Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot (frecare?) amortizor sau directie

Danutz303
post 12 Oct 2006, 20:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members

E ceva incredibil.
Deodata s-a intimplat ca la viteza mica - parcam in fata blocului - la miscari stinga dreapta, sa se auda un zgomot la roata dreapta fata, pe care nu-l pot caracteriza decit ca o frecare si / sau un scirtait infundat.
Bracind rotile la maxim, cu capota ridicata se observa partea superioara a amortizorului miscindu-se cu tot cu garnitura aceea a lui, aceasta avind o pozitie mai ridicata decit cred ca ar fi normal.
Prima impresie ar fi ca amortizorul s-a deplasat "in sus". Sub aripa se poate observa cum tot ansamblul (amortizor, arc e.t.c.) se misca la bracarea volanului, zgomotul pare a veni din partea superioara a amortizorului.
Exista solutii ? pls!

--------------------
Renault Clio 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
laguna_2_interceptor
post 13 Oct 2006, 07:16
Post #2

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- inlocuiesti blocul filtrant si la nevoie mai are si un fel de rulment in capul amortizorului care la miscarea directiei permite amortizorului sa se mite independent de blocul filtrant...

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - - IS 79 MRS 2003
C32 AMG Sportcoupé
+
SorinN
post 13 Oct 2006, 07:58
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

E normal sa se miste amortizorul cu tot cu flansa de sus, stai linistit, daca atunci cand bracai rotile aveai piciorul pe frana, s-ar explica si scartaitul infundat.

--------------------
Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003
+
mbc
post 13 Oct 2006, 20:00
Post #4

Membru autentic

From: BUCURESTI

Acea miscare din cate stiu e normala. s-ar putea sa fie nevoie sa inlocuiesti flansa de la amortizor (verifica inainte la un service reno, dar piesele cumpara-le din alta parte).
Bafta

--------------------
Renault / Dacia Clio / NOVA GT si GTi - B43HZK 2005, 1.5dci / 1999
clio bicorp extreme 1.5 dci 80cp, mai 2005
+
ionutzbogdan
post 22 Nov 2006, 09:32
Post #5

Membru incepator

sal
am aceeasi problema ca a ta cu un clio sport
iti freaca piulita care prinde sus amortizorul de caroserie si d aia face zgomot
eu nu i am dat de cap pana acum
zi mi si mie dc ia rezolvat ceva pana acum

--------------------
RENAULT CLIO 2004/2.0 16V
+
ionutzbogdan
post 22 Nov 2006, 17:01
Post #6

Membru incepator

icearca sa te invarti cu masina intr o parcare cu rotile bracate la maxim si vezi cum face

la mine face in felul urmator:se aude o scrasnela cand ies cu ea din garaj si iau viraj maxim si dupa ce indrept rotile se opreste.dc ma invart cu ea in cerc face continuu.

piulita aia de sus care prinde amotizorul la viraj maxim se atinge de marginea clopotului ala(sau cum ii zice) si musca din el.e fier pe fier si face un sunet nenorocit zici ca se rupe usa din balama(asta am zis prima oara k e)

la mine in partea stanga atinge piulita de marginea aia)am vopsit marginea aia si s a luat vopseaua in locul ala) dar nu face zgomot(cred ca e normal sa atinga putin acolo pe viraj maxim)

dupa ce am schimbat suportul de la motor si l am pus pe al meu la loc(facea si cu ala nou) nu mai face nimic pe dreapta in schimb mi a facut pe stanga d cateva ori. de atins atinge si in stanga si in dreapta de marginea aia dar nu mai rupe din ea asa rau sa faca zgomot,pt k am vopsit iar acolo si era vopseaua luata

PLS poate imi mai dati niste sugestii ca am trei luni de cand am descoperit ce face si nu am rezolvat nimic.
mentionez ca masina face asa de vreo 7000 8000 km dar mi a facut de vreo 5 sau sase ori cred si nu i am dat mare importanta

--------------------
RENAULT CLIO 2004/2.0 16V
+
ady_rotty
post 30 Nov 2006, 09:14
Post #7

Membru incepator

eu unu nu ti-as recomanda sa iesi cu masina in parcare si sa te invarti cu rotile bracate la maxim. ai toate sansele sa strici pompa de servo.

PS: e doar o sugestie wink.gif

--------------------
Renault Symbol Phase 4 - AB 48 ROT EXPRESSION 2006 mpi 1,4 8v
+
daniel cobzaru
post 2 Apr 2013, 20:58
Post #8

Membru incepator

sal ,,,am un reno laguna ii din 2004,,,am un zgomot oribil pe drapta fata am daca prind de roata se misca de parca cade jos de sus de la piulita de la amortizator,,astazi miam comandat tot kitul de sus ,,suportul de la amortizator,,si sper sa fie asta problema cu zgomotul...

--------------------
reno laguna dynamic - cl990lt dynamic
+
aurelyan
post 2 Apr 2013, 21:04
Post #9

Membru cu familie

From: Iasi

Ai postat la Clio...era mai indicat la sectiunea Laguna. Ai comandat piesele fara sa faci o verificare intr-un service?

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 18:46
Dacia