Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Megane 1.6 16V, Merita ?

Vishnu
post 8 Jan 2008, 23:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara. A venit momentul sa imi schmb masina. Am gasit o oferta buna ( zic eu ) in orasul in care locuiesc eu, dar as dori sa va intreb si pe voi daca merita , si mai mult , cat de fiabil este modelul. Deci , oferta este :
Renault Megane Break :
- motor : 1600 cm3 , 16 V , Euro 3
- culoare : verde metalizat inchis
- an : 1999 ( e modelul cu face-lift , nu modelul ala cu grilele de la radiator in forma de cascada )
- km : nu stiu. nu scrie in anunt, voi suna maine.
- dotari : jante din aliaj ( originale de renault ) , ABS , 1 airbag , aer conditionat , geamuri electrice , computer de bord ,servo total.
- adus recent din germania.
- inmatriculat ( taxa de prima inmatriculare achitata)
Acuma , ce vreau eu de la masina : in primul si in primul rand fiabilitate. Si aici nu ma refer la chestii gen : mi s-a rupt o clema etc. Ma intereseaza piesele importante : motor , cutie de viteze , alternator , electromotor etc. Intentionez sa tin masina 4-5 ani , cu aproximativ 14.000-17.000 KM/An. Masina arata ok ( scaunul soferului nu este deformat , volanul arata ok , schimbatorul la fel, deci nu cred ca are peste 150.000 km la bord) dar , usa dreapta spate nu este aliniata perfect. Adica daca ma uit bine , se vede putina eroare intre usa fata si usa spate, de asemenea daca ma uit la linia de jos a usii in concordanta cu linia pragului. De aici eu deduc ca a avut un accident minor. Nu este diferenta de culoare , deci presupun ca nu a fost unul major care sa necesite chituire + vopsire. Pretul masinii este de 5300 E ( cu tot cu taxa de prima inmatriculare inclusa si platita ) , dar eu zic ca o pot aduce in 5000 E. Asadar , dotarile imi sunt suficiente dar ma intereseaza fiabilitatea in primul rand ( nu vreau ca dupa un an sa trebuiasca sa bag 600-1500 E in reparatii). Stiu ca este mai greu pentru voi sa estimati cati km/ani mai pot merge cu ea fara probleme fara niste date principale cum ar fi : - daca reviziile au fost facute la timp , - daca piesele puse la revizii au fost de calitate si fantoma , - stilul de condus , - daca a fost tinuta in garaj. Eu sunt un om optimist si cred ca proprietarul anterior/proprietarii anteriori au avut grija cat de cat de masina. Cel putin impresia asta mi-o da masina. Este foarte curata, nu are semne de "smecherii" pe ea ( vopsea de alta nuanta , etc). Deci , intr-un caz de intretinere normala si un stil de condus normal , si sa zicem ca are pe la 150.000 km la bord, cam cati km m-ar mai tine masinuta asta fara investitii majore ?
Apropo : modelul acesta , are caroserie galvanizata ? ( nu am gasit nici o urma de rugina pe ea).
Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra. Va rog sa fiti cat mai sinceri si cat mai seriosi. Respectele mele tuturor. La revedere.
Modelul este exact ca si in prima poza , iar culoarea este exact ca si in a doua poza.

This post has been edited by Vishnu: 8 Jan 2008, 23:29

Attached thumbnail(s)
reno1.jpg ( Size: 52.4k ) Number of downloads: 144
reno2.jpg ( Size: 24.87k ) Number of downloads: 111

--------------------
Daewoo Tico 1998 - MM 15 XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cristi39
post 9 Jan 2008, 11:07
Post #2

Membru autentic

adevarul e ca daca e sa ai probleme,poti sa le ai chiar la o masina noua-vezi pe forum cate probleme sunt chiar la masinile noi-depinde cum iti e norocul.sunt atatea cazuri cu masini SH chiar si cu multi km la bord care sunt ok in continuare.eu zic sa faci o corelare intre nr de km si vechimea masinii.daca de exemplu e model 1999 cum zici ca are si are 100.000 km la bord,nu e o mare problema.dar daca are 100.000 km parcursi si masina are 2 ani atunci poate fi o problema.depinde si de cat de rau a fost lovita,depinde si cum a intretinut-o omul,depinde ,depinde....eu in locul tau mi-as lua in rate sau leasing o masina noua si stiu o treaba(asta in cazul in care nu dispui de toata suma odata pt a o lua cu banii jos)totusi ce e nou,e nou....si mai gandeste-te la ceva.poate dupa un an-doi-trei vrei s-o vinzi.pai ce bani mai iei pe asta din"99 care deja e "tavalita"si ce bani ai lua pe una pe care tu o iei de noua acum! conteaza si asta,nu?dar fiecare are propria lui gandire si actioneaza dupa bunul plac.eu sa fiu in locul tau a-si opta pt varianta cu masina noua.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
gotty
post 9 Jan 2008, 11:40
Post #3

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

eu zic ca in primul rand sa dai un search sa vezi problemele generale de la 1.6 16 v ,dupa aia du te sa vezi masina exact si n ar strica sa platesti si o constatare la un service renault(tester....etc)...

--------------------
Private Spice Member
+
Avani
post 9 Jan 2008, 16:49
Post #4

Membru autentic

From: Capitala gri

Masina la mana a doua e o loterie. Cu cat e mai veche si are mai multi km cu atat riscul este mai mare. Exista masini pana in 10k km care au o gramada de probleme (ex. sunt pe forum acesta) care ar fi trebuit sa nu existe. Eu mi-am luat masina din semnatura SH de la o persoana de incredere (o cunosteam) si stiam la ce si pentru ce a fost folosita. Gandeste-te ca odata ce are multi km si reviziile sunt mai scumpe si riscul de a "crapa" ceva este cum spuneam mai inainte mult mai mare. Si ca la km pe care i-ai spus tu ca are nu o sa ai nevoie doar de schimbatul consumabilelor ci si de alte lucruri mai scumpe. Multa bafta in alegerea pe care o faci !

--------------------
. . .
Think forward !
+
Duyu
post 9 Jan 2008, 17:29
Post #5

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Eu unul nu as cumpara o astfel de masina! In locul tau m-as orienta spre altceva. De exemplu un Logan (cu servo si AC). Megane-ul acesta poate fi destul de uzat. (gandeste-te ca are 9 ani, nu stii cum a fost condus de proprietarii anteriori, daca reviziile au fost facute la timp, ce accidente a suferit, etc.). Cum spunea si Avani, este o loterie. Parerea mea este sa te orientezi catre altceva...daca nu o masina noua, macar un second-hand mai recent, cu carte service, etc. Acum, decizia iti apartine! cu ochiul.gif Bafta la cumparare!

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
ionutt daniel
post 29 Jan 2008, 20:32
Post #6

Membru autentic

From: Giurgiu

Si eu am fost in situatia ta, si am achizitionat masina din semnatura adusa din Franta si iti spun ca daca esti foarte atent la detalii nu o sa ai mari probleme. Eu deja am facut aproape 8000 km (si doua luni a stat pe dreapta din cauza lipsei numerelor) si nu am probleme. Totusi sa fii atent daca are carte service la zi.. Ca motorizare si consum e super: vrei sa fugi cu ea, nu te lasa, dar consuma pe masura, vrei sa mergi potolit consuma foarte putin pentru cat de mare este. Ca fiabilitate eu zic ca nu sunt probleme, chiar pe forum ai sa vezi putine probleme la Megane 1, dar mai multe la Megane 2. Acum depinde si cum a fost intretinuta si cum o vei intretine. Daca nu te pricepi prea bine , nu pune baza pe ce spune vanzatorul, mergi cu ea la un mecanic(poate chiar la reprezentanta Renault). La pret nu pre ai ce comenta daca e in starea prezentata de tine. A mea, din 2000, cu aer,4 airbag, servo, calculator,4 geamuri electrice etc, a costat 4100 E si a fost un pret super, fara taxa de inmatriculare. Parerea mea e ca merita si cred ca o sa fii multumit de ea.

--------------------
renault espace 2.2 - bulgariax4
+
AR-18-MOS
post 29 Jan 2008, 21:41
Post #7

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Eu totusi zic prima oara sa te uiti foarte atent la masina ... Ca s-ar putea sa-ti schimbi parerea.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
pixule
post 2 Feb 2008, 11:57
Post #8

Membru autentic

From: Zalau

am masina din semnatura cu motor ca al tau, in 9 luni am facut 13k km.no problems.poti sa cauti pe forum ,motorul asta e cel mai fiabil benzinar de generatie noua (atunci era nou, acuma are admisia schimbata si ceva la ecu si are 115 cai) de pe laguna 1.2, 2.1, megane 1.2. consumul e relativ,uita-te ca este un topic de vreo 10 pagini cu consumul pt. el icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE 1.6/16v/107 - SJ69LOL
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 07:42
Dacia