Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

luat groapa mare, trancanit etrier, merge asa sau tre' sa trec prin service?

CGB
post 5 Jul 2006, 07:44
Post #1

CGB

Group: Members
From: behind

ieri dadui cu roata dreapta fata in ditai gropanu'. am scapat cu janta intreaga, dar cand am dat cu piciorul in roata s-a auzit ceva ca un zornait metalic (ca si cum s-ar lovi doua bucati de fier usor intre ele). dupa ce-am cautat sursa zgomotului, am descoperit ca etrierul are un mic joc(mic de tot, 1-2mm maxim) pe orizontala (spre deosebire de roata stanga unde sta fix). acu' nush daca jocul asta a aparut ca urmare a gropii de ieri sau e mai demult. io ieri l-am descoperit.
intrebare: are ceva daca il las asa sau tre sa merg pe la service? masina franeaza normal nu e nici o schimbare in tinuta de drum.
precizare: masina are ABS.

This post has been edited by cristib: 5 Jul 2006, 07:45

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
modulsys
post 5 Jul 2006, 08:27
Post #2

Sofer cuminte

From: Brasov

urgent in primul service autorizat renault.
Chiar si daca e doar distanta inegala intre etriere si discuri si tot nu e bine.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rttt_gia
post 5 Jul 2006, 14:50
Post #3

ExRenoAR

From: Bucuresti

fa o vizita la service si vezi despre ce e vb. Daca franeaza bine inseamna ca nu o fi grav... zic si eu smile.gif . Stii cum e vb aia: "Las-o ba ca merge asa"
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
CGB
post 5 Jul 2006, 15:29
Post #4

CGB

fusei la service (nu service renault) si vorba lu' rttt_gia ....las-o bah ca merge-asa smile.gif
cica nu are nimic, e normal sa se miste putin etrierul (foarte putin). doar ca ala de pe dreapta se misca oleaca mai mult (asta din cauza ca roata aia e cea mai afectata de gropane). ptr linistea mea totala mi-a recomandat schimbarea suportului ptr etrier care costa doar 3,5 mil (dar cica ar merge si de la solentza).

ptr ca a dat jos roata si s-a uitat oleaca la frane m-a taxat cu 150 mii.
si asta -repet- nu in service renault.

initial m-am dus la unicul service autorizat reno de la mine, dar baietii erau plini de sictir, trebuia sa astept pana faceau receptia masinii...bla bla bla, plus ca ma costa minim 450 mii "(c-atat e ora de manopera la ei). doar ca sa se uite la o roata. jigodii.

--------------------
rttt_gia
post 5 Jul 2006, 16:18
Post #5

ExRenoAR

From: Bucuresti

Ai scapat bine. Am inceput sa ma satur de preturile practicate de Renault... huh.gif

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
HappyBoy
post 5 Jul 2006, 17:43
Post #6

Membru autentic

Verifica si piulita de la planetara,sa nu se fi slabit.

--------------------
Renault Clio Symbol 2005
Opel Astra 1.4 Twinport - 2009
Mazda 6 2.5L 4 cylinder Engine - 2009
Lexus RX350 3.5-L Dual VVT-i V6 Engine - 2010
+
hellcat
post 5 Jul 2006, 20:43
Post #7

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(cristib @ 5 Jul 2006, 18:29)
initial m-am dus la unicul service autorizat reno de la mine, dar baietii erau plini de sictir, trebuia sa astept pana faceau receptia masinii...bla bla bla, plus ca ma costa minim 450 mii "(c-atat e ora de manopera la ei). doar ca sa se uite la o roata. jigodii.
*

La tine unde, Cristi? Da-i in gat.
Lasand in urma falsa modestie, de cand este service Renault in Bacau o constatare tehnica nu costa nimic, poti sa vii cu orice marca de autoturism si nu dureaza mai mult de 10 min., deoarece exista rampa dedicata constatarilor.
Daca exista cineva care a fost tratat altfel, il rog sa vorbeasca.
Dar de astfel de "mici detalii" depinde managementul intern si cat de mult doresti sa-ti creezi o imagine si credibilitate in ochii clientului.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
CGB
post 6 Jul 2006, 07:46
Post #8

CGB

mavexim se numeste serviceul/dealerul dacia-reno. si cred ca-i singurul din dambovita.probabil d-aia au si beshinile astea in cap, din lipsa unei concurente. niste nesimtiti. ca idee, programul lor include o pauza de masa intre 12 si 12:30. scrie mare la intrare: PROGRAM SERVICE 9-12, 12-12:30-pauza de masa,12:30-17.
eu am fost pe la 10 la ei si m-au trimis la plimbare, ca n-au mecanici liberi...bla bla. mi-au zis sa vin la 12:30 ca e mai liber. la 12:20 eram la ei. m-am dus la receptie si ala d-acolo zice:"pai e pauza de masa, mai asteptati putin". am asteptat pan' la ora 13 apoi mi-au sarit dracii si-am plecat.

se poate inchide topicul.

This post has been edited by cristib: 6 Jul 2006, 08:07

--------------------
CGB
post 9 Jul 2006, 20:18
Post #9

CGB

deci...in poza asta e un etrier de la alta masina. dar ca principiu e la fel.
la clio symbol surubul A este de 17, iar B e de 13. C este suportul etrierului, iar D este etrierul propriu zis. etrierul vine prins pe suportul C prin suruburile A si B.
la mine are un mic joc etrierul D. jocul este foarte mic si nu dispare oricat as strange suruburile A si B.
a mai umblat cineva p-acolo. stie ce trebuie facut sa dispara jocul ala?

This post has been edited by cristib: 9 Jul 2006, 20:40

Attached thumbnail(s)
Rear_Pad_Change_1.jpg ( Size: 76.7k ) Number of downloads: 288

--------------------
SorinV
post 10 Jul 2006, 23:04
Post #10

Membru autentic

From: a

prietene stai calm. jocul nu numai ca este normal, lipsa lui ar duce la nefunctionarea corecta a franei pt ca abaterile frontale ale discului s-ar fi simtit in pedala de frana .

nu incercati sa eliminati jocul . cilindrul culisant se poate curata si unge cu vaselina rezisenta la temperatura mare .

si surubul care se strange /slabeste cu cheia de 13 este de 8 de fapt. ala de la frana este M8 cu pas normal sau dublu in functie de masina

--------------------
a a a
+
CGB
post 11 Jul 2006, 07:47
Post #11

CGB

daca jocul ar fi fost identic la ambii etrieri n-as fi zis nimic. dar la cel din dreapta e mai mare si se aude si un trancanit metalic cand dau cu piciorul in roata.trancanit care provine sigur din etrier, nu din alta parte. deci se misca etrierul in suport mai mult decat in partea stanga.
pe partea stanga nu e acest zgomot.

iar suruburile alea sigur sint de 13 si 17. stiu ptr ca am dat roata jos si am incercat sa le strang. e posibil ca la bicorp sa fie altfel.

--------------------
SorinV
post 15 Jul 2006, 14:00
Post #12

Membru autentic

From: a

daca tu zici ca sunt de 13 si de 17 inseamna ca ti-ai cumparat vreun camion nu clio. la bicorp sunt identici etrierii

NOTA: dimensiunea surubului nu este cea a cheii cu care il strangi desfaci. daca are capat de 13 iti garantez eu ca este de 8. si la clio este sigur M8. daca nu ma crezi cauta pe net citeste o carte de specialitate orice.

si daca ai dat o roata jos nu inseamna ca stii totul. si este absolut penibil sa spui ca o groapa care nu ti-a indoit janta astfel incat sa ajunga la etrier il poate deteriora.

--------------------
a a a
+
CGB
post 16 Jul 2006, 09:37
Post #13

CGB

QUOTE(cristib @ 5 Jul 2006, 08:44)
acu' nush daca jocul asta a aparut ca urmare a gropii de ieri sau e mai demult. io ieri l-am descoperit.
*

prietene ma faci sa ma citez singur. n-am zis ca de la groapa aia a aparut zgomotul ala. capisci!? vezi ce-am scris in primul post???? repet :"acu' nush daca jocul asta a aparut ca urmare a gropii de ieri sau e mai demult. io ieri l-am descoperit". deci...mai zic o data, poate acum procesezi cum trebuie :"acu' nush daca jocul asta a aparut ca urmare a gropii de ieri sau e mai demult. io ieri l-am descoperit" wink.gif

si intr-adevar eu m-am referit la dimensiunea cheii nu la cea a surubului. aici poate ai dreptate. n-am pretentii ca le stiu pe toate, dar un lucru iti zic sigur. jocul ala si zgomotul aferent nu sint normale (cel putin nu in cazul meu). si asta n-o spun eu ci mecanicii de la 2 serviceuri diferite (din care unul service renault).
si...da, jocul ala poate aparea ca urmare a drumurilor proaste chiar si fara sa se strambe janta.azi o groapa, maine alta si uite asa incep sa trancane diferite chestii pe la masina.
si ca ultima recomandare a lor a fost sa schimb suportul de etrier atunci cand zgomotele vor devenii mai puternice si se vor auzi si din masina.

apropo un simplu suport de etrier ptr clio costa nu mai putin de 7 milioane. doar suportul !!!!! mi-a fost frica sa intreb cat e tot etrierul. asa ca f**k reno si preturile practicate de ei in serviceurile autorizate. acelasi suport l-am gasit in alta parte cu 3,2 mil (si tot mi se pare mult ptr o bucata de fier).

This post has been edited by cristib: 16 Jul 2006, 09:52

--------------------
diesel_power
post 16 Jul 2006, 13:17
Post #14

Membru autentic

From: diaspora

Sa ii multumim worship.gif lui popa.gif ca o parte din piese se mai potrivesc cu cele de Solenta si Logan

Daca ar fi sa ne construim singuri Clioturile din piese de schimb ar costa cat un S-klasse

This post has been edited by diesel_power: 16 Jul 2006, 13:18

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 20:09
Dacia