Centrale atomice, petrol ...
![]() ![]() ![]() |
Centrale atomice, petrol ...
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.960 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
criza petroliera pe naiba...au rusii petrol si gaze naturale pt 100 de ani de acu inainte pt toata lumea...numa ca e o pb.!! monopol..
cum ar fi sa vina fuckin yankees in rusia ??? abia astept |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Incearca vreo 15 ani pentru petrol. Plus ca rezervele de petrol se gasesc in locuri din ce in ce mai nasoale de exploatat.
Ideea cu aerul comprimat poate fi buna, pentru ca se reduce poluarea din orase. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 21 Mar 2007, 10:53) Aerul comprimat se produce cu ajutorul electricitatii, electricitate care in tarile civilizate se obtine in proportie de peste 90 % din surse curate(hidrocentrale, centrale atomice, solar, eolian). A, ca in ROmania aveam termocentrale, e altceva, nu generalizati, am zis "tarile civilizate". Romania e tara din europa care sta CEL MAI BINE la capitolul energie electrica "curata" ! Avem o tarla de hidrocentrale + cernavoda care e in lucru (adica e foarte gata) la unitatea 2 si se apuca de 3 ![]() ~40% din energia produsa la noi este din surse "curate" adica hidrocentrale si energie nucleara. M-am uitat de curiozitate la Italia ![]() ![]() iaca aici datele (din pacate nu e un grafic exact si mi-e lene sa-l fac io acu' in excell) http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY...X-07-002-EN.PDF |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Franta are vreo 70% din energie produsa in termocentrale atomice (in definitiv tot abur care invarte o turbina e). In plus, cum a zis si klaus, daca se termina petrolul, carbuni mai avem macar 100 de ani de acum in colo, si daca se termina si aia, ardem gunoi menajer!
Autovehiculul electric e mai fiabil decat dracovenia aia si mai eficient (peste 90% eficienta motorului si cam 85% pentru variatorul electric de turatie). Chiar si termocentralele sunt mai eficiente decat motorul cu ardere interna de automobil, si fiind stationare pot fi dotate cu filtre mari si scumpe (evident si eficiente). Adica mai bine ardem carburantul la Turceni decat in Piata Universitatii stand la stop! This post has been edited by einstein1984: 22 Mar 2007, 09:39 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
SUA produce energie electrica din combustibili fosili mai mult de 70% din necesar.
"The United States is the greatest carbon-emitting country in the world and currently is responsible for about 23% of the world's total fossil fuel-based carbon dioxide (CO2) emissions." (http://www.cslforum.org/usa.htm) China, undeva peste 80% (http://www.cslforum.org/china.htm) Si astea-s cifrele din 2003 ! Deci "civilizate", carevasazica ... Trebuie sa se cam termine cu "arsul" de orice fel (decat daca nu produce dioxid de carbon ![]() This post has been edited by hash: 22 Mar 2007, 09:46 |
--------------------
-
-
-
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
hai c-am facut statistica:
Procent energie "curata": Italia 18.93% Spania 34.35% Franta 88.58% (Ard baietii uraniu' ca pe marihuana ![]() UK 23.08% Germania 32.12% Olanda 6.15% Norvegia 99.3% (Din energie hidro si eoliana) Romania 43.35% Bulgaria 52.74% (produce in draci koslodui-ul ala al lor, de aproape 4 ori mai mult decat cernavoda in stadiul actual) Media EU 42.53% |
--------------------
Dacia
1300
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Koslodui parca are 4 unitati, nu 1, si in plus fiinda tara mai mica si cu industrie grea lipsa si necesarul de enrgie e suficient de mic incat sa fie acoperit de centrala atomo-electrica. Aceaisi situatie si la norvegieni, tara mica, caderi de apa multe si cu diferente de nivel mari deci hidrocentrale exdtrem de eficiente (exporta energie in draci).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ov |
![]()
|
clipboard01jg7.jpg norvegia produce de 2 ori si ceva mai mult decat noi (in total). Interesanta este italia, singura tara care produce energie din ape termale ![]() This post has been edited by Ov: 22 Mar 2007, 11:44 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Eu stiu ca un anumit reactor a fost inchis. Altele, mai noi si (presupuse?) mai bune, merg in continuare.
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 08:40 |