Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

PLANETARA HELP!, de care??

ipiq
post 19 Sep 2007, 18:04
Post #1

The transporter

Group: Members
From: RO

Buna!
Din cate stiu eu, planetarele sunt de 2 feluri...
1. Care au tija turnata in capu de planetara ==> se schimba cu totu
2. Care se poate demonta ==> se poate schimba numai capul
M-i s-a dus capul de planetara si nu stiu de care am si nu stiu daca trebe schimbat cu totul sau nu. Se poate repara cumva?
HELP PLS!!! smile.gif

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ipiq
post 25 Sep 2007, 20:35
Post #2

The transporter

Anyone??? Pls...Help! smile.gif

--------------------
+
antifizic2
post 25 Sep 2007, 20:37
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

mie mecanicul mi-a spus ca trebe schimbata cu totul, acu din pacate nu pot fi sigur ca trebe schimbata cu totul deoarece este facuta asa, sau pentru ca mecanicul meu este genul de om zelos care vrea sa faca totul cat mia bine

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
andu911
post 25 Sep 2007, 21:06
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Da cum naiba s-a dus capul ala ? Ai luat vreun bolovan ? Ti s-a rupt burdufu ?

--------------------
- - -
+
ipiq
post 25 Sep 2007, 21:08
Post #5

The transporter

Pai nustiu.... asta mi-a zis si mie nea' mecanicu'.... maine ma duc sa o desfac sa vad exact... mersi oricum

--------------------
+
r&d
post 26 Sep 2007, 08:31
Post #6

Membru autentic

intreba la http://www.planetare.ro/ . Baietii sunt chiar serviabili.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
s-ervin
post 13 Mar 2009, 12:25
Post #7

Membru autentic

From: Harghita

nu stiti cumva daca este producator care face cap de planetara pentru L2?sau daca se potriveste cu alt model de renault? mi se pare foarte mult pretul pentru planetara completcta si inutila daca e dus numai capul. mad.gif

--------------------
Renault Megane - HR-10-xxx 2013 1.6 dci Bose Edition
+
RENAULT LAGUNA 2002
post 10 Jan 2014, 22:18
Post #8

Membru incepator

salut am 2 capete de planetare dar nu stiu la ce masina se potrivesc...am fost la mecanic si mia zis ca pentru laguna 2 nu se potrivesc.o sa postez 2 fotografi poate isi da seama cineva,va multumesc.

<span class='edit'>10 Jan 2014, 23:19:</span>
ma ajuta cineva sa postez 2 fotografii smile.gif))) nu prea ma descurc

This post has been edited by RENAULT LAGUNA 2002: 10 Jan 2014, 22:20

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 - mh 02 aln 2002
+
iuli23
post 10 Jan 2014, 22:49
Post #9

you have to scream if you wanna go faster

From: Bucuresti

sper ca ai inteles..
oricum daca mecanicu ala a zis ca nu.. nu mai cumpara si tu piese pana nu esti sigur, mai ales unele scumpe

**poza**

This post has been edited by iuli23: 10 Jan 2014, 22:51

Attached thumbnail(s)
U33ntitled.png ( Size: 20.53k ) Number of downloads: 347

--------------------
Renault Laguna II - B-CFX 2003 1.9 dci hatchback
+
tibi.matei
post 24 Jan 2014, 00:09
Post #10

Membru autentic

Salut,
De ceva vreme merg cu o bataie in planetara dreapta si as vrea sa o schimb cu totul cu una de la dezmembrari. Problema mea e ca nu am reusit sa gasesc de vreo 3 luni o planetara dreapta pentru motor 1.6 16v. toate ofertele vin de pe motorizari diesel. Intrebarea mea este: s-ar potrivi una de diesel la masina mea? Daca nu, ce diferente exista intre cele doua?

Multumesc.

--------------------
Renault Laguna II 1.6 16v 2001 Espression
+
boeru_laurentiu
post 24 Jan 2014, 08:26
Post #11

Membru

From: Focsani

Nu se potrivesc ! Eu am incercat sa schimb doar capul ( partea dinspre roata stanga ) , dar nu merge... alt numar de dinti . Problema mea era ca , desi am gasit planetara de 1,6 sh , la mine pe masina sunt de 1,8 ( la 1,6 =30 dinti , la 1,8 =32 dinti ) blink.gif Mecanicul mi-a dat comanda doar de capul planetarei ( vreo 130 ron cu tot cu burduf )
Culmea e ca la 1,6 nu gasesti cap de planetara separat ca la 1,8 blink.gif

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
dj sky
post 24 Jan 2014, 08:39
Post #12

Membru incepator

From: Tirgu Mures

QUOTE(tibi.matei @ 24 Jan 2014, 01:09)
Salut,
De ceva vreme merg cu o bataie in planetara dreapta si as vrea sa o schimb cu totul cu una de la dezmembrari. Problema mea e ca nu am reusit sa gasesc de vreo 3 luni o planetara dreapta pentru motor 1.6 16v. toate ofertele vin de pe motorizari diesel. Intrebarea mea este: s-ar potrivi una de diesel la masina mea? Daca nu, ce diferente exista intre cele doua?

Multumesc.
*

Cum a spus si colegul de mai sus, de la diesel la benzina nu merg. Am eu un 1.4 16v care il dezmembrez si din cate stiu cutiile sunt la fel ca la 1.6. In cazul in care nu ma insel, ti se potriveste. Ma interesez astazi si iti spun. Lasa-mi un mesaj PM cu nr tau de tel.

--------------------
Renault Megane - ms08dsi 2008 Sedan
+
dominy
post 25 Jan 2014, 08:26
Post #13

Membru autentic

Salut eu am schimbat la diesel capul de planetara.gasiti la mai toate magazinele cu piese auto oferte foarte bune la aceasta piesa, eu am cumparato cu 120 de lei incluzand burduf, piulita, coliere si vaselina.capul de planetara se strica in momentul in care se sparge burduful si pierde vaselina din interior
O zi buna

--------------------
renault laguna 2 - GL 22 DOM 2002 dci 120 hp
+
boeru_laurentiu
post 25 Jan 2014, 09:51
Post #14

Membru

From: Focsani

Numai ca la 1.6 16v nu gasesti cap planetara separat , sau cel putin nu am gasit eu !

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
stany
post 26 Jan 2014, 10:24
Post #15

Membru autentic

From: Vaslui

nu gasesti cap de planetara pentru 1.6 16v oriunde ai cauta...m-am confruntat cu problema asta 1 an....singurele solutii ...planetara intreaga de la orice magazin de piese auto . Atentie este reconditionata nu o sa gasiti nicaieri noua . preturi intre 360 si 6-700 lei ( cel putin asa am gasit eu + planetara voastra la schimb). La reprezentanta acum 2 luni mi-au facut un pret de 800 si ceva de euro ambele planetare noi nu reconditionate...Sau cum am facut si eu am luat SH complete s-au nimerit impecabile amandoua!

Totusi nelamurirea mea este ca peste tot pe unde am intrebat daca se pot reconditiona raspunsul a fost nu dar astia in magazin toti cer planetara ta la schimb si daca ii intrebi daca e reconditionata spun ca da undeva in Polonia ... Si mai nou pe Autokarma unde le gasisem cel mai ieftin daca cititi pe acolo spune ca planetara nu tre sa fie ruginita ,lovita ,cursa ca se modifica pretul de parca cineva le schimba de bune..

26 Jan 2014, 10:32:
cam astea ar fi conditiile care le impun ei la planetare ...deci mare grija cand cumparati...daca va refuza piesa la schimb vi se ia 160 lei/buc in schimbul planetarei uzate.

13. Produs cu piesa veche la schimb
Pentru produsele la care este necesara piesa veche la schimb, conditiile de primire de catre noi sunt urmatoarele:

1. sa aveti piesa veche in momentul achizitionarii piesei noi, pentru a putea fi comparate sau sa faceti dvs. comparatia inainte de montaj

2. piesa veche trebuie sa fie identica cu piesa noua, fara urme de lovituri, fara parti lipsa, curatata cu solventi si jet de apa

3. pentru a fi acceptate ca piese veche la schimb, piesele vechi nu trebuie sa fie murdare, rupte, indoite, corodate, ruginite sau cu componente lipsa

4. nu se pot primi ca piesa veche la schimb, piese vechi necuratate cu solventi si jet de apa, chiar daca sunt identice cu piesa noua

5. acceptarea piesei vechi se va face doar dupa ce un reprezentant Autokarma va verifica daca sunt respectate conditiile de primire

6. daca nu sunt respectate conditiile de primire, valoarea de pe site a piesei cumparate creste cu de la 25% la 100%, in functie de cerintetele producatorului

7. valoarea piesei vechi o veti afla de la procesatorul care va prelua comanda dvs. online

In general produsele cu piesa veche la schimb sunt urmatoarele: planetare, electromotoare, alternatoare, casete directie, pompe servodirectie, etriere frana etc.

Cele mai dese defectiun intalnite, pentru care nu sunt acceptate ca piese de schimb PLANETARELE sunt: caneluri deteriorate, ax planetara nu este drept, componente lipsa sau deteriorate, capete planetara lipsa sau deteriorate,

Ne rezervam dreptul de a nu accepta piesa veche la schimb, din motivele prezentate mai sus sau altele mai rar intalnite, care tin de posibilitatea de reconditionare a piesei vechi, conform normelor date de producatori.

This post has been edited by stany: 26 Jan 2014, 10:32

--------------------
Renault laguna 1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
+
djidji_thebest
post 26 Jan 2014, 19:48
Post #16

untest

QUOTE(dominy @ 25 Jan 2014, 08:26)
Salut eu am schimbat la diesel capul de planetara.gasiti la mai toate magazinele cu piese auto oferte foarte bune la aceasta piesa, eu am cumparato cu 120 de lei incluzand burduf, piulita, coliere si vaselina.capul de planetara se strica in momentul in care se sparge burduful si pierde vaselina din interior
O zi buna
*

Acum am inteles motivul pentru care mi s-a stricat planetara... mi-a fost spart burduful acum vreo 2 ani parca si acum surpriza, sau nu, mi s-a stricat planetara. Ma intrebam de ce mi s-a stricat... iar acum am aflat, mersi pentru explicatie.

QUOTE(stany @ 26 Jan 2014, 10:24)
nu gasesti cap de planetara pentru 1.6 16v  oriunde ai cauta...m-am confruntat cu problema asta 1 an....singurele solutii ...planetara intreaga de la orice magazin de piese auto . Atentie este reconditionata nu o sa gasiti nicaieri noua . preturi intre 360 si 6-700 lei ( cel putin asa am gasit eu + planetara voastra la schimb). La reprezentanta acum 2 luni mi-au facut un pret de 800 si ceva de euro ambele planetare noi nu reconditionate...Sau cum am facut si eu am luat SH complete s-au nimerit impecabile amandoua!

Totusi nelamurirea mea este ca peste tot pe unde am intrebat daca se pot reconditiona raspunsul a fost nu dar astia in magazin toti cer planetara ta la schimb si daca ii intrebi  daca e reconditionata spun ca da undeva in Polonia ...  Si mai nou pe Autokarma unde le gasisem cel mai ieftin daca cititi pe acolo spune ca planetara nu tre sa fie ruginita ,lovita ,cursa ca se modifica pretul de parca cineva le schimba de bune..

<span class='edit'>26 Jan 2014, 10:32:</span>
cam astea ar fi conditiile care le impun ei la planetare ...deci mare grija cand cumparati...daca va refuza piesa la schimb vi se ia 160 lei/buc in schimbul planetarei uzate.

13. Produs cu piesa veche la schimb
Pentru produsele la care este necesara piesa veche la schimb, conditiile de primire de catre noi sunt urmatoarele:

1. sa aveti piesa veche in momentul achizitionarii piesei noi, pentru a putea fi comparate sau sa faceti dvs. comparatia inainte de montaj

2. piesa veche trebuie sa fie identica cu piesa noua, fara urme de lovituri, fara parti lipsa, curatata cu solventi si jet de apa

3. pentru a fi acceptate ca piese veche la schimb, piesele vechi nu trebuie sa fie murdare, rupte, indoite, corodate, ruginite sau cu componente lipsa

4. nu se pot primi ca piesa veche la schimb, piese vechi necuratate cu solventi si jet de apa, chiar daca sunt identice cu piesa noua

5. acceptarea piesei vechi se va face doar dupa ce un reprezentant Autokarma va verifica daca sunt respectate conditiile de primire

6. daca nu sunt respectate conditiile de primire, valoarea de pe site a piesei cumparate creste cu de la 25% la 100%, in functie de cerintetele producatorului

7. valoarea piesei vechi o veti afla de la procesatorul care va prelua comanda dvs. online
In general produsele cu piesa veche la schimb sunt urmatoarele: planetare, electromotoare, alternatoare, casete directie, pompe servodirectie, etriere frana etc.

Cele mai dese defectiun intalnite, pentru care nu sunt acceptate ca piese de schimb PLANETARELE sunt: caneluri deteriorate, ax planetara nu este drept, componente lipsa sau deteriorate, capete planetara lipsa sau deteriorate,

Ne rezervam dreptul de a nu accepta piesa veche la schimb, din motivele prezentate mai sus sau altele mai rar intalnite, care tin de posibilitatea de reconditionare a piesei vechi, conform normelor date de producatori.
*

Ce producatori recomanzi? Am gasit pe mai multe site-uri Lobro (cam la asta ma gandesc), Spidan, SKF nu am curaj sa imi cumpar la cat costa...

Si daca sunt reconditionate... oare cam cate zeci de mii de km mai rezista?

Ai luat SH de la dezmembrari?

--------------------
Renault Laguna AUTHENTIQUE - MS 87 DJI 2001 1.6 16v
+
andu911
post 26 Jan 2014, 20:11
Post #17

Membru autentic

Posteaza si tu seria de sasiu.

--------------------
- - -
+
djidji_thebest
post 26 Jan 2014, 20:56
Post #18

untest

VF1BG0A0524418388

--------------------
Renault Laguna AUTHENTIQUE - MS 87 DJI 2001 1.6 16v
+
andu911
post 26 Jan 2014, 21:47
Post #19

Membru autentic

mda, e in jur de 400 de lei una... mai bine ia-o sh, ca in general nu se strica, decat daca au probleme cu burdufele

--------------------
- - -
+
stany
post 27 Jan 2014, 09:12
Post #20

Membru autentic

From: Vaslui

nu pot sa iti recomand un anumit producator ca habar nu am...astia prin magazine lauda spidan.
Eu am luat una de la un coleg de forum si una de la cineva cautand pe google....ambele s-au nimerit foarte bune. ideea e sa nu aiba joc sau burduful ciupit. Ca pret 400 lei ambele cu tot cu transport.

--------------------
Renault laguna 1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
+
RENAULT LAGUNA 2002
post 28 Jan 2014, 03:48
Post #21

Membru incepator

pentru
iuli23

<span class='edit'>28 Jan 2014, 04:58:</span>
scuze de intarziere iuli ...iti multumesc anticipat

This post has been edited by RENAULT LAGUNA 2002: 28 Jan 2014, 21:29

Attached thumbnail(s)
IMG_1505.JPG ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 202

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 - mh 02 aln 2002
+
alybv
post 5 Mar 2014, 20:35
Post #22

Membru incepator

Baieti trebuie sa schimb si eu capetele de planetara (s-au dus ambele) si am o problema,nu stiu care e treaba cu nr de dinti.Am fost la un mag. de piese mai renumit si m-a intrebat: cu 32 sau cu 35 de dinti? clar nu am stiut ce sa raspund.
Acum dacă le schimb pe amandoua are importanta daca le iau pe ambele cu 32 sau 35.Se poate sa nu se potriveasca la roata?
Exista vreo alta solutie pt a afla cati dinti au actualele planetare fara sa le dau jos?

--------------------
Renault Laguna ll 2004 dinamique
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th August 2025 - 12:43
Dacia