Bascula fata dreapta, Need info :)
![]() ![]() ![]() |
Bascula fata dreapta, Need info :)
gamihai |
![]()
|
||
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|||
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
din ce localitate esti?
am eu una folosita 3 luni, o dau la jumatate din pretul dat de tine daca esti interesat da-mi PM |
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
|
|
gamihai |
![]()
|
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
Sal ,
Multumesc de oferta dar prefer sa cumpar in general piese noi. Ce ma roade in primul rand e ce se intampla daca fac 3000 km cu ea. Adica e riscul sa sara roata sau sa ajung in pom cu masina ? Daca e vorba doar de zgomot si un pic de vibratie in volan cand se agraveaza situatia nu e problema. Doar sa nu imi puna viata in joc... |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
AnduCT |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 4 April 09 ![]() |
Daca face asa din cauza pivotului ala se schimba nu trebuie sa schimbi toata bascula dar daca sunt celelalte doua bucsi de pe bascula atunci mai bine iei alta bascula. Ideea este ca daca erau cele doua bucsi atunci simteai gropile foarte tare si sigur aveai si vibratii in volan. Asa ca iti recomand sa schimbi pivotul ce costa aprox 50 lei.
|
--------------------
Renault
CLIO V E-TECH
- -
2021
|
|
gamihai |
![]()
|
Hmm , o sa incerc sa ma duc maine la un service sa incerc sa il schimb. Duminica deja plec si nu mai am cand. Recomanda cineva un service bun ? Am citit rubrica de service dar si acolo sunt variante si variante asa ca nu sunt complet lamurit unde sa ma duc pentru interventie.
|
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Daca ai spune de unde esti poate te-ar putea sfatui cineva la ce service sa te duci.
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
gamihai |
![]()
|
Scuze acum vad ca nu am completat in profil
![]() |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Nu cumpara pivotul pana nu stii sigur ca el e vinovatul. Dute intr-un service mai serios si vezi sigur unde este jocul, eu zic ca daca ai joc st-dr la roata sunt bucsele, pivotul se verifiva pe directia opusa adica sus -jos.
This post has been edited by ric26ct: 15 Jul 2011, 22:35 |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
te tine lejer.mare grija la gropi, borduri, etc.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
200 lei bascula...Schimbata in fata portii. Pana la 660 lei cata bere imi ramane?
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
@gamihai
Am eu 2 pivoti RTS luati pt megane-ul meu si nu i-am mai montat niciodata, sunt noi, in cutie. cred ca se potrivesc la masina ta(fiind 2004, fara PDG), nu cred ca va conta motorizarea.Daca te ajuta cu ceva, eu ti-i dau pe gratis; nu mai am ce face cu ei, doar sa imi spui daca vrei. Sunt tot din Buc, asadar ti-i pot da azi ![]() This post has been edited by crazybogdan: 16 Jul 2011, 10:20 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
gamihai |
![]()
|
Multumesc foarte mult Bogdan dar astazi am fost plecat toata ziua (cu masina btw
![]() ![]() Va rog pana atunci daca puteti sa imi recomandati un service cu preturi decente si care sa nu isi bata joc de masina si de mine (sunt complet a-tehnic la masini ). Cum am mai spus , am citit sectiunea de service-uri dar cam peste tot sunt pareri mixte. Prefer un pret peste medie dar sa fiu sigur de lucrare decat ieftin si prost. Multumesc. |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
moreinffo |
![]()
|
in spate la Kaufland de pe Barbu Vacaresu este un service mic si cochet, cu baieti fasneti. Mai exact, pe str.Pastorului, strada cu intrare dinspe Kaufland - te duci la Vali, seful lor, si ii spui ca te-au trimis baietii de la Red Point (stie el).Lucreaza bine, ieftin si destul de repede.Bafta! si drum bun!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
alex610 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 18 April 11 ![]() |
bascula pe stanga am schimbat eu de curand, eu mi-am luat teapa am dat 320 lei si gasisem si la 240 (vezi un magazin ieftin d epiese pe la spitalul budimex, nu stiu locatia exact dar multi de pe forum il cunosc)
Ca problema, daca mergi mult cu bascula indoita se va tocii doar o anumita parte a cauciucului pt ca bascula indoita inseamna roata putin oblica pe asfalt si de aceea iti trage si putin stanga... in rest nu ar fi o problema MARE... dar e o problema |
--------------------
Renault
Megane
- B610mai
2007 2
|
|
moreinffo |
![]()
|
pivotul da joc sus-jos, la borduri, gropi, pe cand bucsile uzate ii vor da deviatie in unghiul de fuga, uzura anormala a anvelopei pe interior.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Pana la urma cum se schimba pivotul? Ca am citit pe forum mai multe variante. Ba ca e prins in nituri si se taie niturile, dupa care se prinde pivotul nou prin suruburi pe bascula, ba ca e presat. Baietii de mai sus care ati spus ca l-ati schimbat singuri, cum ati procedat?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt interesat cum se schimba pivotul pana la urma... evident fara bascula...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Asa arata pivotul, nu are suruburi sau nituri:
rmegii37.jpg E presat si are o siguranta pe partea de deasupra. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
alex610 |
![]()
|
pivotul nu prea este recomandat sa fie schimbat, asta daca vrei sa faci o treaba buna pana la capat, el se baga sub presiune nu are suruburi nituri, si exista riscul sa sara imediat dupa ce e bagat. daca pivotul a sarit nu mai poti pune nici un alt pivot pt ca locul respectiv s-a deformat si automat vor sarii toate, atunci vei fi nevoit sa schimbi bascula.
|
--------------------
Renault
Megane
- B610mai
2007 2
|
|
mibuletz |
![]()
|
![]() MIB Group: Members Posts: 184 Joined: 22 September 08 ![]() |
Am schimbat pivot si stanga si dreapta, am pus febi a costat 70 ron bucata, de schimbat se schimba relativ simplu, nu are nici un fel de nit este bagat prin presare, din pacate trebuia data jos bascula si e ceva de munca, trebuie dat suportu ala de tine radiatoru ca sa poti avea acces la suruburile basculei. pe urma se ia bascula se pune pe o menghina si cu o teava se bate frumos in pivot. la mine au iesit relativ usor, de bagat la loc tot prin bataie cu o teava dar avut grija sa se loveasca pe marginile pivotului si sa intre drept(are niste santuri pe el si asa are si bascula). Am reusit sa schimb pana acuma acasa urmatorele : distributie, pompa apa, caseta directie, capete de bara, pivoti, placute frana,filtre, ulei, cam tot ce nu tine de partea electrica ca deh daca are suruburi sigur se poate schimba
![]() This post has been edited by mibuletz: 25 Jul 2011, 14:26 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2013/1.5 DCI 110 / Bose Edition
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Intre timp am gasit si eu pe diverse site-uri de specialitate poze asemanatoare cu cea pusa de colegul 19vik, deci m-am lamurit in privinta asta. Acum intrebare, cum se schimba? Ok, colegul mibuletz s-a chinuit de a dat jos bascula. Eu am citit pe forum ca se schimba si fara a da bascula jos, pentru ca daca stau sa dau si bascula, atunci o schimb cu totul si nu as vrea asta momentan, pentru ca bascula e ok. Deci cum se schimba pivotul presat in bascula? Trebuie vreo presa speciala? De scos cred ca se scoate relativ simplu, se bate cu un ciocan ceva in el in partea de sus pana iese din bascula. Insa pe cel nou cum facem sa il introducem inapoi in locasul din bascula?
|
--------------------
Renault
|
mibuletz |
![]()
|
cred ca reusesti si fara sa dai bascula jos dar nu stiu daca ai cum sa bati in pozitia aia decat daca gasesti presa ceva. cum am zis de pus cel nou tot prin bataie
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
La demontare eu zic ca merge destul de lejer sa bati cu bascula montata pe masina. Problema se complica la montarea pivotului nou, pentru ca trebuie batut de jos in sus si nu prea e loc decat daca se ridica masina pe o rampa ceva.
LE: Pana la urma pivotul in partea de sus ce fel este asigurat? ca mai sus zicea colegul ca are o siguranta, tu ziceai ceva de un surub.... ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 25 Jul 2011, 15:06 |
--------------------
Renault
|
mibuletz |
![]()
|
Nu are nici un fel de siguranta, are un surub care vin in fuzeta si in santu lui daia zic ca nu are cum sa iasa.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Te refereai la surubul din poza de aici:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=197...dpost&p=1466186 Credeam ca te referi la iesitul din locasul din bascula. Daca iese de pe canelurile din bascula, se sprijina in surubul de la planetara, deci de iesit complet de acolo nu are cum. LE: In fine, sa imi cumpar un pivot si poate gasesc vreo presa la cineva sa il schimb. Ce recomandati intre Febi, Swag si Lemforder? Am inteles ca dimensiunile sunt: diametru con de 18mm si diametru exterior 38.3mm? This post has been edited by skorpio_bog: 25 Jul 2011, 15:20 |
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
La Megane nu am studiat, dar la alte masini este o siguranta in canalul care se vede in poza de mai sus, imediat sub burduful de cauciuc unde se termina si canelurile, un inel de sarma identic cu cel de la burduf dar mai gros... nu-i permite pivotului sa iasa in jos, de asta am zis de siguranta.
This post has been edited by 19vik: 25 Jul 2011, 15:31 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
moreinffo |
![]()
|
daca tot nu vreti sa dati bascula jos, eu va sfatuiesc la montarea noului pivot sa incalziti putin cu o lampa bascula, sa se dilate
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
mibuletz |
![]()
|
exact la surubu ala ma refeream, e clar ca nu are cum sa iasa, din bascula iese in jos si il tine surubu , cum am zis mai sus io am folosit febi si mai la toate am folosit tot febi (capete bara, tampon cutie, pivot) pana acuma sunt multumit.Fac pariu ca primu care a inceput sa faca galagie e ala pe dreapta
This post has been edited by mibuletz: 25 Jul 2011, 15:58 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
|
|
alex610 |
![]()
|
mibuletz are dreptate, dar pivotul se poate schimba doar o singura data pt o bascula din cate am inteles de la un mecanic, probabil se largeste gaura din bascula cand se forteaza intrarea noului pivot... |
--------------------
Renault
Megane
- B610mai
2007 2
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(mibuletz @ 25 Jul 2011, 16:57) Daca te referi la masina mea, nu. La ultima interventie de vopsitorie mi-au facut baietii si o verificare generala gratis pe rampa la masina si mi-au gasit un mic joc in pivotul basculei stanga. Mi-au zis ca nu e motiv de ingrijorare, ca mai duce destul insa prin septembrie voi pleca din tara si as vrea sa il schimb sa stau fara griji, de aceea ma tot interesez ce si cum ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 25 Jul 2011, 17:54 |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 05:11 |