Interfata de diagnosticare OBD II, Ce interfata, ce protocol, ce soft...???
![]() ![]() ![]() |
Interfata de diagnosticare OBD II, Ce interfata, ce protocol, ce soft...???
andrei1302 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|||
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Se pare ca nu vrea nimeni sa raspunda.
![]() Oricum, am gasit pe undeva o lista cu modele diferitelor marci de autovehicule din toata lumea si protocoalele OBD II utilizate pentru ele. Din ce am observat cam toate modelele europene utilizeaza protocoale ISO, adica 9141-2 si 14230-4. Acestea erau trecute si pentru Laguna. Deci ar trebui sa functioneze interfata pe care vreau sa o cumpar doar ca nu stiu ce o sa pot sa fac cu ea. Probabil ca voi afla cam peste 3 sapt cand o sa am banii. |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
andrei1302 |
![]()
|
Am vazut pe un site din USA ca asemenea device-uri pot fi folosite NUMAI pentru citirea datelor din UCH. Cica pentru scriere (programare) transmiterea informatiilor se face codat, iar pentru asta ar fi nevoie de "a special factory programmer". Stie cineva ce reprezinta asta??????
Se refera la softul ala de care vorbeste lumea pe aici (CLIP) sau este un device hardware? |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
alex0875 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 9 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Cu teoria stam bine ,practica ne omoara. In primul rand nu prea vad ce o sa faci cu un sistem de diagnoza atata timp cat nu ai si cunostinte practice. In al doilea rand o sa constati ca Laguna nu este o masina la care apar probleme atat de des incat sa fie mai rentabil sa achizitionezi un sistem de diagnoza si sa rezolvi problemele singur.Daca vrei doar sati impresionezi cunostintele poti face investitia altfel cred ca nu se merita.Daca totusi mai crezi ca exista probleme pe care le poti rezolva cu cunostinte teoretice ar trebui sa vezi cum arata un bord de Laguna demontat. Iti garantez ca o sa uiti ce ai postat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2002/Estate Initiale Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
|
|
andrei1302 |
![]()
|
Nu stiu cum te-ai prins dar, intr-adevar, nu pot spune ca am o experienta practica. Insa chiar ma bazez pe cunostintele mele teoretice. Nu am vazut un bord de Laguna desfacut dar imi imaginez cum ar arata si nu ma intristeaza deloc. Stiu ca nu apar probleme prea des dar daca, atunci cand apar, trebuie sa ma duc de 3 ori la service si sa pierd cate juma de zi pe acolo, eu zic ca se merita. Si, in primul rand, tocmai de asta vreau sa o cumpar: ca sa imi pun in practica cunostintele teoretice.
![]() |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
andrei1302 |
![]()
|
In ultimele zile am inceput sa ma uit la:
http://www.scantool.net/products/product_i...&products_id=32 mai ales pentru ca este direct USB si ajunge cam tot la 500 RON, desi o sa stau cu morcov pana vine din SUA caci am comandat ceva in UK acum 1 luna si nu a ajuns nici acum. Insa sunt oarecum derutat pentru ca nu as vrea sa dau niste bani pe o interfata cu care sa pot face doar diagnosticare. Ma tenteaza foarte tare una ca aceea CLIP de la Renault dar sa mearga si la alte marci. Acum, ![]() Din discutia cu un coleg de forum am inteles ca toata treaba este ca interfata sa stie de CAN-bus ca sa poata comunica cu UCH in ambele sensuri. Eu vad ca si la asta din link zice ceva de un CAN dar, dupa multe intrebari, producatorii ei sustin ca sigur nu functioneaza in ambele sensuri (doar citeste codurile). Intrebarea: stie cineva o interfata cu CAN-bus mai ieftina si sa mearga cu CLIP? Mai stiti voi ceva in plus care sa ma scoata si pe mine din ceata asta? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
Claudiuw |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 5 March 06 ![]() |
poate te ajuta:
http://cgi.ebay.de/AGV4500-Handheld-Multis...1QQcmdZViewItem |
--------------------
Renault
Laguna 1 Ph2
2001.....1.6 16v
|
|
andrei1302 |
![]()
|
Pare destul de interesanta treaba doar ca eu nu inteleg deloc germana. Daca s-ar putea modifica parametri din ECU cu ea ar fi chiar convenabila.
Stie cineva germana ca sa imi zica si mie ce scrie pe acolo???? Raman dator. |
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
maxi06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 September 06 ![]() |
QUOTE(andrei1302 @ 4 Sep 2006, 18:44) Pare destul de interesanta treaba doar ca eu nu inteleg deloc germana. Daca s-ar putea modifica parametri din ECU cu ea ar fi chiar convenabila. Stie cineva germana ca sa imi zica si mie ce scrie pe acolo???? Raman dator. Mergi pe http://obd-diag.com/ si are in drepta steguletu' englez. Apropos, vezi ca au scheme si kit-uri ... daca esti hobist. Sa nu ramai dator ... te costa o bere! ![]() sau mai bine direct :http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.obd-diag.com%2f This post has been edited by maxi06: 12 Sep 2006, 13:36 |
--------------------
renault
laguna
2002 1.9dci
- BNxxCDN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 01:31 |