Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scenic RX4.......Off-Road

radone_cri2003
post 21 Sep 2007, 19:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ce parere aveti?.....Scenic RX4, face fata in off-road?...Care este nivelul lui in off-road?
Dati un calificativ in acest sens.
Multumesc.

--------------------
renault scenic rx4 2001/1.9 dci 101 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ciprian burlacu
post 21 Sep 2007, 22:18
Post #2

Membru autentic

From: Constanta

Face față cu brio în off road ușor.
Garda la sol este mai mare decât la RAV4, X Trail sau Grand Vitara, tracțiunea integrală permanentă nu te lasă în zăpadă sau noroi, merge bine pe drumuri neasfaltate, suspensia filtrează bine denivelările ... dar nu poți să-l compari cu mașini dedicate off road-ului: Pajero, Defender, Jeep, Terrano, etc.

Este o mașină corectă atât pe șosele, unde are o ținută de drum apropiată Scenic-ului (etalon în clasa familialelor), cât și pe drumuri mai puțin umblate (sunt filmulețe pe forum-uri dedicate Scenic-ului RX4 care dovedesc acest lucru).

Nu a fost proiectată pentru participări la concursuri gen Camel Trophy.

Calificativ: FOARTE BINE pentru genul de off road de care am eu nevoie și pentru genul de off road pentru care a fost gândită.

This post has been edited by ciprian burlacu: 21 Sep 2007, 22:21

--------------------
Scenic RX4 Privilege 2.0 16v
+
BogdanX
post 22 Sep 2007, 09:56
Post #3

Membru

From: Deva

Am avut RX4 2.0 16v, 4 ani, 90.000 de km s-a comportat admirabil.
Nu am avut niciun fel de probleme cu el. Pe sosea motorul pe benzina trage foarte bine.
Despre off road nu stiu ce as putea spune, atata timp cat esti rational nu vei avea probleme. Depinde ce vrei sa faci cu el, pt ca in conditii de teren mlastinos sau mai stiu eu ce poti avea surprize sa ramai pe acolo.
Eu nu am avut probleme cu masina dar nici off road puternic nu am facut cu ea.
Ca sa urci la vreo cabana, sa mergi pe drum forestier, zapada, chiar si daca stratul de zapada este destul de gros, e numai bun.
Este totusi un SUV pe care te poti baza.

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
laguna_2_interceptor
post 22 Sep 2007, 19:43
Post #4

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- se comporta excelent si pe teren mlastinos... singura a iesit impreuna un G classe de la MB modelul vechi cel patratos... mai erau in mlastina santa fe, terracan, terrano II si un landrcruser vechi (care cei drept s-a defectat ca potential avea sa iasa)... comportare excelenta avand in vedere pentru ce a fost gandita... un mare plus comportamentul iarna pe zapada mare si gheata/polei...

This post has been edited by laguna_2_interceptor: 22 Sep 2007, 19:44

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - 2003 - IS 79 MRS
C32 AMG Sportcoupé
+
bboobbyy_mates
post 3 Nov 2007, 22:06
Post #5

Membru incepator

eu am un 1,9 dci, chip motor, 150 cai. nu am probleme pe off-road. as schimbao dar am hotarat sa o tin pt ca are tractiune si cutie de ML.

--------------------
renault SCENIC RX4 chip motor - CJ 92 MAT
+
ciprian burlacu
post 4 Nov 2007, 13:28
Post #6

Membru autentic

From: Constanta

Să înțeleg că la RX4 cutia de viteze este de origine Mercedes? Ar fi super, dar din păcate este o cutie de Renault, cel puțin așa știu eu. Numai sistemul de 4x4 și cardanul sunt dezvoltate de MagnaSteyr Austria și pt. ML și pt. RX4.

Dacă aveți date certe referitoare la originea Mercedes a cutiei de viteze pt RX4, vă rog împărtășiți-le!

Cu respect.

--------------------
Scenic RX4 Privilege 2.0 16v
+
laguna_2_interceptor
post 4 Nov 2007, 16:03
Post #7

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- la cutie eu unul nu as baga mana in foc... si asta pentru ca sunt constient ca ma ard degeaba... in rest e reala treaba...

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - 2003 - IS 79 MRS
C32 AMG Sportcoupé
+
vtomoiaga
post 24 Mar 2010, 10:53
Post #8

Mr.

From: Cluj-Napoca

QUOTE(BogdanX @ 22 Sep 2007, 10:56)
Am avut RX4 2.0 16v, 4 ani, 90.000 de km s-a comportat admirabil.

Salut,

Vad ca acuma ai Laguna 2.

Ne poti spune de ce ai schimbat Scenic RX4 pe Laguna?

Mersi.

--------------------
Renault Scénic RX4 1.9 DCI / Nissan Micra 1.5 DCI 2001 / 2004
+
nae rx 4
post 8 Apr 2010, 23:23
Post #9

Membru incepator

From: brasov

sunt posesor de rx 4 si de land rover discovery deci...le am condus p amandoua la limita masinii k sa spun asa ....p scurt scenicul e jeep de asfalt daca te mananca blana sa te dai la el asa cum l a lasat fabrica o cam incurci si iata cateva motive :
-garda la sol mica il suspenzi usor
-ampatament mare il suspenzi usor
-unghiuri de atac de degajare si de trecere mici
-masina e clar submotorizata chiar daca e benzina sau diesel
-lipsa unui reductor te face sa nu poti urca sau cobora o panta mai hotarata asta e cel mai mare minus al ei
-cauciucurile standard (cu care majoritatea se dau p coclauri)nu au nici o treaba cu offroadul
-lipsa protectiilor la cardan si fiabilitatea redusa a trenului de rulare te fac sa vizitezi mecanicul proape la fiecare iesire mai hotarata
-k sa pui un amarat de troliu trebuie sa modifici jumatate de masina(fatza e proiectata pt un turism nu pt un jeep)
-nu incercati sa bagati rx in noroi sau in zapada si sa dati cu spatele prin el scutul e complet inutil se incarca cu mizerii si blocheaza parghia schimbatorului de viteza radmasa.gif am patit o si am venit aks cu vitezele 1 si 3 radmasa.gif
concluzia:daca va mananca blana sa va dati offroad cu rx ul mergeti macar insotiti de cineva cu un tot teren adevarat k se lasa cu cheltuieli initile altfel ...ori va rupe de bani tractarea ori va rupe vreun ''nea'' tractoristul masina in timp ce va scoate din noroi doar k sa va arate ce tare e tractorul lui.... radmasa.gif va spun asta di experienta biggrin.gif

pt ciprian ai dreptate cv urile ML si RXl nu au nici o treaba una cu alta transmisiile sunt dezvoltate de aceeasi firma da iarasi e singurul lor punct comun ...si singura piesa care e comuna.... e tada ....nenorocita aia de flansa elastica dintre cardan si grupul spate ...kre la mercedes vine separat k piesa de schimb si la reno nu radmasa.gif

This post has been edited by nae rx 4: 8 Apr 2010, 23:29

--------------------
renault scenic rx 4 2002 privilege - bv 44 sky
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 23:07
Dacia