Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Laguna I, Megan sau Logan?

valentyyyn
post 28 Jan 2007, 15:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ceau,
Am fost ieri in targul de masini in TM(sambata) cu scopul de a vedea ce masina as putea sa-mi cumpar pe la 6000-max6500 euro.Pe langa loganurile cu motor de 1.4 la care pretul era de la 6000 in sus cu sau fara clima, am mai ramas placut impresionat de Laguna I(erau vreo 10 masini cu max 6500 euro).Dotate cu motor de 1.6i,107 CP si multiple dotari(climatronic.Ac,ABS,euro3,4 airbeguri,geamuri electrice,genti aliaj,computer bord,comenzi vocale,etc) m-au impresionat efectiv.Anul fabricatiei m-a cam speriat puti:99 sau 2000.Am vazut si cateva Meganuri tot pe la pretul asta de prin 2000.Toate erau inscrise prin decembrie 2006.
Pot face comparatie Logan-Laguna???

De ce erau atatea Laguna in piata?Cum e intretinerea lor?Se merita investitia/?
Astept sugestii!
Multumesc!

--------------------
dacia 1410 1993 - gj02bjz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adip
post 28 Jan 2007, 15:37
Post #2

Banned

From: Melbourne, Victoria

Inca o "comparativa" smile.gif
1. Cred ca e de Diverse subiectul.
2. Foloseste functia de cautare pentru a gasi informatii despre intretinere
Bafta la cautare si la achizitie

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
cri123
post 28 Jan 2007, 15:38
Post #3

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Daca vrei numai spatiu si o masina mai noua, mergi pe Logan.

Daca accepti riscul sa iei o Laguna sau chiar un Megane (Classic pentru spatiu mai mare, Hatch pentru feeling) cu o vechime mai mare, o sa ai o masina foarte buna, mult peste ce ofera Logan. Insa piesele sunt mai vechi, sansa sa se strice ceva mai mare.

Costurile de intretinere sunt cam la fel, avand in vedere ca nici prin Logan nu prea mai sunt multe piese non-Renault.

Eu am si un Megane Classic din ian 2001 (fabricat dec 2000, luat de nou de la dealer). Sunt foarte multumit de masina, acum merge sotia cu ea, nu mi-a facut nici o problema notabila, nu am schimbat nimic pe la ea, i-am facut revizii si atat. Nu l-as da pe un Logan nou, insa a fost numai masina mea si ii stiu istoria. Pentru cum te simti in masina, pentru cum arata tot, cum merge, e mut mai masina ca Logan. No offense.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
ktmbull
post 28 Jan 2007, 16:38
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Megane Classic e o masina buna, nu se compara Loganul cu Classicul, tinuta de drum, feeling, confort interior peste Logan. Nici Loganul nu e o masina rea dar nu se compara cu Meganul Classic. In schimb costurile de intretinere sunt mai ridicate la Megane, avand in vedere ca in serviceuri e diferenta de pret si la ora de manopera si la piese, clar cu un Logan vei iesi mai ieftin la intretinere.

Ps. Daca nu se poate masina noua, eu as alege masina cea mai noua pe care mi-o pot permite. Chiar daca aceasta ar fi Logan.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
tiberiu.anghel
post 28 Jan 2007, 19:54
Post #5

Membru autentic

Eu unul as merge pe o Laguna I, insa cu motorizarea 1.8l. De ce? Fiindca este un model aflat la sfarsitul perioadei de fabricatie, toate bolile tineretii fiind rezolvate iar motorizarea de 1.6l este putin subdimensionata. Desigur, obligatoriu sa faci toate verificarile inainte de achizitionarea masinii, daca se poate intr-o reprezentanta.

--------------------
- - -
+
r&d
post 29 Jan 2007, 09:01
Post #6

Membru autentic

Cele de 1.6 sunt euro3 si se puteau inmatricula in Ro, de aia sunt aduse asa de multe. Motorul este la limita, dar oricum mult mai bine decat cel de 75cp de pe Logan.
Eu am avut Laguna 1, e drept ca 1.9dCi din 1999. Dar cele din 98-01, adica phase 2 sunt facute f. bine.
Eu recomand Laguna pentru spatiu, calitati dinamice, dotari superioare fata de Megane si calitate superioara a fabricatiei.
Logan doar daca vrei masina noua.
Megane daca gasesti cu km. f. putini comparativ cu Laguna.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 18:53
Dacia