Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Amortizoare ALKO sau Vector, Ati auzit de marcile astea?

fiul
post 26 Jul 2010, 12:21
Post #1

Membru

Group: Members

Salut. Vreau sa iau 4 amortizoare pentru Megane 1, 1.9dti si am gasit la preturi bune(zic eu) doua marci: ALKO si, respectiv, Vector. Preturi intre 1oo -150 ron(Vector) si 150-175 ron(ALKO). Toate sunt pe ulei. Ati auzit ceva de marcile astea, ati avut? Cu multumiri.

--------------------
Renault Megane 2001-1.9dti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 26 Jul 2010, 13:16
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Alko proaste... Vector.... putin mai proaste.... ca marci ok.... Sachs, Bilstein, Boge.... ceva foarte bun Kayaba.... dar cum vad ca te uiti la bani.... ultimele sigur nu prea ti se incadreaza in buget...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
fiul
post 26 Jul 2010, 18:09
Post #3

Membru

Mersi de raspuns. Acum sa vb. putin la concret. Referindu-ne strict la cele "proaste" te intreb: Ai avut pe masina asa ceva? Tu? Vreun prieten? Te intreb pentru ca pareri am vazut foarte multe pe diverse site-uri, unele erau pro, unele contra. Dar nimeni nu putea spune de ce sunt bune sau proaste. Cele mai multe pareri plecau de la premisa ca sunt mai bune x decat y pt. ca "am eu pe masina", "asa am auzit" sau "astea sunt mai cunoscute". Pot sa iau si unele de 5 ori mai scumpe, dar n-as vrea sa dau banii pe niste marci doar pe simplul motiv ca "si-au pus multi marcile astea" sau ca tot ce e scump, e foarte bun. Pana la urma ce e foarte bun la marca asta de masina? biggrin.gif

--------------------
+
cj98czh
post 26 Jul 2010, 21:17
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

La marca de masina... adica la Megane... pai din punctul meu de vedere... o masina fiabila cu sosturi de intretinere decente, consum decent fara nici o problema notabila in 6 ani de cand o am.... si acuma sa-ti raspund la intrebare..

Da, am avut Alko pe R18 turbo si nu mi-au placut deloc... pe langa ca nu am simtit nici o diferenta dupa ce le-am pus in locul celor uzate... nu m-au tinut decat 1 an... imediat ce au iesit din garantie 2 au inceput sa curga.. la schimbat cu niste Montoe parca si masina si-a "revenit".... cu Vector tot asa... a avut un prieten bun... acelasi lucru....

Daca tot dai banii nu te zgarcii mai pune ceva in plus si ia clasa de mijloc... care sunt ok.... daca vrei performanta ia Kayaba... sa nu zic de Kayaba sport... (din astea am acum, deci vb. din ce stiu biggrin.gif )

Acum tu stii sunt banii tai faci cum crezi....

Nu obisnuiesc sa cataloghez nici un produs in bun sau rau daca nu am avut de-a face personal cu el.... sau vreun amic bun care stiu ca nu vb. magarii...

This post has been edited by cj98czh: 26 Jul 2010, 21:21

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Georginho
post 26 Jul 2010, 21:48
Post #5

Inventiv

Despre Sachs as putea sa-mi dau si eu cu parerea pt ca le am acum pe masina (doar pe spate): nu sunt foarte incantat de ele, nu sunt nici rigide si nici moi... relativ ieftine...
Per total sper ca raportul pret/calitate sa fie ok.
Probabil data viitoare le voi schimba pe toate 4 cu unele pe gaz.

--------------------
+
fiul
post 27 Jul 2010, 14:10
Post #6

Membru

Multumesc pentru sfaturi. Imi place ca stiti si de gluma(cj98czh). Si eu sunt multumit de masina. Azi, la birou, mi-am adus aminte de un prieten care lucreaza la o firma f. mare de piese auto. L-am sunat si mi-a zis ca imi poate da un set de 4 amortizoare Optimal pe gaz(Germania 100%), produse pe care le-ar clasa pe aceeasi treapta cu Monroe, Bilstein si Sachs, dar mai ieftine cu 200 ron/4 buc. fata de cele enumerate mai sus si incomparabile cu ALko, Vector sau Gabriel. Acu' cred ca daca vroia sa-mi ia banii nu-mi spunea de Optimal. Sigur ca mi-a zis si de Kayaba si Koni, dar el mi le recomanda pe astea ca raport calitate-pret.

--------------------
+
b06fcn
post 29 Jul 2010, 13:46
Post #7

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Gabriel am avut eu pe Megane, luate din Franta, am fost foarte multumit de ele, m-au tinut ceva mai mult decat cele cu care a venit masina (le-am pus pe masina la 50000 km si le-am schimbat la 115000. Acum am pus Sachs pe gaz si ma omoara zgomotele pe spate, desi se comporta foarte bine...Au deja aproape 15000 de cand le-am pus...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
xjc0c0
post 6 Aug 2010, 20:45
Post #8

Membru

From: Brasov

Azi am beneficiat de un test gratuit la amortizoare si frane ( ptr cei din Bv - la Carrefour, firma Unix ) si din pacate am avut parte de o veste proasta,la care oarecum ma asteptam. Amortizoarele spate sunt praf. 18% (stanga) 36%(dreapta) iar pe fata stau bine. Astfel in seara asta m-am pus pe cautat.

Recomandari ? Ulei sau Gas ? Marca ?...
Personal doresc un amortizor echilibrat dpdv al stabilitatii,si confortului si mai ales sa nu fie zgomotos excl.gif

@fiul Ai cumparat acele amortizoare? Cat este pretul/bucata pentru cele spate ?

Numai bine biggrin.gif

This post has been edited by xjc0c0: 6 Aug 2010, 20:46

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
jas2
post 7 Aug 2010, 08:01
Post #9

Membru autentic

From: BUCURESTI

xjc0c0

Recomandarile de pana acum nu sunt valabile si pentru tine ? Tu vrei recomandari personalizate ?

Este plin forumul de recomandari.

Recomand KYB( Kayaba) gas.

http://www.google.ro/cse?cx=partner-pub-56...SO-8859-2&q=kyb

http://www.ingaraj.ro/?search=articole&pro...r=0&grupa=10221

This post has been edited by jas2: 7 Aug 2010, 08:07

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
xjc0c0
post 7 Aug 2010, 12:06
Post #10

Membru

jas2 , din cele scrise mai sus am inteles ca Gabriel , KYA , Monroe si posibil Optimal sunt ceea ce mi-as dorii.
Iti multumesc pentru recomandare.
Numai bine !

P.S. : Tot pe ingaraj.ro am cautat si eu smile.gif

--------------------
+
fiul
post 7 Aug 2010, 12:15
Post #11

Membru

@xjc0c0, saptamana viitoare merg sa cumpar. Alegerea: Optimal gas. Toate 4 fac 610 ron. Timp de 4-5 zile m-am interesat pe la diverse service-uri unde mai cunosteam mecanici si toata lumea mi-a spus ca Optimal e o marca f.buna, chiar daca nu este ceva de top. Cauta sa fie nemtesti. De regula, ce ajunge la noi sunt nemtesti, dar cica ar mai fi si loturi produse sub licenta Optimal, la unguri. Acum tu alegi.
S-auzim de bine.

--------------------
+
xjc0c0
post 7 Aug 2010, 16:12
Post #12

Membru

Multumesc frumos fiul. Spune-mi te rog, ce tip de caroserie ai ? Si cat au costat cele ptr spate . Cred ca tot pe mana celor de la Optimal gas am sa merg si eu.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:17
Dacia