Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Un eveniment - 2 fransize, Constatatorul considera ca sunt 2 evenimente

pasparache
post 13 Jul 2007, 15:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am gasit masina lovita in parcare (caderi de obiecte) pe caroserie. Am CASCO cu fransiza pentru avarii partiale - suma fixa. De la politie am obtinut dovada de reparatie cu care am fost la asigurator. Constatatorul a intocmit dosarul de daune dar a considerat ca cele 3 avarii de pe dovada de la politie sunt din 2 evenimente, deci trebuie sa platesc de 2 ori fransiza pentru a putea obtine acordul asiguratorului pentru reparatie.
Mentionez ca masina a fost parcata aprox. 8 zile, timp in care am fost plecat din tara, iar la intoarcere am constatat cele 3 avarii.

Nu inteleg care sunt criteriile dupa care asiguratorul considera ca daunele provin din mai multe evenimente. A mai patit cineva ceva asemanator? Am vreo sansa daca contest decizia constatorului?

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6MPi - B-96-TGV
Unde se duce mincarimea cind te scarpini?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 13 Jul 2007, 16:26
Post #2

Moderator

Daca ne spui si despre ce avarii e vorba (eventual si niste poze), poate te putem ajuta cu niste explicatii / sfaturi. Asa ...

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
pasparache
post 13 Jul 2007, 16:39
Post #3

Membru incepator

Cele trei avarii sunt:
- aripa dreapta fata infundata la 10-15 cm fata de nivelul pragului, inspre portiera. Dupa parerea mea este lovita de un alt vehicul desi vopseaua nu e zgiriata.
- portiera dreapta spate: usor deformata in zona "dungii" (Logan). Se mai vad inca zgiriturile verticale ale obiectului care a cazut.
- portbagaj deformat in partea de sus dreapta pe o lungime de aprox. 20 cm. Deformatia este numai a tablei exterioare (pe interior nu este deformat).

Incerc sa revin si cu niste poze.

--------------------
+
Tudor
post 13 Jul 2007, 16:44
Post #4

Moderator

Chiar din cele indicate de tine reiese ca sunt 2 evenimente: unul este o izbire de catre un alt vehicol (poate fi bicicleta, carucior, nu neaparat autoturism), iar altul este o cadere de corpuri.
Cele 2 puteau fi considerate 1 singur eveniment daca aveau o determinare directa (exemplu ipotetic: mergeai cu masina, intra unul in aripa ta, te deviaza, tu intrii intr-o ghereta de pe care, ca urmare a izbiturii, cad ceva obiecte pe masina ta), dar cum masina ta statea parcata, nu se poate discuta asa ceva.
Tu poti contesta la seful dep. daune de la asigurator si apoi la CSA, dar nu vad sa ai sanse de castig.
Parerea mea este ca inspectorul a fost rezonabil, la cum descrii daunele putea spune ca e vorba de 3 evenimente si era acoperit de contract.

--------------------
+
pasparache
post 13 Jul 2007, 17:11
Post #5

Membru incepator

Probabil notiunea de eveniment nu-mi este foarte clara. Avind in vedere ca cele 3 avarii au fost facute in lipsa mea, iar eu le-am constatat dupa 8 zile, probabil s-au produs la momente de timp diferit, poate chiar in zile diferite.
Pentru mine este un singur "eveniment" (nefericit) pentru ca avariile le-am declarat imediat ce le-am putut constata.

Fiind un pic suparat, ma intreb de ce nu au fost considerate 3 evenimente mad.gif ca sa platesc 3 fransize, adica probabil cit va face in total reparatia.

--------------------
+
Tudor
post 13 Jul 2007, 17:35
Post #6

Moderator

Un eveniment este o insiruire de actiuni ce sunt legale intre ele printr-o cauzalitate directa.

Eu nu vreau sa tin cu ursul, am vrut doar sa iti spun ca daca vroia, inspectorul putea spune ca urma de lovire de pe portiera nu a fost facuta de un obiect asemenator celui care a produs paguba de pe portbagaj.

Astfel de cazuri de pareri divergente intre asigurator si asigurat, daca nu se rezolva pe cale amiabila, ajung in instanta unde expertizele tehnice si gradul de intelegere al judecatorului determina cine are dreptate.

Eu zic ca ai intrebat ca sa aflii un sfat realist, nu ca sa-ti plangem de mila si sa injuram si noi, alaturi de tine, inspectorul cel rau. Imi pare rau, dar din punctul meu de vedere asta e realitatea:
- 1 eveniment: aproape imposibl
- 2 evenimente: foarte probabil
- 3 evenimente: putin probabil
Oricum, tu poti contesta inspectorul, ti-am spus anterior unde.

--------------------
+
Log-on
post 14 Jul 2007, 01:10
Post #7

Membru incepator

Imi permit sa intreb tot aici, pentru ca sunt intr-o situatie similara, si, in special, tot pe Tudor, care vad ca se pricepe. biggrin.gif

Daca sunt nemultumit de constatarea facuta de un inspector de asigurari ce pot sa fac? Precizez ca este vorba de Asiban.

Cam asta e povestea: Am avut doua daune... la ambele e inclusa si bara... insa niciunul dintre cei doi inspectori nu vrea sa-mi scrie ca trebuie inlocuita, desi cei din service mi-au spus ca este necesara inlocuirea, eventual cu recuperare.

Primul mi-a trecut doar "Revopsire" si a scris Bara "(bandou)".

Iar cel care mi-a constatat a doua dauna mi-a scris doar "Mai are trecuta bara in alt dosar", iar ulterior, n-a vrut sa-mi treaca "inlocuire", desi avaria la bara este mai grava, in urma celei de-a doua daune. Culmea, mi-a zis ca primul inspector trebuia sa-mi scrie ca bara trebuie inlocuita, desi prima avarie la bara e minora.

Cam asta ar fi situatia. In caz ca n-am fost suficient de explicit, pot reveni cu detalii.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS Plus 1.4
+
Tudor
post 14 Jul 2007, 10:04
Post #8

Moderator

La Sucursala Asiban din zona ta exista un Sef Departament Daune, cauta-l si vorbeste cu el. Pregateste-ti si o cerere in scris, in care sa soliciti inlocuirea barei spate, argumentand cu cele spuse de cei de la service (indica service-ul si numele inginerului de acolo).

--------------------
+
Log-on
post 14 Jul 2007, 15:10
Post #9

Membru incepator

Merci mult, luni ma duc cu masina in service si in functie de ce mai imi zic cei de acolo o sa procedez cum m-ai sfatuit.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS Plus 1.4
+
pasparache
post 14 Jul 2007, 16:46
Post #10

Membru incepator

Tudor, sunt de acord cu definitia evenimentului data de tine. De altfel, dupa pararea mea, avind in vedere urmele ramase pe caroserie, cele 3 avarii sunt produse in 3 evenimente nu din 2.

Insa nu sunt de acord sa platesc mai mult de o fransiza condiderind ca nu am avut fizic cum sa constat aceste avarii pe masura ce ele s-au produs. Din pacate nu gasesc pe polita mea de asigurare nici o clauza care sa se refere la o astfel de situatie sau ceva asemanator.

--------------------
+
IvanCG
post 17 Jul 2007, 12:20
Post #11

Membru incepator

Dupa umila mea parere, chiar daca aveai posibilitatea sa constati avariile pe masura ce s-au produs, tot multiple evenimente erau.

Sunt de acord ca asta este un mare neajuns al fransizei, dar nu cred ca societatea de asigurari se face vinovata in vreun fel. Daca totusi crezi ca esti nedreptatit consulta un avocat (ia si contractul cu tine) si vezi ce spune, poate ai noroc si exista vreun chichirez de care se poate lega.

--------------------
Renault Laguna II Estate Privilege 1.9 dCi 2002
+
Braveheart
post 18 Jul 2007, 12:41
Post #12

Membru autentic

From: BT

am si eu o durere poate ma ajutati..am masina din oct 2006 si in timp au tot aparut semne ale civilizatiei: zgarietura aripa spate dreapta - trebuie revopsit, nu merge polish..mai multe zarieturi care din fericire nu au ajuns pana la tabla si probabil merg la polish..iar bara spate (aia neagra din plastic biggrin.gif ) are mai multe zgarieturi si starsaturi, cum au intrat idiotiiin mine prin dif parcari. Precizez ca toate astea s-au intamplat prin parcari dar nu m-am deranjat pana acu sa sun la asigurator, ca am zis - sa se mai adune..nu ma duc numai pt un polish.
Acu intrebarile mele sunt :
1. as vrea sa le repar dupa ce trece primul an, ca sa nu plat casco mai mare la anul..adica sa ma duc sa fac constatarile abia in oct (chit ca nu e tocmai corect); ce se intampla la reinoirea casco dupa primul an daca eu nu declar nimic..fac poze la masina sau semnam numai hartiile?-tinand cont ca nu schimb asiguratorul

2.bara spate de protectie..aia din plastic negru, nu e sparta-rupta, dar arata ca naiba..ce sanse am sa o inlocuiesc ?(am sa incerc sa fac poze)

#. nu vor fi probleme cu asiguratorul tinand cont ca va fi clar ca au fost mai multe evenim ? Casco am full, la asiban, cu franciza 0.
Va multumesc

This post has been edited by Braveheart: 18 Jul 2007, 12:43

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
lucian_v
post 18 Jul 2007, 13:09
Post #13

Membru autentic

Cand reinoiesti contractul nu iti face iar poze daca contractul nou este in continuarea celui care expira. daca exista o distanta intre ele chiar si de 1 minut se fac iar poze.
nu cred sa ai nici o problema cel putin din partea asiguratorului....dar vezi ca prima de reintregire o sa fie mai mare daca faci pe contractul nou pentru ca mai ai practic un an de asigurare....

--------------------
--- --- --- - ---
+
Braveheart
post 18 Jul 2007, 16:38
Post #14

Membru autentic

QUOTE(lucian_vlaicu @ 18 Jul 2007, 13:09)
Cand reinoiesti contractul nu iti face iar poze daca contractul nou este in continuarea celui care expira. daca exista o distanta intre ele chiar si de 1 minut se fac iar poze.
nu cred sa ai nici o problema cel putin din partea asiguratorului....dar vezi ca prima de reintregire o sa fie mai mare daca faci pe contractul nou pentru ca mai ai practic un an de asigurare....
*

si atunci ce sa fie mai naspa..reintregirea sau cresterea nivelului asigurarii casco ? sad.gif
reintregirea ma gandesc acu ca inseamna sa plat casco pana la finele anului contractual..sau e altceva.. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
lucian_v
post 18 Jul 2007, 17:16
Post #15

Membru autentic

pai vezi ce e mai scump...reintregirea sau cresterea de prima...nu stiu daca m-am exprimat corect si nu cred ca ai inteles exact ce am vrut sa zic..

--------------------
--- --- --- - ---
+
Tudor
post 18 Jul 2007, 17:39
Post #16

Moderator

Braveheart:

1. Declararea daunelor trebuie facuta in termenele prevazute de lege (la politie) si de contract (la asigurator). Nu astepta ca cineva de pe aici sa te sfatuiasca sa faci altceva; daca vrei sa nu respecti legea / contractul asta te priveste doar pe tine.

Citeste Ghidul casco (e in sectiune in zona lipicioasa)

2. O polita fara daune platite determina acordarea unei reduceri in anul urmator. O polita cu daune poate determina majorari in anul urmator.

3. Despre ce inseamna si cat costa reintregirea sumei asigurate gasesti in Ghidul casco.

--------------------
+
Braveheart
post 19 Jul 2007, 14:31
Post #17

Membru autentic

Toata treaba e ca pur si simplu nu prea am/am avut timp sa umblu pt masina..si acu imi cam pare rau. Normal ca aveti dreptate, totul trebuie facut conform legii biggrin.gif
Oricum, va multumesc, sunt cu o idee mai lamurit biggrin.gif

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 13:34
Dacia