Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trecere pe rosu neintentionata, Datorita unor soferi binevoitori

Virusake
post 30 Sep 2007, 09:07
Post #1

Membru

Group: Members

Sa va povestesc ce am patit aseara.

Mergand dinspre Parcul Carol pe langa Autogara Filaret, am prins primul semafor de la intersectia Istrati cu Viilor. Cu siguranta unii dintre voi au trecut pe acolo si au observat ca exact in dreptul semaforului este amplasat un stalp care reduce practic 100 la suta vizibilitatea acestuia.

Bun, fiind primul la semafor (am oprit pentru ca am vazut din timp ca e rosu), m-am dat un pic mai in fata pentru a vedea si eu cat de cat ce culoare indica. Nici macar atunci nu il vedeam. Lasa, mi-am zis, ma vor atentiona cei din spate cand se face verde. Soferul din stanga mea se tot intindea, se chinuia sa vada semaforul si cred ca si el s-a dat batut.

Dupa ceva timp de asteptare, cel din spate incepe sa dea flashuri si sa claxoneze (ca si cum s-ar fi pus verde) si evident, si eu si soferul din stanga plecam. Dar, stupoare, cand ajung aproape de mijlocul intersectiei, cel din stanga franeaza brusc, eu patrund in intersectie si ma duc singur uimit ca ceilalti sunt inca la semafor. Era inca rosu!

Mentionez ca nu am fost oprit de politie insa tare mi-e frica ca poate fi amplasata o camera de supraveghere si poate ma trezesc cu vreo suspendare pe acasa... De obicei, suspendarile vin mai rapid decat amenzile, care de obicei ajung in 2-3 luni poate si 5? Trebuie sa adaug ca nu am luat in viata mea o amenda si uite ca, desi incerc sa fiu corect, cheful de glume al altor participanti ma poate costa.

Aveti idee daca se poate verifica undeva daca am vreo amenda? Camera exista in zona? Alta data ma opresc la 10 metri de semafor doar sa vad ce culoare indica...

Va multumesc!

Attached thumbnail(s)
harta.jpg ( Size: 58.13k ) Number of downloads: 591

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 30 Sep 2007, 09:15
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ceva asemanator s-a mai dezbatut!
Nu stiu si nici nu cred ca are rost sa "afli anticipat" daca te-au filmat dar sigur are rost sa nu mai iei in seama claxoanele (cel putin nu inainte de a verifica exact ce doreste musiu') !!!
Apucatura asta a claxoanelor / flashurilor face mult rau, incepand cu iritarea inutila a participantilor la trafic si terminand cu reactii nedorite, ca in cazul de fata!
Politia, mai ales in Bucuresti, AR TREBUI SA STEA LA PANDA pentru a suspenda ceva permise pe aceasta tema!
Vezi-doamne, se gasesc mereu isteti care sa aplice "corectii" cu claxoane celorlalti!
Acum ceva timp in urma, intr-o intersectie blocata, un "dubist" (si dupa expresia "Hai, sictir!" i se putea deduce originea biggrin.gif ) mai, mai sa ma calce pe trecerea de pietoni, dand claxoane de zor unei femei care avea "tupeul" sa astepte, in fata lui, dincolo de trecerea de pietoni, deblocarea intersectiei ... ceea ce s-a si intamplat in 20-30 sec.!

Idioti!

This post has been edited by adi_ar: 30 Sep 2007, 09:24

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 09:18
Post #3

Membru

Exact asta vorbeam acum 10 minute cu cineva si spuneam ca de acum inainte nu mai plec pana nu vad eu cu ochii mei ca e verde.

Scuze daca s-a mai discutat, am cautat de mi-a venit rau si nu am gasit. Oricum, raspuns la intrebarile mele inca caut asa ca va astept..

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
Lao
post 30 Sep 2007, 09:36
Post #4

Membru incepator

Îți spun eu de ce se poate să te fi claxonat: in locul cu pricina este montat celebrul semafor de " liberă trecere la dreapta". Numai că cel din spatele tău, la fel ca mulți alți idioți, avea impresia că tu ești obligat să faci dreapta dacă ești pe prima bandă, că deh, era verde pentru cei care fac dreapta. Sunt destul de mulți idioți care trăiesc cu impresia că acel semafor te obligă la ceva, când de fapt el reprezintă o acțiune facultativă.

--------------------
Daewoo Cielo Executive 2003
Napoleon a murit, Einstein a murit... si nici eu nu ma simt pea bine.
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 09:44
Post #5

Membru

Nu este semafor cu verde la dreapta (sau cel putin nu l-am vazut eu, am zis deja ca vizibilitatea in zona aia e aproape 0 din cauza stalpilor si copacilor). Deci nu cred ca acesta e motivul.

Dar stand si analizand problema s-ar putea ca si cel din spatele meu sa fi fost 'fortat' de altcineva pentru ca si el a inaintat un pic si cred ca nici din unghiul lui nu se vedea semaforul.

Cand mai trec pe acolo, foarte posibil zilele astea, fac niste poze cu semaforul pentru cei care nu il stiu.

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
Bliss
post 30 Sep 2007, 09:47
Post #6

-

Din cate am vazut, nu e nici o camera in intersectia respectiva. Si nu cred s-o fi pitit-o asa bine.

--------------------
- - -
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 10:34
Post #7

Membru

Nici eu nu am vazut nimic dar cine stie, de asta v-am intrebat pe voi. Totusi astept raspuns si la celalalte intrebari smile.gif Multumesc anticipat!

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
klaus
post 30 Sep 2007, 11:57
Post #8

步步

From: Bucuresti

Virusake, stai linistit, nu e nici o camera in itnersectia aia.
Insa ai dreptate, semaforul e absolut cretinoid amplasat acolo. Trebuie sa te uiti la semaforul de pietoni de pe viilor ca sa stii cand e verde.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 13:36
Post #9

Membru

M-am mai linistit, oare se poate face vreo sesizare pe undeva in privinta acestui semafor cu vizibilitate atat de redusa? Sau eu stiu, daca mai intalnim astfel de situatii, pe unde am putea sa le sesizam? Avem si noi vreun organ abilitat sau pur si simplu ar trebui sa ne doara in cot?

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
adip
post 30 Sep 2007, 14:44
Post #10

Banned

From: Melbourne, Victoria

Virusake: semaforul ala e naspa rau, nu o data m-am oprit aiurea acolo, de nu vedeam fazele. Ideea e sa pleci incet uitandu-te la culoarea semaforului. Traiesti si circuli in bucuresti, un oras locuit de loaze ordinare, stresate si f*&^-te in c|_|r de sefi obeji umflati cu junk-food intre 2 telefoane, deci tu - IN PRIMUL RAND - trebuie sa fii cu ochii in patru.
Ca despre reclamat: LolLolLo.gif radmasa.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
gibonu
post 30 Sep 2007, 15:30
Post #11

Membru autentic

@ Virusake

Fa o sesizare la Brigada de Politie Rutiera. Nu stiu exact cine instaleaza semafoarele, dar stiu sigur ca le trebuie si avizul Politiei Rutiere.
Scrie exact ceea ce ne-ai spus noua aici, mai putin partea cu trecutul pe rosu. Eventual le mai pui si niste poze.
Mentionezi si ca astepti raspunsul lor in termenul legal de 30 de zile.
Scrisoarea o trimiti recomandat, cu confirmare de primire.
Bafta si poate ne zici si noua ce ai facut.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 16:47
Post #12

Membru

QUOTE(adip @ 30 Sep 2007, 15:44)
Virusake: semaforul ala e naspa rau, nu o data m-am oprit aiurea acolo, de nu vedeam fazele. Ideea e sa pleci incet uitandu-te la culoarea semaforului. Traiesti si circuli in bucuresti, un oras locuit de loaze ordinare, stresate si f*&^-te in c|_|r de sefi obeji umflati cu junk-food intre 2 telefoane, deci tu - IN PRIMUL RAND - trebuie sa fii cu ochii in patru.
Ca despre reclamat:  LolLolLo.gif  radmasa.gif
*

E bine ca nu e nici o camera de supraveghere altfel aveau si domnii politisti o paine de mancat.

QUOTE(gibonu @ 30 Sep 2007, 16:30)
@ Virusake

Fa o sesizare la Brigada de Politie Rutiera. Nu stiu exact cine instaleaza semafoarele, dar stiu sigur ca le trebuie si avizul Politiei Rutiere.
Scrie exact ceea ce ne-ai spus noua aici, mai putin partea cu trecutul pe rosu. Eventual le mai pui si niste poze.
Mentionezi si ca astepti raspunsul lor in termenul legal de 30 de zile.
Scrisoarea o trimiti recomandat, cu confirmare de primire.
Bafta si poate ne zici si noua ce ai facut.
*

Suna tentant, exista vreo modalitate prin care pot trimite mai rapid, fara sa pierd timpul pe la posta? Internet, curierat rapid ceva?

LE: Am gasit asta. Are rost sa incerc? Ma gandesc ca nici macar nu o sa o ia in seama daca trimit o astfel de sesizare...

This post has been edited by Virusake: 30 Sep 2007, 17:08

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
adi_ar
post 30 Sep 2007, 17:19
Post #13

Membru autentic si conservator

From: Arad

Cf. legii, administratorul drumului, adica Primaria Sectorului/Municipiului este responsabila cu marcarea si semnalizarea rutiera, pe baza unor proiecte avizate inclusiv de Politia Rutiera.
Poti depune sesizarea respectiva direct biroul/ oficiul relatii cu public al primariei. Ei sunt obligati sa-ti raspunda in termen de 30 zile!
Succes!

LE
Si eu am facut unele sesizari pe diverse asemenea teme si am avut placuta surpriza ca unele sa fie luate in seama si chiar rezolvate, altele au fost doar consemnate si "avute in vedere pentru planul de lucrari ale trimestrului xx" smile.gif .
Oricum, dupa parerea mea acest exercitiu, chiar inutil acum, poate va reusi sa incolteasca in mintea functionarului ca un mod firesc de feed-back si cine stie ... peste un timp, se va "aseza" o alta mentalitate.
Pana atunci, facand asemenea sesizari, va trebui sa fi pregatit pentru statutul de "ciudat".

This post has been edited by adi_ar: 30 Sep 2007, 17:36

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
gibonu
post 30 Sep 2007, 17:21
Post #14

Membru autentic

@ Virusake
Gaseste un oficiu postal mai retras, de care sa nu stie prea multa lume si care sa nu faca toate operatiunile (de exemplu distribuire de pensii). In Cora Pantelimon de exemplu este un astfel de oficiu, si acolo nu mi s-a intamplat niciodata sa stau mai mult de cateva minute.
Cu trimisul pe mail nu cred ca ai prea multe sanse.
Am intrebat si eu odata ceva, si in loc sa-mi raspunda pe e-mail, la vreo 2 luni dupa ce am trimis mail-ul, m-a sunat pe mobil un domn ofiter de la Politie, care foarte civilizat si politicos mi-a raspuns la ceea ce am intrabat eu.
Sau, daca ai treaba prin zona, lasa sesizare la Registratura Politiei, dar sa iei nr. de inregistrare la ea.
Bafta.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Virusake
post 30 Sep 2007, 20:24
Post #15

Membru

QUOTE(adip @ 30 Sep 2007, 15:44)
Ca despre reclamat:  LolLolLo.gif  radmasa.gif
*

QUOTE(adi_ar @ 30 Sep 2007, 18:19)
Pana atunci, facand asemenea sesizari, va trebui sa fi pregatit pentru statutul de "ciudat".
*

Vezi? Deja sunt un ciudat. Am mai trecut prin astfel de situatii in care eram privit dubios prin simplul fapt ca am avut curajul sa fac o plangere sau sesizare. Dar oricum, sa vedem daca reusesc sa-mi fac niste timp sa trimit la politie sesizarea. In cazul in care mi-as ruga prietena sa o faca, ce trebuie sa faca cand ajunge la posta? Are nevoie de vreun document de-al meu?

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
Andrul
post 30 Sep 2007, 21:14
Post #16

Membru'

Poti trimite linistit si prin intermediul siteului lor cu BPR, mie mi s-a raspuns dupa ce am completat un formular pe siteul lor cam intr-o luna. Raspunsul mi-a venit prin posta intr-un plic inscriptionat Brigada Politiei Rutiere, si mi l-a dat postasul la usa, de ma speriasem ca mi-a venit o amenda, noroc ca nu mi-a cerut sa semnez ceva ca nu il acceptam daca cerea.
Nu vad de ce ti-ar raspunde mai repede daca trimti prin posta.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
gibonu
post 1 Oct 2007, 11:49
Post #17

Membru autentic

@ Virusake
Poti sa o rogi pe prietena sa duca plicul la posta, nu e nici o problema si nu ii trebuie nici un act de-al tau.
O sa completeze la posta un carton cu confirmarea de primire, care se ataseaza plicului. Asta-i tot.
Ai grija sa nu incurci expeditorul cu destinatarul si sa-ti trimiti singur scrisori.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
the fast and furious
post 13 Oct 2007, 18:25
Post #18

Membru autentic

Am patit si eu o faza de asta, pe Calea Vitan la intersectia cu Calea Dudesti.
Era pe la 1 noaptea si un bizon cu motoru dupa ce a oprit la rosu si a stat vreo 10 secunde , a plecat ca din pusca. Eu ca cretinu nu m-am mai uitat la semafor si am plecat si eu dupa el si inca am si incetinit la traversarea liniilor de tramvai k sa ma vada toata intersectia.
Dupa cum spuneam era 01.00 si nici urma de politie in zona... Sper!

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
+
Virusake
post 13 Oct 2007, 18:35
Post #19

Membru

Eu de cand am patit ce am descris mai sus nu plec pana nu vad eu ca e verde biggrin.gif Nu de alta dar chiar nu am chef de suspendari...

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 09:35
Dacia