Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Hayon Clio III, Scarțait enervant

Pearl Jam
post 4 Jun 2006, 16:53
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Posesor Clio III 1.2 75CP, 2000KM.
Dacă știe cineva ce naiba să-i fac la hayon că în momentul în care iau vreun damb sau gropiță începe scarțaitul...
Poate v-ați confruntat cu ceva similar și la alte mașini, dar mi se pare de tot kkt-ul la 2k sa facă așa.
022.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 4 Intense 2020 1.4 TCE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 4 Jun 2006, 22:55
Post #2

Admin?

Group: Admin

pune si tu niste poze cu incuietoarea si cu balamalele, sa vedem daca seamana cu ce cunoastem deja.

poti sa mergi si la service sa te certi cu ei, dar sincer nu cred ca vei rezolva ceva.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
Pearl Jam
post 5 Jun 2006, 17:55
Post #3

Membru

Multam Alex, dar chestia s-a rezolvat. Cel putin, in ultima saptamana n-a mai facut zgomot.
O sa-i fac si niste poze, dar sper ca totul sa fie ok.

--------------------
+
Alex.G
post 6 Jun 2006, 08:34
Post #4

Membru incepator

Ce este un hayon si cu ce se mananca tongue.gif

--------------------
Renault Clio III 2006 - n/a
Confort Dynamique 1.6 16V 110cp
+
senior
post 6 Jun 2006, 08:39
Post #5

Membru incepator

Hayonul este Usa din spate a masinilor cu caroserie de tip break sau hatchback. Nu se mananca.

--------------------
Renault Clio 3 1,4/16V
Renault Clio III, 1,4 16V, 98CP, confort dynamique, 2006, bleu-gris
+
Solon
post 6 Jun 2006, 14:51
Post #6

Membru autentic

Sa inteleg ca a venit vremea spray-ului cu vaselina?
Asa curand? mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
raz
post 22 Jul 2006, 09:33
Post #7

Membru incepator

sal,

la clio III se poate regla hayonul? de catre noi bineinteles, nu sa ma trimiteti in service acum!

--------------------
renault clio III 1.4 16v confort dynamique 2006
+
Antoniu Dragan
post 29 Aug 2006, 13:42
Post #8

Membru incepator

Pana la urma cum ati rezolvat problema cu Hayonul ca si la mine scartaie.

--------------------
+
Pearl Jam
post 31 Aug 2006, 11:10
Post #9

Membru

De la sine. Pt mine e o enigma. L am trantit de cateva ori. Nu stiu nici acum de la ce a fost. S-a rodat... N am mai avut probleme.

--------------------
+
Antoniu Dragan
post 5 Sep 2006, 10:53
Post #10

Membru incepator

Daca ceva nu merge bine si nu stii de la ce e , las-o asa ca poate trece.

Asa am patit si eu. Dupa o saptamana n-a mai facut. Acum sa vedem cat o tine.

--------------------
+
Antoniu Dragan
post 20 Dec 2006, 12:10
Post #11

Membru incepator

Zgomotul a revenit si nu a mai disparut.
Am uns incuietoarea cu vaselina siliconica si n-a mai facut de cateva luni.
Deci nu e balamaua, nu e reglajul ci incuietoarea.

--------------------
+
kami
post 16 Jul 2007, 13:14
Post #12

Membru incepator

La mine nu scirtiie , in schimb au aparut unele zgomote.. initial am crezut ca e de la sacul cu triunghi, stingator, etc.. dar se pare ca e in hayon.. Si am numai 3000 km...
Help!

--------------------
renault clio 3 2007 - B61svv
+
cmandrei
post 16 Jul 2007, 13:17
Post #13

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai daca nu le poti "defini" cumva e greu de spus ceva (orice). Cum face (scartaie, bate etc.) ? cand se aude (adica la gropi, denivelari etc.) ? etc.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
kami
post 16 Jul 2007, 13:25
Post #14

Membru incepator

Bate... numai pe drumurile cu denivelari... pe europeana nici un zgomot

--------------------
renault clio 3 2007 - B61svv
+
tatimeu
post 16 Jul 2007, 13:26
Post #15

Membru autentic

Nu cred sa fie porbagajul.
Mai mult ca sigur este "chestiunea" acea care acopera porbagajul. este facuta cred dintr-un fel de carton, plastic tapitat si lacasele unde se sprijina sunt din plastic foarte dur. daca te uiti atent o sa observi si ca este un pic mai mic decat latimea propriu zisa a porbagajului. la mine are si un pic de joc in lacasuri. cred ca de aici apar sgomotele deoarece nu sta foarte bine fixata si se misca, ambele sunt destul de dure iar sumetul este asemanator cu cel scs de centura de siguranta daca nu este potrivita in pozitia cirecta si se liveste de plasticul de la usa mai bine zis plasticul care acopera tralpii centrali.
cred ca asta ar fi explicatia.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
Nebunuuu
post 26 Aug 2007, 21:54
Post #16

Membru incepator

Salutare!!De curand am si eu problema scartaitului la haion, care e extrem de enervanta...si am doar 5700 de km...Am fost la service, la meridian vest si acolo raspunsul lor a fost k "Nu stim.."...am ramas blink.gif ...
Citeam ce scria Tatimeu si s-ar putea sa aiba dreptate. Zgomotul acela, atat de enrvant, poate sa provina de la plasticul de "calitate" cu care este tapitat interiorul haionului...Si sa nu mai spun ca clio meu e "made in france"...
Oricum, o solutie e sa folositi silicon de bord pe chederul portbagajului sau vaselina la sistemul de inchidere....Cred ca asta am sa fac si eu. pentru ca la service nu cred ca o sa ajute nimeni!

--------------------
Reanult Clio 3 2007 - B-99-AOT
+
Andrei Clio Trei
post 27 Aug 2007, 09:30
Post #17

Membru incepator

desi nu pot spune ca este inca enervant zgomotul respectiv la exemplarul MEU, am facut testul - am fost chiar pe drumuri de munte. am scos tableta aceea orizontala a hayonului si nu se mai aude fix nimic. masina are ~2.500km insa... e devreme... smile.gif mie incep insa sa imi zdrangane finutz chestii in stalpii centrali... sa zicem ca ma asteptam la asta sad.gif

plasticul in sine, pentru rolul pe care il are, imi face totusi impresia ca e de buna calitate, problema lui e ca nu e prins prea destept de suportii in care culiseaza, e intr'adevar prea mare spatiul acela circular in care se roteste. de fapt... "balamaua" nu exista smile.gif si i'ar prinde bine si un soi de material "moale" pe muchii. poate ca face zgomot si plasticul hayonului, cel care are integrat manerul de inchidere. fata interioara a hayonului mai exact... la mine inca nu.

apoi... "made in france" nu inseamna ca la ei e de aur si la noi e de tabla - si anume ca "made in france"-ezii ar avea balama si noi, "turcii", nu. Renault produce una si aceeasi chestie pentru absolut toate tarile, piesele sunt standardizate oriunde ar fi asamblate... masina e una si aceeasi din ce am aflat pana acum. ba chiar au componente identice si intre modele: exista n chestii identice pe megane II si clio III de exemplu, nu? costurile de productie nu s'ar justifica altfel. in mod normal...

nu stiu ce ar putea insemna "made in france", in afara doar de faptul ca linia de asamblare e efectiv in Franta si, teoretic, asigura un anumit nivel de manopera, garantie si "prestanta" pentru piata lor si a vecinilor, bref preturi pe masura. pe de alta parte, am tot negociat la dealerii de la noi inainte de a'mi cumpara masina si am observat ca oferta de optiuni este cea care difera de fapt. daca vroiam trapa era musai sa comand in franta de exemplu... in rest... nu imi dau seama.

sunt 99,99% convins ca si lu' Monsieur Xulesco de la Paris ii scartaie renou' smile.gif poate mai tarziu, ca el ARE sosea sub roti...

--------------------
Renault Clio 3 Dynamique 2007
+
Sorinux
post 30 Aug 2007, 21:16
Post #18

Membru

Mai Andrei, acrii strugurii nu? biggrin.gif

Acum lasand gluma la o parte, eu am depasit cu un pic 3000 de km si mi se pare ca hayon-ul e piesa cea mai linistita din toata masina. Mai dati si voi volum in 'casetofoane' si nu mai stati sa ascultati greierii.

--------------------
Renault Clio 3 Exception
Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
+
Andrei Clio Trei
post 31 Aug 2007, 00:04
Post #19

Membru incepator

laugh.gif strugurii? tare. smile.gif

ok, ma explic: nu imi fac probleme de origine de asamblare atata timp cat are "rombul" pe ea si am cale libera sa sun la marca respectiva acasa pentru orice problema.

pentru mine, modelul asta e o investitie personala, niste calcule... moda si ifosele mi s'au dovedit a fi intotdeauna cele mai proaste investitii posibile! mai ales cand te plimbi cu moda prin gropi! gustul meu si banii mei insa... fac jocul.

apoi, daca vroiam sa dau 2-3-4000 euro in plus peste pretul clio 3 "estic", deja ma gandeam la alta clasa de masina cu totul, nu la alta marca din clasa clio 3!!! eu unu'.

e un fier, il vinzi imediat ce devine convenabil pentru ca oricum apar chestii mai destepte , economice... ecologice!... te schimbi si tu, ai alta varsta. nimeni nu mai produce chestii "rusesti", sa le lasi mostenire, asa ca iti iei costum nou. sau nu...

eu am vrut doar sa linistesc omu' intr'un fel. "made in france" scartaie la fel. proiectul este unic. am in familie, 2 in franta (clio 2 si 3) si al meu aici. stati voi linistiti. plastic + fier ce poa' sa dea? laugh.gif

ei... m'am bagat in seama cum se spune smile.gif voi ganditi cum e mai bine pentru voi, sigur!... aveti chiar varianta sa vi'l achizitionati direct in franta. au oferta mai larga la accesorii am vazut. eu il iau p'ala turcesc, mai ieftin si mai prost! ca sosea nu imi da in veci francezu'. si daca ne'o da, o indoim noi cu apa cumva... laugh.gif

PS: recomand sa scoateti titiurile afara. cred ca deja la unguri e suficient!... ia sa vedeti ce dulce ruleaza, te ia si somnu'. smile.gif

--------------------
Renault Clio 3 Dynamique 2007
+
George Paul
post 11 Oct 2007, 15:27
Post #20

Membru autentic

La 2300km, al meu 3 usi si-o trapa scartaie in zona tavanului, stanga. Zgomotul de soricel vesel si chitaitor a aparut in urma unui drum Bucuresti - Pitesti - Capulung, dupa ore de troncaneli pe drumuri proaste.
Pe drum de calitate nu se trezeste soricelul sa cante. Prima oara am crezut ca era manerul de deasupra geamului - pasager, de care se tinea prietena mea disperata de curbe, dar nu era asa.
A mai redresat cineva situatia din cei ce au vedere la tavan? Banuiesc ca trapa e de vina.

P.S. Asteptand undeva pe dreapta, m-am apucat sa ma legan pe scaunul sofer, imprimand un usor balans masinii; sonorul era de asteptat: un sir de scartzaieli de nedefinit. Si eu credeam ca masina e mai bine injghebata decat un Logan.
huh.gif

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
herculane
post 11 Oct 2007, 19:09
Post #21

Membru autentic

trapa mea se tine bine deocamdata...doar o scurta scartaitura la deschidere/inchidere biggrin.gif

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford Mondeo Titanium 2.0 16v 2008 - xxxxx
+
bambu
post 2 Oct 2008, 14:29
Post #22

RS club

Si la mine face urat rau haionul si ii caut solutii. Imi da impresia ca joaca cu totul din balamale si cred ca ar trebui fixat cumva. Aveti idee, parasocurile alea de cauciuc se regleaza in adancime?

--------------------
Renault/Citroen Megane RS/C5 eHDI 2.0T 2008/2012 - RRS
viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro
www.anularefiltrudeparticule.ro
+
Lucman
post 2 Oct 2008, 17:07
Post #23

Cogito ergo doleo

Baga vaselina la broasca de la haion si o sa taca dupa cum scrie aici

--------------------
Renault 1.5 DCi 80CP Fidji
Bianchi Super Grizzly
+
bambu
post 3 Oct 2008, 09:46
Post #24

RS club

Un fas-fas siliconic nu e bun ca e mai curat totusi?

--------------------
Renault/Citroen Megane RS/C5 eHDI 2.0T 2008/2012 - RRS
viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro
www.anularefiltrudeparticule.ro
+
onemilliondeath87
post 8 Aug 2009, 16:09
Post #25

Membru incepator

Hello. Am vazut ca se discuta intens pe tema hayonului de clio3.. am si eu o problema: cand merg pe drum denivelat se aude tare o bataie in interioriul haionului.. si cred ca e de la broasca. Problema e ca nu stiu cum sa desfac hayonu..parta de plastic din interior.. am desfacut suruiburile care erau la vedere..dar nu iese, imi lasa impresia ca mai este prin in niste clame sau ceva de genul. Rugamintea mea e daca stiti careva cum se desface sa imi impartasiti si mie
solutia. Multumesc.

--------------------
Renault Clio3 2006
+
99AIM
post 9 Aug 2009, 18:38
Post #26

Membru autentic

Mie dupa niste drumuri grele gen Ranca sau pasul Prislop mi-a inceput troncanitul spate,am incercat tot felul de solutii date pe aici dar fara succes....eu cred ca tot hayonul se misca si in curand o sa mut incuietoarea hayonului mai spre interior ca sa tina mai fix hayonul pe cheder,daca nici asa nu se rezolva......asa sa ramana.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
danielus
post 9 Aug 2009, 19:13
Post #27

Membru

probleme cu zgomote in partea din spate am avut si eu; le-au rezolvat baietii in service - mi-au spus ca erau de la suportii hayonului (i-au uns sau au bagat ulei in ei, n-am inteles prea bine) si au uns si incuietoarea portbagajului. ah, cica au uns si etrierele (nu stiu ce-s alea). important e ca dupa operatiune masina merge "ca unsa" biggrin.gif

--------------------
Renault Clio III 2006 1.4 16V Privilege
+
95puf
post 9 Aug 2009, 20:46
Post #28

Membru autentic

From: Medgidia

@onemilliondeath87: Dupa ce desfaci suruburile de la vedere (inclusiv lateralele de la luneta) tragi usor dar ferm de capitonaj caci este prins in niste clipsuri albe (nu mai stiu cate, parca vreo patru la nr), dar daca ai mana subtirica si poti baga mana sa le ajuti sa iasa ar fi mai bine, caci mie mi s-a rupt unul cand am l-am desfacut la randul meu. Dar nu stiu daca vei rezolva ceva caci acolo nu este decat motorul de la stergator si capitonajul. Mai degraba de la broasca. Succes oricum!

--------------------
Renault Clio 3 2007 dynamique / 1.5dci / 70 CP - CT-95-PUF
Tacerea este singurul raspuns logic pe care il poti da prostilor...
+
tetelu
post 10 Aug 2009, 09:44
Post #29

Membru incepator

From: Galati

Si la mine face zgomote, dar nu la denivelari ci la balans - mi se pare. Se aude unfel de pârâit, de parca s-ar dezintegra hayonul. Am desfacut plasticul, și între tabla interioară și cea exterioară exista niște raforsări care sunt lipite de cele două fețe cu un fel de adeziv. (niște chestii metalice în formă de ”Z”) La mine sunt dezlipite de pe tabla exterioară și clar ăla e zgomotul. Urmează să găsesc ceva adeziv de calitate pt. metal. By the way, aveți vro idee?

--------------------
Renault Clio III 2007 Exception 1.4
+
radubcr
post 24 Aug 2009, 09:02
Post #30

Membru

Nu va mai omorati cu ce e pe interiorul usii. Acolo sunt toate prinse bine, captusite si stau foarte bine la locul lor.

Am avut acelasi trancanit dinspre hayon, numai ca nu am reusit sa-mi dau seama de unde vine decat dupa ce am desfacut toate plasticele de pe hayon, "pragul" portbagajului, mai aveam sa dau jos hayon-ul (apropo, mai bine nu va bagati la desfacut plasticele de pe hayon, pentru ca pot ceda vreo 2-3 cleme pe acolo si dup-aia o sa fie mai rau decat inainte). Cert e ca facea un zgomot groaznic de enervant si asta mai ales pe denivelari mici. Aveam impresia ca e ceva desfacut in usa care joaca de colo-colo

Pana la urma, probleme venea de la incuietoare. Mai precis de la carligul de jos pe care il prinde mecanismul de pe hayon. Broasca are un mic joc oricum (nu e anormal, asta se intampla la orice masina). Partea buna e ca exista doua suruburi care prind carligul si pozitia acestora poate fi reglata, gaurile in care intra fiind alungite. Asa ca desfaceti suruburile si duceti carligul cat mai in jos posibil (nu chiar la capat pentru ca atunci nu se mai inchide usa. Din doua trei incercari merge sigur. Inainte de asta am incercat si sa ung incuietoarea, dar fara rezultat.

Cel mai usor mod in care va puteti da seama daca asta e problema e sa apasati de sus in jos pe hayon atunci cand e inchis si vedeti cat de mult se misca. Daca incepe sa clantane e clar.

Sper ca am reusit sa va ajut!

--------------------
Renault CLIO III 2008/ Exception 1,5 DCI 85 CP
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 14:25
Dacia