Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Becuri mai puternice, leduri etc, Faruri, pozitii, frane, semnalizare, bord

Seba Sama
post 14 Apr 2009, 14:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Timisoara

Am deschis un topic nou desi probabil nu ar fi trebuit. As vrea sa stiu daca si-a mai facut cineva "upgrade" la lumini, respectiv faruri, pozitii etc. Si daca da, ce alte modificari trebuie aduse. Ar fi apreciate raspunsuri de la electricieni sau cei care se ocupa de modificari de acest gen.

Eu personal am pus becuri de 100W pe faza scurta si 75 pe cea lunga. Ma gandesc sa pun leduri pe pozitii, semnalizare si frane, doar ca nu stiu unde sa caut, ce tip de leduri trebuie si eventual ce rezistante trebuie inseriate pentru a evita arderea acestora prin scutcirciutare. Am auzit de montarea de relee suplimentare dar nu stiu ce sa cred. Opinii sunt destule, unele logice, altele aiurea. De exemplu am auzit ca masinile nu sunt dotate cu relee pentru becuri, ci acestea trebuie montate separat.

As dori sa stiu daca se reduce consumul in cazul motarii de leduri, respectiv daca se "forteaza" instalatia la montarea becurilor puternice. Daca pun leduri in butoane (cum am vazut in cateva topicuri pe aici) ce modificari apar in consumul general de curent?

Scuze daca mai exista un topic pe aceasta tema dar la cautare am o gramada de rezultate nesatisfacatoare pentru cuvintele "becuri" "leduri"...

--------------------
Renault Laguna II 2002 Berlina 1.6 16 V - TM 32 PAS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b_gabi
post 14 Apr 2009, 20:57
Post #2

Membru autentic

LED-uri în locul becurilor de poziție sau de stop se pt monta însă calculatorul îți va semnaliza faptul că ai becurile respective arse întrucât înregistrează un consum de curent mai mic decât cel așteptat pt un bec de 5W-poziție sau 21W-stop.
În legătură cu puterea lămpilor din blocurile optice...constructorul a stabilit ca pentru becul H1 și H7 cu incandescență puterea să fie de 55W și să aibă specificația anti U.V. întrucât farurile sunt din plexiglas. În plus o putere mai mare poate duce la deformarea farului prin temperatura simțitor mai ridicată și în mod sigur instalația electrică este calibrată pentru un anumit consum.
Led-uri în butoane poți să pui câte vrei atât timp cât îți calculezi corect curentul prin LED a.î. să nu se ardă în 2 zile după ce l-ai montat (uzual 20-30mA). Uite aici un ajutor pentru calculul rezistenței necesare.
Părerea mea... blush.gif

--------------------
renault laguna 2 2001 Privilege 1,8 I 16V - AG 70 BUB
+
Fubiansky
post 14 Apr 2009, 22:03
Post #3

Membru autentic

From: Arad

Sau iti pui leduri si umbli in DDT si dezactivezi avertizarea luminilor de pozitie.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm 2002 Privilege
+
iglu
post 14 Apr 2009, 23:36
Post #4

Membru autentic

QUOTE(Seba Sama @ 14 Apr 2009, 15:44)
Eu personal am pus becuri de 100W pe faza scurta si 75 pe cea lunga.

Sau te gandesti si la ceilalti participanti la trafic, ca nu esti singur pe sosea. Becurile tale (scrie si pe cutia lor) sunt pentru a fi folosite in conditii speciale de off-road sau raliuri. De instalatia electrica a masinii tale sau de lentilele dispersoare ale farurilor putin imi pasa... mai mult imi pasa ca o sa ma deranjezi pe mine cand o sa ne intalnim in trafic.

bash.gif

--------------------
Renault Laguna II 2003 / 1.8 16V
+
Dan73
post 15 Apr 2009, 08:12
Post #5

Membru autentic

http://www.reno.ro/Ce-becuri-imi-trebuiesc...ml#entry1824365
I-am zis si eu dar vad ca nu conteaza. Cica nu orbesc ca bat bine.In logica asta ai putea sa pui doua reflectoare din alea de lumineaza cladirile pe masina cu conditia sa bata bine. Daca in loc de 55W pui 100 e logic si la mintea cocosului ca ala de da cu ochii in asa ceva va fi orbit si sunt convins ca stie si el asta. Eu raman inmarmurit cum trateaza unii cu atata lejeritate, ca sa nu ii spun altfel, o chestiune care se poate lasa cu accidente urate de tot. Probabil ca nu ii pasa, ca un om nevinovat si cu mult mai responsabil intra intr-un cap de pod pe care nu l-a vazut din cauza sutelor de wati cu care se faleste el. Si ca el sunt cu miile pe sosele.
Sa mai aduc si vorba despre lege care spune ca e ilegal sa aduci modificari neomologate la masina? Asta e culmea, deschide topic sa intrebe daca ii este afectata masina dar nu-si pune problema daca e legal si daca afecteaza pe altii. Pentru asta, daca politia si-ar face treaba, se ridica talonul si masina ramane in camp sau unde l-a oprit....basca amenda.

LE: si nici cu ledurile alea pe pozitii nu e tocmai cusera treaba. Lumina aia albastra e mai slaba si mai greu observabila mai ales de la distanta.

This post has been edited by Dan73: 15 Apr 2009, 11:17

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
R19/16v
post 15 Apr 2009, 08:15
Post #6

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

QUOTE(Dan73)
...lejeritate...

Altfel ii zice...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cj98czh
post 15 Apr 2009, 08:25
Post #7

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Nesimtire....asa ii zice... nu va tot feriti sa-i spuneti pe nume...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
iulyy
post 15 Apr 2009, 12:25
Post #8

Membru

QUOTE(Dan73 @ 15 Apr 2009, 08:12)
http://www.reno.ro/Ce-becuri-imi-trebuiesc...ml#entry1824365
I-am zis si eu dar vad ca nu conteaza. Cica nu orbesc ca bat bine.In logica asta ai putea sa pui doua reflectoare din alea de lumineaza cladirile pe masina cu conditia sa bata bine. Daca in loc de 55W pui 100 e logic si la mintea cocosului ca ala de da cu ochii in asa ceva va fi orbit si sunt convins ca stie si el asta. Eu raman inmarmurit cum trateaza unii cu atata lejeritate, ca sa nu ii spun altfel, o chestiune care se poate lasa cu accidente urate de tot. Probabil ca nu ii pasa, ca un om nevinovat si cu mult mai responsabil intra intr-un cap de pod pe care nu l-a vazut din cauza sutelor de wati cu care se faleste el. Si ca el sunt cu miile pe sosele.
Sa mai aduc si vorba despre lege care spune ca e ilegal sa aduci modificari neomologate la masina? Asta e culmea, deschide topic sa intrebe daca ii este afectata masina dar nu-si pune problema daca e legal si daca afecteaza pe altii. Pentru asta, daca politia si-ar face treaba, se ridica talonul si masina ramane in camp sau unde l-a oprit....basca amenda.

LE: si nici cu ledurile alea pe pozitii nu e tocmai cusera treaba. Lumina aia albastra e mai slaba si mai greu observabila mai ales de la distanta.
*

QUOTE(cj98czh @ 15 Apr 2009, 08:25)
Nesimtire....asa ii zice... nu va tot feriti sa-i spuneti pe nume...
*

Pt. toti cei ce vor sa isi tuneze masina cu super becuri de 100,500 sau 1000W si vor si boxe de 5000, 10000, 20000 de watti sa asculte guta la maxim si suspensii super sport sa depaseasca coloana de la semafor pe linia de tranvai...nu mai pierdeti timpul pe forumul asta...aici aveti toate informatiile.
Probabil ca sunt offtopic si suport consecintele dar mor cand vad ca o masina ca Laguna II ajunge pe mainile unui cocalar.

--------------------
renault laguna II 2001 1.9dci - vl.12.ssp
+
bogdanel.arad
post 16 Apr 2012, 22:34
Post #9

Membru

Corect !

Merg si eu cu trenul asta 2 statii biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna / Megane III 2004 1.9 Dci 120 Cp / 2014 1.6 130 Cp - AR 50 MAI
+
Yutcaru
post 17 Apr 2012, 13:22
Post #10

Membru autentic

From: Timisoara

Si te mai minunezi cand vezi ca a luat foc vre-o masina pe ici pe colo,si ti se mai face si mila de el " saracul om,e lovit de soarta,ce ghinion "DAR si-o face cu mana lui.

Oricum topicul e vechi,din 2009,dar sunt curios daca mai are masina si daca a fost nevoit sa apeleze vreodata la pompieri.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP 2001 Expression - TM 24 GBY
+
william
post 18 Apr 2012, 16:12
Post #11

Laguna lover

From: A r a d

Yutcaru se pare ca tu ai ocazia sa te intalnesti cu "reflectorul ambulant" . Cata inconstienta , nesimtire si dispret fata de ceilalti participanti la trafic la un loc.

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 04:27
Dacia