Intrebare, Pt cei cu leasing
![]() ![]() ![]() |
Intrebare, Pt cei cu leasing
Ichebau |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 October 04 ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
Solenza
2003
|
|||
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Numai RCA-ul, rovignieta sau rovinieta sau cum se cheama o cumperi tu.
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Firma de leasing plateste RCA + Casco (full) + Impozite. Cel putin la mine.
|
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8 Cu stima,
Patefon |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Depinde si de tipul de leasing: financiar sau operational. La cel operational RCA + Casco + impozite sunt platite de catre firma. La cel financiar doar impozitele. (rovigneta nu e socotita impozit, platesti ca sa poti circula, similar cu combustibilul)
Ma rog, asa stiu eu, nu dati cu parul. This post has been edited by Illusi0n: 24 Oct 2006, 10:22 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am un Iveco luat pe leasing si imi vin pe factura rovignete,asigurari RCA+casco...NU RECOMAND LEASING!!!
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu impozitul nu il mai plateste firma de leasing ci utilizatorul. Si eu am un leasing si imi vine doar RCA-ul si Casco. De rovignieta m-am ocupat eu.
QUOTE(Supapa_jR @ 24 Oct 2006, 11:28) Eu am un Iveco luat pe leasing si imi vin pe factura rovignete,asigurari RCA+casco...NU RECOMAND LEASING!!! De ce nu recomanzi leasing? Eu unul recomand leasing decat credit pentru nevoi personale la brd unde dai peste 100% dobanda. |
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 19 October 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(adrian.paul @ 24 Oct 2006, 13:28) Din cate stiu eu impozitul nu il mai plateste firma de leasing ci utilizatorul. Si eu am un leasing si imi vine doar RCA-ul si Casco. De rovignieta m-am ocupat eu............... Salut! La mine la fel... in ratele de leasing intra si CASCO (platit totusi aparte) iar RCA-ul pe primul an l-am dat la plata avansului. O intrebare: Fiind prima masina in viata mea, nu stiu cum sa procedez cu rovigneta.. De unde trebuie s-o cumpar, (am auzit ca este in jur de 100 RON) si, mai ales ma intereseaza daca trebuie sa iau rovigneta inainte de a ridica masina de la dealer sau pot duce masina acasa si fara sa am cumparata vigneta. Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
RamsesII |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 September 05 ![]() |
Roviniete gasesti cam la orice benzinarie. Daca in Bucuresti e aprox 80 RON, in afara (Urziceni de ex), e 60 RON
![]() |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
Octavia II Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
QUOTE(RamsesII @ 24 Oct 2006, 16:55) Roviniete gasesti cam la orice benzinarie. Daca in Bucuresti e aprox 80 RON, in afara (Urziceni de ex), e 60 RON ![]() Multumesc! Aha.. deci nu au un pret fix. Rovigneta, indiferent de unde ai lua-o, banuiesc ca este valabila un an (365 zile din momentul cumpararii ei) Si referitor la cealalta nedumerire a mea? Daca pot ridica masina de la dealer fara sa am cumparata rovigneta? Adica sa duc masina de la dealer-acasa... |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Da, poti ridica masina fara rovinieta. De altfel cand cumperi rovinieta iti trebuie certificatul de inmatriculare al masinii, deci nu prea poti cumpara rovinieta inainte de ridicarea masinii.
|
--------------------
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Am inteles!
Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
adrian.paul |
![]()
|
Depinde de masina, de Euro 3,4 etc. La mine a fost cam 598.000 lei, cumparata de la Lukoil din Bucuresti. O cumperi de la benzinarie cu talonul masinii sa poata sa scrie nr. masinii pe chitanta. Tre' sa pastrezi si chitanta altfel rovinieta nu are nici o valoare. Din cate am mai auzit in primele 30 de zile (cat timp ai nr. rosii) nu ai nevoie de rovinieta sa circuli in afara localitatii. Eu personal nu am avut rovinieta pentru perioada aia.
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Am inteles ca se fac modificari ale leasingului de la 1 ianuarie , in ce priveste modul de calcul al TVA de exemplu . Va afecta asta si contractele in derulare ? Voi ce stiti ?
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu se vor modifica contractele incheiate inainte. COnditiile pe care le ai in prezentul contract raman valabile pana la terminarea lui.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Pentru cei ce si-au achizitionat un renault in leasing: cand ati platit prima rata, dupa ce ati intrat in posesia masinii, sau ati continuat cu ratele lunare si pana la venirea masinii?
Sau acest lucru difera la societatile de leasing. Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
cand iti iei masina ar fi normal....
cat despre rovigneta, sper sa nu ma insel, eu stiu ca iti trebuie doar daca circuli inter/extre - urban.... asa ca nu e o graba daca nu pleci afara din oras.... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Leasing financiar la BCR:
- prima rata dupa ce mi-a venit masina, pe data de 11 a lunii mi-a venit masina si in luna urmatoare mi-a sosit prima factura - CASCO, RCA, rovignieta le platesc eu (tariful pt. RCA evident pt. persoane juridice, deci ceva mai mare) - impozitul il plateste firma de leasing Un avantaj la vremea respectiva: te incadrezi mult mai usor. Daca la banca rata + dobanda + TVA nu trebuie sa depaseasca 30% din salariu, la leasing doar rata + dobanda trebuie sa nu depaseasca 40% din salariu. In plus, nu-i intereseaza cate credite ai si cat de mari sunt si nici bancile nu te intreaba daca ai ceva luat in leasing. Nu stiu cum este legea acum, cel putin era un zvon cum ca BNR vrea sa se ia in calcul si leasing-ul cand faci cun credit. LE: rovignieta oricum nu-ti trebuie cat timp ai numere rosii, asa ca aveti suficient timp sa o platiti. This post has been edited by thunder: 10 Nov 2006, 20:07 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Multumesc!
Eu am platit avansul + RCA-ul pe primul an + inca nu stiu ce taxa. Avansul a fost de minim 30% pentru a scapa de analiza dosarului (in ceea ce priveste leasingul pentru persoane fizice) Desfasuratorul cu taxele lunare, contractul (pe care l-am semnat acolo) + alte hartiute mi-au venit prin posta, acasa. Desi ratele sunt calculate in EURO, mi s-a spun ca plata la ghiseu o voi face in RON (in rata lunara este inclusa si CASCO si valoarea reziduala de 20%); asta inseamna ca inainte de data scadenta a fiecarei luni (probabil incepand dupa data intrarii in posesia masinii) voi primi acasa o factura cu calcului in RON a ratei? aaa.. ceea ce mi s-a parut mai interesant (si nu stiu de ce au facut asa) e ca CASCO il paltesc separat (47 EURO/luna) si restul ratei separat. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:26 |