Taxa de autostrada 5 EURO/100 KM
![]() ![]() ![]() |
Taxa de autostrada 5 EURO/100 KM
adrian.paul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pe celelalte strazi ar trebui sa fim noi platiti ca circulam
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
acum vre-o 1/2 de an se vehicula 6 €/100 Km-tri
bag mana-n foc ca in curand apare Base - se ratoie la ei iar valoarea o sa coboare la 3 €/100 Km-tri => Base reales iar noi fraieri platim pe autostrada in rand cu restul UE |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu știu de ce am eu un feeling că n-o să fie nici o taxă de acest gen.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
O sa fie ceva taxa precis, cel mai nasol e ca nimeni niciodata nu o sa fie multumit indiferent de valoare
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
care autostrada?
io nu-mi fac griji ptr taxa asta. poa' s-o faca si de 20 euro pe kilometru din partea mea.oricum nu mai apuc sa platesc. la cum se misca treburile, cred ca nepotii nostri ar trebui sa-si faca griji ptr taxa de autostrada. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
In schimb Berceanu spunea la emisiunea lui Turcescu , ca in cazul in care se introduce taxa de autostrada, se va desfiinta rovigneta.
Doar nu ne-or taxa de doua ori pentru acelasi lucru ??? |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Din partea mea sa puna taxa pe autostrada, mai bine platesc 5 EUR/100km si merg linistit si repede, decat sa imi bat joc de nervii mei si de masina pe drumurile de acum.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai vreau nici o taxa, platesc destule taxe pentru nimic. Vreau sa merg si moca.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Bai nene astia sunt dusi cu pluta...
DIN CE BANI SE FAC AUTOSTRAZILE ????????????? Nu cumva din banii nostri??????? Pai si cum mama naibii sa mai si platesc pentru ea???? Nu e de ajuns cu rovignieta? ca asa mai modernizeaza un drum, mai baga in buzunar, dar macar mai fac ceva...si s-au gandit cumva sa faca eventual o singura cabina taxatoare, asa ca sa recuperam timpul si benzina economisita prin viteza... Sa faca taxe doar pentru tir-uri si masini peste ceva tone... ca alea strica drumul si mai trebuie reparat... Deci avem asa: -taxa de drum inclusa in benzina -taxa ptr. drumuri extraurbane (rovignieta) -taxa de autostrada (poate) -taxa de mediu in benzina -impozit pe masina -taxa de inmatriculare -taxa de prima inmatriculare ![]() -accize si impozite in pretul benzinei -RCA obligatoriu (utila) -ITP de facut (utila si necesara) ...mai e ceva?????? ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Deviati deja. Va rog ramaneti la subiect daca doriti, daca nu inchidem (ca o sa mai vina stiri de genul asta
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
In Europa mai de vest (Germania de ex) este taxa pe timp, nu pe km. Cand intri cu masina pe autostrada primesti un carton cu ora respectiva, apoi cand iesi platesti functie de cat timp ai folosit-o. Asta e un motiv pt care se observa pe autobahn cum multe masini gonesc la viteza maxima. Nu stiu cum e mai profitabil, sa mergi cu 100km/h la consum mic si sa platesti mult la iesire sau sa mergi cu viteza mare, consum mare si sa platesti mai putin, dar cu siguranta a2a varianta e mai palpitanta
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
O astfel de taxa se justifica cand ai grija de drumul respectiv si arata si este mentinut IMPECABIL. Iar asta sigur nu se va intampla la noi (cu intretinerea adica)
Inca o taxa ca sa creasca profitul statului. |
--------------------
Toyota
Corolla
- B-01-LEXY
1,6 VVTI / SOL Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
nicukla |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 12 November 06 From: . ![]() |
@diesel_power
HA HA HA Inseamna ca le-am dat o mare teapa la nemti de cate ori am mers pe la ei ( in total vreo 30.000 km pe autostrada). In Germania autostrazile sunt gratis. In Franta sunt cele mai scumpe intre 10 si 5 euro pe 100 km In Italia sunt cam 5-7 euro /100 km In Spania cam 3-5euro /100 km. Autostarazile care deja sunt in folosinta nu or sa aibe taxe,decat cele care se vor construi de acum incolo. |
--------------------
.
.
- .
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lexy @ 25 Jan 2007, 12:56) Lexy, draga, statul nu opereaza cu notiuni de "profit" si "pierdere" fiindca nu este o societate comerciala. Statul stie doar notiunile de "venituri" si "cheltuieli". Orice taxa are rolul de a aduce venituri la buget, iar orice venit se cheltuie. Felul in care CUM se cheltuie veniturile este marea problema in Romania... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
Eu cred ca sunt mai multe tari in Europa in care se plateste autostrada (de exemplu: Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Italia, Franta etc..), decat tari in care este gratis (cum ar fi Germania).
In Franta de exemplu, poate ajunge chiar si la 10 eur pe 100 km cum spunea cineva mai sus. La polul opus, in Ungaria taxa este de vreo 5 euro pentru 4 zile parca. Concluzia mea: trebuie taxa (mai ales daca vrem ca ritmul in care se construiesc autostrazile sa fie accelerat), dar aceasta trebuie sa fie cat de cat moderata. |
--------------------
Dacia
Logan
- BV
1.6 MPI Ambition - 2005
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Faza este ca 5 euro/ 100km la veniturile romanilor este mult fata de 5-10 e/ 100 km in Franta. Oricum cum spunea cineva nu cred ca o sa apucam noi sa platim in ritmul in care construiesc.
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
In Austria e 7,50 euro pe 10 zile, chiar mai avantajos decat in HU. Las ca la noi o sa ne ajunga de un drum dus pana la Cernavoda.
In FR, francezul de clasa medie, sa zicem asa, se gandeste de doua oriinainte sa aleaga autostrada. Noaptea sunt chiar pustii. La noi, nu stiu cine o sa le cotizeze... This post has been edited by yO_: 25 Jan 2007, 14:49 |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
1. taxa pare un pic cam ridicata, mai ales pentru buzunarul nostru
2. daca tot platesc taxa ca in afara vreau si autostrazi ca in afara. cu wc curate si alte cele, fara gropi si intretinute. |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Pai deja platim Ro-Vignieta, cum sa taxezi de 2 ori acelasi lucru ?
As fi de acord cu o taxa pe toalete, ca sa fie tot timpul cineva acolo si sa fie curate. Dar, daca au pus taxa pe autostrada, nu mai merg pe acolo. Spre ex, 5 euro pana la CT ? Asta inseamna 17 ron, adica aproape 6 litri motorina. Merg 100 km cu 6 litri. Pot sa o iau si prin comune, ca ies mai ieftin. |
--------------------
-
-
-
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
pai cam asta e si ideea, daca nu vrei pe autostrada mergi prin comune. oricum degeaba avem autostrazi daca mereu sunt in reparatii. macar din banii de pe taxa sa se intretina si autostrada si spatiile de servicii adiacente.
|
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
deci hai sa calculam...
Taxa de autostrada 5 eur/100 km= 16.5 RON Motorina 4.5l/100 km 4.5*3.2 RON = 14.4 RON TOTAL =30.9 RON In momentul in care voi cotiza pentru soseaua pe care rulez mai mult decat dau pe combustibilul necesar parcurgerii distantei respective, la mine in tara, unde si asa platesc la impozite si taxe directe si indirecte de i-mi vine acru, I-mi voi depune actele de emigrare oriunde altundeva. In ideea unui drum de 500 km rezulta 154,5 RON, pret fara a calcula uzura masinii voi calatori mai ieftin cu avionul. Un bilet pe aceeasi distanta costa aprox 30 eur.... |
--------------------
DACIA
Logan Laureate
- MS 07 JUX
2006 1.5 dci
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
bun, sunt de acord sa platesc taxa pt. folosirea autostrazilor, asa cum se face in multe tari cu apa calda, dar totusi traim in Romania si nu pot sa nu-mi pun intrebarea: cat la suta din bani se intorc in infrastructura autostrazilor si cat in buzunarul alesilor ?!
|
--------------------
Opel
Astra H
- B-50-WSE
2006 Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(diesel_power @ 25 Jan 2007, 13:44) In Europa mai de vest (Germania de ex) este taxa pe timp, nu pe km. Cand intri cu masina pe autostrada primesti un carton cu ora respectiva, apoi cand iesi platesti functie de cat timp ai folosit-o............. Am fost pe acolo si in Germania nici vorba de taxe de autostrada pentru turisme. Pentru camioane da, si inca cu colectare electronica la kilometru. Se discuta in Bundestag despre introducerea unei taxe de utilizare a autostrazilor si pentru autoturisme dar deocamdata nu exista. In Ungaria si Austria deocamdata e taxa prin plata unei vignete unice valabila pentru toate autostrazile si drumurile express pentru o perioada de timp fara limita de kilometri sau traseu de urmat. In Franta, Italia si probabil si pe altundeva stiu si eu (nu am fost) ca se plateste la kilometru si treci prin portale unde dai (cu) banu'. Si probabil poti sta la cozi ca sa "recuperezi" timpul castigat. La noi vor face taxe cate si cat vor ei. Si noi le vom plati ca nu avem incotro. Dar pe undeva as prefera sa am o autostrada de la Iasi la Oradea si sa platesc pentru 600 km chiar si 30 E doar ca sa parcurg distanta in 6 ore si nu in 10+ ca acuma. |
--------------------
Kia
Cee'd
- IS-96-AEU
2008 SW BEST
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Oricum daca va fi o taxa (pe langa rovigneta) pot sa spun doar:
"Mult Dom'le! Mult! Dincolo era mai ieftin!" |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
cmandrei |
![]()
|
Scump fata de ce ? de autostrazile din Germania sau de cele fin Franta ? sau de taxa unica din Elvetia ? sau de nivelul de salarii ? sau scump in ce sens ? inca nici nu sunt taxe pe autostrada, mai sunt 6 ani pana sa putem merge (speram) pe ele asa calumea "dintr-un capat in altul" si ne si "certam" pe ele. Stiti bine ca anul asta taxa poate fi de 3 euro, la anul de 5 euro, pe urma 10 euro, pe urma primul an gratuit si pe urma 200 euro si asa mai departe. Hai sa traim prima data si pe urma sa vedem. Daca nu, ne mutam cu totii in Germania si nu platim nimic, sau in Franta si platim taxe cat dam pe benzina sau mai mult (raportat per 100km). Bafta multa
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
mai tinerilor....pe ce va certati voi aici??? pe taxa pe autostrada cumva? pai stati calmi. ca sa platim taxa asta, ar trebui sa avem autostrazi. corect? hai sa asteptam sa faca astia autostrazile intai si abia apoi sa ne vaitam ca sint taxele prea mari. da' la cum se misca treburile in romanica, tare mi-e ca nici nepotii nostri n-or sa apuce ziua in care sa plateasca taxa de autostrada.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 02:25 |