Achizitie Renault Megane, Detalii, termene de livrare, sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Achizitie Renault Megane, Detalii, termene de livrare, sfaturi
DejanMic97 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 2 May 19 From: Timisoara ![]() |
Attached thumbnail(s) D1703E56_80C5_4263_B61A_746A14D33AB5.jpeg ( Size: 3.36mb ) Number of downloads: 847 75E88EBE_C5B3_4FA0_86A1_310E8A7B20FB.jpeg ( Size: 3.47mb ) Number of downloads: 852 |
||
--------------------
Renault
Megane Sedane
Techno 1.33 EDC 140CP 2022
- TM-97-MDC
|
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
S-o folositi sanatos si sa va bucurati de ea, dublu concitadin, cel putin asa reiese din nickname!
![]() QUOTE(Mucifer @ 9 Dec 2022, 11:16) Ii stiu foarte bine pe cei de la Autobara si acolo n-am avut probleme de stat 2h dupa ce am fost programat si povesti de genul, avem oameni lipsa si acuma e pauza de munca, asta dupa o ora de asteptare asa ca am mai stat o ora... Nu era mare lucru daca spuneau clar veniti pa ora H Cam asa arata pe acolo... Am uitat de discutia cu pedala de ambreiaj, pe cald ciriie a plastic pe plastic, intrebat ce facem? -asa face la toate... -Scrie in manual ca trebe sa faca? e normal? - pai nu, da` face... -pai stiu ca face, rezolvati? - da, punem vaselina si nu mai face...o perioada. - si ce fac cind face iara? - e garantie si veniti - si ce faceti? - o gresam pina primim raspuns de la Renault! ![]() ![]() ![]() Bineinteles ca n-a mai facut vreo 3 saptamini dupa iara a inceput... da nici nu mi-am batut capul sa merg la service... This post has been edited by Agrig: 9 Dec 2022, 17:23 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(DejanMic97 @ 9 Dec 2022, 16:12) Ai avut scrumiera din fabrica? Adica acel pahar? Noile modele mai au satelitul de comanda de sub volan, sau totul e din butoanele de pe volan? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
DejanMic97 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 2 May 19 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 9 Dec 2022, 17:40) QUOTE(DejanMic97 @ 9 Dec 2022, 16:12) Ai avut scrumiera din fabrica? Adica acel pahar? Noile modele mai au satelitul de comanda de sub volan, sau totul e din butoanele de pe volan? Da, am avut scrumiera. Mai are satelitul in spate pentru functiile audio, volum tare/incet/mute si sa schimbi melodia. Mie unul imi place, m-am obisnuit cu el ca mai am un Clio din 2019 tot asa. Restul de functii sunt pe volan |
--------------------
Renault
Megane Sedane
Techno 1.33 EDC 140CP 2022
- TM-97-MDC
|
|
Mucifer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 14 February 09 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Agrig @ 9 Dec 2022, 16:35) S-o folositi sanatos si sa va bucurati de ea, dublu concitadin, cel putin asa reiese din nickname! ![]() Ii stiu foarte bine pe cei de la Autobara si acolo n-am avut probleme de stat 2h dupa ce am fost programat si povesti de genul, avem oameni lipsa si acuma e pauza de munca, asta dupa o ora de asteptare asa ca am mai stat o ora... Nu era mare lucru daca spuneau clar veniti pa ora H Cam asa arata pe acolo... Am uitat de discutia cu pedala de ambreiaj, pe cald ciriie a plastic pe plastic, intrebat ce facem? -asa face la toate... -Scrie in manual ca trebe sa faca? e normal? - pai nu, da` face... -pai stiu ca face, rezolvati? - da, punem vaselina si nu mai face...o perioada. - si ce fac cind face iara? - e garantie si veniti - si ce faceti? - o gresam pina primim raspuns de la Renault! ![]() ![]() ![]() Bineinteles ca n-a mai facut vreo 3 saptamini dupa iara a inceput... da nici nu mi-am batut capul sa merg la service... Mda, cu timpul de așteptare m-am plans și eu dar degeaba. Cu cârâiala pedalei de ambreiaj am pățit la fel, am mers și cu mașina de test și la fel e. Cred că doar sa schimbe ambreiajul e o soluție dar daca îl schimbă cu același tip de ambreiaj... Până nu schimba Renault ceva nu avem ce face, eu am inceput sa ma obișnuiesc... Chiar dintre curios daca cei de la Oradea zic altceva. |
--------------------
Renault
Austral
1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
La mine clar ciriie pedala de ambreiaj, in interior doar, asa e facuta ca se freaca plastic pe plastic si ala se mai si gripeaza.
Vedem la anul prin mai! ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Pentru scartait de ambreiaj se schimba rulment de presiune.
<span class='edit'>9 Dec 2022, 20:44:</span> QUOTE(DejanMic97 @ 9 Dec 2022, 17:54) Da, am avut scrumiera. Mai are satelitul in spate pentru functiile audio, volum tare/incet/mute si sa schimbi melodia. Mie unul imi place, m-am obisnuit cu el ca mai am un Clio din 2019 tot asa. Restul de functii sunt pe volan A mea nu a avut scrumiera, Si nici bricheta/ I-am pus eu ulterior. Si parca scria ca nu are pachet fumatori. Sau m-au ajutat cei din service sa nu l mai am ![]() Ma gandeam ca modelul nou parca are mai multe butoane pe volan si nu mai are satelitul. Nu ca ar fi incomod, dar cam pare in plus la volan multifunctional. This post has been edited by bgdrenault: 9 Dec 2022, 20:44 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Agrig |
![]()
|
O fi, dar la mine dupa ce a gresat bine ceva imbinari la pedala s-a potolit urgent dar a reaparut acelasi sunet dupa vreo 3 saptamini
This post has been edited by Agrig: 9 Dec 2022, 21:12 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Nu stiu daca era identic, ca am vazut la unele ca era ca un butoias. O fi identic, nu stiu,Asta e simplu de manipulat, oarecum intuitiv, e foarte la indemana , mai indemana decat butoanele de pe volan. Dar totusi.....conduc in mod uzial 3 masini diferite si am probleme de adaptare
![]() |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
gabi12you |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 August 19 From: Alexandria ![]() |
DejanMic97, sa o conduci cu placere si fara evenimente.
In privinta farurilor si a mea face la fel cand e umezeala mare afara. Dar pana dimineata dispare. Si la kadjar la fel facea. Asa o face ele..... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV tehno
2022 1.33 tce 140 EDC
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
mai oameni buni, nu este deloc normal sa aveti umezeala in far ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
WhizzGBR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 27 April 22 ![]() |
Si eu am observat asta de cateva ori, foarte putin din far/faruri. A fost si vremea urata rau in ultima saptamana in Bucuresti, in continuu umiditate. Ma intreb daca se intampla si la nonfacelift.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Sedan Intense
2022 EDC 1.3 TCe 140CP // Dacia Logan 2 Ambiance 2014 1.2 75CP
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
@ DejanMic97 sa o ”volanesti” cu placere \sanatos si multi km fara probleme.
![]() Legat de asta: QUOTE(DejanMic97 @ 9 Dec 2022, 16:12) .. un singur lucru am observat, farurile sunt punt aburite, ce-i drept e umezeala si ploua azi la Timisoara. Am luat manualele sa le studiez si sunt curios daca scrie ca e ceva normal la farurile..... QUOTE(gabi12you @ 9 Dec 2022, 23:08) In privinta farurilor si a mea face la fel cand e umezeala mare afara. Dar pana dimineata dispare. Si la kadjar la fel facea. Asa o face ele..... ![]() ![]() vezi atasat si o captura din manualul de utilizare MeganeIV (LE: mai pe la sfarsit, capitolul 5.49), si un alt coleg a scris recent asta: ”... am observat ca in ambele stopuri sa format condes, a mai intampinat cineva aceasta problema? Oare se poate rezolva pe garantie?” Iar producatorul auto s-a ”acoperit” punand acest ”future” si in toate manualele de utilizare iar la ”ce trebuie sa faceti” = nimic (este by-default sau ”asa face toate domne”) ![]() This post has been edited by Gil26: 10 Dec 2022, 06:29 Attached thumbnail(s) ManualMeganeIV.png ( Size: 461.03k ) Number of downloads: 801 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
k_gula1985 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 27 April 22 ![]() |
QUOTE(meg2s @ 9 Dec 2022, 10:20) Sta in curtea lor din luna August cel mai probabil in asteptarea unor componente (in principiu electronice) necesare pentru a fi finalizata. Masina este fabricata, dar nu finalizata - este o problema destul de des intalnita in ultimii 2 ani la mai multi producatori. Masina este fabricata din luna august si de atunci asteapta sa fie transportata deci nu are ce sa ii mai faca. Cei de la vocea clientului mi-au confirmat ca masina este pregatita pentru transport din luna august dar a ramas netransportata. |
--------------------
Renault
Megane 4
2022
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 9 Dec 2022, 22:02) Precis n-ajung, au venit colegii din Cj cu Nissanul la revizie la noi la Timisoara ca se aburea ca-n sauna si mirosea cind foloseau ventilatia fortata. Masina avea vreo 60kkm si era la revizia mare, au descoperit problema de care se plingeau de vreo 30kkm colegii, filtrul de polen...neschimbat de la inceput, adevarat, avea 60kkm insa era de vreo 8-10 luni masina. Au scos filtrul clestele si surubelnita pe bucati, era umflat si nu mai iesea normal. Adevarat era ca si era bagat in torpedou, dupa cutia de acte... La cei din Oradea am ajuns tot la recomandare insa a colegilor de la alta firma. Oricum anul ce vine sper sa trec prin Cluj, demult n-am mai fost in Dej... ![]() This post has been edited by Agrig: 10 Dec 2022, 17:52 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
adrian_renault |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 4 July 22 ![]() |
Revin cu un update legat de Megane-ul RS Line comandat in luna iulie 2022. Dupa cum mi-a fost spus in decembrie, masina a fost pusa pe vapor in data de 3 ianuarie 2023. Locatia exacta era portul Barcelona. Am primit termen ca masina va ajunge in Romania spre sfarsitul lunii ianuarie, dar cum nu a ajuns, am fost amanat din nou si am inteles ca ar trebui sa ajunga in tara pe 7 februarie. Nu stiu daca chiar a ajuns, pentru ca nu am mai fost sa intreb si nici nu m-au sunat. Termenul de livrare a ramas in continuare saptamana 8 din 2023. Sa vedem, sper sa fie adevarat.
Masina comandata in iulie 2022, termen initial de livrare luna noiembrie, amanat pentru inceputul lui decembrie, finalul lui decembrie, jumatatea lui februarie. |
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit, 6-7 luni de asteptare pentru o masina configurata de tine este un termen decent in zilele astea. Mai ales ca in discutie este un RS, nu un Megane standard.
Sunt destule situatii in care cei care-au comandat masina cu termen de livrare 8-10 luni, asteapta de peste 1,5 ani si masina inca nu este produsa... (sa nu dam nume de producatori ![]() |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Ca sa iti mai indulcesc amaraciunea, de exemplu astia de la Toyota nici nu mai iau comenzi pentru Corolla, ca nu pot da un termen de livrare...
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
adrian_renault |
![]()
|
Da, am auzit ca si la alti producatori este rau cu termenele de livrare, eu m-am obisnuit oricum cu asteptarea, fiind promisiunea initiala de noiembrie si cu atatea amanari succesive. Sunt nerabdator, ce sa fac
![]() |
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Da, stiu cum e - asa am luat eu GT-ul, dar era in stoc in Bucuresti. Tot e bine daca scapi cu aprox. 7 luni asteptare pentru un hot-hatch dintre cele mai faine disponibile. Cand soseste o sa uiti ca (si cat) ai asteptat...
Eu am stat 13 luni pentru o Octavia fara mari pretentii, cu termen initial de livrare de 35 de spatamani. Cei cu comenzi pt PHEV se uita la poze - sunt cativa care se apropie de 2 ani de asteptare, dar nu renunta la comanda pentru ca au contractat preturile vechi. Astea de acum sunt din alt film. Inainte de pandemie ni s-ar fi parut de neimaginat. Uita-te la Civic - in momentul asta ofera un singur nivel de echipare, cu o singura motorizare (un hibrid sofisticat ce-i drept) la aproape 40.000 Euro. Acum vreo 2 ani parca iti luai type-R cu banii astia. Deci asteptare usoara! hai, ca mai ai putin... Si nu uita sa urci poze cu atelajul pe topicul dedicat! This post has been edited by meg2s: 15 Feb 2023, 19:35 |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Dar este RS Line, nu RS...
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
adrian_renault |
![]()
|
Da, masina este un RS Line
|
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
meg2s |
![]()
|
My bad! am citit printre randuri...
Oricum, raman la ideea ca desi este de nedorit, in contextul actual ~7 luni nu este o asteptare foarte lunga. Dupa ce a scris adrian_renault ca a luat-o din pagina de vanzari gata configurata, am aruncat o privire si-am observat ca Austral Hybrid se poate rezevra de acum cu livrare estimata peste 12 luni!!! ![]() Ma intreb de ce nu as comanda direct la dealer - configuratie dupa bunul plac - daca tot dureaza minim 1 an. |
--------------------
CUPRA
Formentor
|
adrian_renault |
![]()
|
Daca pe vanzari este estimat 12 luni… cred ca personalizata la dealer dureaza chiar mai bine de atat. Din ce am observat, cu cat personalizezi mai mult, cu atat creste termenul de livrare
![]() Pe langa asta, mai nou, daca configurezi RS Line, iti vine fara eleron RS, ceea ce mi se pare ciudat (vine cu acel eleron stock de megane standard). Din nou, cel comandat de mine de pe vanzari are si eleron RS. Uneori poate fi mai avantajos sa iei de pe vanzari ![]() |
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
meg2s |
![]()
|
Tocmai am remarcat in Configuratorul Renault ca au disparut versiunile RS-line pentru Megane hatch/estate/sedan si motorul 1.33 TCe de 160cp (nu ca sedanul ar fi avut vreodata varianta rs-line...).
De curiozitate, am verificat si pe site-ul francez - lipsesc si de acolo... Stie careva ceva motive care au condus la situatia asta? Sau face parte din politica de marketing + migrarea catre hibrid/phev/electric? |
--------------------
CUPRA
Formentor
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Iti dai seama ca da, pe de alta parte asa e la inceputul fiecarui an, zic ca in maxim 30 de zile ar trebui sa apara si fisele complete pentru 2023. Nu cred ca va lipsi Tce-ul de 160 de cai cu EDC, dar probabil va fi doar pe RS Line, pe hatch si pe estate.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
adrian_renault |
![]()
|
Tin sa cred ca nu se va mai fabrica RS Line cel putin pe Megane. Eu asa am inteles, ca din ian 2023, odata cu Megane RS dispare si Megane RS Line din liniile de fabricatie. Daca are cineva alta sursa de informatie care zice altceva, corectati-ma. Motorul de 1.3 160 EDC e posibil sa se mai puna in continuare pe Arkana RS Line (nu stiu pt cat timp va mai exista echiparea), dar cu siguranta ne uitam la ultimele astfel de motoare. Asa cum a spus si meg2s politica de marketing si diverse constrangeri / disparitii de motoare pur benzina vor sa te faca sa migrezi catre ceva macar partial electric… Tind sa cred ca este un moment bun sa cumperi o masina pur benzina/motorina din cele ce au ramas pentru ca probabil vor fi ultimele (asta daca ai nevoie de o masina noua).
In ordinea de idei a topicului, a ajuns si a mea! ![]() ![]() Ca moduri de condus pe Multisense am doar MySense, Sport si Eco. N-am dat niciodata pe Sport, poate dupa rodaj. Momentan merg numai in MySense. Observ fata de un megane normal ca are cateva modificari interesante, inca nu le-am descoperit pe toate. Ca de exemplu, evacuarea se aude foarte gros, “URRUIE” sa zic asa, seamana mult cu cum se aude RS-ul la toba, deci cu siguranta e ceva modificat pe evacuare. Apoi, arcurile sunt foarte foarte tari, ma zdruncina la orice gropicica dar este extrem de stabila pe curbe la viteze mari, imi place asta. Apoi, basculele sunt dintr-un aliaj interesant… e ceva asemanator cu fonta/carbon, nu prea stiu, ca un fier forjat. N-am vazut nicaieri bascule din altceva inafara de tabla, deci si asta e foarte misto. De scaune.. nu mai zic… cred ca e cel mai confortabil scaun in care am stat vreodata. Pare ca s-a umblat mult la ea ca sa iti dea senzatia unui “hot hatch” ![]() Las si niste poze ![]() This post has been edited by adrian_renault: 7 Mar 2023, 15:03 Attached thumbnail(s) ABEF80C9_8A54_4150_9BDF_2ED042654E16.jpeg ( Size: 158.51k ) Number of downloads: 309 2A6912B2_AABB_4F36_91AC_EF66D1521554.jpeg ( Size: 323.63k ) Number of downloads: 314 DE3035E3_E016_432A_ABF1_CD2E72C28D68.jpeg ( Size: 388.25k ) Number of downloads: 115 1F2C07DC_3D25_4661_A4B5_CA5BC878B58A.jpeg ( Size: 288.18k ) Number of downloads: 111 6C6E8A3E_7AD5_4048_BD21_EE4D2DFF8EAA.jpeg ( Size: 1.67mb ) Number of downloads: 105 |
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
meg2s |
![]()
|
Sa o stapanestii sanatos si fara evenimente!!!
E foarte fain si difuzorul ala de aer de deasupra lunetei, similar celui de pe RS. Ca povesteai de zdruncinat: eu stiam ca RS-line-ul inseamna doar pachet optic (interior/exterior), nu si modificari de suspensie. Ai mers cu un Megane standard ca sa-ti faci o idee? Veriifica si presiunea in pneuri la rece, ca au mai fost in trecut colegi pe aici care spuneau ca li s-a livrat masina cu presiuni mult prea mari in pneuri - se pare ca pe transport vin asa. Nu imi dau seama din poze, esti cumva pe jante de 17"? |
--------------------
CUPRA
Formentor
|
adrian_renault |
![]()
|
Multumesc!!
Da, eleronul de deasupra lunetei este chiar cel de pe RS, nu doar similar. Dupa cum ziceam intr-un reply anterior, e foarte greu sa mai gasesti pe vanzari RS Line cu acest eleron. Face masina mult mai frumoasa, fiind un eleron lung si incovoiat spre final. Legat de suspensie, da, am mers si cu un megane normal, tot 2022, si absoarbe mult mai confortabil gropile, are arcurile ceva mai moi. Si la ambele presiunea din roti era setata asa cum scrie pe usa (da, de noua a venit cu 2.6 in toate rotile, si am mai scos din ele). Si eu am crezut ca e doar un pachet vizual, dar se pare ca nu, in urma comparatiilor cu un alt megane standard tot din acelasi an. Jantele sunt 17, diamant Monthlery (parca asa se numeau), rotile specifice RS Line. Sunt foarte frumoase si cand te uiti la ele in realitate ai zice ca sunt ceva mai mari decat parea in poze, probabil desenul lor iti da impresia.. Attached thumbnail(s) 3407CD0E_B778_4CDD_B2F5_57BF8EF802E4.jpeg ( Size: 612.83k ) Number of downloads: 97 |
--------------------
Renault
Megane R.S. Line EDC 160
2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:43 |