Discuri frana
![]() ![]() ![]() |
Discuri frana
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Ptr. jante 16 sau 17 inch discurile frana fata au R=300 mm,spate R=274 mm.Foarte sigur!
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
mac32cri |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 4 December 07 ![]() |
Daca stie cineva cat trebuie sa fie limita de grosime a discurilor pe fata ?
Multumesc ! |
--------------------
Renault
Laguna 2
2005
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Deci uite ce zice Autokarma
022 - DISC FRANA FATA VENTILAT - PRODUCATOR BREMBO ( R = 300 mm ) - diametru roata 17 inch 022 - DISC FRANA FATA VENTILAT - PRODUCATOR ROAD HOUSE ( R = 280 mm ) - diametru roata 15, 16 inch Si ce zice Elit: Furnizor: SBS 183,30 RON (218,13 RON) buc. Comandă -------------------------------------------------------------------------------- Diametru [mm] 280 mm Înaltime [mm] 47 mm Tip disc frâna ventilat Grosime disc frâna [mm] 24,0 mm Grosime minima [mm] 21,8 mm Janta, numar gauri 5 -gaura Diametru roata [inch] 15 inch |
--------------------
-
-
-
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
AutoData:
Fata ( discuri ventilate ): 15'': minimum thickness: 21.5 mm 16''/17'': minimum thickness: 23.5 mm Spate: 8.5 mm Iar eu stiam ca cele cu jante de 16''/17'' au discuri de 300 mm pe fata iar cele cu jante de 15'' au discuri de 280 mm pe fata. Ventilate. Pe spate, toate modelele au jante de 274 mm, neventilate. Totusi, daca nu esti sigur, da roata jos si masoara-le. Diferenta de 2 cm se observa imediat. This post has been edited by tiberiu.anghel: 22 Jan 2008, 14:50 |
--------------------
-
-
-
|
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
Discuri ventilate fata 300 mm spate 270 mm asa scrie aici:www.renault.com/renault_com/en/images/4485%204485_CaraTechLag_GB_tcm1120-306919.xls - Poate te ajuta la ceva. |
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
uiop |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 10 December 07 From: iasi ![]() |
si eu mi-am schimbat placutele pe fata si am luat de 300mm. Aceeasi problema am avut si eu cu dimensiunile dar m-au intrabat de cat e roata si cand le-am zis de r16 mi-au dat cele de 300mm!
|
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
andu911 |
![]()
|
Le-am masurat. 300 mm
Maine sper sa le pun pe masina. edit: mi-au comandat de 280 Innebunesc, astia nici nu stiu sa vanda. This post has been edited by andu911: 26 Jan 2008, 01:33 |
--------------------
-
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@andu...cum a fost pana la urma? Ti s-au potrivit placutele sau ti le-au schimbat? M-am contrazis si eu cu baiatu' ala de la autokarma. Sustinea ca eu trebuie sa am discuri de 280 mm si nu de 300 cum mi-a iesit mie la masuratoare. Le-am luat totusi cu asigurarea ca daca nu sunt bune sa vin sa le schimb sau sa imi dea banii inapoi.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
andu911 |
![]()
|
toate cataloagele lor sunt anapoda, cel mai bine le masori
|
--------------------
-
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai eu le-am masurat si stiu ce discuri am...pe fata de 300 mm. Treaba era ca aluia pe calculator ii arata softul ca ar trebui sa am discuri de 280 si mi-a livrat placutele de frana respective asigurandu-ma ca alea sunt si nu au cum sa fie altele. Sa inteleg ca tie ti le-au schimbat pentru ca nu erau cele corespunzatoare? Nu as mai bate drumul la service de pomana ca sa constat ca nu se potrivesc daca tu ai patit la fel..ma duc direct si imi iau banii inapoi.
LE: Cred ca s-a produs o confuzie in capul meu...tu te refereai in posturile de mai sus strict la discuri nu la placute. Deci problema mea era daca se potrivesc placutele pentru discuri de 280 pe fata (cum ii arata aluia softul ca ar trebui sa am eu) pe discurile mele de 300 mm. In sfarsit....scuze. This post has been edited by dan73205: 26 Feb 2008, 00:22 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Dan73 |
![]()
|
Revin cu o constatare. In urma schimbarii placutelor de frana (saptamana trecuta) discurile de pe fata au prins rugina pe o banda de aprox. 1.5 cm in partea lor interioara. Mentionez ca placutele erau identice ca marime cu cele vechi si deasemenea ca am facut deja 500 de km. Exista posibilitatea ca "meseriasii" sa nu fi facut corect operatiunea de montare a placutelor care sa calce stramb pe disc, sau trebuie sa mai astept pana se dau dupa disc?
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Desi nu e tocmai normal, mai ai putintica rabdare...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Dan73 |
![]()
|
Multumesc, asa am sa fac. In orice caz cred ca e ultimul rand de placute pentru discurile fata pe care o sa le schimb atunci cand se vor duce placutele astea(probabil ca vor avea atunci, in functie de cat vor tine si placutele, spre 135000 km)
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
trebuie sa se pasuiasca placutele dupa discuri (care probabil nu mai au suprafata plana) , cum spunea si colegul , "putintica rabdare"!
edit: pot insa exista si alte variante...mai neplacute(discuri cu "denivelari" mari) This post has been edited by vali1971ro: 3 Mar 2008, 22:43 |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai le mai pasuiesc un pic atunci
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
Salutare tuturor,
trebuie sa schimb discurile frana fata si am gasit un pret avantajos la discuri Febi. Stie cineva, pot sa am incredere in marca asta (eu nu stiam ca fac si discuri)? As lua Brembo, ATE sau Zimmermann, dar preturile sunt mult mai mari, nu stiu daca se justifica. multumesc anticipat pentru sfaturi |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Pt frane se justifica o cheltuiala mai mare. Daca ai posibilitatea si nu sunt diferente exagerate iti recomand Brembo sau ATE.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
diferentele de pret sunt mari, aproape dublu la Brembo sau ATE fata de Febi
prin ce s-ar justifica cheltuiala, distanta de franare mai mica cumva? |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Nu cred sa fie vorba de distanta de franare, e vorba de calitatea lor, deci de durata de viata.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
Kekya |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 25 February 09 ![]() |
Un etrier spate stanga?... Ma ajuta cineva???
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
II 2001
- NT 06 WGH
|
|
FLOEXE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 11 January 07 From: Cluj ![]() |
O întrebare pt. cunoscători : dimensiunea discurilor de fână, e în funcție de dimensiunile roții ?? Sau în funcție de greutatea, și eventual puterea mașinii ?? Roțile se pot schimba pe o grămadă de dimensiuni, greutatea nu prea. Ca ex. a mea e mai grea cu aproape 200 kg, ca și cele cu motor de 1,9.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006, Estate, 2,2 dCI, automat,
- B-77-UFS
|
|
milik08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 18 March 07 ![]() |
andu, ai schimbat discurile pe spate? de care ai pus? eu am vrut sa pun brembo si nu se potrivea coroana de abs. da-mi o mana de ajutor ca trebuie sa le schimb. pe fata am pus ferodo cu placute renault originale.
|
--------------------
Renault
Laguna II VFIBG0
2004
- 55zav Laguna II, 120 CP 1,9 dci
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
hai salut,
ieri am vrut sa schimb placutele fata, de obicei cand fac aceasta operatiune dau discurile jos pentru a lua la strung buza inferioara si cea superioara ( pe ambele fete ) pentru a nu avea zgomote anormale la franare. toate bune si frumoase pana in momentul in care am vrut sa dau discul jos pur si simplu era sudat ( rugina + caldura ) de butuc.... astept sfaturi, am dat cu degripant am batut cu ciocanul am facut rugaciuni si nimic .... |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
adibad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 March 10 From: onesti ![]() |
salut!rulmentii spate se schimba cu tot cu discuri?se potrivesc rulmentii de la logan cu abs?salutare!
|
--------------------
renault
laguna
2002 expresion 19dci 107 CP
- bc-86-bad
|
|
gheorghita88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 25 November 08 From: pitesti ![]() |
rulmenti se chimba cu tot cu disc cel putin asa am facut eu in plus pentru garantie trebuie si placute de frana noi. pe mine m-a costat toata treaba 700lei cu discuri bosch
|
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
2002 1,8 16v
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Ma pregatesc si eu peste vreo 10.000-15.000 de km sa schimb discurile spate si nu am inteles ceva din discutiile de pana acum: pot sa pun discuri pana in limita de 300mm si pe spate daca am jante pe 17"?
Nu le-am masurat inca, insa cele de pe spate par putin mai mici in diametru decat cele de pe fata si probabil nu au fost schimbate niciodata pana acum. Ma intrebam oare daca nu cumva pot sa pun tot de 300 ca pe fata si daca da, ce as obtine? Franare mai eficienta? Daca janta permite disc de 300 - ce alte probleme ar putea sa apara? Etrierele oare nu s-ar mai incadra si ar trebui si ele schimbate pe dimensiunea noului disc? La fel si placutele? Oricum etrierele de-acum calca pe discurile de pe spate in asa fel incat la interiorul discului a mai ramas un cerc de 7-8mm in care placutele nu au calcat. E oare normal? |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(jon_nxt @ 21 Jun 2010, 17:59) O dezechilibrare crunta a masinii, pe franare. Franele pe fata sunt mai puternice (discuri, placute, etrieri mai mari) din motive simple: distributia maselor pe punti este inegala si in plus, in mometul franarii, puntea fata se incarca suplimentar, mai mult decat semnificativ la franari puternice. Daca pui doar pe spate frane mai puternice, puntea nu va frana mai bine, ci mai mult decat e necesar, cu tendinta imediata de blocare si interventia ABS-ului. Foarte periculos in cazul franarii in timpul virajului. Strict pe partea tehnica, daca pui disc mai mare ai nevoie de etrieri si placute in consecinta. LE: 7-8 mm pana unde? Am pus o poza facuta de colegul audiofilu', cu ingaduinta lui, poate e utila si aici. Daca la tine e la fel, atunci e in regula. This post has been edited by cdadan: 21 Jun 2010, 17:40 Attached thumbnail(s) 1234.jpg ( Size: 135.36k ) Number of downloads: 4368 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Da si la mine arata cam la fel. Am editat poza anterioara ca sa reliefez despre ce este vorba. Acum nu sunt sigur ca sunt 7-8mm... am zis asa la ochi. Poate e mai putin. Dar cam ca in poza arata si la mine. Iar la exterior mai e o margine f f subtire (sub 1mm) pe care o simti ca a ramas necalcata - daca dau cu unghia simt cum "agata".
disc_spate.jpg ( Size: 599.7k ) Number of downloads: 4496 |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Nu cred ca exista placuta care sa calce exact pe toata suprafata activa a discului si am vazut pina acum vreo doua masini zic eu...Este normal sa existe acea buza (si acum vorbesc strict de Laguna) pentru ca placutele sint exact cu atit mai mici decit discul.Daca placuta era mai mare raminea acea buza pe ea,nu?Nu-ti fa griji,e normal si nu crestea eficienta frinarii in mod deosebit daca frinarea era si pe acei mm.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 09:32 |