cutii automate, Cand vom avea pe reno-urile noastre?
![]() ![]() ![]() |
cutii automate, Cand vom avea pe reno-urile noastre?
mtdragos |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 12 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Dacia
Laguna II 1.9 dci SOFT DIMSPORT, 2004 Privilege
Logan 1,6 16v, 2007 Prestige
|
|||
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Cutii automate pe laguna sint pe varianta 3.0 benzina (si secventiala) si pe 2.0BVA/136CP.
Parca si clio are asa ceva. Denumirile difera de la marca la marca si in esenta fac acelasi lucru. O alta problema este ca unele modele nu se echipeaza intr-un nivel decit pentru piata vestica,in ro nefiind importate de reno(decit daca aduci tu una de afara). |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
DSG nu e acelasi lucru cu o cutie normala automata. Face acelasi lucru in sensul ca nu ai ambreiaj si nu schimbi vitezele. Cum face asta este cu totul alta mancare de peste. DSG (Direktschaltgetriebe = DIRECT SHIFT GEARBOX) este o cutie care are 3 arbori de transmisie si foloseste 2 ambreiaje (dual-clutch gearbox) cutia fiind impartita in doua: un arbore cu treptele 1,3,5 iar celalalt cu treptele 2,4,6. In timpul mersului sunt cuplate doua trepte de viteza (in functie de necesitatea de putere) ex daca esti pe acceleratie in a 3-a cutia cupleaza si a 4-a, daca esti in a 3-a si mergi in coloana cutia culpeaza si a 2-a ca sa ai putere daca vrei sa demarezi. fiacare din cele 2 trepte cuplate are ambreiajul sau numai unul transmitand puterea catre arborele final. In momentul in care este necesara schimbarea treptei (superioara sau inferioara) sistemul electro-hidraulic comuta controlat cuplarea celuilalt ambreiaj, operatie ce se realizeaza in cca 8 milisecunde (cutia automata montata pe Ferarri Enzo schimba in 150 milisecunde treapta). Cutia DSG fiind controlata electronic in cazul schimbarii in trepte inferioare poate sari treptele (din a 6-a direct in a 2-a). Se poate selecta modul Sport (mod in care se mareste turatia vitezelor, se accelereaza schimbarea lor si schimbarea in treptele inferioare se face nult mai repede - in general turatia motorului este mentinuta constant intre 3000 si 4500). In modul manual daca cutia simte ca nu schimbi treptele, turezi spre limita maxima, esti in trepta 5 la 30 si accelerezi aiurea, aceasta preia controlul schimband ca in modul S; nu te lasa sa omori masina! Cutia DSG realizeaza o econimie de carburant de cca 1l la 100km in comparatie cu cutia manuala!
Din pacate renault este departe de aceasta minune tehnologica This post has been edited by aviasol: 13 Jun 2006, 11:35 Attached thumbnail(s) VW_DSG_Cutaway.jpg ( Size: 12.26k ) Number of downloads: 250 VW_DSG_Section.jpg ( Size: 8.53k ) Number of downloads: 257 |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
Eu vreau sa vand laguna din semnatura si sa imi cumpar una de 2.2 dci cu cutie automata. La Renault cutiile automate sunt cu 4 si 5 trepte spre deosebire de grupul VAG care au si cu 7 trepte(ex Audi A4 cabrio).
Daca are cineva cutie automata sa poate explica cum functioneaza, consum etc. |
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
2002/2008
- bh-77-avm Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sexyrat @ 15 Jun 2006, 13:07) eu am DSG pe Touran 2.0 TDI. cred ca postul meu de mai sus prezinta foarte bine functionarea acesteia. ![]() ![]() This post has been edited by aviasol: 15 Jun 2006, 10:38 |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
N-ai scris degeaba. Las' ca am citit eu. Da's invidios si tac malc
![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
mtdragos |
![]()
|
Am citit...stai calm...insa preturile vw sunt exagerat de mari...si aici ma refer la ce dotari ai pe masina in pretul standard...si la cat te costa sa pui pe optionale...sa nu mai zic ca nu voi avea pe ea NICIODATA ce am pe laguna...offffffff....citeam azi ca face citoenul automata cu 6 rapoarte pt C4 si C5...renault ramane clar in urma...asta e faza cea mai dureroasa...nici nu aduc in tara 2.0 dci(150 CP/175CP)...PACAT!
|
--------------------
Renault/Dacia
|
|
sexyrat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 December 05 From: Oradea/Timisoara ![]() |
Si eu am citit aviasol ce ai scris, dar ma refeream daca are cineva pe laguna cutie automata. Am auzit ca nu are modul sport si atunci cand treci cu pedala de acceleratie dupa punctul acela aproape de sfarsit tureaza mai tare numai.
|
--------------------
Renault/Ford
Laguna/Focus
2002/2008
- bh-77-avm Reparatii mecanice auto, schimb rulmenti cutie de viteze pk6 la cele mai bune preturi in zona Timisoara.Piese auto Diagnoza auto 30 lei.Tel 0744793205
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Poate nu stiati, dar Renault o lasa mai moale cu cutiile automate pentru ca cele din generatia precedenta (R21, R25) au fost niste gherle rasunatoare, fiind extrem de putin fiabile. Asa ca, ceea ce va doriti cel mai putin pe masina e o cutie automata marca Renault!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
b_42_jim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 28 May 06 ![]() |
QUOTE(Marty @ 15 Jun 2006, 17:08) Poate nu stiati, dar Renault o lasa mai moale cu cutiile automate pentru ca cele din generatia precedenta (R21, R25) au fost niste gherle rasunatoare, fiind extrem de putin fiabile. Asa ca, ceea ce va doriti cel mai putin pe masina e o cutie automata marca Renault! Asa e, stiu si eu vreo 10 posesori de R25 care au dat jos cutiile automate si au trecut pe manuale din cauza defectarii. Automatele au fost misto ca optiuni, dar trebuia sa umbli cu manusi cu ele, daca aveai prostul obicei sa le conduci mai sportiv, dupa 50-60.000 km incepeau sa nu mai angajeze toate rapoartele. |
--------------------
--
--
--
- -- Chrysler Sebring LX
Laguna II 1.8i Lux Privilege s.a.m.d. |
|
mjustin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 20 June 06 ![]() |
am eu pe laguna I, cutie automata, motorul de 2.0e si 84Kw care se comporta exemplar
consumul este undeva intre 9,0-9,5l/100km la stil de condus sportiv, la drum lung nu prea o las in turatii reduse This post has been edited by mjustin: 20 Jun 2006, 17:32 |
--------------------
renault
laguna I
2000 2.0e RXE
|
|
alex0875 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 9 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Masina din semnatura. 120000 km rulaj . Bucuresti- Diham (pana langa cabana)- Moieciu-Fundata (Valea cu struti)-Bucuresti 7,8%
Ar fi bine sa nu generalizam pentru ca putem foarte usor gasi vreo 20 de posesori de Mercedes E clase care au avut probleme cu cutiile automate. Masina din semnatura are 120000 km si pana acum nu a avut nici o problema la cutie? Pentru Aviasol am rugamintea ca pe langa datele tehnice sa ne prezinti si un istoric de Service al masinii pentru a ne convinge de fiabilitatea dsg. (prietenii stiu de ce) claus edit: ti-am unit eu cele 4 posturi consecutive pe care le-ai pus.. citeste regulamentul, 10%warn This post has been edited by claus: 22 Jun 2006, 02:19 |
--------------------
Renault
Laguna
2002/Estate Initiale Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
|
|
aviasol |
![]()
|
eu am 27.000km la Touran asa ca istoricul de service e relativ scurt: 2 revizii (15.000km si la 2 ani ca 30.000km nu am implinit inca) si o geometrie. Cam asta e istoricul service. nu cred ca DSG nu e fiabil.
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
mtdragos |
![]()
|
ceva de genul asta astept si eu de la renault...chiar ma gandeam la o octavia II sau passat DSG...insa au niste preturi de te doare capul...asta daca vrei si ceva optionale...ca altfel masina e cheala
|
--------------------
Renault/Dacia
|
|
dax665 |
![]()
|
Daniel Petcu Group: Members Posts: 32 Joined: 18 August 06 ![]() |
QUOTE(sexyrat @ 15 Jun 2006, 10:07) Eu vreau sa vand laguna din semnatura si sa imi cumpar una de 2.2 dci cu cutie automata. La Renault cutiile automate sunt cu 4 si 5 trepte spre deosebire de grupul VAG care au si cu 7 trepte(ex Audi A4 cabrio). Daca are cineva cutie automata sa poate explica cum functioneaza, consum etc. Salutare, Eu posed Laguna II, 2.2 dci, cutie automata. Incep sa-ti spun despre consum: Timisoara - Craiova - Timisoara, la o viteza medie de 85 km/h, consum de 7.8% ![]() In oras consumul mediu este de 9 - 9.5%. Doar cand folosesc Cruise control, consumul se stabilizeaza undeva la 6.5%, dar asta in conditiile in care nu ma ating de acceleratie.. ![]() In afara de faptul ca este extrem de confortabil, condusul unei masini cu cutie automata, consumul ma shocheaza, eu avand si un Audi A3 1.9 tdi 138cp, care nu sare de 6.5% in afara pe stil sportiv si 7% in oras. |
--------------------
Audi A3 - 1.9 tdi
Laguna II Initiale
2003-2.2 dci
- TM-10-***
|
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
corecta descrierea AVIASOL , eu nu am auzit de vreo defectiune la DSG , iar faptul ca este fabricata numai in Germania este un lucru bun zic eu , de fapt este o singura fabrica unde se produce DSG... spuneam si eu ca aceasta cutie in practica e mai economica cu 1l/100km si cei de forumul VAG ziceau ca bag in ele , ma bucur ca mai este cineva care a observat acelasi lucru ca si mine...
DSG este adaptiva , asta e extraordinar la ea , ce mai e misto , daca dai pe "S" sport , iti tine motorul in ture non stop , poti sa accelerezi pe viraje fara sa ai nici un fel de pierdere de putere la roata, este o cutie fantastica si am mai zis , consider ca este viitorul cutiilor de viteze, nu mai zic ca la o panta iti tine masina sa nu se duca inapoi , pe zapada sau gheaza este extraordinara deasemenea , am uract o panta cu gheata si zapada cu cauciucuri Dunlop SP Sport 01A, adica de vara, nu credeam ca voi urca , pur si simplu am lasat masina libera si a urcat, nu ma asteptam... |
--------------------
Renault Megane
Coupe
1998 2.0 16v
- RO 007 EUM sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
alex0875 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 9 June 06 From: Bucuresti ![]() |
,,nu mai zic ca la o panta iti tine masina sa nu se duca inapoi"
Asta face orice cutie automata.Nici eu nu am auzit pana acum de vreo defectiune la cutie automata Renault dar asta nu inseamna ca nu exista. Nu inteleg de ce o firma asa de mare ca Volkswagen cu atatia ani vechime ajunge sa echipeze masinile cu turbine produse in Romania (si asta pentru piata de vest) pentru piata de est se folosesc turbine produse in Turcia. This post has been edited by alex0875: 16 Sep 2006, 22:49 |
--------------------
Renault
Laguna
2002/Estate Initiale Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
|
|
b_42_jim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
--------------------
--
--
--
- -- Chrysler Sebring LX
Laguna II 1.8i Lux Privilege s.a.m.d. |
|
LuryLaguna |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 12 February 14 ![]() |
Eu am o Laguna 2,2 dCi ,cutie automata in 5 trepte.Cand mergi pe automat vitezele schimba doar la turatia setata de comp. cutii dar la semiautomat( sau manual ) cand esti an a-3-a si acelerezi dupa 50km/h si pe 2000 rot. parca mai schimba ea o viteza dupa care acul la aceleratie urca imediat la 70 km/h si ai 1900 rot ai dai a-4-a acul la torometru scade imediat pe la 1800 rot dar cand o calci intre 80 si 90 km/h tot asa parca mai schimba o viteza iar pe la 90 km/h ai dai a-5-a iar atunci motorul are 1800 rot/min si tu ai 90km/h.Nu stiu daca ati inteles masina mea asa a mers de cand o stiu nu stiu daca e normal si nici cu alta marca de masina cu,cutie automata nu am mai mers sa vad cum e.Am lucrat pe un camion cu cutie automata dar era diversa fata de a mea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2004/Teknos Grantour/2,2 dci/fulloptional/110kw
- CP212MP
|
|
Jan_jf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 23 November 10 From: Galati ![]() |
Salut, stie cineva daca se potrivesc cutiile automate de la Laguna cu motor de 3.0 ( 5 trepte ) la ala de 2.0 ( 4 trepte ) benzina . As vrea sa incerc sa shimb cutia la mine . O treapta in plus conteaza destul .
Poate ma ajutati cu niste informatii legate de prinderi sau de planetare sau ce ar trebui sa schimb . |
--------------------
Renault
Laguna 2.0 / 16 valve / 99 kw
2002 / 9
- GL Jan ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 10:42 |