Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

airbag spate si scaun de copil, compatibile ?

aaddrryyss
post 26 Jun 2007, 10:22
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Salutare intregii comunitati forumistice, cu ocazia primului meu post.

In curand va sosi si la mine un Megane Sedan, ale carui detalii sunt in principiu stabilite (motor, culoare, dotari...) insa marea dilema vizavi de dotari ar fi urmatoarea : merge sa-l comand si cu airbag-uri pe spate avand in vedere ca un loc din spate va fi populat cu un bebe si scaunelul aferent ?

Ma gandesc la situatia periculoasa si larg documentata a airbagului fata pasager care mai rau face decat bine daca se monteaza acolo scaunelul. Nu cumva la fel s-ar intampla si in spate ? Ma alarmeaza ca la cele spate eu stiu ca nu exista nici posibilitate de dezactivare daca situatia o cere.

Dilema e cu atat mai mare cu cat in locurile din spate sunt prevazuti in mod frecvent si pasageri adulti, pe care i-as vrea protejati....Bebe-ul conteaza mai mult totusi.

Deci : cu sau fara ?

This post has been edited by aaddrryyss: 26 Jun 2007, 10:23

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 26 Jun 2007, 10:30
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Merge, scaunul lu' bebe (sa-ti traiasca sanatos! L.E. .... bebe, nu scaunul biggrin.gif ) lasa loc destul pentru airbag!
In fata este altceva, airbagul frontal "striveste" scaunul de bebe, oricum l-ai plasa, asa ca trebuie dezactivat.

LE
Acum vad ca este no.1 post - Bine-ai venit!

This post has been edited by adi_ar: 26 Jun 2007, 11:45

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
AlexC
post 26 Jun 2007, 11:27
Post #3

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

1. In fata ai buton de dezactivare airbag. Daca pui copilul acolo si nu dezactivezi airbagul practic l-ai omorat cu mana ta, in caz de accident. Daca pui un adult si nu activezi airbagul la loc, l-ai omorat pe adult tot cu mana ta.

2. In spate airbagul lateral de deschide catre partea frontala a masinii, ca sa protejeze cat mai mult din laterala masinii. El nu se deschide catre interior, acolo unde e plasat scaunul pentru copil.

Am fost si eu in dilema asta acum un an si am pus pe masina si airbagurile spate, stau mai linistit pentru 32 EUR cat au costat :-)

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Meghitzanul
post 26 Jun 2007, 14:30
Post #4

***** 4 ISOFIX

sunt posesor de airbaguri laterale spate, scaun cu isofix si bineinteles copil smile.gif
dupa montarea scaunului, distanta dintre scaun si usa e cam de 20 cm (sper sa nu ma insel), deci cred eu ca e suficienta si corespunzatoare pt deschiderea airbagului... si dupa cum spunea si AlexC mai sus, airbag-ul se deschide de-a lungul usii si nicidecum ca un balon cum se deschid airbag-urile frontale fata de ex

ma gandesc ca daca ar fi fost vreo restrictie in acest sens, marele creator de automobile cu 5 stele la euro n'cap ar fi precizat in manualul de utilizare explicit acest lucru, chiar daca airbag-urile laterale spate sunt optionale

tot pe AlexC si adi_ar as vrea sa ii contrazic putin... in sensul ca airbag-ul fata se dezactiveaza numai in cazul in care pui un scaun de copil care se monteaza cu spatele catre directia de mers (vezi semnele de langa butonul de dezactivare airbag frontal dreapta).... dar daca pui un scaun obisnuit care se moteaza cu fata la directia de mers este bineinteles f indicat ca airbag-ul sa ramana activat (in sensul asta nemaiexistand nici o restrictie in poza de langa butonul cu pricina)

deci, parerea mea e sa comanzi airbag-urile laterale spate linistit... si sper sa nu ai nevoie sa fie folosite smile.gif

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
adi_ar
post 26 Jun 2007, 14:34
Post #5

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Foarte corecta observatia, multumesc pentru completare! Asa scrie la carte!

Sper sa nu facem nici o constatare pe viu dar imi amintesc un articol citit pe undeva ca daca scaunul copilului nu este "scoica", sa-l protejeze, atunci forta de deschidere a airbag-ului este oricum fatala pentru copil.
Eu parca as prefera sa-l fixez in cele 5 puncte si sa-l asez cu spatele daca este in fata - il poti vedea, supraveghea si eventual interveni mai bine.

This post has been edited by adi_ar: 26 Jun 2007, 14:38

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
aaddrryyss
post 26 Jun 2007, 15:48
Post #6

Membru autentic

Multumesc tuturor pentru lamurire, si va urez la randul meu sa nu aveti nevoie de acele airbaguri (de nici unele defapt).
In concluzie, "minunea" se comanda cu ele in dotare...

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
Meghitzanul
post 27 Jun 2007, 08:54
Post #7

***** 4 ISOFIX

adi_ar, cu spatele la directia de mers il poti pune pana la 6-9 luni dupa care nu o sa mai vrea sa stea acolo... o sa vrea in fundulet
dupa 9 kg poate fi pus intr-un scaunel obisnuit

aaddrryyss: iti recomand scaunel cu isofix.. e pacat sa ai sistem isofix pe masina si sa nu iei si scaunelul aferent... cele cu isofix sunt detasat mai bune fata de cele normale... eu cred ca pot sa fac si tumbe cu masina si scaunelul cred ca va sta intepenit
e mai scump dar merita... daca vei sapa puternic poate il vei gasi la un pret mai acceptabil... vezi ca mai sunt si alte topicuri pe tema asta

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 00:24
Dacia