Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Reducere Casco

Shush
post 17 Feb 2007, 19:01
Post #1

٩(×̯×)۶

Group: Members
From: Brasov

Ieri am gasit masina destul de lovita in parcare (portierele din dreapta indoite), masina are casco la Asirom cu 45% reducere. Dupa ce am fost la politie am sunat la Asirom pentru informatii si mi-au spus ca reducerea se pierde daca folosesc casco sad.gif Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde reducerea ? (Am citit pe forum ceva despre reintregirea sumei insa nu am inteles prea bine)

--------------------
Seat Leon - Bv-29-Trei Litere 2008 Reference 1.6
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
leinad
post 17 Feb 2007, 21:32
Post #2

Membru dacionist

From: Constanşa

Daca folosesti casco, pierzi reducerea. Reintregirea politei casco se face platin o suma proportionala cu valoarea daunei si cu nr de luni ramase pana la expirarea politei. Dupa expirarea actualei polite vei incheia alta noua dar nu mai beneficiezi de nicio reducere. Singurul mod de a nu pierde reducerea este sa nu folosesti casco. Fa socoteala si vezi cum e mai avantajos.

--------------------
Logan Preferance 75 ponei
+
cristio_79
post 18 Feb 2007, 11:55
Post #3

Membru autentic

From: CONSTANTA

Atunci de ce ai mai facut casco daca acum cand ai nevoie nu o folosesti?Diferenta pe care o vei plati la asigurare nu cred sa fie mai mare decat valoarea daunei respective.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
Shush
post 18 Feb 2007, 12:19
Post #4

٩(×̯×)۶

Dar nu se tine cont de faptul ca nu eu sunt vinovat ?

--------------------
+
traffictours
post 18 Feb 2007, 12:32
Post #5

Membru autentic

Group: Validating Reno
From: Bucuresti

Pentru cei de la CASCO nu conteaza cine e vinovat. Fa calculul(asa cum s-a spus mai sus) si vezi cum iesi mai bine, dar eu cred ca mai bine iesi daca faci reparatia pe CASCO. E foarte greu de lucrat cu CASCO in Romania. Fa un calcul cat ai platit pana acum, vezi ce figuri o sa faca pe parcursul reparatiei, ce figuri o sa faca si service-ul ca nu incaseaza direct ci prin asigurator si ai sa ajungi la concluzia ca e rentabil numai la dauna totala, sau ma rog, aproape. Mai trebuie sa treaca ceva timp "european" sau sa apara si ceva asiguratori din vest ca sa decurga totul normal cu asiguratorii nostri. Mult succes!

--------------------
BMW - -
+
M i h a i
post 18 Feb 2007, 12:42
Post #6

shush>>Nu conteaza cine este vinovatul,un lucru este sigur:daca folosesti casco pierzi reducerea..nu cred ca exista in Ro o societate de asigurari care sa-ti dea reducerea chiar daca folosesti casco.

--------------------
------ ------ ------
+
traffictours
post 18 Feb 2007, 12:49
Post #7

Membru autentic

Group: Validating Reno

Si in vest se pierde reducerea, dar totul decurge normal, duci masina in service si intr-un timp rezonabil esti sunat sa vii sa o recuperezi. La noi, cum trebuie sa apelezi la asiguratori(chiar si RCA) incepe calvarul: asta se indreapta, nu se inlocuieste, mergi la service-ul unde am eu contract(aproape niciodata la reprezentanta marcii), acolo spaga de rigoare sa se apuce de reparatie(ca sunt aglomerati, etc), apoi vizite regulate la service pt. impulsionarea lucrarii, etc. Doamne fereste de accidente grave ca mult se mai patimeste pana iti vezi masina reparata!

--------------------
BMW - -
+
Shush
post 18 Feb 2007, 13:35
Post #8

٩(×̯×)۶

Nu mi se pare corect avand in vedere ca platesc la ei de 11 ani si nu am facut niciodata nicio reparatie. Probabil ca o sa fac reparatia pe casco si pana expira contractu o sa repar si celalate mici urme capatate tot asa prin parcari + o parte din conturul cromat al grilei care mi-a fost furat ... macar sa stiu ca am beneficiat de ceva smile.gif
Dupa o sa inchei asigurare la alta firma. Ce firma recomandati ?
La generali chiar este 200 de euro pt Logan ? Este de incredere sau are fransize foarte mari si nu include toate riscurile?

This post has been edited by Shush: 18 Feb 2007, 13:38

--------------------
+
Shush
post 20 Feb 2007, 17:09
Post #9

٩(×̯×)۶

Mda am dus ieri masina la constatare, inspectorul foarte plictisit si nepoliticos (l-am intrebat daca niste pete cauzate de emisiile unei fabrici intra pe casco si el mi-a raspuns : "masina mea nu are acele pete deci nu intra !" cine stie care o fi treaba cu masina lui smile.gif) ). Se uita la masina si scrie reparatie pt ambele usi ii explic ca sunt indoite destul de urat si ca platesc casco de foarte mult timp si nu l-am folosit niciodata ... pana la urma imi trece "inlocuire". Am incercat sa-l mai intreb cate ceva despre contract si mi-a spus ca trebuie sa vb cu o agenta.
Si inca ceva reparatia o fac la service-ul unde s-a facut si constatarea, service care are intelegere cu Asiromul. Daca au intelegere de ce trebuie eu sa ma duc sa iau factura de la service pe care sa o duc la asirom si dupa sa ma intorc cu acceptul de plata ca sa pot ridica masina ? Service-ul este destul de departe, fiind in afara orasului sad.gif

This post has been edited by Shush: 20 Feb 2007, 17:11

--------------------
+
Tudor
post 20 Feb 2007, 17:14
Post #10

Moderator

Citeste si tu Ghidul Casco si vei gasi acolo lamuriri privind diferenta intre decontare direct ca accept de plata si decontare directa fara accept de plata.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Ovis
post 21 Feb 2007, 09:04
Post #11

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(traffictours)
La noi, cum trebuie sa apelezi la asiguratori(chiar si RCA) incepe calvarul: asta se indreapta, nu se inlocuieste, mergi la service-ul unde am eu contract(aproape niciodata la reprezentanta marcii), acolo spaga de rigoare sa se apuce de reparatie(ca sunt aglomerati, etc), apoi vizite regulate la service pt. impulsionarea lucrarii, etc.

Nu e peste tot asa. Am asigurare la Asiban Timisoara si am apelat pana acum de doua ori la ei. De fiecare data s-au comportat bine, fara carcoteli, mi-a fost schimbat tot ce era de schimbat si mi-a fost acceptat serviceul ales, respectiv la reprezentata. Deci se poate si la noi...ptui ptui sa nu-i deochi biggrin.gif

Daca au intelegere de ce trebuie eu sa ma duc sa iau factura de la service pe care sa o duc la asirom si dupa sa ma intorc cu acceptul de plata ca sa pot ridica masina ? Service-ul este destul de departe, fiind in afara orasului

Asta e un lucru care m-a disperat si pe mine. Am dat bani gramada la taxiuri si timp pierdut aiurea...

--------------------
Renault Megane II.2 Estate Expression 2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
+
cata87
post 21 Feb 2007, 19:44
Post #12

membru alb-violet

From: Timisoara

si eu am asigurare casco si de fiecare data cand am avut ceva la masina mi-au inlocuit totul,nu reparat sau indreptat.am full casco la asirom timisoara la o solenza din 2003.si tot ce e lovit imi inlocuiesc cu piese noi.sunt foarte de treaba astia de la asirom.si ma lasa sa duc masin unde vreau eu la service.

This post has been edited by cata87: 21 Feb 2007, 19:44

--------------------
Dacia Logan 2008
+
BoneHead
post 5 Mar 2007, 02:54
Post #13

Membru

From: Satu Mare/Cluj

Mai, ia ganditi-va. Nu e tocmai corect sa spui,,la ce ti-ai mai facut casco daca nu-l folosesti". Totusi, omul are 45% reducere. Are casco pentru cazurile unde costul reparatiei e mai ridicat. Eu zic sa faci un calcul simplu>ce suma reprezinta reducerea de 45%($$$), compari suma asta cu, costul reparatiei(estimativ la un service) si daca reducerea e mai mica decat costul reparatiei, faci pe casco, daca e invers, platesti reparatia si ramai cu reducerea! Nu asa ar fi cel mai logic/corect?

Scuze, doar acum am observat ca m-am trezit cam tarziu.

This post has been edited by BoneHead: 5 Mar 2007, 02:59

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
+
Shush
post 5 Mar 2007, 20:50
Post #14

٩(×̯×)۶

costul reparatiei a fost de 2000RON deci mai mult decat reducerea oricum probabil dupa expirarea contractului o sa schimb asiguratorul datorita modului in care am fost tratat

--------------------
+
bulan
post 5 Mar 2007, 21:20
Post #15

Membru autentic

Datorita modului in care ai fost tratat mergi la orice service si intreaba atat:la ce asigurator trebuie sa fac rca+casco ca sa nu ma doara capul si in secunda cand este gata masina pot sa plec acasa fara sa ma pasioneze plati sau decontari.
Raspunsul va fi invariabil unul singur!Eu nu am sa scriu numele asiguratorului pentru a nu fi considerata reclama gratuita dar tu poti posta raspunsul celor din service.

--------------------
a b c
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 22:41
Dacia