Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Câți ani ține românul o mașină

Peter Blood
post 9 Dec 2006, 16:48
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am deschis un nou subiect foarte fierbinte. Câți ani ține românul o mașină?
Se impunea acest lucru deoarece din multitudinea de argumente pro și contra vis-a-vis de calitatea și fiabilitatea unor mărci de autoturisme sau altele, pe care le-am citit pe forum, nu am putut stabili nimic în acest sens.
Sunt proprietar de MII facelift, 1.5 dCI, achiziționat în august 2006. Personal am cumpărat mașina deoarece raportul preț/dotări/consum/etc. era cel mai bun, comparativ cu alte mărci.
Tot ce vroiam să spun este faptul că nu am cumpărat mașina să o las moștenire nepoților mei, ci consider că aceasta este un obiect necesar, nu un lux. Nu consider important faptul că după nu știu câți km o să mai "scârțâie" sau "troncăne" pe ici pe colo, oricum în perioada de garanție micile neajunsuri se pot remedia gratuit, după care, alta....Piața automobilelor e în plină expansiune.
Am văzut pe forum unele comentarii legate de fiabilitatea scăzută a unor autoturisme, în special a celor Renault.
Vreau să vă spun că, cel puțin unii dintre voi, la numărul mici de km pe care i-au făcut de la achiziționarea mașinii, nici nu ar trebui să aibă vreo opinie în acest sens. Eu personal, din luna august, am deja peste 10.000 km și nu pot să spun decât că sunt mulțumit și nu îmi pare rău pentru investiția făcută, însă, după 2 ani, voi vinde această mașină, chiar dacă starea ei de funcționare va fi ireproșabilă.
Atunci, spuneți și voi, pentru ce să mă mai stresez când, cel puțin în primii 2-3 ani de la fabricație orice autoturism întreținut în mod corespunzător, trebuie să funcționeze normal, după care, ca și la calculatoare se impune un „update”?

--------------------
Renault Megane Sedane 2006
"O multitudine de cuvinte nu face dovada unei minți prudente." - Thales
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
A l e x
post 9 Dec 2006, 17:33
Post #2

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

In primul rand, cred ca trebuia deschis la cafenea acest topic, pentru ca va starni discutii care n-au nici o treaba cu probleme frecvente, reparatii, etc...

In al doilea rand, totusi fiabilitatea dupa 2-3 ani este un subiect de discutie, pentru ca atunci cand tu iti faci un 'update', vinzi masina si ea ajunge la altul.. Totusi masinile sunt facute sa mearga mai mult de 3 ani, chiar daca primul posesor n-a avut probleme...

Ca sa nu mai spun ca sunt multe cazuri in care masinile se tin mult timp. Clio-ul meu are peste 4 ani jumatate si mai am o masina care o am din '99.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
AlexC
post 9 Dec 2006, 17:57
Post #3

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

Eu am luat maisna sa o tin in jur de 5 ani, dar asta e doar un plan. Daca peste 5 ani o sa fie prioritatea nr. 1 construirea unei case sau alte investitii masina luata anul asta in iulie va ramane in familie.

O alta varianta este ca peste 5 ani sa o las in familie la parinti sau socri sau chiar la sotie. Atata timp cat masina va indeplini functiile si nevoile pentru care a fost cumparata ea va ramane in proprietatea mea: design, siguranta, cosnum, costuri cu service (fata de Dacie).

Ce vreau sa subliniez este ca sunt multi care iau masina sa se foloseasca de ea in familie un timp mai indelungat, chiar daca soferii se vor schimba.

This post has been edited by AlexC: 9 Dec 2006, 17:58

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
DRD
post 9 Dec 2006, 21:28
Post #4

Membru autentic

From: Brasov

Eu personal am de gand sa tin masina pana apare Megane 3 daca nu imi place cum arata o vand si cumpar alta.Romanul tine masina cat poate:) in trecut era mai greu cu banii pentru masina dar acum e mai usor si pt romanul de rand.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
cata70
post 10 Dec 2006, 12:14
Post #5

Membru autentic

Cred ca este mai greu sa pastrezi prea mult o masina fabricata in ultimul timp care are mult mai multe componente electronice,complicate ,greu sau imposibil de reparat si foarte scumpe,asa cum se putea o masina ,sa-i spun clasica...Mai devreme sau mai tarziu se va impune si la noi necesitatea parcurilor de masini uzate...

This post has been edited by cata70: 10 Dec 2006, 14:20

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
dannypapai
post 7 May 2007, 12:03
Post #6

Membru

Prima masina a fost clasica berlina, pe care a tinut-o 5 ani si avea 50.000 km cand am vandut-o. Am luat SuperNova, am tinut-o 5 ani si avea 45.000 cand am vandut-o. De anul trecut am masina din semnatura, o sa vad daca o tin tot 5 ani si are acum 14.000 km.

--------------------
Renault Fluence - B 173 PDA 2016, Expression
+
eminescu0
post 7 May 2007, 12:41
Post #7

Membru autentic

From: Colentina, inima strazii

eu n-am nici un fel de tinta. le voi schimba ori de cate ori imi permit lucrul asta pentru ca ma plictisesc repede si pentru ca imi place tot ce e nou.

--------------------
Reno Megane I hatch
If you can't convince 'em, confuse 'em.
+
Turkish
post 7 May 2007, 16:46
Post #8

Membru autentic

M2 l-am tinut 3 ani jumate.
Sper ca actuala sa ma tina vreo 5.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ramm
post 7 May 2007, 21:47
Post #9

Membru autentic

1. Fiat 14.000 km - 1 an
2. Clio Symbol 20.000 km - 10 luni
3. Honda Civic - ..vedem..

This post has been edited by ramm: 7 May 2007, 21:47

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
FLORIAN2005
post 8 May 2007, 20:00
Post #10

Membru incepator

From: Bucuresti

Oltcit- 1986- 11 ani;
Dacia berlina- 1997- 6 ani;
Renault Clio II 1,4- 2003- 3 ani;
Magane 2.2- 2006-.....
Cum scap de Oltcit vandut 1997 numai cu chit de mana, neschibat nr. tip nou(cartea de identitate la mine); cumparator mutat de la adresa; masina de negasit. Primit adresa de suspendare inmatriculare pt. neschimbare certificat!!

This post has been edited by FLORIAN2005: 8 May 2007, 20:09

--------------------
Toyota Corolla 2004
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 18:18
Dacia