![]() |
Salutare. Are cineva idee cat mai costa bucsile pe fata la o laguna 2 si unde pot gasi ceva mai ieftin.
Scuzati intrebarea. Sunt nou si nu am habar prea mare despre mecanica. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001
- DB 09 AHN
|
|
lupascuiulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 28 November 10 From: iasi ![]() |
mai bine bratul nou decat 2 bucse si un pivot
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp |
|
claudiuvoinescu |
![]()
|
![]() Membru de oroare Group: Members Posts: 350 Joined: 27 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@ciuly3ro - cel mai ieftin pivot e pe la 50 lei, bucsile bascula sunt 35-40 lei bucata iar bratul complet pe la 180 lei. alegerea e a fiecaruia. personal am ales bratul complet, care cu putina indemanare si niste scule adecvate il schimbi acasa.ca sa schimbi bucsile din brat ai nevoie de presa, nu vad cum ai putea sa scoti altfel bucsa de pe brat.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 - Estate - 79kw
- cl 03 wzm
|
|
Campers |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 16 July 15 ![]() |
salut baieti
cate suruburi are si pe unde sunt pozitionate la jug ? as vrea sa schimb ambele brate ( cu toate ca , la o a 2a verificare , am observat ca doar intr-o parte ar fi neaparata nevoie , dar avand in vedere ca le-am cumparat in pereche ..ar fi bine sa le schimb totusi ) Cum sa fac ? sa le scot de tot , rand pe rand , si sa le insurubez inapoi cu mana cateva filete , sa nu iasa de tot , sau cum sa fac ? credeti ca m-as putea descurca de unu singur ? |
--------------------
Renault
Laguna
1994 RT 1.8 / 2006 2.0 16v Navi
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Daca imi aduc bine aminte, nu se poate scoate surubul bucsei mari fara sa slabesti cadrul motorului. Eu as merge in service, n-ar strica o geometrie dupa operatiune.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Campers |
![]()
|
Da, exact aia este problema care o confrunt. Sa merg într-un service nu prea ma încântă, nu locuiesc în Ro, și sunt convins ca ma vor taxa cu încă o data prețul mașinii.
Nu pare F dificil, sincer, atât ca nu știu sigur care sunt șuruburile de la cadru! |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Cadrul H este prins in 4 puncte, daca nu reusesti sa le identifici poate ar fi mai bine sa apelezi la un service pentru lucrarea asta.
In partea din spate are 2 suruburi lungi care trec prin bucsa mare care se vede de jos si care e acoperita cu 2 table in forma de bumerang, la randul lor prinse in 3 suruburi fiecare. In fata e prins in tiranti, 2 suporti in forma de L. Jos se tin in cate un surub de H iar sus se prind tot in cate un punct de "numaistiuce" (lonjeroane cred). |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Alea mari din spate, pe unde se termina scutul, care fixeaza cadrul de sasiu. Mai sunt tot acolo inca doua, care tin caseta de directie, trebuie si alea scoase, ca si cele de pe laterale, care tin tirantii. E munca naibii, eu nu am facut asta, dar am vazut in service operatiunea, cand am schimbat bucsele de la bascule. Daca vrei, iti dau manualul de reparatii.
12 Mar 2017, 17:11: O poza cu un cadru cu bascule cu tot, sa iti faci o idee: cadru_motor_cu_bascule_renault_laguna_2_2001_2005_6e1ef36e1303052d9d_0_0_0_0_0.jpg ( Size: 248.64k ) Number of downloads: 581 This post has been edited by mars: 12 Mar 2017, 17:11 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
E mai usor sa desfaci tirantii de sus, jos e un pinten care se aseaza intr-o anumita pozitie si e foarte greu sa-l nimeresti daca nu poti misca tirantul.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
mars |
![]()
|
Ai dreptate, am incercuit eu gresit, dar, cand am zis "laterale", la alea de sus m-am referit. Alea de la caseta trebuie apoi stranse cu grija, am inteles ca pot crapa urechile de prindere ale casetei (din aluminiu, cred).
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Campers |
![]()
|
multumesc frumos !
brusc , s-a facut lumina ! ![]() auzisem din 2 parti cum ca ar trebui sa fie 2 suruburi undeva pe sub radiatoare , ceea ce ma minuna , caci jugul nici nu ajunge pana acolo . cele enumarate de voi mai sus le banuiam , dar nu eram ferm convins. ma gandesc doar sa il 'slabesc' , sper sa fie suficient loc sa pot scoate surubul de la brat ! Un manual de reparatii ar fi nemaipomenit de binevenit , daca se poate . multumesc , o zi faina ! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
Il ai aici, unde l-ai cerut: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=127...dpost&p=4617221
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
bigigi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 907 Joined: 29 September 06 From: Brasov ![]() |
Va rog niste pareri cu procedura de inlocuire a bucsilor bascula. Multumesc.
This post has been edited by mars: 2 Apr 2017, 09:21 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 dci , Laguna 2.0 dci
2006
- BV 07 UDL
|
|
mars |
![]()
|
Strașnic film! Dar imi scapă mie ceva? Parcă lipsește fix procedura de înlocuire a bucșelor, se vorbește despre bascule. Or, nu văd nimic despre presă.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Vreau sa iau urmatoarele bucsi. Cele 2 bucsi de pe fiecare bascula sunt identice,? Deci ar fi okay sa iau 4 bucati la fel, nu? http://www.autokarma.ro/piese-auto-renault...W&grupa_order=1 This post has been edited by MariusRZR: 3 Apr 2017, 14:31 |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca este 55/50/18 aia este....sunt 2 identice.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Vad ca sunt si unele cu 58/54/14.8
This post has been edited by MariusRZR: 3 Apr 2017, 15:48 |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
mars |
![]()
|
Pe fiecare brat sunt doua bucse: una mai mare si una mai mica. Nu difera stanga-dreapta. Garantat, le-am schimbat eu si le-am vazut.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Mersi mult. Deci iau una de 55/50/18 si una de 58/54/15 pentru fiecare parte.
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:58 |