Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

EGR de solenza sau dacia papuc 1.9 merge si la lag, Scuze daca nu e un topic potrivit

tantar76
post 9 Nov 2007, 17:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara la toata lumea .
Din tot ce am citit pana acum , am inteles ca la toate e probleme cu EGR-ul la diesel si cred ca si a mea are aceasi problema. Intrebarea e daca se potriveste de dacia papuc sau solenza 1.9 ( e si mai ieftina piesa si as schimba-o mai des decat sa i-au una scumpa si s-o tot curat de 10 ori) .
Scuze daca sa mai discutat acest lucru dar nu am gasit . Multumesc pentru intelegere.

--------------------
renault Kadjar 1.6 diesel 4x4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 9 Nov 2007, 18:03
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Din cate stiu motorul de 1.9 de pe Papuc si Solenza nu are EGR..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
laguna_2_interceptor
post 9 Nov 2007, 18:04
Post #3

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- cum ai ajuns la concluzia ca ai probleme cu EGR ul? descrie simptomele...

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - - IS 79 MRS 2003
C32 AMG Sportcoupé
+
ionutz83
post 9 Nov 2007, 18:12
Post #4

ing.

From: Iasi

da domnle...merge...da daca nu cureti si galeria de admisie, n-ai facut nimic...ai sa fii surprins ce ai sa gasesti acolo...parca ai fi mers pe pacura nu motorina smile.gif

--------------------
Renault Twingo 1.2 8v - IS 2001
+
the tiger
post 9 Nov 2007, 18:43
Post #5

Membru incepator

From: timisoara

pe papuc si solenta sint motoare F8Q nu F9Q cum ai tu pe laguna. Nici macar DCI nu sint.

--------------------
renault laguna - TM 35 REN 2002
+
boozywoozy
post 9 Nov 2007, 21:07
Post #6

Membru autentic

From: galati

Principiul de functionare este acelasi,aceeasi marime,aceleasi supape...cred ca difera codurile smile.gif
Am cunostinta care merge de 1 an cu EGR de solenta fara probleme--asa sustine,personal nu mi-am bagat nasul in motorul omului sa vad ce si cum e acolo

--------------------
ex renault laguna 2 - gl 41 nyk 2002 1.9 dci dynamique
+
meganus_bicorpus
post 9 Nov 2007, 21:32
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

am participat la montarea unui EGR direct de pe un papuc la o laguna si vreau sa zic ca merge la fix.Producatorul e acelasi ,Pierburg, daca nu ma insel si Cooper la logan si clio, reperul de pe papuc era identic cu cel de pe Laguna.Diferenta e in pret...

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
myky
post 10 Nov 2007, 13:06
Post #8

Membru autentic

From: Arad

Si eu circul cu EGR de solenza de aproximativ de 1 an si vreau sa spun ca nu am problame,merge foarte bine.M-a costat 100 euro,fabricata de firma Pierburg.

--------------------
Renault laguna II expression 2003 1.9 dci 107CP
+
vali1971ro
post 10 Nov 2007, 22:17
Post #9

---------------------

QUOTE(ionutz83 @ 9 Nov 2007, 19:12)
da domnle...merge...da daca nu cureti si galeria de admisie, n-ai facut nimic...ai sa fii surprins ce ai sa gasesti acolo...parca ai fi mers pe pacura nu motorina smile.gif
*

QUOTE(meganus_bicorpus @ 9 Nov 2007, 22:32)
am participat la montarea unui EGR direct de pe un papuc la o laguna si vreau sa zic ca merge la fix.Producatorul e acelasi ,Pierburg, daca nu ma insel si Cooper la logan si clio, reperul de pe papuc era identic cu cel de pe Laguna.Diferenta e in pret...
*

QUOTE(myky @ 10 Nov 2007, 14:06)
Si eu circul cu EGR de solenza de aproximativ de 1 an si vreau sa spun ca nu am problame,merge foarte bine.M-a costat 100 euro,fabricata de firma Pierburg.
*

ia te uita domne' , probabil ca bicorpus si myky si-au "curatat galeria de admisie" de functioneaza masinile cu EGR-ul respectiv... am mai postat - daca nu stiti , nu sunteti in cauza , nu aveti idee , SUNTETI BATA , nu postati sa va afalati in treaba , sa mistocariti oamenii care chiar au probleme , sunt in impas , SUNT NELAMURITI desi au idee , caci fum fara foc nu iese ! (unii iau warn sau mai rau pentru mai putin , mai administreaza cineva ceva pe aici?) nu postez pentru ca asi avea idee , dar repet , sunt unii care posteaza sa se afle in treaba , si asta e deranjant . cine intra pe un forum care are un anumit tiltu se asteapta sa gaseasca ceva folositor , nu raspunsuri "in doru' lelii". sunt de acord si cu raspunsurile ironice , dar care au la final o explicatie logica-tehnica ! ?

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
meganus_bicorpus
post 11 Nov 2007, 23:36
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Care e problema ta?Efectiv am luat EGR-ul de pe un papuc accidentat si l-am mutat la L2, miscare foarte rapida, prindere in trei puncte.Trebuie sa fii suficient de dobitoc sa nu cureti galeria inainte (sau sa nu vezi toata mizeria care se aduna acolo si obtureaza de fapt fereastra EGR),dar nu despre asta era vorba in topic, ci daca este acelasi reper..care este!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
tantar76
post 12 Nov 2007, 09:21
Post #11

Membru incepator

Buna ziua din nou. Eu sper ca nu am suparat pe nimeni cu intrebarea mea. Simptome:in momentul achizitionarii tragea mult mai bine ca acum ( undeva intre 2500-3000 ture unde schimbam atunci iar acum trebuie sa trec de 3500 ) si scoate de ceva timp acel nor de fum . La inceputul acceleratiei am senzatia ca se infraneaza apoi pleaca bine de pe loc dar lasa acel nor de fum. Acum vreo 6 luni am avut si eu probleme cu acel bec galben din bord si de la service mi-a zis ca ar fi acea electrovalva pe care am schimbat-o cu una noua dar tot se mai aprindea din cauza ca eu nu am mai avut diesel si nu stiam ca se merge mai turat . Apoi au urmat cateva drumuri in afara fara sa imi fie mila de ea . I-am dat cat am putut (fara sotie in masina binenteles biggrin.gif ) de atunci nu am mai avut probleme su becul .
As mai avea o rugaminte la tine laguna_2_interceptor : unde crezi ca as putea sa ma duc si eu sa imi curete toata galeria si tot ce mai e pe acolo (asta pentru ca stiu ca esti din iasi ca si mine si de cand ai aparut cu laguna ta in iasi am apreciat-o , arata f. bine) caci banuiesc ca nici tu nu te duci la reprezentanta ca e jale acolo. Merci si va rog sa aveti rabdare cu incepatorii. wink.gif

Attached thumbnail(s)
28062007212.jpg ( Size: 262.15k ) Number of downloads: 1860

--------------------
renault Kadjar 1.6 diesel 4x4
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 18:00
Dacia