1.5 dci vs 1.3 cdti, fiabilitate diesel Clio comparat cu 1.3
![]() ![]() ![]() |
1.5 dci vs 1.3 cdti, fiabilitate diesel Clio comparat cu 1.3
cipm |
![]()
|
||
"Clionian" Group: Members Posts: 174 Joined: 5 April 06 From: din 'Sighiu' ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
2006 Dynamic nume de alint 'Teo'
http://www.cmuntean.ro/site |
|||
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Foarte subiectiv ce ceri tu.De cand exista 1.3 CDTI?Este intamplator 1.3 JTD m-jet cu un alt nume?Daca da atunci motorul acela este prea nou pentru a vorbi de fiabilitate.
Iar pentru fiabilitatea 1.5 dCi daca chiar te intereseaza incepe sa rasfoiesti forumul si vei gasi tone de informatii. |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
cipm |
![]()
|
"Clionian" Group: Members Posts: 174 Joined: 5 April 06 From: din 'Sighiu' ![]() |
QUOTE(sorin @ Apr 19 2006, 08:37 PM) Foarte subiectiv ce ceri tu.De cand exista 1.3 CDTI?Este intamplator 1.3 JTD m-jet cu un alt nume?Daca da atunci motorul acela este prea nou pentru a vorbi de fiabilitate. este motorul cu care este echipat Opelul Corsa care este acuma la oferta: Opel Corsa Stiu ca este subiectiv.. insa ideea era ca poate conform ideologiei "fiecare isi lauda puiul" ma gandeam ca cei care eu motorizarea 1.5 dci for "afisa" relele celuilalt. Din cate stiu eu este un model creat impreuna cu Fiat si are vreo 2-3 ani. edit: CDTI - la nemti pe site This post has been edited by cipm: 19 Apr 2006, 20:06 |
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Intr-adevar, cam greu. Atata vreme cat nu suntem in posesia statisticilor celor doi producatori ... La cele de renault mai putem gasi cate ceva dar la Opel... Si nici atunci nu e sigur ca putem sa le punem una langa alta.
Bunul simt spune ca 1.5 dCi are sanse s-o duca mai mult. E mai putin "intepat" decat 1.3 cdti. Ma refer strict la motor, nu si la accesoriile lui (bagam si turbina la accesorii pe parcursul acestei discutii). Cele doua motoare sunt generatii diferite. Dupa cum se constata de la o vreme, motoarele dureaza din ce in ce mai putin. Iar un motor nou ca si conceptie are sanse mai mari sa aibe bube pe undeva. Dar astea sunt doar statistici. Poate dau lovitura astia de la Opel cu motorul asta. Si ca ultima chestie, un motor cu cat e mai nou are mai multa elctronica, senzori, zorzonele si zurgalai pe el. Cu cat pui mai multe piese la un loc ca sa formezi un sistem cu atat cresti sansele ca respectivul sistem sa se defecteze. Am inceput sa duc dorul masinilor de acum 20 de ani. Aveam un minimum de confort si de siguranta si nu te durea capul. In momentul de fata nu prea mai ai ce sa descoperi la motoarele clasice. Totul se reduce la stoarcerea lor prin folosirea electronicii si, intr-o oarecare masura, a materialelor mai bune (teoretic). |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
cipm |
![]()
|
QUOTE(cipman @ Apr 19 2006, 10:07 PM) Bunul simt spune ca 1.5 dCi are sanse s-o duca mai mult. E mai putin "intepat" decat 1.3 cdti. Ma refer strict la motor, nu si la accesoriile lui (bagam si turbina la accesorii pe parcursul acestei discutii). Ce sa inteleg prin "intepat"? |
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
|
cipman |
![]()
|
"intepat" = putere (si/sau moment) specifica (litrica) mai mare.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
cipm |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
cipman se gandea la varianta de 80, 85, 105 cp a motorului de 1.5 dCi...
Bunul simt ar spune ca cel e 1.5 ar trebui sa dureze mai mult, nefiind impins prea sus cu puterea... Oricum nici cel de 1.3 nu cred sa aiba probleme din cauza asta. 1.3 a fost foarte laudat la lansare, la fel si 1.5 care inca este cel mai silentios diesel in clasa sa de cilindree. |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Salut!
Oricum, motorul de 1.3 este mai "intepat" in sensul la care se referea cipman. Intr-adevar, 1.3cdti este motorul fiat 1.3 multi-jet mult-laudat din ultima generatie de diesel-uri commonrail. In materie de fiabilitate, hai sa asteptam sa mai treaca 1-2 ani ca sa putem face comparatii. Ca pura teorie, Fiat are diesel-uri considerate foarte fiabile (vezi 1.9 si 2.5jtd), dar tocmai faptul ca motorasul asta a fost asa de "intepat" pt a stoarce cat mai mult din el ma face sa merg pe mana lui 1.5dci. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
- B-XX-ERV
|
|
cipman |
![]()
|
Ma gandeam la varianta de 65 CP pt. 1.5 dCi.
Puterea litrica (specifica) e raportul dintre puterea motorului si capacitatea cilindrica (exprimata in litri) => 56 CP/l la Opel si 44.5 CP/l la Renault. Din 1.5 litri se pot scoate si 500 CP dar oare cat rezista? Tine macar 2 ore cat dureaza cursa? La fel la motoarele de motocicleta. Ca pana la urma fierul e tot fier, otelul e tot otel si uleiul tot ala e. |
|
cipm |
![]()
|
QUOTE(etm @ Apr 20 2006, 11:01 AM) In materie de fiabilitate, hai sa asteptam sa mai treaca 1-2 ani ca sa putem face comparatii. ![]() QUOTE(cipman @ Apr 20 2006, 11:16 AM) Puterea litrica (specifica) e raportul dintre puterea motorului si capacitatea cilindrica (exprimata in litri) => 56 CP/l la Opel si 44.5 CP/l la Renault. Am prins ideea si m-am lamurit. Va multumesc la toti. ps. are dreptate si sotia ca prea desfac firul in patru (nu pot inca decide ce sa-mi cumpar.. ca tot omu' care nu-si permite sacumpere ceva si apoi s-l schimbedupa un an daca nu-i place), dar asa sunt eu,nu am cum sa ma schimb. |
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
|
st0rm3ru |
![]() ![]()
|
![]() god of the hell fire Group: Members Posts: 175 Joined: 14 December 05 From: Bucharest, .ro ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002 1.4 8v
- Expression Trance eXcess! :)
|
|
cipman |
![]()
|
![]() De, asta e. Poluarea si societatea de consum. |
|
MDD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 18 February 06 From: Otopeni ![]() |
1.3 e din experienta mai zgomotos si mai "aspru" in utilizare.La fel si trenul de rulare, Opelul e mai caramida, si incerc aici sa fiu obiectiv.Motorul e comun si pe Suzuki wagonR , si pe Agila.
Daca e o decizie de familie , eu cred ca e mai bine sa vedeti comparativ , nivelul de echipare si felul cum stati in fiecare din masini...comfort , feeling la prima vedere etc. |
--------------------
Renault
Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva
2012 Aprilia Scarabeo 500
|
|
MDD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 18 February 06 From: Otopeni ![]() |
Referitor la masini mai "vechi"... am avut in ultimii 16 ani cam toate modelele de Reno ! Incerc sa fac un clasament al preferintelor :
2.ESPACE 2 3. R21 GTX 4. MEGANE 1 TDI 5. TWINGO 2001 6. LAGUNA 2 DCI 7. R 5 GT 8. R 11 GTD si castigator esteeeee 1. SAFRANE 2.2 dt 1998 !!!!!!!!!!! De ce???!!! .... clasica , motor clasic , comfort incredibil si linie atemporala. MASINA pe scurt , cu tot ce i trebuie dar fara fitze , pentru cunoscatori ! This post has been edited by MDD: 20 Apr 2006, 23:50 |
--------------------
Renault
Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva
2012 Aprilia Scarabeo 500
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 05:13 |