Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Motorola a inventat ecranul LCD cu celule solare, :D

C@talin
post 23 May 2007, 15:29
Post #1

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

Motorola a obtinut un brevet de inventie pentru un ecran cu cristale lichide (LCD) care contine celule solare, ceea ce va permite in curand realizarea de telefoane mobile compacte, care se incarca de la lumina zilei.

Exista deja telefoane mobile care pot fi incarcate cu energie solara, dar toate acele solutii folosesc celule fotovoltaice care sporesc greutatea si dimensiunea telefonului mobil, anunta NewsIn. Pentru a putea realiza un telefon mobil solar mic si usor, Motorola propune includerea celulelor solare in ecranul telefonului.

Potrivit companiei Motorola, cea mai mare obstacol in realizarea unui telefon mobil cu alimentare solara il reprezinta nivelul de lumina pe care il retine o celula solara. Ecranele protectoare din plastic sau sticla a afisajelor clasice cu cristal lichid reflecta cea mai mare parte din lumina, in loc sa o absoarba pentru a o transforma in energie electrica. Noul procedeu brevetat de Motorola permite absorbirea a peste 75% din lumina, ceea ce este suficient pentru a putea contribui la alimentarea unui telefon mobil.

Acelasi brevet de inventie al Motorola descrie un procedeu prin care se pot fabrica diode electroluminiscente OLED si suprafete de tip "touchscreen" care contine celule solare.

SURSA

http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Teh...celule-solare-/

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladG
post 23 May 2007, 16:32
Post #2

Membru preistoric

From: Bucuresti

Foarte tare ca realizare, dar totusi mobilul il tii mai mult in buzunar, in casa, etc.
Nu prea il bate soarele.
Ma rog, daca ari la camp cu tractorul, ai putea sa-l pui pe bord. biggrin.gif

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
ady85btz
post 24 May 2007, 00:01
Post #3

Membru onorific

neinteresant wink.gif
p.s: cine e pe primu loc-cine e pe primu loc?? NOKIAAAAA laugh.gif ...asa ca...dejaba laugh.gif

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
DAN_DANIEL
post 24 May 2007, 00:21
Post #4

STAGIAR

ce sa spun. toata lumea e cu NOKIA-n ochi. daca or sa scoata astia de la motorola treaba asta, or sa rupa piata cu ele ph34r.gif

--------------------
DACIA berlina 2000
+
vis-a-vis
post 24 May 2007, 00:28
Post #5

DaciaClubber

QUOTE(VladG @ 23 May 2007, 16:32)
Foarte tare ca realizare, dar totusi mobilul il tii mai mult in buzunar, in casa, etc.
Nu prea il bate soarele.
Ma rog, daca ari la camp cu tractorul, ai putea sa-l pui pe bord. biggrin.gif
*

Tema de gandire:
calculatoarele de buzunar fara baterii, cele "solare", trebuie sa le tii in soare ca sa functioneze?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
VladG
post 24 May 2007, 11:03
Post #6

Membru preistoric

Pai m-am gandit si la asta, dar diferenta de energie de care au nevoie cred ca e cam mare intre un calculator de buzunar si un mobil.
De aia un calculator de buzunar "clasic" are o baterie tip "pastila" care tine chiar si cativa ani, pe cand bateria de mobil e mult mai mare si tine cat tine...
Date fiind diferentele astea, ai nevoie de o sursa mult mai puternica de energie (lumina) ptr a incarca bateria unui mobil, cred eu.

This post has been edited by VladG: 24 May 2007, 11:04

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
einstein1984
post 24 May 2007, 11:06
Post #7

fan Dacia

Pai probabil ca are si mufa de incarcare, dar sarcina aia care vine prin celulele de pe ecran ajuta la prelungirea timpului de stand by.
In plus, unii oameni poarta mobilul de gat, unde il vede soarele!

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
dizzy
post 24 May 2007, 11:14
Post #8

Work smart not hard!

si cat stai la birou il pui in raza de lumina si se incarca.
La fel il poti tine pe bordul de la masina.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
vis-a-vis
post 24 May 2007, 11:51
Post #9

DaciaClubber

Daca se produce curent, cu putin peste cel consumat in stand-by, atunci este perfect.
Daca durata intre reincarcari se mareste pe la 2 saptamani, eu zic ca e nemaipomenit.
Pentru asta, as putea sa m-adaptez in a-mi expune mobilul cat mai mult la lumina, chiar daca asta emana snobism biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
os
post 24 May 2007, 12:17
Post #10

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Desi n-are de a face cu inventia decit indirect o sa-mi spun si eu aici opinia despre Motorola Mobiles:

Dupa ce am avut unul (multi ani in urma) de al carui software am fost nemultumit (dar macar functiona), m-am lasat indus in eroare de aparenta si am mai luat un Motorola cu vreun an in urma. Stiam eu ca nu-s chiar asa grozave, dar la ce a urmat nu ma asteptam: s-a defectat de 3 ori in ceva mai putin de un an (la primele doua defectari aparat inlocuit pe garantie, de cea actuala inca nu m-am ocupat).

Urmeaza ca n-o sa mai iau niciodata Motorola (oricit de frumoase si/sau plate ar fi), chiar daca ar functiona cu rahat.

Daca alimentez telefonul la 3 zile, la 7 sau la 14 mi-este (mie personal) perfect egal, asa ca dupa mine inventia aia sa le-o dea la soldati, cind au grija prin diversele deserturi sa ne mai scumpeasca petrolul.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
eminescu0
post 24 May 2007, 23:28
Post #11

Membru autentic

From: Colentina, inima strazii

mda, nici pe mine nu ma incalzeste prea tare pentru ca mi-e absolut indiferent cat de frecvent incarc mobilul. poate cand vor scoate pe piata mobile dintr-alea cu nu-stiu-ce pastila de marimea urechii unui ac din nu-stiu-ce substanta cum ziceau acum vreo 3 ani si care o sa tina 1-2 luni o sa ma atraga... momentan nu.
mai ales ca au mai scos ei o chestie de curant, implementata in noul Motofone F3:

Motofone’s display is totally innovative. No such one has ever been seen in a mobile phone till today. It employs a completely new technology called „electric ink“, also named EPD in short. Thanks to this technology the display is extremely energy-saving. It only needs energy when visualization needs to be modified. That is why it will continue to show information even if you extract the battery without having switched off the phone in advance.

... si mai mult de 4 zile nu tine bateria. Puteau sa invete de la 6310i si sa-i puna o baterie mai performanta, sa duca 2 saptamani daca tot nu consuma prea mult.

--------------------
Reno Megane I hatch
If you can't convince 'em, confuse 'em.
+
tatabobu
post 25 May 2007, 09:04
Post #12

membru

Eminescu0, poti sa intelegi conceptul de "low-end"? A, tu voiai F3-ul sa coste doi lei jumate, sa tina bateria trei saptamani, sa aibe mp3 si treisutepatruscincidemilioanedouasutenouazecisisaptedemiipatrusutetreiscinci de culori, sa faca poze la treij'de megapixeli si mai ce?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th August 2025 - 12:52
Dacia