Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Joja de ulei - din plastic ?!?, Oare nu se poate rupe ?

cciulei
post 28 Sep 2006, 09:43
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

la ~4500 km mi-a aparut mesajul - "TOP-UP OIL LEVEL" dupa ce am lasat masina lasata inclinata spre drepata vreun sfert de ora cu 2 roti pe un trotuar. Stiam ce inseamna si desi apoi mesajul a disparut am vrut sa verific ce indica si joja de ulei - ca e mai sigur.

A iesit greu - din cauza ca nu mai fusese scoasa pana acum - dar am ramas surprins sa constat ca este in intregime din plastic - cel putin mie asa mi s-a parut - si pe deasupra ca are si o forma extrem de ciudata (un fel de "serpisor") cu o flexibilitate destul de redusa. Pot sa spun ca m-am chinuit destul de mult dupa ce am sters-o sa o introduc corect la loc si apoi sa o scot sa vad ce indica - si sincer m-am temut sa nu se rupa in conducta sinuoasa in care sta - mai ales ca a trosnit de vreo 2 ori destul de serios la trecerile prin serpentine ...

Oare nu exista riscul sa se rupa si sa ramana blocata in conducta de acces ?

Forma asta o are numai la motoarele DCI 1,5 (cum am eu) sau si la celelalte ?

mersi,

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 DCI 100 2005 Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 28 Sep 2006, 09:49
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

La Megane 1 1.9 dCi este tot din plastic...asa ca nu cred sa fie vreo problema la tine...

This post has been edited by cj98czh: 28 Sep 2006, 09:49

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
R19/16v
post 28 Sep 2006, 10:17
Post #3

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

La XM, la cutia de viteze, e din plastic si din cauza batranetii si temperaturolor la care e supusa cutia, s-a rup smile.gif
Daca se rupe si ramane pe teava, e bine, ca se scoate! Da' daca se rupe o bucatica mai mica, si pica inauntru, ce-i faci? smile.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cramadonis
post 28 Sep 2006, 13:15
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

pai exact asa am patit eu!am vrut sa verific nivelu la ulei si cand am scos-o am ramas cu jumatate in mana blink.gif .dar ce spaima am tras!imi era sa nu fi cazut in baie jumatatea care se ruspsese,dar am avut noroc.am scos teava aia pe care se baga ea si ramasese acolo.si acum merg doar cu ce mi-a ramas din ea smile.gif (cu partea de sus).oricum e aiurea materialul din care este facuta ea dar si cum se baga acolo e si mai aiurea,zici ca acum se rupe!eu de la inceput am avut frica sa nu patesc ceva cu ea...si uite ca am patit.asa ca aveti grija cu ea!

--------------------
megane 2 hatch - T D I 2004 exception
megane 2 hatch exception - 1.5 dci 100cp - verde citron - decembrie 2004
logan laureate - 1.4 mpi - white - aprilie 2009
+
cciulei
post 28 Sep 2006, 16:11
Post #5

Membru incepator

singurul lucrul bun pe care l-am constatat cu ocazia asta este ca indicatorul din bord si joja arata aproximativ "la fel" adica pe joja sunt marcate 5 simboluri x iar in bord indicatiile in 5 trepte sunt in concordanta - deci daca nu este neparat nevoie - joja de ulei nu trebuie scoasa.

Am inteles totusi ca exista 2 tipuri de joje - pt 1.5 Dci cea din plastic rotund si casanta - cum am eu si inca un model. Stie cineva pe unde se poate gasi celalalt model ?
Numai in "reteaua" dealerilor Reno ?

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 DCI 100 2005 Privilege
+
cricu
post 16 Oct 2006, 11:30
Post #6

Membru incepator

From: Oradea

joja aia e absolut jenanta. Mie si rusine sa o scot, ca s-ar putea sa imi spuna cineva ce mica o am smile.gif Acuma pe bune, ce drac de joja e aia de 15cm din plastic, si fixata oricum foarte jos!?
Precizia verificarii cu asemenea joja lasa de dorit. Trebuie sa-ti belesti mana de radiator ca sa o scoti. Presupun ca in mintea celor de la Renault ar trebui sa fie pe cale de disparitie, atata timp cat se afiseaza in bord starea nivelului de ulei...hmm

--------------------
Renault Megane II.1 Sedane 21000km 02/2006
+
razu
post 16 Oct 2006, 17:27
Post #7

Eu scriu doar cand beau bere

From: Bucuresti

Fratilor, eu tot nu va inteleg de ce va stresati atata, frantuzul (dar si alti producatori) au introdus in afisajul comp. bord celebrul "oil level" tocmai pentru a nu fi necesara interventia userului in compartimentul motor!
Eu am vazut aceeasi joja penibila si la alta marca, mult mai rasunatoare, nu dau nume pt ca nu-i un topic de versus!

--------------------
Renault Megane - DB 05 LSJ 2004 hatch
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
danila
post 26 Oct 2006, 18:04
Post #8

Membru incepator

Salut. Am rupt joja de ulei zilele trecute. Problema e ca a ramas o bucata din ea inauntru. Oare risc ceva daca merg in continuare cu masina? As lasa-o acolo ca am inteles ca e greu de scos (trebuie data baie de ulei jos). Apropo de unde iau alta joja. Multam

--------------------
Renault Megane Estate 1,5 dci-100 cp, 2004
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 19:42
Dacia