Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Au voie sa tina masina in service ?

andu911
post 11 Jan 2007, 12:29
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

Am lasat masina in service sa o repare ca m-a lovit unu spate. O repar pe asigurarea vinovatului. Cand am dus masina in service, cel de acolo mi-a spus ca dupa ce va fi gata masina, nu va putea sa mi-o dea pana asigurarea nu isi da acceptul. Adica ei au voie sa imi tina mie masina ??
Din cate stiu serviceul si asigurarea au contract, e problema lor daca isi onoreaza sau nu platile, au avocati sa isi recupereze banii, dar nu inteleg de ce sa imi tina mie masina.
Masina inca nu e gata, dar vreau sa stiu ce e de facut, in cazul in care vor sa imi blocheze masina in service.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 11 Jan 2007, 12:37
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

asiguratorul trebuie sa dea dovada platii dupa ce e masina ta gata. Altfel nu ti-o da nici un service

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
M i h a i
post 11 Jan 2007, 12:38
Post #3

andu911> Daca nu vrei sa-ti tina ei masina in service platesti tu reparatia si tot tu rezolvi cu societatea de asigurari a vinovatului(adica astepti sa ti dea banii).Daca nu ai banii sa platesti tu costul reparatiei trebuie sa lasi masina acolo.Sunt cazuri in care neaparat trebuie sa lasi masina acolo 3 zile chiar daca platesti tu reparatia...de ex: daca trebuie sa ti vopseasca o usa.(nu se poate intr o zi).Normal ar fi sa faca service-ul reparatia si sa trimita devizul imediat prin fax la societatea de asigurari si sa fie gata totul intr-un minut...La noi in Romania totul este aiurea trebuie sa te obisnuiesti.

--------------------
------ ------ ------
+
andu911
post 11 Jan 2007, 12:52
Post #4

Membru autentic

QUOTE(Ov @ 11 Jan 2007, 12:37)
asiguratorul trebuie sa dea dovada platii dupa ce e masina ta gata. Altfel nu ti-o da nici un service
*

Pai si presupunem ca nu o da....ce face serviceul ? imi vinde masina ca sa isi recupereze banii ?

MHY eu sunt de acord cu ce spui tu, 100%, dar ma refeream la faptul ca, dupa ce termina de reparat masina, de ce sa o tina blocata in service pana are chef asigurarea sa dea acceptul de plata. Au dat acceptul serviceului ca sa se apuce de repartatie. Asta inseamna ca si-au asumat raspunderea pentru achitarea platii la sfarsit.
Si repet, nu e problema mea daca asigurarea isi onoreaza sau nu plata catre service.
Ma gandesc ca la cat de mult ma iubeste domnul agent constator si la faptul ca de la inceput n-a avut chef sa imi repare masina, o sa faca tot posibilul sa traga de timp.
Totusi masina mea nu e gaj.

This post has been edited by andu911: 11 Jan 2007, 13:22

--------------------
- - -
+
tzk
post 11 Jan 2007, 14:40
Post #5

membru cu megane

nu e placut, dar nu cred ca ai ce face .
chiar daca nu crezi, masina ta chiar e gaj, cum zici.
ori platesti tu, ori asigurarea.
se mai poate sa iti iei masina si sa astepte ei sa plateasca asiguratoru, dar iti pastreaza ei actele masinii (dar asta numa daca te cunosc...)

--------------------
Renault Megane II Sedan Expression 1,5dCi 80 2005
+
andu911
post 11 Jan 2007, 15:26
Post #6

Membru autentic

Am un prieten cu cabinet de avocatura, la fel acum vreun an i-a tinut Augsburgu masina, i-a sunat, le-a spus ca se duce sa isi inchirieze masina, fiindca asigurarea are datorie la ei, nu el. Si ca dupa aia ii va da in judecata sa il despagubeasca pentru suma platita de el pe inchirierea masinii din ziua respectiva, pana cand masina lui ii va fi restituita. Dupa 30 min l-a sunat inapoi o tanti de acolo si i-a zis sa vina sa isi ia masina.
Cica ei nu au nici un drept sa tina masina gaj, nu scrie nicaieri treaba asta. Este doar o "vrajeala" de-a lor ca sa te faca pe tine sa suni la asigurare, sa-i zapacesti pe aia ca sa le trimita acceptu.

This post has been edited by andu911: 11 Jan 2007, 15:28

--------------------
- - -
+
guliver
post 11 Jan 2007, 15:34
Post #7

No title

Pai atunci fa si tu la fel ca si prietenul tau si vezi poate rezolvi si-ti ridici masina.

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
avathan
post 11 Jan 2007, 15:44
Post #8

eu.

Group: Banned
From: Buc

Nu cred ca iti pot retine legal nici masina nici actele.
ce te opreste sa mergi la politie sa depui plangere ca ti-au sechestrat masina si actele ...
desi nu stiu daca rezolvi in timp util ...
una peste alta cel mai bine e sa discutati sa ajungeti la un rezultat favorabil ambelor parti si amiabil.
asa cred eu ca ar fi cel mai bine...

This post has been edited by avathan: 11 Jan 2007, 16:26

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
andu911
post 11 Jan 2007, 15:54
Post #9

Membru autentic

Pai asta am si intrebat, fiindca nu am mai avut probleme cu accidente si serviceuri, cui sa ma adresez in caz ca imi fac si mie la fel. Nu ma deranjeaza daca o mai tin vreo 2 zile in plus, dar sa nu se ajunga la saptamani.

--------------------
- - -
+
msn2
post 11 Jan 2007, 22:06
Post #10

Membru

trebuie sa vezi ce acte ai semnat la service cand ai lasat masina
cazul 1
comanda de reparatie simpla atunci ei nu pot sa iti retina masina daca tu o vrei inapoi si nu achiti factura de reparatie(nici actele nu pot sa le retina d.p.v. legal)
poti sa ii dai in judecata si in vreo 2 saptamani o ai inapoi si cu daune pt. retinere abuziva.

cazul 2 (la cele mai multe serviceuri mai rasarite):

odata cu cumanda de reparatie ai fostpus sa semnezi si un angajament prin care te obligai tu (nu fima de asig.) sa achiti fact. de reparatie inainte de ati ridica masina.

in caz 2 nu prea ai ce face; dor sa invoci neaducerea la cunostinta a ceea ce ai semnat dar asta dureaza ff mult la proces(fata de caz 1)

sper ca este caz1

--------------------
SKODA/RENAULT OCTAVIA/MEGANE2.1 - xx xx xx 1.9TDI/1.6 16V
+
andu911
post 12 Jan 2007, 02:44
Post #11

Membru autentic

Legat de ce zici tu in cazul 2, nu cred ca e chiar asa....uite de ce... in momentul in care s-a dezechipat masina, serviceul a facut poze pe care le-a trimis la asigurare, presupun ca impreuna cu un deviz in care e scrisa valoarea estimativa a reparatiei.
Eu de cand am bagat masina in service si pana in momentul de fata, nu stiu si nici nu cred ca o sa stiu, cat a costat reparatia.
Este vorba de un service rasarit, dar e imposibil, intrucat pe mine nu m-a anuntat nimeni despre ce probleme au aparut la dezechipare. Nu am fost sunat niciodata sa mi se comunice..."Domnule, trebuie sa schimbam si aia si aia si costa atat, ne trebuie acordul dvs. pentru a continua reparatia." Toate astea s-au trimis la asigurare, inclusiv un deviz pentru manopera.
Eu habar nu am in ce consta reparatia, ce s-a indreptat, ce s-a inlocuit, ce s-a vopsit.

Tot ce stiu e din constatarea facuta de constator, 2 piese de schimbat, dar mai sunt si altele de indreptat si schimbat pe dedesubt, care nu s-au putut vedea fara ca masina sa fie dezechipata.
Atata timp cat serviceul nu m-a contactat pe mine sa imi spuna despre ele, inca o dovada ca lucreaza direct cu asigurarea.

Deci in momentul de fata, eu nu am nicio obligatie fata de service.

Si sper ca din cauza ca lucreaza direct cu asigurarea, s-au mai imbunatatit lucrurile si nu mai sunt problemele pe care le intampinau unii oameni inainte.

This post has been edited by andu911: 12 Jan 2007, 02:52

--------------------
- - -
+
mark70
post 14 Jan 2007, 00:23
Post #12

Membru incepator

In primul rand nu e bine sa te gandesti direct la situatia cea mai nefavorabila, legat de ingrijorarea ta, uite cum stau lucrurile:
- service-ul realizeaza reparatia in baza unei note de constatare intocmita de asigurator;
- la eventuale reconstatari ale unor elemente ce se gasesc avariate, la demontare, participa inspectorul de daune al asiguratorului, acesta completand corespunzator si nota de consatare;
e nevoie de acceptul de plata al asiguratorului deoarece acesta implica o verificare din partea acestuia daca nu s-au "umflat" valorile componentelor materiale, manoperei etc din devizul de lucrari.
Verificarea asta poate dura de la cateva zeci de minute, in cazul in care insp de daune nu e scufundat in solutionarea altor daune, pana la maxim 1-2 zile. dupa ce service-ul primeste acceptul o sa-ti elibereze masina.
cam asa stau lucrurile, in cazul unui asigurator respectabil, care plateste daunele corect, daca ai nefericirea ca vinovatul sa aiba RCA la vreun "no name" cu ceva probleme financiare lucrurile se complica nitel.

--------------------
DACIA LOGAN 2006 AMBIENCE
+
andu911
post 14 Jan 2007, 09:26
Post #13

Membru autentic

Pai vezi...ai zis 1-2 zile, ceea ce ma face sa fiu perfect de acord. Dar sunt cazuri in care asigurarea spune ceva, serviceul altceva, iar omu sta fara masina cu saptamana/ile.

--------------------
- - -
+
VitO
post 14 Jan 2007, 19:36
Post #14

Membru incepator

Am avut masina acu vre-o saptamana la TSI constanta.

La fel nu imi dadeau masina pana nu era achitata factura de asugurator sau de mine, incat BCR Asigurari nu are contract cu TSI-il am achitat eu valoarea facturii, am ridicat masina, am mers la asigurator am completat niste hartii si acu astept sa ma sune sa-mi iau banii.

--------------------
Renault Simbol 2006 1.5dCi
Renaul Symbol Fidji 1.5DCI 65CP Gri Eclipse din 28 martie 2006
+
ccezar2004
post 14 Jan 2007, 20:15
Post #15

Membru autentic

From: .sk

de curiozitate... o sa iti dea si dobanda pe perioada cat iti blocheaza tie banii?... ca practic iti blocheaza banii TAI... adica ce te faci daca nu ai bani? stai la mila lor?

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
+
andu911
post 14 Jan 2007, 21:47
Post #16

Membru autentic

sau iti dau mai putin....adica...dupa calculele lor, reparatia costa 8 milioane, in loc de 10 sa zicem.

mai putina vopsea, mai putina manopera, etc..gasesc ei cum sa o faca mai ieftina

--------------------
- - -
+
dann3
post 28 Feb 2007, 21:27
Post #17

Membru incepator

probabil ai avut casco la BCR AIGURARI doar astia mai fac probleme la acceptul de plata !

--------------------
renault scenic 1999
scenik
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd August 2025 - 13:25
Dacia