Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartait spate..., cum ma lasa nervii...

boozywoozy
post 5 Sep 2006, 09:01
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: galati

Zilele trecute,mai exact de o saptamana,m-am trezit cu un zgomot in masina...Un scartait in partea din spate a masinii,undeva in portbagaj ( am o laguna 2 breack ).Am cam o luna de cand am fost cu ea la diagnoza la reprezentanta si mi-au iesit amortizoarele bune.Ma gandesc totusi sa nu fie bucsa amortizorului ca atunci e cam nasol...punte spate data jos ptr 2 bucati de cauciuc..
Ideea e ca pe zi ce trece se aude tot mai tare si ma seaca,e suparator...
Ma mai gandesc totusi,deschizand acest topic,ca poate este vreo ghidusie de care s-au lovit altii,stiu eu...sprayul WD-40 uneori face minuni,dai cu el unde trebuie si nu mai ai zgomot.
Multumesc!

--------------------
ex renault laguna 2 2002 1.9 dci dynamique - gl 41 nyk
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghetau dan
post 5 Sep 2006, 11:48
Post #2

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Intradevar,sprayul WD40 face minuni dar in anumite conditii.Si eu am eliminat o multime de zgomote deranjante cu ajutorul lui.
Din pacate pt tine nu cred ca poti rezolva de unul singur problema.Roaga un amic sa te ajute la identificare.Pot fi o multime de chestii.Eu ma chinui sa identific,si am reusit,zgomote din zona bordului care apar la denivelari.
Daca se aude de afara tb sa faci un control vizual sub masina- s-a mai spus pe forum cam ce ar putea fi- suporti toba,bucse,tampoane amortizoare si alte dracii.
Pentru interior mergi pe ghicite:pui burete intr-un loc,daca mai face continua sa cauti,daca nu,ai rezolvat problema.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
boozywoozy
post 5 Sep 2006, 11:57
Post #3

Membru autentic

Mersi ptr sfaturi!Voi incerca sa merg pe mana unui prieten,sa-l postez in spatele masinii sa asculte.De afara nu se aude nimic,numai in interior,posibil zgomotul sa nu fie sesizabil afara..Sincer ma rog sa nu fie bucsele ca abia am luat masina si m-a lasat pe 0 cu finantele.
Bordul se aude si la mine dar momentan nu vreau sa ma ocup de el.Daca gasesti ceva la bord te rog sa ne spui si noua ce ai facut sa nu mai avem parte de tot felul de zgomote mai mult sau mai putin deranjante.
Multumesc

--------------------
+
ghetau dan
post 5 Sep 2006, 12:56
Post #4

La bord treaba acum pare simplu de rezolvat dar pina i-am dat de cap a durat ceva timp avind in vedere ca masina este condusa exclusiv de sotie in cursul saptaminii,eu mergind doar in weekend si atunci incercind sa descopar ce s-a rezolvat si ce nu.
Am inceput,cum era si normal de la identificarea zgomotelor,in mers,in ce conditii face si am urmarit daca face si la lovirea bordului in stationare.Am inceput prin a pune burete in diverse locuri si ieri am pus portiuni din covor de baie buretat,cu gauri,care se vinde la metru.Este luat cam de mult dar cred ca se mai gaseste.Merge si cu profil tip cheder dar cocorul merge taiat la ce latime vrei.
Un zgomot naucitor aparut in vara asta era intre cozorocul bordului si plasticele alea de 2 bani care inconjoara ceasurile de bord.Apoi deasupra torpedoului,linga incuietoare.Astea s-au rezolvat,la apasarea sau ciocanirea bordului acum nu se mai aude nimic,inainte era zgomot de plastic.
Am mai fixat bordul in zona imbinarii cu parbrizul in 3 puncte dar mai grosolan,sa urmaresc daca se mai aude,urmind sa finisez dupa.

Pentru scaune(sub ele),centuri,macarale,trapa carburant,sine scaune,etc am folosit WD40.Nu se mai aude nimic.
Mentionez ca am laguna face lift in echiparea lux dynamique,cu bordul acoperit cu cauciucul acela placut la atingere si aderent. Nu stiu daca la altii e valabil,avind in vedere ca ce am eu e numai pe 2.0T, dar merita incercat.Si eu m-am lovit de multe bube de-a lungul timpului dar am invatat sa le rezolv singur cind am vazut ca altii imi dau papucii spunind ca asa mai fac masinile...
Dar dupa putin chin,nu mai fac...asa ca merita!

Daca vrei poti sa modifici titlul postului in Zgomote si alte neplaceri sau cum consideri tu...poate mai sint si altii care vor sa zica ceva pe tema asta.

This post has been edited by ghetau dan: 5 Sep 2006, 13:11

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bh07xyk
post 5 Sep 2006, 16:56
Post #5

C

From: Oradea

Poti sa stai NElinistit smile.gif. Din cum descrii sunetul sunt bucsi punte spate 'pe duse', vor incepe sa bocane nu peste mult. Poti merge mult si bine cu disconfortul sonor de rigoare.

Exista topicul 'Bucsi punte spate', afli tot acolo http://www.reno.ro/index.php?showtopic=49380

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
ghetau dan
post 5 Sep 2006, 17:51
Post #6

QUOTE(bh07xyk @ 10 Jul 2006, 10:57)
Zgomotul pivotilor terminati e f aproape de cel al bucsilor spate. Asa e la mine.
*

Pai boozywoozy spunea ca are un SCIRTIIT.
Poate nu sint bucsile totusi ci vreun manson.Baga-te sub masina si misca de toba sau suspenda masina si incearca pe la roti...nu stiu ce sa zic...eu nu m-am confruntat cu asa ceva.
Am avut un zgomot asemanator la megane pe la 95000km,erau duse telescoapele.Aveau joc transversal si inainte de asta am facut testul.Au iesit cam pe la 70% eficienta.Am schimbat pivotii,bucsile de la bara stabilizatoare,tampoanele amortizoarelor dar zgomotul (cloncanitul) persista.
Oricum incepuse sa se duca rulmentul de la alternator asa ca am vindut-o si am luat-o pe cea actuala.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bh07xyk
post 5 Sep 2006, 18:02
Post #7

C

Pai avem pivoti in spate? Eu de scartait in spate vorbeam aici. Omu zice ca are scartait in portbagaj la break. Bucsile punte spate cand se duc intai scartaie, dup-aia scartaie si bocane.

Sa dea Al De Sus sa nu fie bucsile alea scumpe si greu de inlocuit in cazul lui boozy. Singura chestie buna e ca zgomotul inca nu se aude afara. Daca se aude si afara (vedem ce zice prietenul lui) din pacate e cam clar.

--------------------
+
ghetau dan
post 5 Sep 2006, 18:32
Post #8

Evident,pivotii sint doar pe fata.N-am spus ca ar fi pe spate.
Eu am schimbat toate alea la megane pe fata.
Asteptam. Putea si el sa spuna citi km are cu masina,nu?

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
boozywoozy
post 6 Sep 2006, 08:02
Post #9

Membru autentic

Am avut ocazia ieri sa ma uit mai atent la masina.Am tras de ea,am impins,am ...Intr-un cuvant m-am rugat sa nu fie acele bucse ca...Oricum.Afara zgomotul nu se aude.E ceva insesizabil daca te urci prima oara in masina.Am scos capacul bagaje si...a disparut scartaitul.Nu era un scartait metalic ci unul dat de 2 piese din plastic.
Nu voi inchide topicul sperand sa ajute si pe alti "aiuriti" ca mine.
Mutumesc.

--------------------
+
SAVAGE
post 6 Sep 2006, 08:20
Post #10

Membru

De ce ti-e frica nu scapi....mai devreme sau mai tarziu.Asa cum a scris bh07xyk ...sunt bucsile care au inceput sa scartie...Pana una alta mai poti merge asa mult....dar pe autostrada,deoarece prin gropi scartaitul se transforma in pacanituri apoi in bushituri...eu zic sa nu te sperii este o operatie simpla si odata facuta ai garantia ca 100 mii nu mai ai treaba cu spatele...(trebe' facuta deoarece bucsile distruse accentueaza si uzura amortizoarelor- alta belea).

--------------------
RENAULT LAGUNA INITIALE 2002 / PRIVILLEGE 1.5DCI 81KW 2009 - CT 81 LAG
+
boozywoozy
post 6 Sep 2006, 12:42
Post #11

Membru autentic

Ok,am inteles ideea.Partea proasta e ca odata si odata tot vor cadea.Daca am ajuns pana aici poate careva sa-mi spuna care bucse anume cad?Eventual poate careva sa bage un desen ca eu-s nou in materie de laguna si nu prea pricep care anume bucsi.Stiu ca un amortizor are 2 bucsi,una sus si una jos de care amortizorul vine prins de sasiu,dar astea dupa cate stiu vin odata cu amortizorul.Mai stiu ca la laguna mai este o bucsa de care se prinde de sasiu.Poate ma insel,astept corectii din partea celor care se pricep.
Daca nu ma insel,atunci vin cu intrebarea : astea sunt "renumitele" bucse?Am fost la un magazin de piese si mi le aduce la 1,7 mil bucata,fata de 3,3 mil bucata cat ar fi alea "originale".Spun asa ptr ca vanzatorul mi-a spus ca poate sa-mi aduca si originale,in cutie,stantate "Renault",insa nu-s chiar atat de originale precum par.Sunt alta marca produse sub licenta renault.Astept parerile voastre.
Mult`am!

--------------------
+
bh07xyk
post 6 Sep 2006, 12:52
Post #12

C

Bucsi punte spate sunt cele de la prinderea puntii/traversei de sasiu, nu pe langa amortizoare. Nu te-ai inselat.

Acuma, cred ca esti primul care le-a gasit altundeva decat la Reno. Te rog da-ne si noua detalii despre magazin, eventual telefon. Eu am nevoie cat mai urgent dar nu vroiam sa dau cu bani dupa Reno.

--------------------
+
boozywoozy
post 6 Sep 2006, 13:08
Post #13

Membru autentic

Magazinul se numeste,fara sa fac reclama ( imi cer scuze operatorilor! ),Zetec.Daca vei ajunge in Galati poti intreba orice sofer despre el.Intra pe google si vei afla si numarul de telefon.Nu mai stiu daca am postat pretul : 1,77 mil si mi-l aduce imediat.Momentan nu am de ce sa dau comanda pana nu fac un drum la service sa trag de roti si bucsi biggrin.gif

--------------------
+
bh07xyk
post 6 Sep 2006, 13:42
Post #14

C

Nu e reclama, e informatie de interes general. Mersi mult.

Apropo, pana nu bocane, n-ai ce sa-ti faci probleme.

Edit: gasit nr: 0236-499573

This post has been edited by bh07xyk: 6 Sep 2006, 13:48

--------------------
+
boozywoozy
post 6 Sep 2006, 13:45
Post #15

Membru autentic

Multumesc si eu

--------------------
+
boozywoozy
post 7 Sep 2006, 13:01
Post #16

Membru autentic

Tine-ma la curent daca ai rezolvat ceva!Oamenii sunt foarte de treaba,nu incerc sa le fac reclama,doar asta am constatat eu si am ramas placut impresionat de explicatiile intemeiate si demonstrate legate de piesele care ma interesau.

--------------------
+
talkdiurpaneus
post 7 Sep 2006, 13:55
Post #17

Membru incepator

Buna ziua tuturor,
Am avut proasta inspiratie sa ma duc cu si eu laguna mea care nu scartaia, nu bontanea, pe un drum de tara vreo 4-5km plin de praf (mai bine stateam saraciei acasa) si dupa drumul asta prin praf a inceput sa scartaie. Am mers la mecanic si mi-a spus ca-s duse bucsele de pe spate si ca trebuie data jos puntea, conducte, senzori si toate alea de pe acolo dupa care montate la loc si cu putin noroc poate vor merge ca inainte. M-am mai interesat pe la unii, altii si am aflat de un mecanic care le-a schimbat unui coleg de-al meu fara sa dea jos nimic. In fine, am comandat bucsele si mi-am facut o rezervare peste 2 saptamani la mecanicul asta. Este de pe undeva de pe langa Beius. Va tin la curent. smile.gif

--------------------
Renault Koleos 2.0dci 150cp CVA 2009 - bh05hak
Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2003
+
bh07xyk
post 7 Sep 2006, 15:16
Post #18

C

Suna bine. Dar de la Beius la Oradea mi le distrug la loc smile.gif. Serios acum, tine-ne la curent, mersi de pont.

--------------------
+
boozywoozy
post 7 Sep 2006, 15:24
Post #19

Membru autentic

Saracul Dan Spataru (D-zeu sa-l ierte!) bine mai zicea in cea melodie a lui : "drumurile noastre ..."! sad.gif
Oare vor apuca copii mei sa circule pe niste sosele fara gropi?

--------------------
+
talkdiurpaneus
post 7 Sep 2006, 16:39
Post #20

Membru incepator

Salut bh07xyk (vecine) - te-am vazut in oras zilele trecute si-am crezut ca mi-a furat cineva masina radmasa.gif Masinile noastre sunt surori gemene (model, culoare, jante, tot...). Mai putin un lucru:
- a ta are lumina la climatronic, al meu e tot in bezna. N-am mai apucat sa te sun (am fost plecat). Si mai am o problema (a postat-o un sarb pe aici, cea cu cititorul de card care nu functioneaza la prima pozitie). Am incercat sa-l scot dar nu am reusit. N-am vrut sa trag prea tare ca am inteles ca-s niste cleme de plastic pe acolo. Si apropo, ar trebui sa decuplez bateria cand scot cititorul de card si climatronicul? am eu un cod de casetofon dar nu stiu sigur ca-i ala.

--------------------
Renault Koleos 2.0dci 150cp CVA 2009 - bh05hak
Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2003
+
bh07xyk
post 7 Sep 2006, 17:15
Post #21

C

Masinile sunt mai gemene decat crezi smile.gif. Si cititorul meu s-a stricat le fel. Nu trebuie scoasa bateria cand lucrezi la cititor sau climatronic

--------------------
+
boozywoozy
post 8 Sep 2006, 07:40
Post #22

Membru autentic

sad.gif Si uite asa mi s-a naruit speranta...Am fost la reprezentanta si mi-au dat verdictul : bucsi spate uzate!Nu-mi place cum suna,dar bine ca nu scria "terminate".Oricum,am intrat,m-au "diagnosticat",am vrut sa schimb si mi-au zis oamenii ca sunt nebun,ca mai pot merge cu ea asa mult si bine si ca numai atunci cand bocane sa vin la ei ca pe langa munca prestata sunt si niste bani aruncati de pomana momentan.Totul din cauza gropilor noastre precum si a jentilor de 17.Mai e o chestie : bucsile cumparate de mine de la magazin,de 1,7 mil bucata,la ei,acelasi producator (!!) costau 3,3 mil.Misto,nu?

--------------------
+
bh07xyk
post 8 Sep 2006, 09:33
Post #23

C

O sa te obisnuiesti si tu cu preturile lor. Complet amp*lea preturile reno in ro. In sfarsit... am sunat la Zetec si mi-au promis sa ma sune cu pretul pt bucsi dar nu au mai sunat. Cum au ei acolo trebuie sa fie si prin Oradea. Imi spui si mie ce scrie pe ambalaj sa stiu ce caut?

--------------------
+
boozywoozy
post 8 Sep 2006, 21:56
Post #24

Membru autentic

Bucsile le-am dat mecanicului care o sa mi le schimbe.M-am hotarat sa nu ma duc la reno ptr ele ca o sa-mi ia o caruta de bani pentru schimbarea lor.O sa trec poate pe luni-marti pe la el sa vad ce si cum e in service-ul lui,o sa le schimb si o sa-i cer o cutie;ma gandesc ca poate atunci e prea tarziu ptr tine sad.gif

--------------------
+
bh07xyk
post 9 Sep 2006, 19:38
Post #25

C

Nu e deloc tarziu, umblu cu bocanituri de 6 luni, mai poate astepta smile.gif

--------------------
+
reno-soso
post 18 Sep 2006, 09:45
Post #26

Membru

From: Ploiesti

Am gasit in sfarsit bucsi punte spate pentru Lag.II la 180RON/buc. smile.gif

Pentru cei ce au aceeasi problema codul renault pentru bucsi este 82 00 427 869.
Eu am gasit la Autocesa in Ploiesti si sunt produse de SWAG (cod swag 60923318) si acum am vazut pe net ca au reprezentanta in Ro la Brasov asa ca brasovenii pot sa le cumpere mai ieftin banuiesc. Cel de la care le-am cumparat spunea ca sunt produse si de FEBI mai ieftine dar nu se gasesc iar cele de SWAG acum au aparut cei drept pe cutie la data fabricatiei apare 20.07.2006.
Acum mai trebuie sa ajung in service sa le montez.
A mai folosit cineva piese produse swag??? sau trebuie sa le schimb iarasi dupa "n" km.

Stie cineva cat costa operatia de schimbat bucsi punte spate la rep.renault???

--------------------
Renault Laguna II 2.0dCi - 173CP 2006 Initiale
+
SAVAGE
post 18 Sep 2006, 09:57
Post #27

Membru

Stie cineva cat costa operatia de schimbat bucsi punte spate la rep.renault???
*

[/quote]

Acum o luna manopera schimbarii a costat 180 lei....la reprezentanta Constanta.
Iar bucsile 310/ bucata pe cod Renault din magazin.

--------------------
RENAULT LAGUNA INITIALE 2002 / PRIVILLEGE 1.5DCI 81KW 2009 - CT 81 LAG
+
r&d
post 18 Sep 2006, 12:15
Post #28

Membru autentic

Cei care aveti drumuri prin Germania sau cunoscuti.
http://www.bt-autoteile.de/shop/product_in...ath=308_338_339

~42 Euro(~140RON) cu 16% TVA inclus.

This post has been edited by r&d: 18 Sep 2006, 12:17

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
bh07xyk
post 19 Sep 2006, 18:47
Post #29

C

QUOTE(reno-soso @ 18 Sep 2006, 10:45)
Am gasit in sfarsit bucsi punte spate pentru Lag.II la 180RON/buc.  smile.gif

Pentru cei ce au aceeasi problema codul renault pentru bucsi este 82 00 427 869.
Eu am gasit la Autocesa in Ploiesti si sunt produse de SWAG (cod swag 60923318)

Foarte tare, foarte tare! Imi frec mainile, tocmai am revenit din concediu si am primit o veste buna!

Multumesc Soso smile.gif

--------------------
+
reno-soso
post 20 Sep 2006, 10:49
Post #30

Membru

From: Ploiesti

Mai nou am aflat ca sunt stanga\dreapta adica cod 82 00 427 868 stanga si 82 00 427 869 pentru dreapta iar codul swag 60923317 stanga si 60923318 dreapta.

Din pacate pentru stanga nu au in stoc asa ca am sa pun si pe stanga una de dreapta. Mecanicul si cel de la magazin au spus ca diferenta este numai la acele fante in cauciuc care sunt pozitionate invers (scuzati exprimarea dar altfel nu stiu cum sa explic) iar practic sunt identice.

Pentru cei ce doresc sa faca aceasta operatie in Ploiesti la ipso pretul este de 77ron/h fara tva, desfacut punte 1,7h + montat punte 1,7h adica total cu tva ajunge la suma de 312RON!!! sincer o sa incerc si pe la alte service-uri care se baga sa faca operatia si au cu ce sa o faca, asta sa vad cat ma costa la ei, daca nu in cele din urma o sa ajung tot la hotii astia de la reno.

Prin Bucuresti stie cineva cat costa toata operatia?

--------------------
Renault Laguna II 2.0dCi - 173CP 2006 Initiale
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 12:09
Dacia