Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bancuri cu politisti... bucuresteni

bloodem
post 8 Nov 2007, 12:28
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov, Romania

Pentru ca am putin timp liber, am decis sa postez aici ce mi s-a intamplat in urma cu aproximativ 3 saptamani, cand am decis sa fac o plimbare la Bucuresti.

Carevasazica, dupa ce cutreierasem Bucurestiul in lung si in lat, am hotarat sa merg la Bucuresti Mall sa vad impreuna cu prietena Ratatouille. Venind dinspre Bulevardul Carol pentru a intra pe Magheru vad semaforul verde si intru in intersectie (poate nu as fi fost asa de sigur pe mine ca era verde daca nu ar fi spus si prietena mea: "ia uite ce noroc, e verde, poti sa te bagi"). Intamplarea a facut sa fiu singurul care venea dinspre Carol, fiind o dupa-amiaza de duminica fara prea multa aglomeratie. Si imediat ce am intrat pe Magheru (inainte sa trec de al doilea semafor din intersectie), vad un politist intorcandu'se si fluierandu-ma cu patos. Trag pe dreapta, gandindu-ma ce naiba vrea acest om de la viata mea (centura aveam, de semnalizat semnalizasem toate manevrele, s.a.m.d.). Vine la mine un agent de circulatie, se prezinta, si ma intreaba rasunator: "Stiti pe ce culoare ati trecut?" Nu mi-au trebuit mai mult de 10 milisecunde pentru a-i raspunde increzator: VERDE! Raspunsul lui, plin de cinism de altfel fu: "Ba va spun eu ca ati trecut pe rosu, in consecinta veti ramane 30 zile fara permis. Nu ati vazut ca ceilalti stateau la semafor?"... EI bine nu va pot descrie ce culoare rosie am vazut in acel moment in fata ochilor, eu fiind 100% sigur de culoarea pe care am trecut. Imi spune sa raman in masina cat se duce el la vreo 20 metri distanta pentru a completa procesul verbal. Eu raman in masina socat in timp ce prietena imi da zeci de sfaturi care bineinteles mie imi intra pe o ureche si imi ies pe cealalta, fiind preocupat de un singur lucru: cum se poate sa raman fara permis pe nedrept? Intr-un final imi dau seama ca el fiind cu spatele cel mai probabil a crezut (sau se prefacea ca asa crede) ca eu veneam de pe Magheru (de aceea imi spusese ca "ceilalti" asteapta la semafor) pe cand eu eram singurul in acel moment care venise de pe Carol, nu existau "ceilalti". Ies din masina si ma duc dupa el sa-i explic intr-un fel acest lucru sau daca nu sa incerc sa rezolv in vreun fel situatia fara a ramane fara permis. Orice incercare a mea de a aplana "conflictul" a fost in zadar. Indiferent ce incercam sa-i explic, se termina cu interventia lui spunand "Nu mai conteaza acum, treceti va rog in masina pana completez PV-ul), Dupa mai multe incercari de acest gen imi da prin minte altceva. Il intreb daca in acea intersectie nu sunt camere de luat vederi. Il ia gura pe dinainte si imi spune ca intr-adevar sunt. "Pai daca sunt camere, vreau sa ma indrumati unde sa merg sa vad si eu acea inregistrare in care se poate observa ca eu am trecut pe rosu cum spuneti dumneavoastra"... ii zic eu. El in continuare o tinea pe a lui: "treceti va rog in masina". Intr-un final ma duc inapoi in masina si il astept cu procesul verbal. Dupa aproape 10 minute (in care eu nu imi puteam imagina ce anume mazgaleste atat pe foaia aia) vine la mine cu procesul verbal. Fara sa-l las sa deschida gura ii spun: "Sa stiti ca eu vreau sa vad acea inregistrare care sa demonstreze ca am trecut pe rosu"... Pana sa termin eu intervine el: "A, nu, lasati ca nu v-am luat permisul". Semnati pe acest proces verbal, v-am dat 190 mii amenda in 24 ore. Cand am auzit asta nu am putut decat sa presupun ca a vrut "sa-si ia si el o paine" si mi-a dat pentru nepurtare de centura (desi eu aveam centura, dupa cum am spus) si fara sa ma gandesc la altceva decat la cum sa plec mai repede de acolo am luat pixul si am semnat ca am luat la cunostinta. Fara niciun comentariu am plecat de acolo, inspre multiplex... Dupa ce am vazut filmul cu pricina, m-am gandit totusi sa ma uit sa vad ce scrie pe procesul verbal. Mare imi fu mirarea cand am citit ce scria acolo: "Traversare prin loc nepermis" radmasa.gif

PS: colac peste pupaza, dupa o saptamana, un bun prieten care locuieste in Bucuresti imi spune ca in aceeasi intersectie a ramas fara permis (tot pentru trecere pe culoare rosie) si el se jura ca a trecut pe verde.

This post has been edited by bloodem: 8 Nov 2007, 12:36

--------------------
Renault Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6 Iulie 2018

Crickets! Crickets! They're everywhere!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 8 Nov 2007, 12:49
Post #2

fan Dacia

From: Bucuresti

Prietenul tau putea contesta amenda in instanta, ca si tine dealtfel.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
StefanT
post 8 Nov 2007, 12:50
Post #3

STF - Special Tactical Force

Tu daca luai o amenda de 190 de mii mergeai in instanta? biggrin.gif

--------------------
Suzuki GSX-1300-R - B'100'HAY 2008
Fan Reno 53379
+
bloodem
post 8 Nov 2007, 12:55
Post #4

Membru autentic

QUOTE(StefanT @ 8 Nov 2007, 12:50)
Tu daca luai o amenda de 190 de mii mergeai in instanta?  biggrin.gif
*

Exact asa am gandit si eu. Ar fi fost mai mare daraua decat ocaua. In schimb da, prietenul meu ar fi putut face contestatie dar... nu a facut acest lucru (tocmai ce i-a expirat dovada de 15 zile).

--------------------

+
adi_ar
post 8 Nov 2007, 13:02
Post #5

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ei, nu-i nimic, au trecut deja 2 saptamani de la patania amicului tau asa ca, intre timp, si-a facut "norma", a fost promovat si mutat la sectoare mai grele iar acum se pregateste pentru detasare in Italia. wink.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
AlexC
post 8 Nov 2007, 21:28
Post #6

Vrum Vruuum

Am patit o faza similara in intersectia de la Academia de Politie acum ~6 luni, mi-au dat amenda pentru centura dupa ce le-am facut poze, dupa ce am notat numerele la masinile din intersectie in momentul ala si am facut scandal.

Colac peste pupaza, azi am patit-o din nou ca am stationat 15 minute dubland o alta masina, lipit la 3cm de ala din dreapta si cu mesaj si nr. de telefon in geam. Asta era in zona Tribunalului/Politiei/Primariei Sector 5/Primariei Capitalei, unde absolut toate locurile de parcare sunt ocupate mereu. Cum am venit inapoi s-a infiintat Garcea sa-mi dea amenda, desi nu era trafic mare atunci in zona si oricum nu incurcam traficul. Cand l-am luat in gura mare ca nu sunt filmat si ca daca ala din dreapta are 2 roti pe trotuar nu se numeste ca parchez la dublaj, mi-a dat minimul de amenda. Am semnat dupa ce am stat 8 minute pe ceas (cu telefon la un amic intre timp despre meciul de aseara) sa citesc PV. Dupa modul cum s-a purtat cu mine si dupa faptul ca la Primarie unde am avut treaba nu am rezolvat nimic, nu am putut sa nu ii adresez in gura mare in intersectie ceva legat de noroc in viata, sanatate si relatia cu mama lui.

Acum imi pare rau ca nu mi-am dat seama ca daca nu ii dadeam buletinul nu avea cum sa imi dea amenda sau daca plecam pur si simplu nu ma filmasera si nu aveau cum sa imi dea amenda.

In fine, noi sa fim sanatosi, ca politisti idioti si pusi pe spaga se gasesc peste tot.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
A l e x
post 10 Nov 2007, 19:33
Post #7

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Stai putin, tu nu cumva veneai pe Carol si la Universitatii in rond ai facut stanga spre Unirii ?

Ca acolo ai semafor separat pentru stanga si tu poate l-ai vazut pe cel verde de inainte...

Vezi sa nu fi avut el dreptate si vazand ca nu esti din B sa se fi hotarat sa-ti lase un "cadou" in loc sa te arda...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
bloodem
post 11 Nov 2007, 08:40
Post #8

Membru autentic

QUOTE(A l e x @ 10 Nov 2007, 19:33)
Stai putin, tu nu cumva veneai pe Carol si la Universitatii in rond ai facut stanga spre Unirii ?

Ca acolo ai semafor separat pentru stanga si tu poate l-ai vazut pe cel verde de inainte...

Vezi sa nu fi avut el dreptate si vazand ca nu esti din B sa se fi hotarat sa-ti lase un "cadou" in loc sa te arda...
*

Stai linistit, nu e prima data cand conduc in Bucuresti si in acea intersectie, era verde pentru stanga, doar ca nenea Garcea s-a facut ca el "crede" ca vin de pe Magheru.

--------------------

+
adip
post 11 Nov 2007, 10:05
Post #9

Banned

From: Melbourne, Victoria

bloodem, ceea ce ti s-a intamplat e complet rusinos. E unul din motivele pentru care atatea contestatii la pv-uri au fost admise in instanta. Pacat ca jegul ala de militian, ca si restul de jeguri care o freaca in intersectii pe bani publici, nu sunt trasi la raspundere pentru procesele verbale ale caror contestatii au fost admise in instanta.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
bloodem
post 12 Nov 2007, 07:44
Post #10

Membru autentic

Exact! Practic se admite ca a fost o eroare, dar nu i se imputa politistului absolut nimic.... macar sa-i taie din salariu, tot ar fi ceva biggrin.gif

--------------------

+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 01:05
Dacia