Anvelope all seasons in Timisoara, Unde gasesc ?
![]() ![]() ![]() |
Anvelope all seasons in Timisoara, Unde gasesc ?
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
draculiq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 16 November 07 From: timisoara ![]() |
pai....daca vrei noi dute peste pod la calea sagului si fac dreapta inainte de benzinaria petrom.....unde e si vulcanizare....intrebi acolo.....eu stiu ca au all seasons 195/65/15 si sunt continental.
|
--------------------
Renault
megane classic 1.9dci(cu mici modificari)
2003
- TM 30 DAS azi in timisoara maine in toata tara!!!!!
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
exista o vulcanizare pe malul Begai unde au jante si anvelope aduse din Germania.Chiar daca nu au pe stoc aduc la comanda ... si din cate tin eu minte au preturi acceptabile.Iti las pe privat numarul meu de telefon , suna-ma sa-ti explic cum ajungi acolo ... ok?
|
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Decat sa cumperi anvelope all season mai bine cumperi anvelope de vara si le tii cu presiune minima ca sa ai amprenta de contact cat mai mare fara a uza cauciucul inutil.
Gumele all season au performante mai slabe decat gumele dedicate in orice conditii. Decat sa ai performante slabe si vara si iarna, mai bine sacrifici anotimpul cel mai scurt si ai performante superioare in anotimpul mai lung. Te asigur ca se poate merge cu gume de vara in conditii optime iarna daca ai grija si esti constient tot tipul de gumele cu care e incaltata masina. Altfel, in mod ideal ce ai zis si tu: vara gume de vara, iarna gume de iarna. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
In piata din Mehala de la Ralsi am luat gume 195/65/15 goodyear la 210 ron bucata....si eu am fost in aceeasi situatie si am luat all seazon....nu sunt scumpe si se comporta bine...
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16v Concorde
- TM-97-CRS
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Merci tuturor. O sa lea iau pe rand sa vad ce rezolv. Cum identific pneurile ca fiind de iarna, vara sau all-seasons ? Am inteles ca cele de iarna au o steluta. Celelalte ce pictograma de identificare au ? Nu am incredere in promisiuni verbale ale celor care le vand.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
In primul rind ce cauciucuri ai pe masina? (marca si model). Cit de uzate sunt si mai ales cum sunt uzate? De ce vrei cauciucuri all season? De ce nu mergi pe cauciucuri de vara si de iarna?
Diferenta intre ele: www.depozituldeanvelope.ro Acolo le poti si vedea. Daca te hotaresti pt vara/iarna iti recomand (michellin - vara si Pirelli - iarna). Dar, alegerea iti apartine. Eu asta am pe masina si sunt foarte multumit. Alte intrebari pentru tine: Simti ca trage masina intr-o parte? Volanul sta drept pe sosea dreapta? Uzura (daca este) este pe interiorul anvelopei sau pe exterirorul ei? Si acuma de ce aceste intrebari! Pentru ca (asa am invatat si eu) am schimbat intr-un an cauciucurile pe Renault 5. Pe motiv ca erau uzate pe interior. Am cumparat anvelope noi, le-am echilibrat si le-am pus la loc. (erau all season). Masina a inceput sa mearga parca mai rau. Am dat fuga la facut unghi de fuga....Minune. Masina a inceput sa mearga ok. Deci, inainte de a-ti schimba cauciucurile intreaba-te de ce vrei sa le schimbi si fi atent la uzura lor. Ct priveste "all season" nu ma incinta. Stiu pe propria piele ce inseamna sa ai cauciucuri de iarna ![]() Bafta |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
in ultimul timp au scazut preturile la anvelope, si cred ca dupa o prospectare a pietei vei gasi o solutie convenabila calitate/pret pentru a putea alege solutia optima... care este, parerea mea - si cred ca peste 90% dintre utilizatori sunt de acord cu mine - anveope de vara pentru vara si de iarna pentru iarana... all seaseon, nu ai nici cal, nici magar... identic cu a purta pantofi iarna, pe polei si zapada... iar siguranta data de o anvelopa de iarna pe gheata si polei nu o obtii cu nici un fel de anvelopa de vara, indiferent de viteza si atentia cu care te deplasezi...
idee... ca imagine de pret, am vazut zilele trecute in metro o oferta pentru pirelli sottozero, 195/65/15, identice cu ce am si eu pe masina, la 214 ron cu TVA... This post has been edited by corvinarh: 19 Nov 2008, 17:49 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Inseamna ca 90% din utilizatori ori circula foarte mult, ori au unde sa lase cauciucurile cand le folosesc pe celelalte. O sa iau de vara. Acum sa vad unde gasesc.
Si nu merg pe zapada. In Timisoara nici urma de zapada in ultimii ani. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
Mai omule......eu vorbeam de proportia de mers in oras si nu faceam o statistica citi merg si unde merg.
Pricepe te rog (ca iarna mergi cu cizme iar vara cu tenisi sau sandale). Este valabil si pentru masini. Sigur, poti merge o iarna cu pantofi sport, nimic de zis, insa tot asa daca ti se sparge cauciucul ala all season, faci pana, si afara ploua si sunt 2 grade o sa-ti inghete mai intii picioarele si apoi restu. Think about it! Fa cu iti spune sufletul, buzunarul sau mintea. In Timisoaraai de unde alege Ralsi (linga pod stinga iesirea sper Sacalaz-Jimbolia) Mehala - in piata este plin Ciclop vis a vis de Fabrica de Bere (zona Traian)- poti incerca anvelopele Khumo (le au in oferta) Eurotim - vis-avs de Magazinul Ciclop (tot in zona Traian). Metcons - (in curte linga stadionul CFR, pe b-dul Hasdeu) Si lista poate continua Poti cumpara de pe www.depozituldeanvelope.ro eu am fost foarte multumit. Montatul insa il platesti. La fel si echilibratul. Bafta multa, numai hotareste-te odata ![]() |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
vezi ca unele depozite de anvelope cum ar fi cel indicat de mine sau cel din Mehala cred ca ofera contra unei taxe servicii de " cazare" a anvelopelor de pe un sezon pe altul... nu sunt 100% sigur dar poti intreba.
This post has been edited by adrian mgn: 20 Nov 2008, 07:18 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
ricochet2 |
![]()
|
Mi-am luat de la Ralsi. Ce sa spun. Sint Dunlop, au costat 232 lei bucata si in pret au intrat schimbatul, echilibratul rotii si umflatul (cu Azot zic ei). Aveau si GoodYear, dar 273 lei parca.
Nu mi-a placut ca au pus capacele verzi la ventil (oare pneurile vin cu capacel sau ala se adauga ulterior de catre cei care monteaza ?), nu stiu daca au echilibrat corect, trebuie sa ii cred pe cuvant, nu imi place ca au umflat rotile fara sa ma intrebe cat vreau, s-a scurs ulei (sau unsoarea aia care au pus-o ei) pe janta. In rest, sper sa ma tina. Merci tuturor pentru tipuri. This post has been edited by ricochet2: 22 Nov 2008, 23:12 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
andipreda |
![]()
|
![]() ![]() Cauti nod in papura..... In ceea ce priveste echilibratul du-te cu masina pe portiunea tm - bifurcatie arad sinnadrei) da-i 120km/h si ia miinile de pe volan. Daca nu sunt echilibrate corect ,volan va incepe se joace (st-dr). Poti sa tii miinile pe volan (si vei simti la mina daca sunt echilibrate corect sau nu). In ceea ce priveste capacelele de la ventil (chiar conteaza culoarea...du-te la ralsi si spunele sa le schimbe sau cumpara de la orice vulcanizare ...capacele...). Si totusi ce cauciucuri ai pus pe masina..? Iarna sau al season...la rpetul asta cred ca sunt all season.... Bafta |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
corvinarh |
![]()
|
daca au pus verzi, inseamna ca le-au umflat cu azot... daca erau negre sau nichelate erau umflate cu aer...
This post has been edited by corvinarh: 23 Nov 2008, 14:06 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
andipreda |
![]()
|
Orice vulcanizare (chiar si Ralsi) iti da o hirtie scoasa de la masina de echilibrat unde vezi cotele echilibrarii. Eu am fost multumit de serviciile lor...acolo imi schimb cauciucurile de vara cu cele de iarna si invers....
23 Nov 2008, 14:06: QUOTE(corvinarh @ 23 Nov 2008, 14:05) Asta n-am stiut...E bine ca mai invatam ceva..Mersi... This post has been edited by andipreda: 23 Nov 2008, 14:06 |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
corvinarh |
![]()
|
este o marcare ca sa stii cand refaci presiunea... nu se baga aer peste azot, se compromite...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
andipreda |
![]()
|
Pentru ricochet
Ai in poza (din manualul de service) date tehnice privind presiunea in roti. Citeste si lamureste-te (din pacate datele sunt la nivel de autostrada). Probabil pentru restul drumurilor (nationale si europene) poti folosi cu 0,2 bari mai putin (avind in vedere ca viteza constanta fata de autostrada este mulltttt ma mica). Bafta. Attached File(s) |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nici eu nu stiam asta cu azotul si capacelul verde. Arata cam urat. Puteau gasi o alta culoare la standard. Dar e nasol ca nu e bine sa bagi aer peste azot. Daca scapa azot si pierd presiune, de unde gasesc eu azot ? Doar nu o sa ma duc la Ralsi sa le completeze cu azot. Oare la benzinarii au aer sau azot ?
Si nu am primit o fisa cu echilibrarea. Am primit o singura hartie in care e trecut modelul cauciucului cumparat si atat. Andipreda: eu nu am cauciucuri din cele din poza atasata de tine. This post has been edited by ricochet2: 23 Nov 2008, 16:18 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
andipreda |
![]()
|
Pai ce cauciucuri ai:
Poti avea urmatoarele 195/65R159IT sau 205/60159IV Eu asta am pe talon (ce-i drept a mea e combi) insa nu cred ca este diferenta (sper sa nu gresesc) fata de berlina. Pe prima cotatie mergi pe cauciucri de iarna , iar a adoua pe vara (te ajuta la viteza). Tot din punct de vedere al cotatiilor anvelopelor sunt si alte caracteristici ale masinii (stabilitate, viteza, masa totala de transport). Tocmai de aceea (am observat ca anvelopele de iarna sunt mai inguste iar cele de vara mai late.. de asemenea compotia anvelopelor difera (vara/iarna). cele de vara sunt mai tari , iar cele de iarna mai moi. de aceea nu este indicat sa mergi vara cu cauciucuri de iarna (se uzeaza f repede) iar daca optezi sa mergi iarna cu cele de vara pierzi din aderenta, stabilitate... In ceea ce priveste all season..am avut pe primele reaulnt-uiri (cu R5 am ramas pe Semenic si nu era chestiune de purtat lanturi, iar cu R19 Chamade am ramas undeva intre baile herculane si orsova din aceeasi cauza. Echipare necorespunzatoare la vreme. Anul trecut abia (cind am hotarit sa-i dau masinii ce trebuie si mai ales cind trebuie) am vazut ce inseamna sa ai anvelope de iarna, comportamentul lor si mai ales utilitate. Sincer, iarna ai parca alta siguranta (la propriu). |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
ricochet2 |
![]()
|
195/65/15 am.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Scot de la naftalina topicul. Am facut pana pe unul din cauciucurile mele de 3500 km
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci Adi, dar eu caut un magazin fizic, sa vad cum arata. Si caut exact modelul Dunlop Fastresponse. Pe net am gasit si eu si chiar la pret bun, dar mi-e frica sa nu-mi trimita un cauciuc putin rulat sau cu ceva defect, galma, etc.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
putine sanse sa gasesti un magazin care sa stea cu el pe stoc...daca comanzi pe net si nu iti convine cind il vezi ,refuzi primirea....asta in cazul platii "ramburs".
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
De ce putine sanse ? Sint pline magazinele de cauciucuri. Dar nu stiu unde sint acele magazine. Stiu doar Ovarom, ralsi, Auto Europa si supermarketuri. Dar sigur trebuie sa mai fie si prin alte parti. Iar la curier, trebuie sa platesti pentru a ridica pachetul. Dar tu nu zici rau, in ansamblu, pentru ca cauciucul nu vine ambalat si vad cum arata. Depinde acum si de curier. Unii ti-l arata, altii nu. Am gasit cauciucul cu pricina la 232 lei (+ taxe).
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
adevarat graiesti..sunt pline..da de alea care cred ei ca trec sau de alea care sunt luate de ei in conditii avantajoase...Fiind vorba de o anvelopa fii sigur ca o vei vedea ..chiar daca insisti un pic...inainte sa o platesti..la curier.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Am facut comanda. 220 lei (+taxe). O sa vina pe marti sau miercuri. Sper sa o pot vedea la curier. Sincer, nu stiu cum o sa vina. Daca pun pe cauciuc pachete si alte chestii nu-mi convine. E chestie de eleganta. Daca tot e noua, macar sa vina in conditii civilizate. O sa trag o raita prin magazine luni, desi nu prea stiu unde sa merg.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
las-o bre ca nu-i bibelou!
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:45 |