Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Soferi iresponsabili!, Am gasit masina usor lovita

xgoldmine
post 19 Nov 2007, 02:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

mad.gif Azi am vazut ca la portbagaj tabla este usor indoita si vopseaua luata pe o portiune de cca 5 cm, chiar nu imi dau seama cu ce putea sa o loveasca in zona aia. ( cam la nivelul butonului de deschis portbagajul, spre dreapta(.
Am casco la ea, dar nu cred ca merita timpul pierdut decat pentru atat.
Ma bate gandul sa imi iau pistol ph34r.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 Pack Autentique - DJ 11 AID 2006
BMW 320D E90 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
$$ilvviu
post 19 Nov 2007, 08:32
Post #2

Membru autentic

From: Roman/NT

022.gif Eu am gasit o flegma pe bara spate.
Daca il vedeam..... boxing.gif

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
CGB
post 19 Nov 2007, 09:37
Post #3

CGB

From: behind

obisnuiti-va cu asta.
io am gasit-o de fro 3 ori lovita usor. ultima data in parcare la carrefour si-a proptit unu carucioru in usa spate dreapta. a lasat 4 zgarieturi de toata frumusetea( la 2 din ele s-a infundat si tabla).
lume nesimtita, ce sa-i faci. noroc ca nu am vazut cine a savarsit marsava fapta. ca-l jucam in picioare. il puneam sa manance toata marfa din carucior, apoi il bateam in burta pana varsa ce-a mancat. si apoi il puneam sa linga unde-a varsat ph34r.gif

l.e nu e neaparat nevoie ca ala de ti-a lovit masina sa fi fost sofer. cine stie cine ti-a lovit-o si cu ce.

This post has been edited by cristib: 19 Nov 2007, 09:39

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Batrânul
post 19 Nov 2007, 09:48
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

@xgoldmine:
Multe din urmele de acest tip provin de la lovituri de picior date in stil Kung-fu de pustii teribilisti. Nu prea ai cum sa-i prinzi si nici ce sa le faci.

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
ssilviu
post 19 Nov 2007, 09:55
Post #5

F1 Man

From: Nicaieri

Da-l dracu de fier. Merita sa te agiti pentru asta? Eu am masina atinsa in o groaza de locuri in jungla asta din bucuresti. Asta e. Eu stau in ea. Si acolo nu are nimic biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Manuel
post 19 Nov 2007, 10:07
Post #6

Membru autentic

From: VASLUI

Doar greieri.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
aaddrryyss
post 19 Nov 2007, 10:08
Post #7

Membru autentic

Acum intreb la modul serios. Cum procedati daca sunteti pe faza si-l puteti aborda pe faptas ? In asa fel incat sa iesiti cat mai castigati, nu doar sa va revarsati nervii...
Va intreb pe toti, ca sa ne putem face un soi de antrenament, si sa nu ne ia situatia prin surprindere. Ca poate in situatia data exista vreo actiune pe care ar trebui s-o intreprindem dar nu ne dam seama pe moment, si apoi din cauza ei nu ne putem recupera paguba.

Deci:

Cazul I ---> masina personala atinsa de alta masina. Sa zicem ca noi suntem in masina in momentul respectiv, sau suntem in apropiere si am vazut tarasenia. Aici e simplu, abordam civilizat pe "celalalt" si se rezolva pe asigurare.

Cazul II ---> masina noastra atinsa de un pieton (mers_neatent_smuls_oglinda_retrovizoare, sau poate cu un carucior, sau ma rog...orice scenariu posibil). Cum facem aici ? Pietonul nu are RCA, deci e complicat. Il abordam pe om, si daca isi recunoaste greseala si e de acord sa plateasca paguba e ok...Dar daca nu ? Ghinionul probabil va face sa nu fie nici un sectorist prin preajma, iar interlocutorul sa aibe de 2 ori statura si masa oricaruia dintre noi. What now ?
Ok, sa zicem ca argumentul fizic e de partea noastra, si il taram pana la sectie...e cazul fericit. Dar daca...(vine cazul III)

Cazul III ---> Copii !!! Nimic nu-i opreste pe acesti "Dennis the menace" sa faca pagube in cele mai diferite moduri...Aici, oricat de nervos ai fi, nu merge nici un fel de abordare bazata pe violenta, ca deh, sunt copii...Si chiar daca cineva nu ar avea complexul asta moral si l-ar lua totusi pe pici de urechi, acest fapt in sine e de ajuns sa deturneze discutia cu parintii lui de la masina la "ne-ai nenorocit copilul". De aici se iese cel mai sifonat, si cu masina avariata ramasa undeva in fundalul discutiei, si cu stampila de calau aplicata pe blazon.
Sa presupunem ca cineva e destul de stapan de situatie si doar il impiedica pe pusti s-o ia la sanatoasa. Sa mai presupunem ca "du-ma la taica-tau" functioneaza. What then ? Ajungem practic la cazul II (presupunem ca omul nu recunoaste)

Of.....

La oricare dintre cazurile cand faptasul nu recunoaste, de foarte mare ajutor ar fi daca ar veni politia acolo, cat inca e fierul cald. Se poate constata indoitura, se poate constata vopseaua masinii pe bara caruciorului, iar faptasul nu poate zice ca nu-i al lui, ca doar are marfa acolo...
La pustani se poate constata cucuiul suspect si zgarietura de pe obrazul cu care in cadere a pocnit si spart farul, etc...Dar daca dupa un prim episod incins toata lumea merge acasa cu ideea ca "rezolvam maine pe lumina de zi", deja situatia poate fi considerata pe jumate pierduta ("nu era domne copilul meu...").

DAR...cine de la politie se mai deplaseaza in ziua de azi la asa ceva ?

This post has been edited by aaddrryyss: 19 Nov 2007, 10:19

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
Solon
post 19 Nov 2007, 10:54
Post #8

Membru autentic

Politia se deplaseaza doar daca masina e praf sau daca se lasa cu victime!
In rest e bine la caldurica!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Christu
post 19 Nov 2007, 11:13
Post #9

Membru autentic

Sunt perfect de acord cu ssilviu cu toate ca fiecare zgarietura imi smulge un oftat adanc....mai ales cand nu imi apartin. Parchez masina in fiecare zi pe Dealul Mitropoliei unde se parcheaza "in unghi".
Bandoul spate zgariat, usa spate stanga usor infundata, aripa stanga zgariata.......

Ce ma deranjeaza mai rau e ca odata intrata in vopsitorie chiar si pentru nimicurile asta e foarte greu sa iasa perfect......

Dar asta e....traim in Bucuresti. Daca stateam in provincie era altceva.

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
ramm
post 19 Nov 2007, 11:33
Post #10

Membru autentic

Azi scot masina din service pentru a doua oara din cauza nesimtitilor. Portiera dreapta spate 'stearsa' -> tabla indoita putin, vopseaua praf, ornament roata dreapta spate inlocuit, pasaj roata dreapta spate revopsit; portiera stanga spate (care abia fusese inlocuita dupa ce un camion nu a avut loc de H) -> 2 linii destul de late pana la tabla, deci revopsita.
Urasc din ce in ce mai mult taxa aia de 100% ptr arme... post-336-1110552449.gif

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
CGB
post 19 Nov 2007, 11:41
Post #11

CGB

nici in provincie nu e raiu' pe pamant. io mi-am gasit-o p-a mea cu aripa sparta in parcarea din fata blocului (in targoviste). parcare mare, cu locuri libere, nu ca in buc unde fiecare cm patrat e ocupat de masini. probabil alt sofer n-a avut loc sa iasa si mi-a harjait toata aripa fata (a si spart-o) pana la far. bine ca faru' a ramas intreg. aripa s-a schimbat pe casco.

in caz ca "infractoru" e copil, il iei de mana si te duci la masa si la tatsu'. mai nasol daca e copilu' strazii. daca "infractoru" e vreun ghita muresan si nu intelege de vorba buna, ii faceti si voi o poza si va prezentati la pulitie. bine e sa aveti si martori.
daca infractoru' este o copila (16-17 ani), vedeti voi cum faceti.

--------------------
Manuel
post 19 Nov 2007, 11:44
Post #12

Membru autentic

From: VASLUI

Du-te maaa ca mi-a sarit cafeaua din gura radmasa.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
CGB
post 19 Nov 2007, 11:49
Post #13

CGB

io?

--------------------
bgabriel
post 19 Nov 2007, 12:24
Post #14

Membru incepator

De cand asteptam topicul asta... sau poate nu. Cu se sa incep:
1. Zgarietura mare la aripa spate de la un carut din METRO la doar o spatamana dupa ce am ridicat masina:(
2. O bucate de branza topita aruncata dimineatza , masina a stat in soare toata ziua, s-a exfoliat putin vopseaua.
3. Am gasit bandoul julit in spate.
4. Din cand in cand gasesc diferite feluri de mancare pe ea, de la fasole, ardei umpluti rosii, coji de oua etc.
5. Urme de minge pe ea, nu mai zic.
6. Am mai gasit o bucata de piatra ponce(sper ca sa se scrie), deci inca o zgarietura pe cupola.
7. Pe aripa fata staga urme de la o portiera deschisa prea tare.
8. Am gasit o bucata de guma lipita pe ea, masina e neagra si nu vreti sa stiti cum s-a facut la soare, si asta la cateva ore dupa ce o spalasem.

Cand i-mi spunea un prieten ca in 4 ani el si-a revopsit masina, fara voie, din cauza chestiilor de genul radeam dar acum vad ca e adevarat. Asta e tara in care traim.
Cam atat cred, dar sunt destule zic eu.

--------------------
Renault Megane 2.2 Privilege 1.6 16V apr 2007
+
Christu
post 19 Nov 2007, 12:34
Post #15

Membru autentic

@cristib - da, tu! tongue.gif
Si cum era cu acele infractoare de 16 - 17 ani? radmasa.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
+
A l e x
post 19 Nov 2007, 13:05
Post #16

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

QUOTE(cristib @ 19 Nov 2007, 09:37)
noroc ca nu am vazut cine a savarsit marsava fapta. ca-l jucam in picioare. il puneam sa manance toata marfa din carucior, apoi il bateam in burta pana varsa ce-a mancat. si apoi il puneam sa linga unde-a varsat ph34r.gif
*

Mama ce periculosi suntem. Filmele cu Van Damme sunt de vina.

bla bla bla.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Rimio de Vassur
post 19 Nov 2007, 13:09
Post #17

interesant cu infractoarele alea, astept si eu clarificari smile.gif

eu am incasat o usa ... in mers. in zona garii de nord, aglomeratie, se mergea foarte incet. o dacie rosie tocmai trasese pe dreapta si o cucoana deschide cu hotarire usa. urmare: o urma rosie pe masina mea neagra. opresc, cobor, ma uit la masina, o intreb pe cucoana de ce nu e putin atenta si ea cica nici nu m-a atins !!! era vara asa ca a fost usor sa imi creasca temperatura. ii arat urma pe masina si cica nu se vede nimic. apoi ca nu e de la ea. am plecat, ca oricum nu rezovam nimic cu ea.
urma a iesit dupa o frecare intensa cu scratch remover, impreuna cu urmele albastre de la carucioarele din carefour. aveam masina negru-albastru la un moment dat. noroc ca m-a crezut politia ca albastrul de pe partea stinga e de la carucioare.

--------------------
. . .
+
CGB
post 19 Nov 2007, 13:13
Post #18

CGB

hai mai alex. normal ca nu-l bateam pa bietu' om. am zis si io asa.
chiar il invitam la o cafea sa ne cunoastem mai bine, sa depanam amintiri. poate-i dadeam si-o pizza. dupa ce-l omeneam cum se cuvine, chiar il rugam sa-mi aranjeze si usa ailalta, sa se asorteze. ca se vede urat zgarietura numai p-o parte.
ce naiba, doar sintem oameni.

legat de infractoarele e 16-17 anisori.... vedeti voi, varsta asta la o fata este varsta transformarilor, varsta adolescentei, este o varsta la care orice experienta traumatizanta ramane intiparita in subconstient. daca bruscam (chiar si verbal) o adolescenta de 17 ani, se poate ca respectiva sa ramana cu sechele. asa ca trebuie luate usurel, sa-i explicam frumos ce a gresit, cum a gresit. sa-i aratam ca si noi (soferii) suferim ptr masinile noastre si aceasta suferinta trebuie alinata cumva....etc

copiii merg batuti direct. ei nu raman cu sechele. varsta frageda le permite sa-si revina.
la fel si adultii. p-astia oricum ii bati degeaba ca nu le mai intra nimic in cap. is prea batrani ca sa-i mai schimbi.

This post has been edited by cristib: 19 Nov 2007, 13:19

--------------------
A l e x
post 19 Nov 2007, 13:14
Post #19

Frumos, frumos... biggrin.gif

Daca ai fi dat peste cristianxxl de exemplu, din pacate chiar asa ai fi procedat.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
xcss
post 19 Nov 2007, 14:44
Post #20

Born to Be Epic

QUOTE(cristib @ 19 Nov 2007, 13:13)
...
copiii merg batuti direct. ei nu raman cu sechele. varsta frageda le permite sa-si revina.
...
*

S-ar gasi usor vreo cateva teorii psihologice sa te contrazica...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
b06fcn
post 19 Nov 2007, 14:44
Post #21

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Eu am gasit masina lovita pe bara din fata, cu urme de vopsea alba/argintie. Intamplator sau nu, de fiecare data cand ma parchez undeva ma uit la masinile de langa si mai memorez numere de inmatriculare sau date din ele...asa si aici, stiam ce masina aveam langa cand m-am parcat si mai stiam si ca soferul acelei masini, un nene septuagenar o cam loveste - Audi S8...Cand am vazut ce si cum, masina in cauza era plecata si nu mai stiam ce se intamplase, camd plecase and so on...l-am asteptat sa vina si m-am dus spre masina cand el cobora ceva din ea, m-am uitat si am vazut o dunga de toata frumusetea de culoare rosie pe masina lui...inainte de asta am aflat cum il cheama si dupa ce am vazut ce trebuia sa vad l-am abordat direct, ferm si scurt : "Domnul X..., buna ziua, ma cheama Y si vad ca aveti o dunga de vopsea rosie pe masina..." "Da" zice el, o vad si eu..."E de pe masina mea, drept pentru care haideti la politie"...A ramas speechless si nu a mai avut ce sa zica...
Daca nu vroia sa vina, ma duceam la politie, declaram ce si cum si il convocau ei pe individ...si ramanea si fara carnet ca nu a declarat in termen util...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Lumynos
post 19 Nov 2007, 14:50
Post #22

Membru

From: BH

Am gasit si eu masina frecata intr-o zi. Dupa o parcare de o ora. Probabil un jeep, dupa locul cu pricina (deasupra rotii din spate).

Sigur ca nu iti pica bine, dar filosofia mea este ca, atata timp cat masinile circula pe strada (ba mai mult, pe strazile si in circulatia din Romania), sansa sa o zagarii sau sa o gasesti frecata este foarte mare.
Asa ca, daca avem mai putini nervi, cu atat mai bine pentru noi. Am casco si dorm linistit. biggrin.gif

Plus de asta, sfatul religios "Sa nu te atasezi prea tare de lucrurile materiale" e bine de luat in seama.

--------------------
renault megane II 1.5 dci 2003
+
Christu
post 19 Nov 2007, 14:55
Post #23

Membru autentic

[quote=b06fcn,19 Nov 2007, 14:44]
Eu am gasit masina lovita pe bara din fata, cu urme de vopsea alba/argintie. Intamplator sau nu, de fiecare data cand ma parchez undeva ma uit la masinile de langa si mai memorez numere de inmatriculare sau date din ele...

Hai ca asta e tare....si eu care incercam sa ma 'debarasez" de anumite chestii care imi mananca neuronii.
Sa va zic de cate ori pe zi imi parchez masina langa mereu altele? tongue.gif

Oricum, pentru cine reuseste salut initiativa lui b06fcn!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
MuciX
post 19 Nov 2007, 22:48
Post #24

sunt un om bun

From: când în când

Matiz cumparat in 2004, l-am adus acasa (NOU) la 4 dupa amiaza, la 6:30 am vrut sa plec cu el si portiera spate stanga avea juma de metru de cheie trasa.
Au urmat impingerile prin parcari... macar sunt simetrice am si stanga si dreapta fata aranjate...
Faza care a pus capac... acum maxim o luna m-am trezit ca un cretin mi-a dat cu o mare pofta un pumn de au ramas urmele degetelor in tabla. Partea mirositor de grava este ca e o zona destul de greu de corectat si anume pe lateral sus intre haion si portiera spate stanga...

Asta e tara in care traim, fiti mandri.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
Duyu
post 20 Nov 2007, 07:57
Post #25

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

QUOTE(b06fcn @ 19 Nov 2007, 14:44)
Eu am gasit masina lovita pe bara din fata, cu urme de vopsea alba/argintie. Intamplator sau nu, de fiecare data cand ma parchez undeva ma uit la masinile de langa si mai memorez numere de inmatriculare sau date din ele...

Asa fac si eu cand mi se pare ca masina de langa mine, din fata mea, sau din spatele meu iese ceva mai greu din parcare. Doar ca eu nu memorez numerele, ci le fac o poza la masina cu telefonul! Daca e ceva, am si dovada... biggrin.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Solon
post 20 Nov 2007, 10:19
Post #26

Membru autentic

E mai bine cum face Duyu, decat sa memorezi toate numerele de prin parcari! mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
A l e x
post 20 Nov 2007, 10:25
Post #27

Si ce dovedesti cu poza aia ? Ca a stat langa tine in parcare ?

"Matiz cumparat in 2004, l-am adus acasa (NOU) la 4 dupa amiaza, la 6:30 am vrut sa plec cu el si portiera spate stanga avea juma de metru de cheie trasa."

Imi aduc aminte si acum cand isi luase taica-mio Espero, prin '98, eu eram destul de mic si eram afara, o admiram, cand vine un betiv la care latrau ceva caini comunitari, ia o piatra imensa, injura si arunca DIRECT prin luneta masinii mele...

Acum norocul e ca a nimerit bine, a spart doar luneta si nu a fost nevoie de vopsire sau altele ce ar fi complicat treburile...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
SANDRINO
post 20 Nov 2007, 10:42
Post #28

Membru autentic

Si ce se intampla cand ii faci poza celui de langa tine, si pina pleci tu din parcare pleaca ala si mai trec cativa pe locul de langa tine ??? primul poate a iesit bine si nu are nici o vina. am patit-o eu la carrefour orhideea. urma alba pe masina pe aripa stanga spate. ma uit in poza facuta cu telefonul si vad masina albastra...... ohmy.gif

20 Nov 2007, 10:43:
apropos de flegme......... caut golf rosu cu numarul B-47-SIE. sunt dator cu o flegma, ca porcul nu s-a putut abtine pina trecea de mine !!!!!!!

This post has been edited by SANDRINO: 20 Nov 2007, 10:43

--------------------
RENAULT Kadjar - B Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
+
Rimio de Vassur
post 20 Nov 2007, 10:54
Post #29

incearca la reprezentanta siemens. ei utilizeaza golfuri cu numere B-xx-SIE. (desigur, nu e obligatoriu sa fie a lor).

--------------------
. . .
+
Lumynos
post 20 Nov 2007, 12:11
Post #30

Membru

From: BH

Sau intreaba la Serviciul de Informatii Externe... ph34r.gif I-ai la rost! biggrin.gif

--------------------
renault megane II 1.5 dci 2003
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 23:53
Dacia