Balast Xenon stricat
![]() ![]() ![]() |
Balast Xenon stricat
jon77 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 22 October 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane II
Megane II
2003
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
De ce topic nou?!
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu. trebuie sa iei faruri care sa nu aiba xenon, masina fiind din 2003 trebuie sa iei fara lupa. De asemenea trebuie sa renunti la potentiometrele de pe bascula si puntea spate, iar daca te uiti in stanga volanului vei observa ca nu ai comanda pentru reglare pe inaltime, caz in care va trebui sa cumperi toata unitatea aceea neagra de la care reglezi si intensitatea luminii bordului etc.
Spune totusi cum se comporta farul si vedem daca exista o solutie mai putin costisitoare(oricum per total iesi mai ieftin daca schimbi doar balastul si renunti la ideea cu becuri H7(parca)) Apropo, am uitat si eu; exista si topicuri deja incepute ![]() This post has been edited by crazybogdan: 26 Oct 2010, 16:25 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
Abo |
![]()
|
![]() Planificarea atentă nu poate înlocui norocul chior. Group: Members Posts: 288 Joined: 14 August 10 From: Codlea/Brasov ![]() |
acuma ca fapt divers ... cat ti-au cerut pe un balast oem? ...
|
--------------------
Renault
Megane Hatchback
2005 1.5 dCi 82 CP
- BV 92 ABO
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
430 euro
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
gabriel.cornel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 847 Joined: 26 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Esti sigur ca balastul este de vina? Sa nu fie becul cu xenon. Daca cauti, gasesti balast second si cu 100 de Euro.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN 2.1/
1.5 DCI 2004 74KW
- B 17 GNF
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
salut daca te-ai hotarat sa schimbi farurile xenon in faruri cu halogen sau alta varianta anunta-ma am o propunere
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
jon77 |
![]()
|
Salut tzsombi inca nu sunt hotarat cred ca o sa-mi iau alte faruri . Nu stiu ce sa fac ca faru din stanga unde sa stricat balastu face acum condens si as prefera sa-mi schimb faruri din alea model nou cu led sunt in jur de 230 euro superŽmisto. merci si astept ceva idei
![]() Attached thumbnail(s) far_condens.png ( Size: 126.33k ) Number of downloads: 2036 Attached image(s) ![]() |
--------------------
Renault Megane II
Megane II
2003
|
|
tooky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 1 November 10 ![]() |
salut. am si eu o intrebare... mi s`a ars becul de pe partea stanga(faza scurta)
![]() ce bec trebuie sa cumpar?? am masina de putin timp...si nu prea ma pricep:-s multumesc anticipat ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 1.6 16V full
|
|
AnduCT |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 4 April 09 ![]() |
@tooky iti trebuie bec H7
|
--------------------
Renault
CLIO V E-TECH
2021
- -
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
daca are xenon din fabrica nu ii trebuie H7 ci bec xenon D2S. H7 este numai pt halogen.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
BASU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 27 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
In urma unei vizite la spalatorie am constat ca nu se mai aprinde xenonul pe partea stanga. Initial am zis ca am acces pe la roata ca stiam cum arata de la modelul cu halogen, dar apoi am constatat ca la xenon arata altfel si trebuie sa dau bara fata si farul jos... asa ca am zis sa verifica intai siguranta de 10A si era arsa, am schimbat-o, si cum aprind pozitia, se arde instant, nu apuca becul se se aprinda acum vine si intrebarea, 99% este balastul stricat? se poate repara sau trebuie neaparat schimbat? din informatiile mele pare sa fie Valeo LAD5GL gresesc undeva? ps: n-am facut topic nou pentru ca pare sa fie aceiasi problema ca in primul post. This post has been edited by BASU: 2 Nov 2010, 22:13 |
--------------------
'04 Renault
Megane Sedan 1.9dci
Privilege+sunroof '02 Renault Laguna 2 GT 1.9dCi 107cp+soft
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca cineva are nevoie de balast am unul demontat de pe o masina din 2006 fabricat de Valeo model LAD5GL.
Detalii pe mail:espacern@gmail.com Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
gabriel.cornel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 847 Joined: 26 August 09 From: Bucuresti ![]() |
La ce pret balastul pentru xenon? Multumesc.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN 2.1/
1.5 DCI 2004 74KW
- B 17 GNF
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Trimite-i un mail omului.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
jon77 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault Megane II
Megane II
2003
|
|
BASU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 27 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Q: daca pun un balast aftermarket cu adaptor pentru becul D2S, se pierde autolevelingul? daca da care este explicatia?
|
--------------------
'04 Renault
Megane Sedan 1.9dci
|
|
BASU |
![]()
|
sa inteleg ca nu a inlocuit nimeni balast-ul OEM cu unul aftermarket + adaptor pentru D2s?
|
--------------------
'04 Renault
Megane Sedan 1.9dci
|
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
Am inlocuit eu zilele astea kit-ul . Dupa ce am pus in paralel costurile am ales varianta mai ieftina. Asadar , kit D2S aftermaket cu 260Lei + un reglaj cat mai bun al farurilor . Am mers in spatele catorva amici iar apoi fata in fata si mi-au zis ca deranjez putin doar frontal in cand sunt in accelerare mai agresiva. Lumina nu este chiar la fel de buna precum cea de la instalatia OEM . Precizez ca aveam ambele drostere stricate.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
wener |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 13 November 10 ![]() |
SALUTARE LA TOATA LUMEA
SUNT NOU PE FORUM SI PROASPAT POSESOR DE RENAULT MAI EXACT MEGANE II. AM SI EU O INTREBARE DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE. AM LA MASINA FARURI NORMALE FARA LUPA SI AS VREA SA IMI MONTEZ PE MASINA O INSTALATIE XENON AFTER-MARKET. AM DEJA UNA CU BECURI H7 SE POTRIVESTE? MULTAM. ![]() |
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
2004
- OT-79-YSP
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Da
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
BASU |
![]()
|
QUOTE(BASU @ 4 Nov 2010, 22:24) Q: daca pun un balast aftermarket cu adaptor pentru becul D2S, se pierde autolevelingul? daca da care este explicatia? am trecut de la o marca de masina unde gaseam tutoriale cu poze si cu tot ce vrei documentate sa repari / schimbi orice la masina la megane care desi este o masina asa raspandita nu gasesti o poza cu un far cu xenon din fabrica cum arata in spate. am cumparat mufa adaptoare pt bec D2S- 35ron, am cumparat un balast sh de la un prieten la 30ron si am dat bara si farul jos, balast-ul original a intrat apa in el datorita faptului ca la becul de faza lunga nu aveam capac pus si asa a ajuns umezeala / apa in far. marea supriza am avut-o cand am desfacut balast-ul si am constatat ca nu este Valeo LAD5GL cum gasisem eu informatia peste tot si este defapt un LAD5G, si in loc de o mufa simpla de alimentare cu 2 fire, are o mufa mare cu mai multi pini unde vine legat si motorasul de autoleveling. Din moment ce balast-ul este stricat si arde siguranta imediat, am scos mufa din el si am legat alimentarea la balast-ul aftermarket si acum am faza scurta functionala, farul reglat manaual la nivelul de maxim si bate ok. Autoleveling nu merge pt ca firele care vin la el duc la mufa care intra in balast si nu este bagata pt ca balast-ul arde siguranta. Attached thumbnail(s) valeo_velarc_lad5g_12_pin_valeo_hella_al_bosch_ballast_de_fabrica_drosser_de_fabrica_d1s_d2s_d2r_d1r_1.jpg ( Size: 364.58k ) Number of downloads: 1846 |
--------------------
'04 Renault
Megane Sedan 1.9dci
|
|
ionutz_ro23 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 October 05 ![]() |
eu mi-am pus xenon after market si-mi bruiaza radioul de numa.
A mai patit cineva asa? Ce solutie imi dati? |
--------------------
dacia
1310
- sj 95 sua
|
|
gabriel CYT |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 12 November 10 ![]() |
salutare!
mi-au intrat balasturile la apa,amandoua intr-o singura saptamana ![]() in alta ordine de idei,ce credeti ca s-a intamplat?vara fara un strop de ploaie sa imi intre apa in balasturi? eu sunt nedumerit tare... prietenii imi sugereaza sa imi pun aftermarket dar nu as vrea decat daca nu imi gasesc second hand,mentionerz k unul nou e peste 400E si la banii astia sigur imi pun aftermarket chiar daca imi perd autoleveling-ul. email: turitagabriel@yahoo.com va multumesc anticipat! |
--------------------
renault megane CC
renault megane CC
2006 coupe/cabrio 2.0 16v
- CT-09-CYT
|
|
mike12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 789 Joined: 3 February 07 From: Bucuresti ![]() |
La spalatorie ti-a intrat apa in ele. Pe viitor da pe cele 2 mufe ale balastului cu silicon transparent si de jur imprejurul lui unde se prinde pe far si nu vei mai avea probleme.
|
--------------------
renault
megane
sedan 2006 expresion, clima, 1.6 16 V
|
|
gabriel CYT |
![]()
|
la spalatorie
![]() oferta de cumparare ramane valabila... This post has been edited by cj98czh: 20 Sep 2012, 22:48 |
--------------------
renault megane CC
renault megane CC
- CT-09-CYT
|
|
gabriel CYT |
![]()
|
up
|
--------------------
renault megane CC
renault megane CC
- CT-09-CYT
|
|
gabriel CYT |
![]()
|
up
|
--------------------
renault megane CC
renault megane CC
- CT-09-CYT
|
|
Vasilica007 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 361 Joined: 15 November 09 ![]() |
Daca este cineva dispus sa doneze un balast LAD5G defect sa-mi trimita PM. Vreau sa incerc sa analizez unul si sa vad daca se poate repara.
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.9 dCI
|
|
ZDDZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 17 February 14 From: Bucuresti ![]() |
Hello,
Am aceeasi problema ca si colegii de mai sus. Am balastul de pe dreapta ars. Prietenul de la care am cumparat masina mi'a spus ca s'a ars din cauza farului care este crapat, si astfel s'a creat umiditate in interior = balast ars. Am sunat la reprezentanta si un far nou (fara balast) este 2100 lei (lol). Asta mi'ar consuma cam tot bugetul, asa ca incerc sa gasesc cea mai ieftina varianta de a reface xenonul. Am facut unele verificari si am gasit un far nou (made in Taiwan), luat dupa seria de sasiu - 570 RON. Am gasit si balast Valeo LAD5GL 4-PIN 12V, 35W - 300 ron. Masina este un Megane 2.1 din 2003 cu Xenon din fabrica. In ceea ce priveste mecanica/electronica nu am cunostinte, asa ca va rog pe voi sa'mi da'ti un sfat / o parere daca ce am gasit pana acum e ok. De asemeni, am citit pe aici pe undeva ca, daca pun un balast aftermarket, nu va merge auto-levelingul? Este adevarat? Multumesc anticipat pentru informatii! |
--------------------
Renault
Megane
2003 / 2.1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:00 |