Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

casco si credit achitat, cu cesionare in favoarea bancii

crocky
post 20 Oct 2006, 11:53
Post #1

daciot/renaultist

Group: Members
From: Bucuresti

(In primul rand vreau sa zic ca am cautat dar n-am gasit nimic pe aceasta tema, desi banuiesc ca mai sunt si altii in pozitia asta sau care au trecut prin ea.)

Ca tot omul am facut un credit auto, in 2004 cand am luat masina, pe 5 ani si binenteles mi s-a pus in fata polita casco pe 5 ani (cat era creditul, atentie) cu asiban (credit de la brd evident), polita cesionata evident in favoarea bancii.
Anul asta am achitat creditul.
Ei bine toate bune si frumoase pana saptamana asta cand se implineste termenul de plata (anuala) a politei, cand asibanul nu a vrut sa-mi ia banii, trimitandu-ma la asigurari bancare sa-mi fac un addendum la polita (sa dispara nota cu cesionarea). Vorbind la telefon cu cineva de la asigurari bancare, am aflat ca nu mai pot incheia o anexa la polita, ci trebuie sa inchei una noua, practic polita pe care am incheiat-o pe 5 ani se termina acum, dupa 2 ani, desi nu este dorinta mea.
Eu nu inteleg cum pot desface unilateral acest contract de asigurare valabil 5 ani totusi. Sa apelez la avocat ?
Stie cineva ce pot face in cazul asta ?
Mutumesc.

--------------------
Dacia/Renault Sandero Stepway II/Laguna II 0.9TCe/1.9dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 20 Oct 2006, 12:30
Post #2

Moderator

Polita a beneficiat de un tarif special deoarece s-a incheiat in baza unui acord BRD-Asiban si este in vigoare pe durata contractului de credit.
Primul pas pe care ar trebui sa il faci este sa obtii o hartie de la BRD ca ai achitat integral creditul si ca sunt de acord cu radierea cesionarii din polita.
Nu inteleg cu cine ai vorbit la telefon. Cu hartia de care ti-am spus mergi la agentul/ angajatul Asiban care ti-a incheiat polita (afla de la banca cine si unde e) si cere-i sa radieze cesiunea. Daca asta nu vrea, nu dezarma. Vezi pe polita ce sucursala a incheiat polita si mergi cu hartia dela BRD direct la sucursala si cere acolo radierea cesiunii. Daca nici aia nu vor sa te ajute, abia atunci inseamna ca n'ai ce face si polita se va rezilia, urmand ca tu sa iti inchei una noua la ce asigurator vrei tu.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
b64chr
post 20 Oct 2006, 12:34
Post #3

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Eu nu inteleg de ce n-o lasi asa, cesionata in favoarea bancii. La daune mici nu se intampla nimic. In caz de dauna totala, banca va informa asiguratorul cat mai ai de plata, in cazul tau 0, si restul de bani, adica toti in cazul tau, ii primesti tu.

@Tudor: Si ce treaba are el cu acordul BRD-Asiban? Scrie in contractul de asigurare ceva de credit? Contractul de asigurare este doar intre initiatorul topicului si asigurator. Parerea mea e ca legal nu-l pot rezilia unilateral.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Tudor
post 20 Oct 2006, 12:56
Post #4

Moderator

In caz de dauna partiala, service-ul va cere acord de plata din partea BRD (conform cesiunii nici o plata nu se poate face fara acordul BRD...sa-l vad cum o va obtine...)
In polita scrie de credit si daca Asiban zice ca se reziliaza, fii sigur ca este acoperit de clauze contractuale sa faca asta (asiguratul este obligat sa instiiteze Asiban de modificarile in situatia patrimoniala a bunului asigurat, iar Asiban are dreptul sa le accepte sau sa denunte polita unilateral). Nu am in fata un astfel de contract, dar stiu cat de minutiosi sunt cei de la juridic Asiban. Il inteleg pe crocky ca vrea sa continue polita pentru ca are o cotatie foarte buna, dar cred ca asta se poate intampla doar cu bunavointa cuiva din Asiban.

--------------------
+
crocky
post 20 Oct 2006, 13:02
Post #5

daciot/renaultist

Tudor:
1. Polita e emisa de aceeasi (sucursala) banca unde am avut creditul, ceea ce se intampla de obicei banuiesc. In speta brd suc. dorobanti;
2. Pe polita scrie ca asigurarea se incheie pe 5 ani si nu pe perioada creditului; eu inteleg ca tarifele au fost alea speciale DAR sunt valabile pe 5 ani , nu ? e contract sau nu intre mine si asiban (si nu brd) ? Este adevarat ca scrie in conditiile generale ca polita se poate incheia si pe toata perioada creditului dar pe polita scrie totusi 5 ani.
3. Eu am o adresa de la brd prin care dovedesc ca am platit integral creditul; am facut la banca si o cerere pentru lichidarea gajului din arhiva electronica;

b64chr:
Ar fi bine sa fie asa cum zici, adica sa o las asa, dar tare mi-e teama ca ei considera polita incheiata si eu sa ma trezesc neasigurat.

Oricum trebuie sa ma duc acolo unde a fost emisa polita, o sa vad apoi. Deocamdata sunt in perioada de gratie de 10 zile (sau nu ?).

This post has been edited by crocky: 20 Oct 2006, 13:12

--------------------
+
Tudor
post 20 Oct 2006, 13:35
Post #6

Moderator

Eu nu stiu de nici o perioada de gratie, dar s-ar putea sa existe.
BRD nu poate emite polite Asiban. In sediul BRD se pot emite polite Asiban de catre un angajat/ agent al Asiban. Acesta lucreaza pentru o sucursala/ agentie Asiban si numele ei ar trebui sa apara pe polita pe prima pagina, in coltul stanga sus.
Eu zic tu sa ceri doar radierea cesiunii, fara sa intrebi nimic de reziliere. Daca ei zic ceva de reziliere incearca sa mergi pe ideea: "mie imi convine asa, de ce sa reziliem, eu vreau sa platesc mai departe la Asiban, blablabla...."; mergi pe vorba buna, intreaba si tu binevoitor de un sef pe care sa-l rogi sa-ti aprobe sa continui polita asa (d'aia zic sa mergi chiar la agentia/ sucursala Asiban), abordarea asta de regula tine, ca agentii prefera sa se descure singuri decat sa-si deranjeze seful cu un client mai staruitor.

--------------------
+
crocky
post 20 Oct 2006, 14:36
Post #7

daciot/renaultist

Stiu ca nu brd incheie polite.
Ce nu inteleg eu din polita asta e ca zice doar atat - emisa de brd suc. dorobanti si are antetul mare, sus, cu asiban ...cu sediul pe eminescu....samd. Daca e nevoie, pot sa o scanez.

--------------------
+
Tudor
post 20 Oct 2006, 14:49
Post #8

Moderator

Ok, atunci eu zic sa iti alegi o agentie/sucursala Asiban sau un constatator Asiban mai aproape de tine si sa mergi la aia sa le arati copie dupa polita si sa-i rogi sa-ti spuna la ce sucursala e facuta. Sunt 2 sucursale in Bucuresti, deci nu trebuie sa fie foarte greu sa afle. Dupa ce ai aflat care e sucursala eu zic sa mergi direct la sediul sucursalei si sa incerci sa rezolvi acolo problema.
Intelege ca fiind polite incheiate in baza unui acord special BRD-Asiban, brokerii/ agentii normali ai Asiban nu au acces la astfel de contracte, d'aia nu pot sa te ajut cu raspunsuri ferme.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th August 2025 - 04:05
Dacia