Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masina din alta tara!

Abamiha
post 8 Mar 2007, 18:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara domnilor!Am rugamintea de a-mi spune cineva cum se procedeaza in cazul in care vrei sa cumperi o masina din Germania, Olanda sau alta tara UE, in sensul urmator:
-ma duc la Dealer, platesc la el sau nu,
-ce taxe mai sunt pentru a putea circula cu masina in respectiva tara dupa ce am cumparat-o,
-numerele provizorii se i-au de la respectivul dealer, sau de la un organ abilitat al statului respectiv, si cit sunt valabile,
-taxa de inmatriculare in cit timp trebuie platita?,
-referitor la TVA, am vazut ca s-a purtat aceasta discutie inainte de aderarea Ro. la UE, acum mai recuperam sau nu TVA?Mentionez ca am pus aceasta intrebare deoarece, pe site-ul autogenial.de , sunt doua preturi respectiv primul pret, si al doilea cu mentiunea NETTO.Oare ce inseamna asta?
Masina la care ma refer este KIA SORENTO, pretul ei fiind in jur de 20.000 euro full option(piele, trapa, climatizare, navigatie color). de asemenea, este absolut noua, 1 KM., fiind fabricata in 2006.Un exemplu de pret este:22570, iar NETTO 19.560.Care este pretul corect, avind in vedere ca o inmatriculez la noi?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, am cautat, am gasit subiect e asemanatoare, dar nu chiar exacte la problema mea.

--------------------
Renault Laguna 2 - b 51 hly 2003 Dynamiqe
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
flotl
post 10 Mar 2007, 21:17
Post #2

Membru autentic

From: Tulcea

Netto este pretul fara TVA.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
C a t a l i n
post 10 Mar 2007, 21:41
Post #3

QUOTE(Abamiha @ 8 Mar 2007, 18:10)
taxa de inmatriculare in cit timp trebuie platita?,
*

Taxa o plătești la înmatricularea în RO...
Dacă o iei din Germania, încearcă să o înmatriculezi acolo pe o perioadă cât poți de mare...Știu pe cineva care a reușit să înmatriculeze un SH pe 3 luni, cu RCA plătit tot acolo...Astfel el poate circula aici încă 3 luni, apoi 1 luna cu numere provizorii de RO, și apoi ca să mai poată circula va trebui să o înmatriculeze definitiv, deci să platească acea celebră taxă...

PS: Atenție la paginile de pe internet! Când ajungi la fața locului, de cele mai multe ori constați că ce era pe net nu există (mobile.de ca exemplu)...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Abamiha
post 10 Mar 2007, 23:16
Post #4

Membru incepator

Buna seara!Va multumesc pentru raspunsuri, chestia cu inmatricularea pe un timp cit mai lung acolo este chiar interesanta si nu stiam de ea.
Referitor la TVA, nu cred ca se mai aplica, din moment ce Ro. este membra UE.Ce ziceti?
Am auzit ca una este pe site, si alta in realitate, oricum ma gindesc sa dau un telefon in prealabil la acel dealer, dar pina nu vezi, nu poti sa crezi ca este adevarat ce prezinta ei.Oricum as vrea sa si stau cam o saptamina, ca sa vad pe la mai multi dealeri ce oferte au.

--------------------
+
flotl
post 11 Mar 2007, 11:30
Post #5

Membru autentic

From: Tulcea

Ideal este sa cunosti limba si sa cauti in ziar oferte ale persoanelor fizice. Te duci si o iei din curtea neamtului. Asa poti fi mai sigur ca iei ceva bun.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
C a t a l i n
post 11 Mar 2007, 11:35
Post #6

Auto-house-urile sunt pline de români...colorați sau nu... De la neamț din curte e mai greu să cumperi...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Abamiha
post 11 Mar 2007, 11:51
Post #7

Membru incepator

Da, aveti dreptate.Cred ca o sa ma duc in concediu acolo, sa stau o saptamina, doua sa vad anunturi si care este cea mai buna sa o iau.Este dificil de ales, deoarece d.p.d.v al meu laguna este o masina ce corespunde perfect necesitatilor mele.Sa vad un jeep korean 0 km., cel putin asa pretindeau sau un Mercedes 320 S.
Chiar sunt curios, deoarece am vazut niste oferte super-interesante d.p.d.v pret-calitate, si sa nu ma duc la "pomul laudat".
Ca o rugaminte, imi puteri indica o zona Germaniei unde sunt mai multe auto-house-uri.
Eu am rude in Spania, dar nu stiu care sunt preturile si ce oferte au.
Va multumesc pentru raspunsuri.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 07:04
Dacia