Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitionare R 19 16v din '94, La ce trebuie sa ma uit si ce tre' sa verific ??

villytzah
post 2 Apr 2007, 23:11
Post #1

Membru

Group: Members

Am gasit un R 19 16 v din '94,coupe, din poze e destul de ingrijita si arata ok.Are si instalatie de gaz ,piele , inchidere centralizata,in fine arata f bine masina.
La ce sa ma uit inainte de testare in timp ce o testez si ce hibe ascunse poate avea o asemenea masina??
Mentionez k pretul este mai mult decat OK in jur de 3000 euro.
Ce sfaturi imi puteti da.Multumesc anticipat......

--------------------
Renault Renault 5 - PH-03-CNI 1988-Campus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 2 Apr 2007, 23:22
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Arata-mi pozele si vedem dup-aia ce e de zis.

LE Presupun ca e cea din bazarul de pe 4tuning.

1. Masina e la vanzare de muuuuuuuuuullllllllttttttaaaaaaaa vreme - 11/21/2006, daca nu mai de demult; intreaba-te de ce nu i-a cumparat-o nimeni pana acum;
2. Scaunele sunt intr-o stare catastrofala;
3. Probabil ca a fost lovita in bot, piesele specifice 16v au fost inlocuite cu piese de non-16v, cele specifice fiind sensibil mai scumpe;
4. Idem si la fel pentru spate;
5. Oglinzile electrice si incalzite au fost standard pe R19, cea din imagine e manuala;
6. Oglinzi manuale si incalzite n-am auzit niciodata, in mod sigur n-au fost pe R19;
7. Scaunele incalizate au fost EXTREM de rare, la cat de aiurea e anuntul nu m-ar mira sa iti spuna ca sunt incalzite da' ca e arsa o siguranta sau o vrajeala similara;
8. Masina pare usor ridicata de bot, ceea ce inseamna ca flansele amortizoarelor, care sunt diferite pe 16v au fost schimbate - probabil pentru ca o flansa de non-16v e 150ron, iar una de 16v este 450ron - iar aceasta schimbare duce la un comportament al directiei cel putin prost;
9. Volanul si schimbatorul nu mai sunt cele originale, ceea ce ma duce cu gandul la un rulaj foarte mare, intrucat eu am vreo 200.000km pe bord (mai mult in realitate probabil) si volanul si schimbatorul se mentin foarte bine dpdv al uzurii;
10. Parerea mea e ca frumusetea 16v-ului sta in elementele care il difera de celelalte 19-uri. La masina in cauza aceste elemente lipsesc cu desavarsire.
11. Nu vad discuri pe spate. Puntea spate are prostul obicei sa strice bucsile si sa devina deranjant de galagioasa. Solutia ieftina este inlocuirea ei cu alta de la dezmembrari. Cum punte cu discuri nu se gaseste mai deloc, majoritatea pun punte cu tamburi, diferenta fiind enorma, atat la raspunsul franelor cat si pe stand.

Ca concluzie, parerea mea este ca actualul proprietar a fost cam carpaci, ce a avut de inlocuit a inlocuit in saracie, ignorand diferentele esentiale.
Eu nu as cumpara-o.

Vad ca esti din PH. Daca il convingi p-ala sa vina prin Ploiesti sa iti prezinte masina, da-mi un PM si te asist, daca crezi ca ai nevoie.

LE2 GAZ??? Sa fim seriosi!! Gaz pe motorul ala??
Acum sunt 100% sigur ca e o masina care nu merita nici macar luata in considerare. Sfatul meu e sa mai cauti!

This post has been edited by R19/16v: 3 Apr 2007, 00:01

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
villytzah
post 3 Apr 2007, 09:37
Post #3

Membru

Group: Members

DA e anuntul de pe 4tuning,stiu k e de orin noiembrie si ma gandeam si eu k o asemenea masina se dadea pana acum.
Oricum eu nu stin neaparat sa aibe toate elementele de pe 16 v original, dar cum ai spus si tu se vede k masina nu s-a dat pt k are ceva hibe.
Ms de raspuns si promptitudine ...biggrin.gif
Oricum raspunsul tau il asteptam k am vazut k esti dotat in materie de R19/16v si nu numai.La mine mai e vb si de consum de aia m-a tenta k era pe gaz....

--------------------
Renault Renault 5 - PH-03-CNI 1988-Campus
+
R19/16v
post 3 Apr 2007, 15:26
Post #4

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Masina consuma dupa cum o conduci; poate sa consume 7-8 sau 19-20. Nu trebuie sa ii pui GPL ca sa consume decent, trebuie sa mergi tu decent cu ea.
Cu cat e mai "originala" masina, cu atat a fost mai bine intretinuta. Daca a fost intretinuta, tu nu ar trebui sa ai probleme.
Bucsaraia este de nova, deci se gaseste si e ieftina (dar si mai proasta deci nu o recomand). In rest nu prea ai ce schimba la ea daca a fost intretinuta corespunzator.

Mai cauta smile.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 22:24
Dacia