frana de mana laguna 2, ...cum reglez..!?
![]() ![]() ![]() |
frana de mana laguna 2, ...cum reglez..!?
chrisar |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 11 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
2003, 2
|
|||
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Salve!
Ai dat mansonul de la frana de mana la o parte? In mod normal, ar trebui sa aiba un reglaj, un surub ceva care strange cablul, poate chiar 2 pt ca se face reglajul pt fiecare roata in parte. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
chrisar |
![]()
|
Salut !
Acu ma si duc sa vad...! |
--------------------
renault
laguna
2003, 2
|
|
chrisar |
![]()
|
am ridicat mansonul...si nu am gasit nimic acolo care m-ar putea ajuta. voi incerca sa urc masina pe rampa. poate e ca la dacie, si se regleaza sub masina...
multumesc oricum |
--------------------
renault
laguna
2003, 2
|
|
nicukla |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 12 November 06 From: . ![]() |
intre scaunele din fata ai cotiera respectiva.
Inauntru se gaseste o mica trapa( 7 cm X 7 cm ),deschide-o si acolo gasesti sistemul de reglaj. |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
cu siguranta sunt scapate cablele de acolo...de sub cotiera. Asa am parit si eu...
|
--------------------
renault
Latitude
2011/150cp/diesel
- dj11byl
|
|
chrisar |
![]()
|
Job done !
Mersi mult..asa a fost: un cablu sarit |
--------------------
renault
laguna
2003, 2
|
|
nicukla |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 12 November 06 From: . ![]() |
inseamna ca tinea decat o singura roata.
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
TreXeL |
![]()
|
![]() Am laguna meaaaa, sunt meserias Group: Members Posts: 128 Joined: 20 June 07 ![]() |
nevvasta-mea a tras prea tare de frana de mana si s-a desprins, am crezut ca e ceva rupt insa asta e rezolvarea:
dai intai mansonul jos si vezi la baza parghiei furca in care sunt prinse cele 2 cabluri, iti dai seama ca nu e in regula pt ca se misca (incerci cu o surubelnita lunga) apoi ridici capacul cotierei, demufezi alimentarea la mufa de 12 volti, scoti interiorul din material si jos vezi furca in care intra capetele celor 2 cabluri. unul era iesit. folosesti o cheie fixa scurta de 13, desfaci piulita, il bagi la loc si apoi strangi. asta-i tot frana mana.jpg This post has been edited by TreXeL: 19 Jul 2008, 15:05 |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
- SM-05-MIX
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 30 May 12 ![]() |
Conductele pe care intra cablurile franei de mana cum se inlocuiesc? Se sudeaza sau e doar vorba de montaj simplu?
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
b 45 bwy |
![]()
|
![]() Van driver Group: Members Posts: 1.135 Joined: 27 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Doar montaj,dar trebuie curățată rugina că să iasă usor
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
- Florin&bwy Nova GT 1999
|
|
tibi.matei |
![]()
|
aha, ok. Conductele astea sunt doar de tranzit si atat? Intreb pentru ca la mine a intrat cablul pe ele (un pic mai greu dar a intrat). Faza e ca nu imi tine frana de mana desi se vede clar ca etrierul lucreaza... practic nu strange placuta pe disc astfel incat sa si franeze. Le-am strans de sub cotiera aproape de maxim, etrierul nu e blocat, placutele sunt noi, discurile sunt bune si totusi frana de mana nu tine. Cineva mi-a recomandat sa chimb conductele astea. Chiar sa fie astea de vina din moment ce am reusit sa bag cablul? Mi-e ca le schimb si raman tot fara frana de mana
This post has been edited by tibi.matei: 13 Apr 2018, 13:12 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
b 45 bwy |
![]()
|
![]() Van driver Group: Members Posts: 1.135 Joined: 27 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Ele sunt doar de tranzit,cablu mai are o protecție de plastic pe el,daca au intrat și ai reușit să le prinzi la cotiera e super,dar sper că le ai trecut prin găurile acelea,pe langa asta la prag trebuie sa se fixeze etanș pt ca ,cămașa să stea pe loc și cablul să culiseze. La etrier unde le ai prins dai cu ceva spray wd 40 sau curățitor de frane că să culiseze mai ușor. Ceva sigur ai pus greșit,probabil pt că la mine nu am strâns decât la jumate la cotiera și tine super ok. Cu rotile date jos pune pe cineva să tragă frana și dacă nu blochează mai strânge. Dar da și cu spray că poate e gripat acolo la etrier și nu își face cursa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Nu e gripat etrierul, isi face cursa. Ma gandesc ca acolo unde ai spus tu ca trebuie sa se fixeze camasa, e problema. Sunt iesite prin găurile dedicate lor, nu sunt montate gresit. Oare sa fi ruginit acolo si sa nu mai fixeze camasa cum trebuie? Zona aia e vizibila pe undeva?
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Nu am reușit sa scot mocheta... Sunt niste plastice sub bancheta care tin si mocheta...plasticele alea nu ies in ruptul capului
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
costin89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 20 May 10 ![]() |
de aceeasi problema ma lovesc si eu ... de cand am cumparat masina (3 luni) am obs ca nu am frana de mana pe partea stanga . am cumparat 2 cabluri noi , zic sa fac treaba buna , pe dreapta a intrat perfect , pe stanga pauza . si asa m am apucat de demontat. conductat care are rol de ghidaj pe partea stanga nu mai exista jumatate din ea. a ruginit ... motivul : scurgeri infundate la prag , contra aripa pe stanga plina de nisip. si asa apa a ajuns in prag si din prag in masina in burete.
ca sa poti sa scoti mocheta respectiva iti recomand sa desfaci pragurile interioare ,si daca o fortezi, se intinde si trece peste . eu asa am reusit. daca stie cnv un cod de piesa la ghidajul respectiv ?!? pana atunci sunt cu buretele la uscat ![]() |
--------------------
renault
clio
2008
- ph-25-pms
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Ai putea sa pui cateva poze te rog? Plasticele/pragurile interioare cum se scot? De unde sa incep operatiunea?
PS: cauta in dezmembrari conductele alea.. mi-e greu sa cred ca o sa le găsești asa usor noi |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
costin89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 20 May 10 ![]() |
tragi de partea de sub centura (spre tine , de sus) si dupa o sa vezi ca plasticele de la pragurile interioare , se petrec exact pe stalp. nu este greu . trage cu forta ca nu se rup deloc. Este o operatiune complexa dar daca nevoie de un sfat ma suni, ca nu intru des pe forum . 0729306778
15 May 2018, 14:35: este foarte greu sa gasesti in dezmemebrari conductele respective sa fie ok . se pare ca acolo este "boala" generala la laguna . am gasit sh dar nu stare perfecta dar nici facute zob... This post has been edited by costin89: 15 May 2018, 14:35 |
--------------------
renault
clio
2008
- ph-25-pms
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Am rezolvat deja, multumesc mult. Au ieșit destul de ușor plasticele, intr-adevar. Am găsit in dezmembrari conducte bune. Conductele ruginesc din cauza proastei etanșeități sub masina a cablului franei de mana. Practic intra apa pe ele si ruginesc din interior. Cam așa arăta a mea...
This post has been edited by tibi.matei: 16 May 2018, 10:31 Attached thumbnail(s) IMG_20180516_112442.jpg ( Size: 4.21mb ) Number of downloads: 295 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
b 45 bwy |
![]()
|
Așa arată și la mine,încearcă să pui ceva silicon acolo la prag să nu mai ai problema
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Am luat cabluri noi si etanseaza bine. Dar par mai lungi si frana de mana tot nu ține... O sa schimb si etrierul si o sa studiez mai amănunțit treaba cu cablurile. Acum le-am strans la maxim din cotiera si cam degeaba
This post has been edited by tibi.matei: 16 May 2018, 21:24 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
b 45 bwy |
![]()
|
Poate ai luat de brek,la mine vin perfect,am strâns 50 la sută si e ok,acu mai contează și plăcuțele să fie bune. Nu aveam nevoie decât la opriri sa țină că să nu opresc motorul la fiecare coborâre din mașină😁.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:08 |