Renault 21 - Troncanit
![]() ![]() ![]() |
Renault 21 - Troncanit
catran |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
21 ts
1986 renault laguna 2 ph2 1.9 dci 85kw 2007
RENAULT LAGUNA 3 2.0 DCI 110KW 2008 |
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.904 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Verifica coloana de la volan. Ai schimbat si flansele la amortizoare? Ce bucsi ai schimbat? Si bascula si bara stabilizatoare?
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
catran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 August 05 From: Bucuresti ![]() |
flanse amortizor si bucsi cadru motor nu am schimbat in rest absolut tot
luni am facut si verificarea lor la service |
--------------------
renault
21 ts
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
La mine s-au rupt flansele. Nu sunt ca ale tale, da' daca s-au rupt la mine se pot rupe si la tine. Uite-te la ele. Totodata uite-te la motor daca nu cumva e cazut in vreo parte si loveste de caroserie.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Flansele de amortizor nu troncane la mers drept, cel putin nu la R 21. Eu nu mai aveam decit 3 bile intr-o flansa si tot nu troncanea decit cind trageam de volan pe loc (si atunci trosnea de-mi cadea tot noroiu' de sub masina).
Catran, vezi ca-s 2 posibilitati: 1) Mergi pe un drum cu piatra de riu (nu d-aia cubica) sau subturat, cum zici tu, si calca usor frina, vezi daca mai face. Daca nu mai face, ai violat un cal in vulva, sunt pistonasele de la etrieri. Ori cumperi kit-ul de reparat etrieri (cca. 100 euro/ bucata la Mach1), ori dai etrierii jos si mergi cu ei in mina la un strungar sa-ti masoare si sa-ti faca alte pistonase. 2) Daca nu sunt pistonasele, vezi ca-i bucsa de la cadrul motor (berceau), cea care vine spre spatele masinii. L.E.: Bucsile de la bara stabilizatoare le-ai schimbat? This post has been edited by Marty: 17 Dec 2006, 13:00 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Este foarte posibil sa fie bucsile dela bara stabilizatoare.Am avut si eu aceeasi problema pana am schimbat cele 4 bucsi.Dupa schimbare........alta masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
catran |
![]()
|
mai multe persoane mi-au spus de acele bucsi de berceu
problema este ca sunt scumpe al dracu toate 4 fac cat toate bucsile si pivotii care am cumparat in primavara flansele alea nenorocite...tocmai am schimbat un amortizor pe partea dreapta cu tot cu arc si flansa si tot si tot degeaba adevarul este ca imi cam bate motorul cand merg subturat sau incerc frana de motor dar deasemenea toate tampoanele par intregi,nu stiu ce ar insemna uzate |
--------------------
renault
21 ts
|
sandurenault |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 7 March 07 ![]() |
bucsile bs nu sunt scumpe(la mine),dar o alta problema pot fi bucsile de pejug(4 buc 2fata,2 spate).am magazin specific renault, am demontat cateva.tel 0722/285763 0788/127175
|
--------------------
renault
scenic
- SB10REN
2001
|
|
Fery_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 17 January 07 From: DEVA ![]() |
si eu la al meu R21 am aceleas probleme cu troncanitu........am amortizoare;e(telescoapele) varza dar bucsi pivoti par ok dar troncane bine de tot.................nu stiu ce ar trebui schimbat sa scap de problema asta dar ar fi bine sa spuna toti ce stiu despre aceasta problema ca vad ca mai multi is la necaz cu asa ceva
![]() |
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
Dantee |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 7 December 05 ![]() |
Uitati-va bine la bucsile de la bara stabilizatoare sau mai bine zis inlocuitile cu altele noi . troncanitul mai poate veni si de la bucsile de la cadru motor e posibil ca una sau 2 sa fie duse( cind ridicati masina pe cric va uitati acolo unde e prins cadru motor de caroserie - e acolo nu trebuie sa fie distanta mare intre cadru si caroserie- daca distanta e mai mare de aproximativ 1 cm atunci e bucsa aceea e de vina )
1 buc bucsa cadru motor e aproximativ 60 ron depinde de magazin si producator. Eu am schimbat un acea de pe stinga dupa care nu am mai avit probleme . acum trebuie sa o schimb pe cea din dreapta . Alea pe fata sunt inca bune. |
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
2010 / Sport Tourer / Privilege Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005 Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006 |
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Bucsi bara stabilizatoare.Verificati,sau schimbati.Nu sunt scumpe aprox. 8 RON bucata,la magazinele de piese auto.Incercati si mai vedeti dupa aia.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
Fery_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 17 January 07 From: DEVA ![]() |
saptamana asta caut bucs pt bara stabilizatoare..........daca ii asa ieftin incercam si asta si la cadru motor nici nu mi-a trecut prin cap sa ma uit dar o sa vad acum cand schimb bucsele
multumesc de idei!revin |
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Eu am dat 100 de mii pe bucata (bucsi bara stabilizatoare). Ideea e ca cele de pe bascula sunt de doua feluri si bara stabilizatoare MI SE PARE ca e de 2 grosimi diferite.
Bataia mai poate veni si de la etrieri, au prins joc pe ghidaje. Totodata (daca pe R21 s-a pus si altceva decit McPherson) mai poate fi bucsa de amortizor, aia care prinde amortizorul de bascula superioara (vezi R25). |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Dantee |
![]()
|
baieti mi-am dat jos cutia de vitezi pt ca sa schimb discul de ambreiaj si cind colo cind am desfacut cadrul motor ce sa vezi: surpriza toate bucsile de la cadru motor duse. Asa ca la mine de acolo venea troncanitul. Pentru ca la gropi sau la frine juca ala si se lovea ce sasiu de il luau toti diavolii.
PS:Tineti cont ca toate bucsile le am bune ( ma refer la cele de la bascula , de la bara stabilizatoare si de la amortizoare) |
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
2010 / Sport Tourer / Privilege Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
|
bughy75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 13 March 07 ![]() |
sunt mai nou in aria propietarilor de R 21 si ma confrunt de curand cu acea troncaneala groaznica dar numai cand virez la drum lung nu se aude in schimb imi trepideaza un pic volanul in a1a si a2a. Recunosc ca nu prea ma pricep la masini asa ca cer un sfat celor de pe forum.
![]() |
--------------------
renault
renault 21
1988 1721cc 55kW F2N-B712 benzina
|
|
inalbi5m |
![]()
|
Daca apare numai atunci cand virezi ar putea fi planetarele.Cam greu de dat cu presupusul daca nu aud zgomotul respectiv.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
Dantee |
![]()
|
Ca sa afli daca e de la planetare poti sa faci urmatoarea chestie: intr-un loc mai larg (pe un loc viran mai mare unde poti sa te joci cu masina cum vrei si sa nu deranjesi pe nimeni ) brachezi rotile la maxim stiga si pleci cu demaraj de pe loc si vezi ce se aude; daca se aude cloncanitul sau troncanitul de care spui inseamana ca ai una din planetare bolnava . Aceeasi operatie o faci dupa aceea cu rotile bracate spre dreapta. Dupa care increci sa mergi in cerc dar cu volanul maxim stinga sau dreapta si asculti ce se aude si in ce parte se aude. totul e sa nu mergi prea incet pt ca atunci nu se aud de mai nimic daca planetarele nu sunt uzate foarte rau.
Bafta |
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
|
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
sal!! vad ca nu sunt singurul care daca trece peste o cale ferata sau orice denivelare nu ii troncane toata fata.Vreau sa spun ca si la mine s-a constatat aceeasi problema cu cele 4 bucse de pe bara stabilizatoare(in ideea ca acum 2 ani am cam schimbat tot inafara de acestea inclusiv cele de pe jug(inferioare).si la mine se aude un troncanit usor chiar daca merg pe un pavaj la o benzinarie de ex.in a 1-a cu max 20km/h.banuiesc ca nu poate fi de la telescoape acel sunet(la mine e cam moale fata intr-adevar.
|
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
Dantee |
![]()
|
Vezi sa nu ai duse bucsile de la cadrul motor; si astea dau zgomot la piatra cubica si drum cu gropi, pe linga cele de la bara stabilizatoare.
|
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
|
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
Care sunt consecintele/urmarile daca se merge o perioada fara una din bucsile de la bara stabilizatoare?! Eu descoperii una lipsa (dreapta) inclusiv clema de prindere (am impresia ca s-a dus filetul de la surub si a zburat la un drum la tara).
Se gaseste de cumparat la mag. de piese auto acea clema?! sau tre` s-o "fabric" pe undeva? Si apropos de piese, din experienta voastra, pe la dezmembrari se gasesc si "maruntisuri" gen suportul ala cu un capat cauciucat prins de motor (din dreptul radiatorului), care impiedica, banuiesc, rotirea motorului la accelerare?! nu shtiu cum se cheama ![]() Multam fain! |
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|
Fery_ |
![]()
|
eu la mine aici nu am gasit.............acel suport imi lipseste si mie si se misca motoru la accelerare.........am auzit ca nou ar fi in jur la 500 de mii da nu am avut inca vreme sa-o caut dar tre sa se gaseasca
|
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
![]() In schimb n-am gasit "clema" de la bara de torsiune care-mi produce acum bataie, dar parca vazusem una asemenatoare pe un cadru motor de R25 pe acolo prin "dezmembrari", tre` sa mai fac o vizita pe acolo. |
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 16:48 |